Forum » Pomoč in nasveti » SERVER HP PROLIANT DL360 G5 vprašanje
SERVER HP PROLIANT DL360 G5 vprašanje
marcoite20 ::
Zanima me če bi se dalo uporabit zgoraj omenjeni server SERVER HP PROLIANT DL360 G5 2x 4jederni xeon kot workstation, je stvar še uporabna ali ne v 2016?
Hvala lp
Hvala lp
Matično se nebi dalo spravit v manjšo ohišje glede na to da ga zastojn dobim sem v tej smeri razmišljal.
pegasus ::
Uporabljaš lahko karkoli hočeš, a računaj da so to piksne nekje iz 2006 or so (core duo like) in so zmogljivosti temu primerne.
Matična je narejena za hp piksno, pravtako napajanje. Ni generično, da bi kar atx napajalc gor priklopil.
Poleg tega uporablja vroče fb-dimme, ki jih še kar težko dobiš in verjetno je tudi cena primerna.
Pa da o smartarray kontrolerjih ne začnem ... ;)
Matična je narejena za hp piksno, pravtako napajanje. Ni generično, da bi kar atx napajalc gor priklopil.
Poleg tega uporablja vroče fb-dimme, ki jih še kar težko dobiš in verjetno je tudi cena primerna.
Pa da o smartarray kontrolerjih ne začnem ... ;)
darkolord ::
Plošča je posebnega formata in ne bo pasala v nobeno drugo standardno ohišje.
Kot že omenjeno, zadevca je glasna, sicer pa zelo solidna. Če butneš kakšen SSD not, dela prima. Tudi na smartarrayu, ja ;)
Kot že omenjeno, zadevca je glasna, sicer pa zelo solidna. Če butneš kakšen SSD not, dela prima. Tudi na smartarrayu, ja ;)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: darkolord ()
Cene za te rame so zelo nizke kolikor sem gledal na ebay za 25eur se da 16gb rama dobit :)
So kake velike težave s temi kontrolerji?
Grafična low-profile bi šla not?
So kake velike težave s temi kontrolerji?
Grafična low-profile bi šla not?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: marcoite20 ()
pegasus ::
dela prima. Tudi na smartarrayu, ja ;)Ne, ne dela. Razen če kot "prima" sprejemaš dejstvo, da ti kontroler skriva info o tem, kolk so diski zmatrani, dokler ti ne crkne cel array ... in da je performance 12ih diskov na nivoju enega slabega ide diska (ja, z baterijo in write cachingom). Do približno smiselnega perfomanca prideš samo z zelo specifičnim IO vzorcem pa še to le po tem, ko si ene dva tedna investiral v fine tuning aplikacije in kernel io settingov. Bottom line - waste of time.
darkolord ::
Kaj pa vem, jih uporabljam kakih 15 let+ brez kakršnega koli problema. Performance se mi zdi čisto kul (res je, da nism v kšnem zelo resnem I/O biznisu), tudi z SSDji. V bistvu sem imel precej več težav s kšnimi drugimi kontrolerji.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: darkolord ()
shadow7 ::
Če sta procesorja dovolj spodobna, potem je čisto OK za WS in ogrevanje. Po spominu je najhitrejši proc 3,16 GHz. Ram je zelo poceni. Samo pazi, da kupiš pravega!
Ne razmišljaj pa o porabi <200 W idle.
Pri stari serverski plati brez EFI bootanje vzame čas.
Ne razmišljaj pa o porabi <200 W idle.
Pri stari serverski plati brez EFI bootanje vzame čas.
OmegaBlue ::
Brez skrbi tudi najnovejši gen9 UEFI HP serverji se prižigajo kot podmornica.
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | OS za SAN (strani: 1 2 3 )Oddelek: Operacijski sistemi | 15561 (11784) | jlpktnst |
» | StrežnikOddelek: Operacijski sistemi | 1079 (678) | NoName |
» | Gradnja/sestava diskovnega polja (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Strojna oprema | 17647 (13979) | levaky |
» | VMware ?Oddelek: Operacijski sistemi | 8464 (7974) | BlueRunner |
» | Linux in kater ATA RAID kontroler?Oddelek: Operacijski sistemi | 949 (889) | borchi |