Forum » Na cesti » Prekoračitev hitrosti
Prekoračitev hitrosti
Temo vidijo: vsi
Black Dragon ::
Danes sem verjetno padel na radar na odseku, ki je omejitev 40km/h in vozil 50km/h iz smeri Ljubljanske severne obvoznice v smeri Ljubljana - Šentvid. Na odseku so bili delavci za obnovo napisov in za njihovim vozilom se je skival policijski avto. Se ta odsek smatra kot prekoračitev hitrosti zunaj naselja, kjer velja:
Kazni za prekoračitev hitrosti na cestah zunaj naselja (razen avtoceste in hitre ceste z dvema pasovoma), kjer je največja dovoljena hitrost za osebna vozila omejena na 90 km/h:
PREKORAČITEV HITROSTI* = GLOBA
vključno do 10 km/h = 40 EUR
nad 10 km/h do vključno 20 km/h = 80 EUR
Sem kaj spregledal?
Hvala za odgovore.
Kazni za prekoračitev hitrosti na cestah zunaj naselja (razen avtoceste in hitre ceste z dvema pasovoma), kjer je največja dovoljena hitrost za osebna vozila omejena na 90 km/h:
Sem kaj spregledal?
Hvala za odgovore.
Time will tell.
St235 ::
Se ta odsek smatra kot prekoračitev hitrosti zunaj naselja, kjer velja:
Odvisno od tega ali je odsek v območju naselja ali ne. Poglej kje stoji tabla za naselje.
PersonaRuda ::
Sicer nisem iz Ljubljane in ne poznam tistega odseka. Je pa razlika kazni v naselju ali pa izven naselja minimalna za do 10 km/h prekoračitve. V naselju: 80€. Izven naselja: 40€. Vkalkuliraj še toleranco, katera znaša najmanj 5 km/h. V teoriji si torej lahko vozil 54 km/h in ob upoštevanju tolerance, bo pisalo na kazni, da si vozil 49 km/h in boš padel v razred do 10 km/h prekoračitve.
Black Dragon ::
Prišel sem iz Ljubljanske severne v H3 na E61/A2 v smeri Beljak/Kranj. Kot vidim na zemljevidu ni nobenega naselja torej v upoštevanju tolerance 40€. Smešno kako je avto, ki je vozil pol metra za mano takoj po zavori udaril Hvala za odgovore.
Time will tell.
PersonaRuda je izjavil:
Sicer nisem iz Ljubljane in ne poznam tistega odseka. Je pa razlika kazni v naselju ali pa izven naselja minimalna za do 10 km/h prekoračitve. V naselju: 80EUR. Izven naselja: 40EUR. Vkalkuliraj še toleranco, katera znaša najmanj 5 km/h. V teoriji si torej lahko vozil 54 km/h in ob upoštevanju tolerance, bo pisalo na kazni, da si vozil 49 km/h in boš padel v razred do 10 km/h prekoračitve.
toleranca je točno 5 km/h pritej hitrosti
Zgodovina sprememb…
- spremenil: St235 ()
Mare2 ::
Black Dragon je izjavil:
Smešno kako je avto, ki je vozil pol metra za mano takoj po zavori udaril
To ni smešno. Nekateri se pač znajdejo. :)
... in prišparajo.
Sicer pa, kako veš, da so ti "izmerili" hitrost?
mancini ::
PersonaRuda je izjavil:
Vkalkuliraj še toleranco, katera znaša najmanj 5 km/h. V teoriji si torej lahko vozil 54 km/h in ob upoštevanju tolerance, bo pisalo na kazni, da si vozil 49 km/h in boš padel v razred do 10 km/h prekoračitve.
Ko voziš 54 in ti odbijejo 5 je rezultat 49
Potem verjetno ne dobiš kazni ker nisi presegel 50.
Ali pa sem v zmoti
PersonaRuda ::
PersonaRuda je izjavil:
Vkalkuliraj še toleranco, katera znaša najmanj 5 km/h. V teoriji si torej lahko vozil 54 km/h in ob upoštevanju tolerance, bo pisalo na kazni, da si vozil 49 km/h in boš padel v razred do 10 km/h prekoračitve.
Ali pa sem v zmoti
Če je omejitev 100 km/h ne dobiš kazni, tudi če je omejitev 50 km/h ne dobiš kazni. Če pa je omejitev 40 km/h, tebi pa pokaže 49 km/h, potem dobiš kazen za prekoračitev do 10 km/h. Zelo enostavno.
louser ::
PersonaRuda je izjavil:
Ali pa sem v zmoti
sami radarji so nastavljeni na tako hitrost, da te po odbitku vseeno lahko kaznujejo.
Na avtocesti je to nekje 155 +-10km/h
FireSnake ::
PersonaRuda je izjavil:
Sicer nisem iz Ljubljane in ne poznam tistega odseka. Je pa razlika kazni v naselju ali pa izven naselja minimalna za do 10 km/h prekoračitve. V naselju: 80€. Izven naselja: 40€. Vkalkuliraj še toleranco, katera znaša najmanj 5 km/h. V teoriji si torej lahko vozil 54 km/h in ob upoštevanju tolerance, bo pisalo na kazni, da si vozil 49 km/h in boš padel v razred do 10 km/h prekoračitve.
Toleranca je procentualno določena: 10%
PersonaRuda je izjavil:
Če je omejitev 100 km/h ne dobiš kazni, tudi če je omejitev 50 km/h ne dobiš kazni. Če pa je omejitev 40 km/h, tebi pa pokaže 49 km/h, potem dobiš kazen za prekoračitev do 10 km/h. Zelo enostavno.
Ni tako "enostavno", ker ne upoštevaš tolerance (kar je slaba tolažba, a vendar).
Poglej in se nasmej: vicmaher.si
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: FireSnake ()
facepalm ::
Tolerance so iz razloga.
Kaj pa ce ti peljes 50kmph po stevcu (realnih 47kmph), radar pa izmeri 51kmph?
V tem primeru toleranca 5kmph dobro izbije napako v merjenju in dobis kazen ker si vozil 46kmph namesto 40kmph:)
V tem primeru toleranca 5kmph dobro izbije napako v merjenju in dobis kazen ker si vozil 46kmph namesto 40kmph:)
sandmat ::
Tolerance so iz razloga.
kateri radar je pa tako slab? :D Atestirani so precej natančnejši.
PersonaRuda je izjavil:
Sicer nisem iz Ljubljane in ne poznam tistega odseka. Je pa razlika kazni v naselju ali pa izven naselja minimalna za do 10 km/h prekoračitve. V naselju: 80EUR. Izven naselja: 40EUR. Vkalkuliraj še toleranco, katera znaša najmanj 5 km/h. V teoriji si torej lahko vozil 54 km/h in ob upoštevanju tolerance, bo pisalo na kazni, da si vozil 49 km/h in boš padel v razred do 10 km/h prekoračitve.
Toleranca je procentualno določena: 10%
Zakaj lažeš? Toleranca oziroma bolje rečeno varnostna razlika pri merilcih hitrosti je pri hitrosti do 100 km/h določena 5 km/h. Nad 100 km/h je višja, vendar niti pod razno ni v %.
Zgodovina sprememb…
Mimogrede, sodobni merilci imajo veliko manjši razred napak.
Zakonsko predpisana toleranca je samo še relikt neke pradavne zakonodaje.
Pa tudi posledica tega, da imajo merilniki lahko razlicne napake glede na nacin merjenja, kakor tudi to da so v uporabi starejse naprave. Bistveno je da varnostni popravek zadosten da brez vsakega dvoma vozilo ni bilo hitrejse. Potem se izognes vsaki resni diskusiji na sodiscu.
Zgodovina sprememb…
harvey ::
Mimogrede, sodobni merilci imajo veliko manjši razred napak.
Niti ne, zato pa imaš tudi problem pri vzpostavitvi sekcijskega merjenja hitrosti npr. Trojane, kjer se ne morejo zmeniti na liniji DARS - Policija. Eni bi merili (DARS), drugi pa kasirali (Policija). A se nikamor ne premakne, za lani spomladi je bil predviden razpis, a je vse ostalo zgolj pri ideji. Pred tem pa je bilo le testno obratovanje in še tisto se je pokvarilo in se je sistem po poteku testnega obdobja enostavno odmontiralo. Ideja je bila, da se vzpostavi tako sekcijsko merjene hitrosti na večih odsekih na slovenskih avtocestah.
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------
------
Karen ::
Toleranca je kombinirana (tako da imata oba na pol prav, pa nobeden čisto), vsaj nazadnje ko sem pisal za nekoga pritožbo je bilo takole - lahko pa da so kaj spremenili: do 100kmh je 5kmh tolerance, med 100 in 200 je 7kmh, nad 200 je 11kmh. Potem je pa še meritev v ovinku: če je meritev izvedena v ovinku, je toleranca 11%... imaš pa tudi definicijo kaj šteje za ovinek.
Tole DARS - policija je pa tako, da DARS nima pravnih podlag da bi merili - iz unega vica: kaj so sanje vsakega policaja? da bi kupil križišče pa šel na svoje :-). Upam, da ne uvalijo DARSu še teh pravic, nimajo kaj delat z njimi. Jaz bi jih še redarjem odvzel...
Tole DARS - policija je pa tako, da DARS nima pravnih podlag da bi merili - iz unega vica: kaj so sanje vsakega policaja? da bi kupil križišče pa šel na svoje :-). Upam, da ne uvalijo DARSu še teh pravic, nimajo kaj delat z njimi. Jaz bi jih še redarjem odvzel...
Sekcijsko merjenje je v bistvu zelo enostavno tehnološko rešljivo.
High-fps kamera na eni točki + prepoznava avtomobila po tablice in enako na drugi točki.
High-fps kamera na eni točki + prepoznava avtomobila po tablice in enako na drugi točki.
Domobrancek ::
Da mal obudim: Dobu me je radar . Prvič.
V omejitev 50 sm pripeljal (po števcu) nekaj pod 80. Po mojem nekje 77 glede na števec ampak težko reči. Se še vedno obije 5km/h? Precej na meji med 125€ in 3 pikami in 250€ in 5 pikami bom .
V omejitev 50 sm pripeljal (po števcu) nekaj pod 80. Po mojem nekje 77 glede na števec ampak težko reči. Se še vedno obije 5km/h? Precej na meji med 125€ in 3 pikami in 250€ in 5 pikami bom .
Domobrancek je izjavil:
Saj ni nujno, da so te slikali, ujeli. Kak radar pa je to bil?
http://bit.ly/Navodilo123 Podpora za N26 Mastercard za Slovenijo
WhiteAngel ::
Black Dragon je izjavil:
Danes sem verjetno padel na radar na odseku, ki je omejitev 40km/h in vozil 50km/h iz smeri Ljubljanske severne obvoznice v smeri Ljubljana - Šentvid. Na odseku so bili delavci za obnovo napisov in za njihovim vozilom se je skival policijski avto. Se ta odsek smatra kot prekoračitev hitrosti zunaj naselja, kjer velja:
Sem kaj spregledal?
Hvala za odgovore.
Policisti te ustavijo na licu mesta in izrečejo kazen.
Domobrancek je izjavil:
Saj ni nujno, da so te slikali, ujeli. Kak radar pa je to bil?
Parkiran je bil avto modre barve, ko sem bil malo pred avtom se je zabliskalo tako, da sem 99%, da je bilo toto.
GupeM ::
Meni se je že 2x bliskalo z radarja, ko sem bil še mlad in neumen. Enkrat v Ljubljani na Dunajski ali Celovški, kmalu po tem, ko so tam postavili stacionarni radar (ponoči, blisk enak kot flash pri fotoaparatu). Kazni nisem prejel, pa ne vem, ali je bil na sliki še kakšen drug avto, nekateri pa govorijo, da je bil radar takrat še testno postavljen. Nimam pojma, zakaj ni bilo kazni.
Drugič me je slikal mobilni radar na neki lokalni cesti zunaj naselja (zgodaj zjutraj v polmraku, blisk rdečkaste barve). Ravno tako sestro, ki je vozila 200 m pred mano. Nihče od naju ni nikoli dobil kazni, pa je tega že precej let.
Tako da ni rečeno, da boš kazen dobil, je pa velika verjetnost, da jo boš res. Glede na izkušnje ostalih voznikov, ki so dobili kazen, pa so vedno dobili manjšo kot so pričakovali. Če si imel na števcu res okrog 77, boš verjetno padel v prekoračitev do 20 km/h.
V roku enega meseca moraš dobiti obvestilo. Poročaj.
Drugič me je slikal mobilni radar na neki lokalni cesti zunaj naselja (zgodaj zjutraj v polmraku, blisk rdečkaste barve). Ravno tako sestro, ki je vozila 200 m pred mano. Nihče od naju ni nikoli dobil kazni, pa je tega že precej let.
Tako da ni rečeno, da boš kazen dobil, je pa velika verjetnost, da jo boš res. Glede na izkušnje ostalih voznikov, ki so dobili kazen, pa so vedno dobili manjšo kot so pričakovali. Če si imel na števcu res okrog 77, boš verjetno padel v prekoračitev do 20 km/h.
V roku enega meseca moraš dobiti obvestilo. Poročaj.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: GupeM ()
Dag ::
Do 100 km/h je 5 km/h tolerance, 2 km/h pa ti skoraj sigurno še laže števec, tako da boš za 77 km/h po števcu najverjetneje padel v razred prekoračitve do 20 km/h.
Gagatronix ::
"Mudilo se je" in z divjanjem bi:
1) Bil minuto ali dve prej na cilju.
2) Povzrocil karambol, koncal v bolnici ali na britofu, pa po moznosti se koga fental zraven.
Nekaterim se vam res ne da dopovedat da z divjanjem ker "se mudi" ne prihranite pol kurca nicesar.
2) Povzrocil karambol, koncal v bolnici ali na britofu, pa po moznosti se koga fental zraven.
Nekaterim se vam res ne da dopovedat da z divjanjem ker "se mudi" ne prihranite pol kurca nicesar.
donvito ::
Pa dober, pi..., človek prizna, a vi bi ga takoj križal. A vam se ni nikoli zgodilo, da ste malo stopili po gasu, kdaj še porajtaš ne, če si malo zamišljen. Podzavestno je malo stisnil gas in je že divjak. Mislim halo ...
Mu bo to šola za naprej, ni pa treba človeka takoj popljuvat.
Ang3lo ::
Ja, sploh pa lovijo na najbolj brezveznih placih kjer najlaže zaslužijo denar in ni nobene nevarnosti. A kdo ve če se da dobit kak radar detektor? Na srečo imam tako denarnico ki vse preživi, ampak zadnje čase so tečni ko drek s temi kontrolami in celo redarji jih nastavljajo.
Do 100 km/h je 5 km/h tolerance, 2 km/h pa ti skoraj sigurno še laže števec, tako da boš za 77 km/h po števcu najverjetneje padel v razred prekoračitve do 20 km/h.
Sem pogledal in glede na navigacijo in eno aplikacijo, ki kaže hitrost mi števec laže še malo bolj. Pri 80 na števcu je tam kazalo 75. Je to možno? Bom poročal
Gagatronix je izjavil:
"Mudilo se je" in z divjanjem bi:
All true. You live and you learn
Pa dober, pi..., človek prizna, a vi bi ga takoj križal. A vam se ni nikoli zgodilo, da ste malo stopili po gasu, kdaj še porajtaš ne, če si malo zamišljen. Podzavestno je malo stisnil gas in je že divjak. Mislim halo ...
Sem pričakoval, da bo tako. Mogoče tud zasluženo. Je kar je.
Ja, sploh pa lovijo na najbolj brezveznih placih kjer najlaže zaslužijo denar in ni nobene nevarnosti. A kdo ve če se da dobit kak radar detektor? Na srečo imam tako denarnico ki vse preživi, ampak zadnje čase so tečni ko drek s temi kontrolami in celo redarji jih nastavljajo.
Ja tuki je bil precej brez veze postavlen IMO Drugače pa sej ni problem samo denar? Pike so tudi nadležne...Da se sigurno kej dobit.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Domobrancek ()
AndrejO ::
Dektektor radarja, te ne bo opozoril, da si prehiter. Tempomat bi pomagal za to, nekatera vozila imajo tudi že ISL, od 2022 naprej bo ISL obvezen v vseh novh vozilih, če bi slučajno spregledal kakšno omejitev.
Do takrat bo potrebna običajna previdnost na strani voznika. Ne gre drugače.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: AndrejO ()
Previdnost in velika mera zdrave pameti. Ki je zadnje case ze tako redka, da samo se cakam kdaj bo Marvel posnel film o Common-sense Man-u.
zavajon ::
jype ::
skoda da ne dobis se vec. v naselju nimas kaj divjat
A 77 km/h je divjanje?
Hitrosti v naseljih so lahko tudi povišane, kar določa 2. alineja 46. člena zakona o pravilih cestnega prometa: “Na posameznih cestah v naselju ali njihovih delih je največja dovoljena hitrost za vozila lahko največ 70 km/h, če varnost prometa in predpisani prometno-tehnični elementi to omogočajo in je to določeno s predpisanim prometnim znakom.” Gre za ukrep povišane hitrosti v naselju na 60 km/h ali na 70 km/h. Tak primer so ljubljanske vpadnice, ki imajo dovoljene hitrosti povišane na 60 km/h, Celovška cesta od severne obvoznice do Šentvida celo na 70 km/h.
Ker OP pac ziher ni vozil po obvoznici, ja, kar je cez omejitev je divjanje. Med drugim, v avtosoli so vam povedali da je omejitev *zgornja* meja hitrosti.
pwn3rrr ::
Večina še vedno ne razume, kako ogromne so razlike pri zavornih poteh glede na ne tako velike razlike v hitrostih.
Citiram:
"Hitrost je kot dejavnik tveganja eden izmed najpogostejših dejavnikov za nastanek prometnih nesreč. Prehitra vožnja in neprilagojena hitrost sta predvsem problematična znotraj naselij, kjer so pogosto prisotni ranljivejši udeleženci v prometu, otroci in starejši, pešci in kolesarji. Zavedati se moramo, da lahko samo 10 km/h nad omejitvijo hitrosti pomeni, da se naša pot ustavljanja podaljša kar za 12 m, kar pa je lahko znotraj naselja usodno. Pri samo 10 km/h višji hitrosti, bi vozilo trčilo v pešca s 33 km/h, medtem ko bi vozilo pri 50 km/h uro uspelo ustaviti pred trkom v pešca.
Na podlagi statističnih podatkov je dokazano, da v primeru trka vozila pri 30km/h v pešca ali kolesarja, je tveganje za smrtne ali hude poškodbe pešca 10% (praviloma ne bo utrpel hujših posledic). Pri višjih hitrostih se to tveganje izrazito povečuje in pri hitrosti vozila s približno 50 km/h je verjetnost preživetja pešca samo še 50%, pri 60 km/ pa le 10% (tveganje za smrt je 90%).
Z znižanjem povprečnih hitrosti znotraj naselij in na regionalnih cestah za samo 1 km/h bi število prometnih nesreč znotraj naselja padlo za 4 %, izven naselja pa za 2 %."
Citiram:
"Hitrost je kot dejavnik tveganja eden izmed najpogostejših dejavnikov za nastanek prometnih nesreč. Prehitra vožnja in neprilagojena hitrost sta predvsem problematična znotraj naselij, kjer so pogosto prisotni ranljivejši udeleženci v prometu, otroci in starejši, pešci in kolesarji. Zavedati se moramo, da lahko samo 10 km/h nad omejitvijo hitrosti pomeni, da se naša pot ustavljanja podaljša kar za 12 m, kar pa je lahko znotraj naselja usodno. Pri samo 10 km/h višji hitrosti, bi vozilo trčilo v pešca s 33 km/h, medtem ko bi vozilo pri 50 km/h uro uspelo ustaviti pred trkom v pešca.
Na podlagi statističnih podatkov je dokazano, da v primeru trka vozila pri 30km/h v pešca ali kolesarja, je tveganje za smrtne ali hude poškodbe pešca 10% (praviloma ne bo utrpel hujših posledic). Pri višjih hitrostih se to tveganje izrazito povečuje in pri hitrosti vozila s približno 50 km/h je verjetnost preživetja pešca samo še 50%, pri 60 km/ pa le 10% (tveganje za smrt je 90%).
Z znižanjem povprečnih hitrosti znotraj naselij in na regionalnih cestah za samo 1 km/h bi število prometnih nesreč znotraj naselja padlo za 4 %, izven naselja pa za 2 %."
> Večina še vedno ne razume
Seveda, ker mislijo da bodo za celih 20 sekund prej na destinaciji. Ker so debili.
Seveda, ker mislijo da bodo za celih 20 sekund prej na destinaciji. Ker so debili.
Gagatronix je izjavil:
Ker OP pac ziher ni vozil po obvoznici, ja, kar je cez omejitev je divjanje. Med drugim, v avtosoli so vam povedali da je omejitev *zgornja* meja hitrosti.
Verjetno je že dolgoo tega, ko si bil v avtošoli. Najnovejša terminologija pozna tudi višje ali nižje hitrosti. Najpomembnejša pa je prilagojena hitrost lastnostim in stanju ceste itd. Le-ta je dostikrat nižja od tiste, ki je omejena z znakom ali predpisom. Seveda tudi višja.
Kadar govorimo o administrativni omejitvi hitrosti je govora le o določeni hitrosti, kjer lahko policaji izmerijo hitrost in te kaznujejo.
http://bit.ly/Navodilo123 Podpora za N26 Mastercard za Slovenijo
AndrejO ::
Gagatronix je izjavil:
Verjetno je že dolgoo tega, ko si bil v avtošoli. Najnovejša terminologija pozna tudi višje ali nižje hitrosti.
A res? V mojih časih se je višjim hitrostim reklo "prekršek", nižjim pa "okoliščinam prilagojena". A je bil kdo triggered, ko so mu rekli, da je prepovedano voziti hitreje od dovoljene hitrosti, pa so spremenili terminologijo?
zobnik ::
meni so za 6km/h preveč po papirju nabil 40 evrov kazni.
Vozim skoz naselje vedno nekje 50-60, tm pa je bla omejitev 40 pa sem ravno proti koncu naselja mal še pošpeševal in so me slikal.
Seveda dena sem dobil nazaj, kako, vse legalno po zakonu.
Itak pa mam 1.2 motor pa še plin, ne gre nikamor.
Vozim skoz naselje vedno nekje 50-60, tm pa je bla omejitev 40 pa sem ravno proti koncu naselja mal še pošpeševal in so me slikal.
Seveda dena sem dobil nazaj, kako, vse legalno po zakonu.
Itak pa mam 1.2 motor pa še plin, ne gre nikamor.
JanK ::
Večina še vedno ne razume, kako ogromne so razlike pri zavornih poteh glede na ne tako velike razlike v hitrostih.
Yup. Kar je se huje: hitrost pri potencialnem trku je bistveno vecja pri hitrejsi voznji. Hitrost namrec ne pada linearno s potjo zaviranja, temvec kot korenska funkcija. Predlagam branje "5 mph is NOT trivial" https://www.msgroup.org/Tip.aspx?Num=26...
Izvlecek:
I asked Cash if the speed limit was 60 mph and we were traveling at 60 mph, did she know that we could come to a complete stop in almost exactly 150 feet. (Assuming we could achieve a deceleration rate of 0.8g's.) She said that she didn't know the number but that sounded about right. I then said that if a deer was 150 feet ahead of her when she began braking, clearly she would not collide with that deer, but if she had been traveling at 65 mph when she began braking, then certainly she would hit it (if it did not get out of the way), and she again agreed. Then I asked her how fast the collision speed would be in that case.
Her answer was probably close to what your own answer would be: somewhere between 5 and 10 mph.
You would probably survive a collision at such low speeds. But as it turns out, she was very wrong in her guess. In fact, she would hit that deer at a speed of 25 mph. Twenty-five Miles Per Hour!
"Think about how stupid the average person is,
then realize that 50% are stupider than that"
-George Carlin
then realize that 50% are stupider than that"
-George Carlin
GupeM ::
Domobrancek je izjavil:
Sem pogledal in glede na navigacijo in eno aplikacijo, ki kaže hitrost mi števec laže še malo bolj. Pri 80 na števcu je tam kazalo 75. Je to možno? Bom poročal
Povsem možno. Števec v avtu namreč nikoli ne sme kazati premalo. Zato proizvajalci raje naredijo, da kaže malenkost preveč. Še malo imaš obrabljene gume, pa se pozna kakšen dodaten kilometer ali 2 na uro pri takšni hitrosti. Mogoče tudi nimaš največjih možnih gum na avtu, pa še tukaj pridobiš kakšen kilometer na uro.
Pri mojem avtu je spomladi, ko sem imel zimske gume že malo bolj obrabljene, kazal GPS 130, tempomat pa nastavljen na 139. Nato sem dal gor letne od prejšnje sezone, pa je pri 130 po GPS-u moral biti tempomat nastavljen na 136. Danes sem tempomat nastavil na 138, pa je GPS preklapljal med 130 in 131.
Me prav zanima, koliko bi mi lagal števec pri novih gumah največje homologirane dimenzije. Ne največje po colah, ampak največje po obodu plašča, ker mislim, da ima največji obod v mojem primeru neka 17 colska guma. Sem enkrat že računal, pa sem pozabil. Je pa med največjo in najmanjšo sigurno za kakšne 3 - 4 km/h razlike pri 130 km/h.
BlaY0 ::
::
Domobrancek je izjavil:
Parkiran je bil avto modre barve, ko sem bil malo pred avtom se je zabliskalo tako, da sem 99%, da je bilo toto.
To dela moj sosed: v avtu ima fleš in včasih na AC komu pobliska, da se potem folk sekira doma.
zmaugy ::
Gagatronix je izjavil:
> Večina še vedno ne razume
Ne verjamem, da je razlog za vožnjo nad omejitvami iskanje prihrankov na času (razen ko gre za zelo dolge poti in avtocesto, kjer bo razlika med časom s 100km/h in 200 km/h občutna).
Glavni razlog je dolgčas in nesvoboda vožnje za počasnelami.
Biseri...
PS: MENSA klub ST, obvoz. ŠIC! Ne zanimajo me vaše neštetokrat reciklirane
neumnosti.
PS: MENSA klub ST, obvoz. ŠIC! Ne zanimajo me vaše neštetokrat reciklirane
neumnosti.
Aaa, vidim da se še spomniš. Sicer pri pol nižji brzini ampak vseeno...Tista specjalka bi se danes hipsterjem za 2 jurja loh prodala!
Glavni razlog je dolgčas in nesvoboda vožnje za počasnelami.Skratka, mentalna bolezen? Se mi je zdelo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jype ()
VelkBla ::
Se pač strinjam, da pravila so za to, da se jih upošteva (neskončna diskusija, da so nekatera povsem brez logike), ampak se mi zdi, da je lažje jahat človeka za tistih par km/h v primerjavi s pešči/kolesarji/el. skuterji, ki brezglavo skačejo vse povsod v izgovor, da nimamo primerne infrastrukture in zakonodaje.
VelkBla ::
Torej kolesar/skuteraš ne more povoziti človeka (otroka, starejše osebe) in ga pri tem huje raniti ali celo ubiti? Ker imaš pleh, si načeloma takoj odgovoren za smrt drugih, po tvoji logiki? Daj, malo bolje se potrudi, saj znaš....drugič uporabi celo naklepni uboj, ne samo umor....
Z veseljem bi videl statistiko nesreč v zadnjem času, ki so jih povzročili tudi ostali udeleženci.
Z veseljem bi videl statistiko nesreč v zadnjem času, ki so jih povzročili tudi ostali udeleženci.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Vožnja po naselju, kazen? (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 14027 (6895) | jype |
» | Prehitra vožnja - kazen (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 18158 (16200) | scipascapa |
» | Radar in tolerancaOddelek: Na cesti | 29770 (27599) | St235 |
» | Ali podpirate visoke kazni prekrškov CPP? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 23618 (22257) | St235 |
⊘ | Policijska kazenOddelek: Loža | 12335 (10946) | Gandalfar |