Forum » Programiranje » Turn-by-turn navigacija v mobilni aplikaciji
Turn-by-turn navigacija v mobilni aplikaciji
abyssus ::
Za potrebe mobilne aplikacije bi potreboval nekaj, s čimer bi lahko pripravil navigacijo za točno določeno, vnaprej pripravljeno pot.
Nekako takšen bi bil postopek priprave:
- s pomočjo https://www.plotaroute.com/routeplanner bi narisal pot (pot je lahko tudi po cestah, ki na zemljevid niso vrisana)
- pot bi izvozil v GPX format
- to pot bi uporabnik znotraj aplikacije izbral in pričel z navigacijo po tej poti (od točke A do točke B).
Poskusil sem z Google Maps; pripravil sem pot z omenjeno aplikacijo, jo izvozil v Google My Maps in jo potem v aplikaciji odprl s pomočjo Google Maps aplikacije. Pot se seveda odpre, vendar pa se pojavi problem, da navigacija seveda poišče najbližjo pot med točkama A in B (in ne te, ki sem jo narisal, čeprav je ta pot narisana). Dodaten problem je, da mora uporabnik pritisniti na točko B na zemljevidu in pognati navigacijo, kar je precej neprijazno.
Želel bi torej nek Api/SDK, s pomočjo katerega bi lahko na podlagi GPX uredil navigacijo po pričakovani poti. Pozna kdo kakšno rešitev za te namene?
Aplikacija je spisana v Ionic-u, kar načeloma pomeni, da sem omejen na JS platformo.
Nekako takšen bi bil postopek priprave:
- s pomočjo https://www.plotaroute.com/routeplanner bi narisal pot (pot je lahko tudi po cestah, ki na zemljevid niso vrisana)
- pot bi izvozil v GPX format
- to pot bi uporabnik znotraj aplikacije izbral in pričel z navigacijo po tej poti (od točke A do točke B).
Poskusil sem z Google Maps; pripravil sem pot z omenjeno aplikacijo, jo izvozil v Google My Maps in jo potem v aplikaciji odprl s pomočjo Google Maps aplikacije. Pot se seveda odpre, vendar pa se pojavi problem, da navigacija seveda poišče najbližjo pot med točkama A in B (in ne te, ki sem jo narisal, čeprav je ta pot narisana). Dodaten problem je, da mora uporabnik pritisniti na točko B na zemljevidu in pognati navigacijo, kar je precej neprijazno.
Želel bi torej nek Api/SDK, s pomočjo katerega bi lahko na podlagi GPX uredil navigacijo po pričakovani poti. Pozna kdo kakšno rešitev za te namene?
Aplikacija je spisana v Ionic-u, kar načeloma pomeni, da sem omejen na JS platformo.
Mavrik ::
Kakšen MapBox navigation SDK za živo navigacijo?
Tele rešitve so sicer precej drage - zakaj ne moreš narisati poligona na Google Maps če že imaš GPX pot?
Tele rešitve so sicer precej drage - zakaj ne moreš narisati poligona na Google Maps če že imaš GPX pot?
The truth is rarely pure and never simple.
nightrage ::
abyssus ::
Ni problem narisat poligonoa na Google Maps. Problem je potem peljat po tej poti - oziroma niti to ni problem, bi pač razvil. Ampak ne vem, na kaj vse bi moral razmlišljati, recimo ko mi bo user pot zgrešil - kako ga spraviti nazaj na pot. Zato bi bila predpripravljena rešitev super. Še toliko bolj, če bi bila glasovna navodila.
Potem je tukaj še sam Google, ki ima v pogojih zapisano, da ne smeš razviti navigacije, ampak OK, tole bi potem rešil z zamenjavo map provider-ja.
MapBox bom pa pregledal, ampak mislim, da sem tega že črtal iz seznama. :)
Potem je tukaj še sam Google, ki ima v pogojih zapisano, da ne smeš razviti navigacije, ampak OK, tole bi potem rešil z zamenjavo map provider-ja.
MapBox bom pa pregledal, ampak mislim, da sem tega že črtal iz seznama. :)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: abyssus ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | zemljevid gozdnih potiOddelek: Loža | 6768 (4798) | krneki0001 |
» | Navigacija za kolo (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 13123 (9299) | schurda |
» | Google maps an Androidu in shranjevanje brez povezaveOddelek: Programska oprema | 6458 (5748) | Go-ahead |
» | Maribor cesteOddelek: Pomoč in nasveti | 1804 (1351) | freesty |