» »

Camcorder - kje kupiti?

Camcorder - kje kupiti?

Terraner ::

O.k. Tkole. Odločam se za nakup MiniDV camcorderja, bolj točno znamke Sony in še bolj natančneje DCR-PC115 ali DCR-PC120. Bistvena razlika med tema dvema modeloma je v glavnem da ima tadrugi bluetooth in da je dražji. Kar me dejansko muči je vprašanje če ga kupiti tu v Sloveniji ali v tujini (čez lužo), kjer je seveda stvar vsaj za pol cenejša.
Kot dodatek se zastavljajo še vprašanja glede NTSC/PAL standarda, napajalnika (voltaža) in carine ter garancije.
O.k. Če kupim v tujini (izven Evrope) gre seveda skoraj gotovo za NTSC format. Koliko me lahko to moti pri gledanju na naših televizijah če predvajam stvar na tukajšnjih TV aparatih. Glede voltaže napajalnika po moje ne bi smel biti večji problem. Ostaja sam še vprašanje tveganja švercanja preko carine in garancije, ki je pri nas ne moraš uveljavit.
Skratka, čim več glasov za ali proti prosim da se odločim al kupim tu ali tam!
Hvala!

Terraner ::

Uf, v dveh dneh 21 ogledov pa nobenega komentarja! Mar res noben nima nobenega mnenja oz. nič ne ve o NTSC/PAL varjantah?
Saj med tem sem že ugotovil da načeloma tudi v ZDA dobiš PAL varjanto pa vendar moja dilema še vedno ostaja!
Torej kupiti pri nas z uveljavljeno garancijo in se izogniti eventuelnemu carinjenju (slednje je pač pri nas že vključeno v ceno) ali tvegati in kupiti preko velike luže za pol cene brez garancije in eventuelno še plačat carino.
Ravno zaradi carine malo cincam tudi med modelom Sony DCR-PC115 ali DCR-TRV33. Lastnosti obeh sta približno enaki.
Prva ima 1.5 mio pikslov, druga 1.07 mio. Vse ostale karakteristike so zelo podobne razen tega da druga nima built in flesha in ma za 7 mm manjši objektiv (PC115 ima 37 mm TRV33 pa 30mm). Bistvena razlika je tudi v ceni. PC115 je cca. 1000 USD, TRV33 pa 600 USD.
Še enkrat prosim za vaša mnenja! :\

zdravc ::

Ocitno tema ni zanimiva. Pa bom ti poskusil jaz povedati svoje mnenje.
Imam tudi kamero Sony vendar D8, ker mi je bila najcenejša DV predraga. Glede nabave v tujini menim, da takšnih stvari ni za kupovati v tujini, razen mogoče v bližini (Avstrija,Italija). Razlike v ceni tudi niso več tako velike. Problem nastane v primeru okvare, čeprav se redko kvarijo, pa vendar. Lažje je odnesti na popravilo v Sloveniji, kot pa v tujino čeprav le v Avstrijo.
Glede rezolucije pa menim, da je že 1Mb preveč, saj za video posnetek ne potrebuješ takšne rezolucije. Verjetno imaš možnost izdelave fotografij. Za te pa je tako premajhna. Sem bolj za ločeno uporabo, posebej foto aparat in posebej kamera.
In še glede garancije. Ko sem kupoval video kamero, leto nazaj, je imel Sony 2 leti za garancijo, čeprav je v trgovinah niso priznavali. Kupil sem jo pri bratu, ki ima trgovino s TV in RA tehniko. On pa mi je lahko zagotovil dve leti garancije. Ali to velja še sedaj pa ne vem.
S kamero sem zelo zadovoljen pa čeprav je bila takrat najcenejša z LCD ekranom.
kdor zna pa žih

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

DV v mpeg,divx,...

Oddelek: Programska oprema
112023 (1875) pivmik
»

Digitalna videokamera

Oddelek: Kaj kupiti
292024 (1678) Caligula