Forum » Omrežja in internet » Innbox V50U v bridge mode in povezava Fritz!Box 7360 z modemom
Innbox V50U v bridge mode in povezava Fritz!Box 7360 z modemom
moat ::
Hojla, rabim pomoč. Pri mrežah mi res ne gre, zato mi oprostite,če bom postavljal za vas bolj kot ne, neumna vprašanja. Imam Telekomov modem/router Innbox V50U, na katerem mi ne deluje Media server. Mi je pa odlično deloval na prejšnjem Fritz!Box-u 7360, dokler ga ni skurila strela. V tem času sem za Media server uporabljal TVersity. Saj je v redu, toda da deluje Media server mora biti računalnik skozi prižgan. In zdaj me daje rahla nostalgija po prejšnjem Fritzu :). In Fritza se dobil po izredno ugodni ceni, ki pa mi ga Telekomovi operaterji nočejo povezati v omrežje, kot modem/router (namesto Innbox-a). Še več, nekdo tam me je hotel celo prepričati, da tega ne morejo napraviti, ker tega Fritz-a Telekom ne uporablja in ga nikoli ni, čeprav sem mu dokazoval, da sem ga imel sam. Kakorkoli, rad bi oba modema/routerja povezal tako, da bi imel Innbox V50U funkcijo modema, Fritz!Box 7360 pa routerja in bi se slednji povezoval preko Telekoma. Torej, moj cilj je, da Innbox V50U postavim v Bridge mode, Fritz!Box pa povežem z njim, oziroma preko njega.
Nekaj sem že bral in poizkušal, pa mi ne gre. Innbox sem sicer že postavil (vsaj mislim tako) v Bridge mode (izklopil sem PPPoE pod Advanced Setup > Internet), ko pa sem nameraval povezati Fritza in se prijaviti preko njega v PPPoE (uporabniško ime in geslo) pa mi ni ratalo, sploh :).
Zanima me:
1. Kako s kablovjem povežem Innbox-a in Fritz-a? Ali lahko Fritza priklopim na Innbox na GE1, ki je gigabitni port ali ga moram na ETH1? Ali potem na Fritzu povežem ta isti kabel kabel v WAN port ali ETH1?
2. Kako nastavim (če sploh) IP-je v Innboxu in v Fritzu (če ima Innbox IP 192.168.1.1, Fritz pa 192.168.178.1 - slednjega pa se ne da npr. spremeniti v 191.168.1.2)?
3. Ali moram V Innboxu izklopiti WI-FI?
4. Kako bo ta Bridge mode vplival na Innbox, saj imam nanj povezana dva TV- Box-a?
5. Po ožičenju samo še vpišem uporabniško ime in geslo v Fritz-u, da se povežem na internet preko PPoE ali moram storiti še kaj drugega? Npr. moram na Innboxu disejblati DHCP (kako bo to vplivalo na TV-Box) in ali moram isto napraviti na Fritzu?
6. Moram storiti še kaj, da bo zadeva delovala?
Hvala in LP moat.
Nekaj sem že bral in poizkušal, pa mi ne gre. Innbox sem sicer že postavil (vsaj mislim tako) v Bridge mode (izklopil sem PPPoE pod Advanced Setup > Internet), ko pa sem nameraval povezati Fritza in se prijaviti preko njega v PPPoE (uporabniško ime in geslo) pa mi ni ratalo, sploh :).
Zanima me:
1. Kako s kablovjem povežem Innbox-a in Fritz-a? Ali lahko Fritza priklopim na Innbox na GE1, ki je gigabitni port ali ga moram na ETH1? Ali potem na Fritzu povežem ta isti kabel kabel v WAN port ali ETH1?
2. Kako nastavim (če sploh) IP-je v Innboxu in v Fritzu (če ima Innbox IP 192.168.1.1, Fritz pa 192.168.178.1 - slednjega pa se ne da npr. spremeniti v 191.168.1.2)?
3. Ali moram V Innboxu izklopiti WI-FI?
4. Kako bo ta Bridge mode vplival na Innbox, saj imam nanj povezana dva TV- Box-a?
5. Po ožičenju samo še vpišem uporabniško ime in geslo v Fritz-u, da se povežem na internet preko PPoE ali moram storiti še kaj drugega? Npr. moram na Innboxu disejblati DHCP (kako bo to vplivalo na TV-Box) in ali moram isto napraviti na Fritzu?
6. Moram storiti še kaj, da bo zadeva delovala?
Hvala in LP moat.
- spremenil: moat ()
moat ::
Sem se povezal s tehnično pomočjo Telekoma. Malce so me sicer razočarali, vendar smo po nekaj klicih prišli do ugotovitve, da tale povezava ne bo šla s preprostega razloga, ker gre za dva modema in ne za samo modem - router. To je ena stvar.
Droga pa je, da so me poizkušali direktno povezati samo z Fritz!Box-om 7360 namesto Innbox-a), vendar ga niso našli v svoji (Telekomovi) bazi in pravijo, da je lahko bil priključen pri drugem operaterju. In ker je temu tak, mi ga ne morejo priključiti v njihov sistem.
Zdaj imam torej Fritza priključenega kot dostopno točko (vsaj menim, da je tako) oz. kot stikalo, na katerem deluje tudi WI-FI :) (tako se lahko zdaj brezžično povežem z Innbox-om ali Fritz-em. Toda to ni to, ker mi Media server v Fritz-u ne deluje. Mi zazna zunanji disk, datoteke mi indeksira, preko vmesnika v Fritzu so vidne in lahko do njih dostopam, TVbox pa jih ne zazna, kot priključne zunanje naprave.
Kakšna podpora bi bila dobrodošla, res.
Droga pa je, da so me poizkušali direktno povezati samo z Fritz!Box-om 7360 namesto Innbox-a), vendar ga niso našli v svoji (Telekomovi) bazi in pravijo, da je lahko bil priključen pri drugem operaterju. In ker je temu tak, mi ga ne morejo priključiti v njihov sistem.
Zdaj imam torej Fritza priključenega kot dostopno točko (vsaj menim, da je tako) oz. kot stikalo, na katerem deluje tudi WI-FI :) (tako se lahko zdaj brezžično povežem z Innbox-om ali Fritz-em. Toda to ni to, ker mi Media server v Fritz-u ne deluje. Mi zazna zunanji disk, datoteke mi indeksira, preko vmesnika v Fritzu so vidne in lahko do njih dostopam, TVbox pa jih ne zazna, kot priključne zunanje naprave.
Kakšna podpora bi bila dobrodošla, res.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: moat ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Telekom hibridni modem - izkušnje (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Omrežja in internet | 40137 (3203) | zlabra |
» | innbox v60u nastavitve (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 33136 (12044) | Lonsarg |
» | ADSL vs VDSLOddelek: Omrežja in internet | 4860 (3989) | damirj79 |
» | Primerjava med Innbox in Fritzbox modemomaOddelek: Omrežja in internet | 5893 (4452) | OSA |
» | Iskratel Innbox V60U - Kako omogočiti DLNA?Oddelek: Omrežja in internet | 2518 (2178) | moat |