» »

Stanje Telemach storitev v 2019

Stanje Telemach storitev v 2019

uxbal ::

Živjo,

Eno leto sem bil naročnik T2 mobilnih storitev. Dve pomembni zadevi ne delujeta: roaming v tujini ne preklopi tudi po 4 dni, ne glede na njihov 'troubleshooting', moraš čakati da samo od sebe začne delat, + že celo leto smse poslane v tujino prejemniki ne dobijo. Zato sem se odločil za menjavo operaterja. Telekom, verjamem, ima najboljše storitve, a so res dražji od konkurence, zato sem se fokusiral na A1 in Telemach. Ker Telemach ponuja dodatne ugodnosti (6 mesecev brez naročnine ob sklenitvi preko spleta ipd.), se mi zdi precej OK. Poleg tega sem bral, da je ob prevzemu Tušmobila Telemach obnovil celotno omrežje?

Torej, tisti, ki uporabljate Telemach, kako zanesljive so njihove storitve? Kako dostopne po mestih, glavnih prometnicah, železnicah ipd. Roaming v tujini in podobno - deluje normalno? Aparata ne rabim, ga že imam, samo tako, splošne izkušnje bi potreboval, da gre za sodobnega in zanesljivega operaterja.

Če bi morali izbirati med njimi in A1, h komu bi se prestavili?

Najlepša hvala za pomoč!

x4en0n ::

Sam sem že od vsega začetka pri Telemachu. Večino časa sem na štajerskem, kjer nimam nikakršnih težav. Tudi Roaming v tujini (Madžarska, Hrvaška, Avstrija, Italija, Bosna, Srbija, Črna gora, Nemčija, Poljska) so delovali vedno ok.

Kak paket se vsake toliko podraži to pa je to. Aja pa enkrat sem dobil na položnici 60€ dodatne porabe, pa so ugotovili, da gre za njihovo napako in popravili v roku enega dneva.

Z A1 nimam izkušenj.

Vanquish ::

prej imel A1 sedaj imam Telemach.
Delal sem v tujini in sem imel dnevni commute - absolutno nobenih tezav z roamingom, ne z enim ne drugim.
Tudi drugace nisem mel ne z enim ne z drugim tezave pri uporabi v SLO.

Sel sem na Telemach, ker je neprimerno cenejsi.
A1 pa ima z naskokom najboljsi support glede na Telekom, Telemach - vendar ga potrebujem tako malo, da mi ni bilo vredno razlike.

Sami ::

Bil sem 20 let na Telekomu, sedaj 2 meseca na Telemachu...ne občutim nobene razlike, roaming deluje bp. Tudi tam kjer Telemach nima pokritosti preklopi na Telekom (se mi pa to še ni zgodilo), so kraji kjer sem imel pri Telekomu samo 2G, sedaj imam 4G.
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W

DePalmo ::

Imam Telemach že nekje 3 leta in mi 4G deluje brez problemov. Ko je bil še Tušmobil mi je bilo najbolj ironično da ravno v trgovinah Tuš ni delal ne 3G in ne 4G, vedno je preklopilo na 2G, odkar je Telemach teh problemov ni več. Signal je vedno dovolj močan tudi v zakotnih krajih, nimam problemov z izpadom, roaming uporabljam en teden poleti na Hrvaškem tako da ne morem sodit, so pa problemi z SMSji v tujino in iz nje ker prihajajo z zamudo tudi do enega tedna, tako da sem že zamenjal za WhatsApp ker to uporabljajo tudi poslovne stranke in je pač bolj zanesljiv. MMSji v tujino in iz nje ne prihajajo, pa imam pravilne nastavitve.

Vmes sem za kratek čas preklopil na A1 zaradi bolj ugodne ponudbe za dve naročnini. Signal je bil občutno slabši, drugih težav pa nisem opazil. Sem pa imel malo težav s prenosom telefonske nazaj na Telemach in hoteli so mi zaračunati pogodbeno kazen, katero sem pa na srečo imel pisno potrdilo da je ne bo. Na koncu se je po parih posredovanjih vse uredilo, ampak grenak priokus ostane.

Lokacije kjer sem probaval signal, predvsem s speedtest.net: Grosuplje center in okolica, Ljubljana Vič, Cerkno okolica.

BivšiUser2 ::

Tam, kjer nimaš signala, je pa signal od Telekoma si na EDGE (npr v LJ na FRIju), sem pa pred letom bil na ekskurziji na Primorskem in sploh v okolici Ajdovščine nisem imel signala.
SloTech - če nisi z nami, si persona non grata.

gendale2018 ::

kake majo pa fiksne storitve

oziroma so na voljo paketi z vsaj solidnim ul (min 100 mbps)
ja sam mali poštar, kurac mi je oštar
čuvajte se žene, bit ćete jebene


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Hot, BOB, Telemach in vse ostalo (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
15649767 (12095) V-i-p
»

Telemach mobilna telefonija (strani: 1 2 3 410 11 12 13 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
632168299 (24507) neosonic
»

Izimobil ne dela v italiji (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
9117492 (5295) smile-
»

Katerega operaterja priporočate (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
6518835 (11590) Invictus
»

Telemach Mobil - ponudba? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
343111172 (57919) OK.d

Več podobnih tem