» »

Kaj s tremi strežniki in šestimi računalniki?

Kaj s tremi strežniki in šestimi računalniki?

1
2
»

sv55 ::

pegasus je izjavil:

Tista, za katero so ljudje pripravljeni plačat.

Jaz sem razmisljaj da bi zacel z kakimi gaming eventi al pa data centri in bolj v tej smeri sam zihr se kaj drugega obstaja

zee ::

sv55 je izjavil:

pegasus je izjavil:

Jaz sem razmisljaj da bi zacel z kakimi gaming eventi al pa data centri in bolj v tej smeri sam zihr se kaj drugega obstaja

Razmisljaj dalje. S tremi starimi strezniki in sestimi starimi racunalniki si ne mores kaj dosti pomagati. Moderen streznik ti tako po performansah kot porabi in uporabnosti z lahkoto poje ves tvoj hardver.

Prodaj in nabavi en sam a spodoben streznik in se uci na njem. Kaj? Popularen termin te dni je "devops", lahko se igras v Pythonu, se spoznas s strojnim ucenjem, virtualizacijo na nivoju virtualnih strojev in/ali kontejnerjev. Zanimivih projektov kolikor hoces.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

imagodei ::

Dobr nas trola.
- Hoc est qui sumus -

Samael ::

Kaj pa če bi poskusil peči žemljice? Ne bi bile ravno eko, mogoče bi jih tržil kaj vem... "space bread rolls" recimo? Pozneje ob praznikih lahko to razširiš na pečene parklje, medenjake, itd ... In pa seveda dobra promocija, marketing. Brez tega danes ni nič. Mogoče bi odprl celo kickstarter projekt in dodal še par 20+ starih serverjev?

Jaz predlagam takole: v rack vstaviš en server, pa vmes en pekač z žemljicami, pa spet server, pa spet pekač z žemljicami ... in eksperimentiraš. Če živiš v bloku lahko ponudiš še alternativno ogrevanje bloka, kar bo dodana vrednost tvojemu poslu.
Kaj meniš?

mzakelj ::

10€ ti dam za napajalnik odvisno od modela seveda. Ostalo pa butni na Dinos. Stara šara ni nič vredna.

Gr8t ::

Ne vem zakaj bo koga motile take trol teme, saj za brat med šihtom, ko nimaš dela, in malo za nasmejat, so pa povsem ok.

Samael ::

Gr8t je izjavil:

Ne vem zakaj bo koga motile take trol teme, saj za brat med šihtom, ko nimaš dela, in malo za nasmejat, so pa povsem ok.

Ker rubrika nosi naslov: Pomoč in Nasveti?
Pa najdi si delo med šihtom, da ne boš afne guncal naokoli.

louser ::

sv55 je izjavil:

pegasus je izjavil:

in kako boš ta prastari kos železa porabil na gaming eventu?

c3p0 ::

Edina opcija je, da postaneš konkurenca AWS. Malo poglej dokumentacijo... Navsezadnje je tudi Bezos začel v garaži. Torej imaš že lep head-start.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: c3p0 ()

jero_no1 ::

sv55 je izjavil:

Noben nebo kupil switchev

Se vedno se da z serveri sluziti in zelo veliko porabijo ce pac tega neves si glup ker server farm pozre veliko.drugace pa tip ocitno neve da so stvari drage in da se da z 3 serverji zasluzit veliko na mesec samo jaz nevem kako zato pa to sprasujem

Če sem jaz glup tudi ti očitno nisi preveč bister, ker bi drugače sam kaj zgruntal. :))
In kot so ti že mnogi povedal (čeprav jim ne verjameš) - ker nimaš podpore za virtualizacijo in ogromno porabo elektrike, je to bolj kot ne staro železo. Zakaj misliš, da ljudje to podarjajo naprej - zato ker s tem nimaš kaj pametnega počet, sploh pa ne služit 600EUR na mesec samo s tem, da bo oprema prižgana...

sv55 je izjavil:

Kolk pa imaš diskov v teh strežnikih, da se boš lahko šel datacenter? Ali veš kako morajo biti stvari varnostno poštimane, da bo datacenter laufal 24/7 in ti ne bo vsak mulc sproti dol snifal podatke???

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jero_no1 ()

Vem kako mora biti vse za data center poslihtan drugace pa morm nekje zaceti in potem bo lazje slo samo jaz niam ne garaze ne dosti placa

imagodei ::

Potem pa ne nori o 600 evrih za štrom, ampak si postavi lab in se uči. Nobena od omenjenih komponent ne bo delala na nazivni porabi, večino časa bodo naprave porabljale bistveno manj. Ker ne boš imel prižgano 24/7, boš tudi iz tega naslova porabil bistveno manj penezev. Čudilo bi me, če bi pri uporabi nekaj ur dnevno to bistveno vplivalo na ceno elektrike. Če te poklic sistemskega admina/inženirja oziroma DevOps zanima, potem je investicija 10-15 EUR mesečno za štrom mogoče upravičena.

Če pa si to obdobje učenja že dal skoz in razmišljaš o resnem poslu, potem ni nobenega izgovora, da se pečaš s 15 let staro opremo in celo rabljene računalnike (desktope) navajaš kot nek asset. Tega v resni aplikaciji nimaš kaj rabit. Ajde, če bi bili računalniki novi in če bi jih porabil za high availability cluster... Ne pa 10 let stare, iztrošene desktop mašine.

Kvečjemu je potem smiselno, da bi razmišljal o odprtju SP, potegovanju za subvencijo in nakupu enega ali dveh novih serverjev, na katerih bi vsaj kaj lahko počel. Še vedno pa potrebuješ idejo, kaj bi sploh ponujal strankam.
- Hoc est qui sumus -

Zgodovina sprememb…

• spremenil: imagodei ()

bozicek ::

No da se jaz vprasam nekaj
Kot prvo pojma nimam o serverjih... Ampak na enem sihtu so leteli ven in zakaj bi slo to v smeti tako da sem jih jaz vzel

Gre se za dva Dell Poweredge 2590...notri v vsakem je 64 giga rama (po 8 giga palcke) , xeon 5340 (iz glave sedaj govorim) in vse ostalo kar pase zraven... Brez diskov

Po netu gledano ni drago ni pa ravno za stran vrzt
Se splaca z tem zajebavat? Bi bilo uporabno za koga? Ali raje odpeljati na stehan?
Darila letos samo za poredne

krneki0001 ::

Poberi ven ram in ga prodaj, ostalo je pa že prestaro in lahko podariš naprej, če kdo hoče.

Lahko imaš pa zelo glasno ogrevanje stanovanja če to laufaš.

sv55 je izjavil:

Ja ampak katera storitev z serveri in pc ji prinasa veliko denarja ?

Če imaš dobro linijo, postaviš serverje za backup na oddaljeni lokaciji in kasiraš mogoče 100€ na en server na mesec.
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster

Zgodovina sprememb…

Ok...

Kakšni procesorji so v serverjih? Koliko rama? koliko diskov?

bozicek ::

Mojih?
Xeon 5430
Ram Kingston 8GB palčka (KHT-XW667/64G) v vsakem po osem palčk
Brez diskov

Lahko pa slikam če je želja pa da se točno vidi kako in kaj
Darila letos samo za poredne

krneki0001 je izjavil:

Jaz sem glih dans dobiu nov server hp proliant dl360 g7

sv55 je izjavil:

krneki0001 je izjavil:

Tebe sprašujem kakšne imaš procesorje, koliko jih imaš v mašinah, koliko imaš diskov in koliko rama imaš?

Mogoče so vsi serverji za razdret, pa vzameš tistega z najboljšimi procesorji in zmontiraš ves ram in vse diske notri.

HP 360 G7 je že orenk zastarela roba. To je koliko? 9 let staro? Sedaj je že 6 generacij xeon procesorjev nad njim in vsaka je mnogo boljša.

sandmat ::

G7 je bil nov server 10+ let nazaj :)

XLapse ::

sv55 je izjavil:

krneki0001 je izjavil:

100% troll
alien technology

DeeCoy ::

XLapse je izjavil:

sv55 je izjavil:

krneki0001 je izjavil:

100% troll

Ti nisi pa nič boljši.
1
2
»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

V Hewlett-Packardovih sistemih SSD-ji po treh letih odpovedo (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Diski
6315062 (10301) Baja
»

Logitech bo lastnike svojih naprav pustil na cedilu (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
5617548 (13385) MrStein
»

SERVER HP PROLIANT DL360 G5 vprašanje

Oddelek: Pomoč in nasveti
9970 (829) OmegaBlue
»

Strežnik za manjše podjetje

Oddelek: Strojna oprema
363517 (2445) levaky
»

VMware ?