Forum » Na cesti » Nakup avta od taxi službe
Nakup avta od taxi službe
zobnik ::
Avto je vzdrževan, ima veliko novih delov, kilometrov 300.000km, me zanima če je smiselno kupit avto.
Meni se zdi da je lahko taka vto dober nakup saj stranke se nebi želele vozit v zgonjenem avtu.
Meni se zdi da je lahko taka vto dober nakup saj stranke se nebi želele vozit v zgonjenem avtu.
MostWanted ::
kake stranke se raje vprašaj? pijani mulci, mogoče so celo bruhali. zadetkoti smredli po čikih itd, ljudje tihega spohali v zice. ti kr kup avto v katerem se je peljalo 1000 takih in drgačnih ljudi
loveJDM ::
odvisno od cene pa za kateri avto se gre
če je kaki ford pozabi
če je kaki ford pozabi
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: loveJDM ()
starfotr ::
Tu je vprasanje ali je avto vozil nekdo, ki ga je kupil in je skrbel za vozilo ali je vozil nekdo, ki je zaposlen, kot taksist in se mi je fučkalo za avto.
Meizu ::
Jaz ga ne bi vzel pa ce mi ga podarijo. No ajde, zastonj bi ga vzel, pa hitro razmontiral pa po kosih prodal dalje.
sandmat ::
Utk ::
Itak. Sanje vsakega kupca. Zato vidiš v vseh nemških oglasih, da je avto od upokojene zdravnice ali pa taxi, drugače se ga sploh ne da prodat.
Tu je vprasanje ali je avto vozil nekdo, ki ga je kupil in je skrbel za vozilo ali je vozil nekdo, ki je zaposlen, kot taksist in se mi je fučkalo za avto.
Prodajalec je tudi lastnik vozila.
MostWanted je izjavil:
kake stranke se raje vprašaj? pijani mulci, mogoče so celo bruhali. zadetkoti smredli po čikih itd, ljudje tihega spohali v zice. ti kr kup avto v katerem se je peljalo 1000 takih in drgačnih ljudi
saj to je težava
Zgodovina sprememb…
- spremenil: zobnik ()
bambam20 ::
c3p0 ::
Ob red dobri ceni, zakaj pa ne? Nato zbiješ kkm na 140k, prodaš kot komaj vožen avto upokojenca, garažiran. /s
stara mama ::
Avto ima veliko zagonov in ugašanj (kar je normalno v službi taksista), kar pa ni dobro za motor (bolj natančno vse drsne ležaje in turbino)
Prste stran!
Prste stran!
Ekologija™ in Trajnost™
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: stara mama ()
MIHAc27 ::
Jaz sem kupil služben avto od Vo-Ka. To sem videl šele po prepisu, ko mi je prejšnji lastnik dal čisto vse papirje (sam ga je od firme odkupil, ker je bil tam zaposlen). Do sedaj sem imel 5 vozil vsa starejša od 12 let, in ta je bil edini, ki mu je šel motor (znucani bati, polival olje,...). Kolikor sem kasneje izvedel, so z njem hodili delat popise po hišah.
Vsi ostali avtomobili so šli od hiše zaradi prerjavenja in vsaj motorji so še povsod bili ok.
Tko da jaz od taxi firme ne bi hotel kupiti avto.
Vsi ostali avtomobili so šli od hiše zaradi prerjavenja in vsaj motorji so še povsod bili ok.
Tko da jaz od taxi firme ne bi hotel kupiti avto.
Sam prodajalec bo avto spucal in ga prodal naprej brez da bo kdo vedel, da je bil prej taxi avto.
Bom pogledal avto, ko bom v bližini.
Machete ::
Sam prodajalec bo avto spucal in ga prodal naprej brez da bo kdo vedel, da je bil prej taxi avto.
V Nemčiji so taki avti nič sramežljivo celo oglaševani kot rent-a-car fleet car ali Taxi car. Če je vzdrževan, zakaj ne? Po neki sprevrženi nebalkanski logiki, naj bi ljudje čuvali stroje s katerimi si režejo kruh.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+
Avto je na plin drugače....in bencinar 1.6, tko da nima pumpe, šob, turbine in podobnega ... sedež in zadnjea zice se lahko menja ali pa da prevlike da...bratranec ima škodo s 800.000km 1.9 Tdi,avto star 15 let...motor pri 650.000km menjan.
pero50 ::
Ales ::
Avto je na plin drugače....in bencinar 1.6, tko da nima pumpe, šob, turbine in podobnega ...Nič podobnega nima, kaj? A motor ma?
Sicer pa, a je tako težko nehat palamudit in napisat za kateri avto in kateri letnik gre?
sedež in zadnjea zice se lahko menja ali pa da prevlike da...Avto se lahko tudi menja, kar je točno to, kar njegov sedanji lastnik dela. On že ve, zakaj. Ti pa mirno kupi in potem menjaj vse po vrsti, če misliš, da se splača.
In ko zamenjaš vse po vrsti, boš še vedno imel zgonjen taksi s 3-400k. Ali pa 750k...
bratranec ima škodo s 800.000km 1.9 Tdi,avto star 15 let...motor pri 650.000km menjan.Super, kupi kar od njega, kaj čakaš.
stara mama ::
Avto je na plin drugače....in bencinar 1.6, tko da nima pumpe, šob, turbine in podobnega ... sedež in zadnjea zice se lahko menja ali pa da prevlike da...bratranec ima škodo s 800.000km 1.9 Tdi,avto star 15 let...motor pri 650.000km menjan.
Tebi pa ni jasno, da avto ne dočaka velikih kilometrin s pogostim prižiganjem in ugašanjem.
Tist TDI vrjetno ni vožen po 2-3km dnevno ampak vsaj 100-200km dnevno. Med obratovanjem je obraba motorja minimalna.
Problem je vsak zagon motorja posebej, tu je cel sklop elementov ki se obrabljajo.
Tud start/stop ni ravno blagodejna zadeva za dolgo življenjsko dobo, pa so nekateri čist veseli da prišparajo deci na tank in to vidijo kot feature, firmi je pa vseeno za avto izven garancije.
Ekologija™ in Trajnost™
kingsix ::
... Da ne gre tu za kakega cca 10 let starega Renaulta z 1.6 16v na plin s štajerskega konca?.. To nekaj poznam.. Pozrm nima le 300k...ti renaulti na plin majo po 500k-800k.. In ja.. Še kar grejo. Zadnjic je mel taxist enega s 900k na rednem servisu.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: kingsix ()
feryz ::
Ne kupuj rabljenega avta od taxi službe.
Kupi nov avto, pa ne boš imel problemov. Ali bodo vsaj garancijsko rešeni.
Kupi nov avto, pa ne boš imel problemov. Ali bodo vsaj garancijsko rešeni.
krucymucy ::
če je na plin pozabi...
plin imam že
... Da ne gre tu za kakega cca 10 let starega Renaulta z 1.6 16v na plin s štajerskega konca?.. To nekaj poznam.. Pozrm nima le 300k...ti renaulti na plin majo po 500k-800k.. In ja.. Še kar grejo. Zadnjic je mel taxist enega s 900k na rednem servisu.
l.2003 1.6 16v
prvo ga moram vidt.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: zobnik ()
Nekaj znam šranfat avto tud sam recimo menjat zglobe, manšete, končnike, zavore, amortizerje, roke, ITD edin izpušnega se ne grem lotit, ker nimam dvigala.
Na svojem renoju l.02 sem menjal že vse to in še več. Pri mehaniku sem ga imel samo zaradi izpušnega, treba odžagat in zavarit.
Okol motorja kar se da. Velik servis tega ne znam, tud sklopke ne menjat.
Na svojem renoju l.02 sem menjal že vse to in še več. Pri mehaniku sem ga imel samo zaradi izpušnega, treba odžagat in zavarit.
Okol motorja kar se da. Velik servis tega ne znam, tud sklopke ne menjat.
loveJDM ::
tut ce ti znas vseeno je treba robo kupit...Plin ni ok za motor,tut taki ki imajo mazanje bla bla.Ko bos videl odprt motor ti bo jasno.Sej je kul samo ne bo avto dosegel take kilometraze kot obicni,in avto z 300k nima kaj dosti prihodnosti .Zato je pomembno za kater avto se gre,kak 1.6 bencinar fordov ali pa dacia se splaca,ker bos ugodno po potrebi menjal motor pa si resen.
edit aha vidim da se gre za 1.6 2003...ce je cena res res ugodna vzames ker motor ni na odpadu vreden nic.
edit aha vidim da se gre za 1.6 2003...ce je cena res res ugodna vzames ker motor ni na odpadu vreden nic.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: loveJDM ()
Scorpy84 ::
Sam imam avto na plin in celo presnjo generacijo opla, ki naj nebi bil ok za plin. Avto pa po 7 letih ima cez 400k, enkrat pri 200k sem dal cistit ventile, pa ni bilo hudo. Zdaj pa tudi lepo dela, tako da verjetno ne bo treba razdirati.
Sicer pa sam ne priporocam nakup od taksi firme, motor bo ze zdrzal sploh ce je atmosferc. Sam imam firmo kjer se mi avti vozijo bolj ali manj zunaj mesta.. Ce pa primerjam moje avte s kolegovim ki ima taksi sluzbo, so moji dalec bolj ohranjeni. Mestna voznja in voznje cez lezece policaje, pustijo posledice tudi na sami sasiji, ki se zvije za nekaj mm. Takrat je avto poln crickov in imas obcutek da razpada. Tudi na podvozju pusti posledice in bo kmalu klicalo po menjavi kake roke itn... to ze jaz imam probleme, ker je treba vsake toliko casa kaj menjati, kaj sele pri mestnem avtu. Sicer pa za dober denar in nekaj servisa zna biti ok nakup, ce ga je voznik pazil.
Sicer pa sam ne priporocam nakup od taksi firme, motor bo ze zdrzal sploh ce je atmosferc. Sam imam firmo kjer se mi avti vozijo bolj ali manj zunaj mesta.. Ce pa primerjam moje avte s kolegovim ki ima taksi sluzbo, so moji dalec bolj ohranjeni. Mestna voznja in voznje cez lezece policaje, pustijo posledice tudi na sami sasiji, ki se zvije za nekaj mm. Takrat je avto poln crickov in imas obcutek da razpada. Tudi na podvozju pusti posledice in bo kmalu klicalo po menjavi kake roke itn... to ze jaz imam probleme, ker je treba vsake toliko casa kaj menjati, kaj sele pri mestnem avtu. Sicer pa za dober denar in nekaj servisa zna biti ok nakup, ce ga je voznik pazil.
kingsix ::
tut ce ti znas vseeno je treba robo kupit...Plin ni ok za motor,tut taki ki imajo mazanje bla bla.Ko bos videl odprt motor ti bo jasno.Sej je kul samo ne bo avto dosegel take kilometraze kot obicni,in avto z 300k nima kaj dosti prihodnosti .Zato je pomembno za kater avto se gre,
Plin ni ok za motorje kjer so šparali na materialu. Renaultovi 1.6 motoji gredo na plin BP, brez mazanj in ne vem česa.
Jaz imam enega s 350k.. In kot sem omenil zgoraj, tu vem za Renault 1.6 taxije s plinom in 500k do 900k prevoženimi - prvoten motor.
To je odvisno od sistema in kdo ga je vgradil.
Načeloma po svetu so 20 let pred miselnostjo Slovencev, v nekaterih državah imajo polovica avtov na plin. Pri nas mogoče 1%
Načeloma po svetu so 20 let pred miselnostjo Slovencev, v nekaterih državah imajo polovica avtov na plin. Pri nas mogoče 1%
anketar ::
tut ce ti znas vseeno je treba robo kupit...Plin ni ok za motor,tut taki ki imajo mazanje bla bla.Ko bos videl odprt motor ti bo jasno.Sej je kul samo ne bo avto dosegel take kilometraze kot obicni,in avto z 300k nima kaj dosti prihodnosti .Zato je pomembno za kater avto se gre,
Plin ni ok za motorje kjer so šparali na materialu. Renaultovi 1.6 motoji gredo na plin BP, brez mazanj in ne vem česa.
Jaz imam enega s 350k.. In kot sem omenil zgoraj, tu vem za Renault 1.6 taxije s plinom in 500k do 900k prevoženimi - prvoten motor.
model, letnik?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Poraba avtoplina vs bencina (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 12289 (5663) | zobnik |
» | 20 let stari avti (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 12863 (9998) | shadeX |
» | Avto z nizko porabo na avtocesti? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 52982 (49863) | Matwic |