» »

Hrvaški "bob"

Hrvaški "bob"

starfotr ::

Ali pozna kdo kak hrvaški ekvivalent boba 4 cente. Torej, da sim kartica ne poteče. Ali pa na primer kak naročniški paket, kot je bob 5ka?

nsa_ag3nt ::

Ga ni.
Najcenejše prideš skozi s tomato mala tarifa (20 hrk)
http://www.tomato.com.hr/tarife

https://www.xe.com/currencyconverter/co...
https://gizmodo.com/c/goodbye-big-five

Zgodovina sprememb…

starfotr ::

Tole je super. Mogoče veš glede polnjenja? Je mogoče preko spleta, je možno samo preko kartic? Je mogoče imeti naročnino in sepa direktno bremenitev?

Grapher ::

Obujam to temo, ce bo znal kdo pomagati.

Iscem najugodnejsega mobilnega ponudnika v Hrvaski za klice. Babica prezivi vec kot 4 mesece na Hrvaskem in po tem casu se znajde v navzkrizju tako imenovane "fair use", ceprav ima klicev morda za 200min na mesec. Ali je tudi na Hrvaskem kaksna opcija podobna bobu, da kartica ne propade, stroski pa so nicelni ali minimalni. Recimo pri Bobu bi ji vzel 5ko, ko bi bila v Slo, ko bi sla na Hrvasko pa bi ji spremenil v 4c in telefon/kartico pustil doma. Tako da bi na Hrvaskem uporabljala hrvasko sim.

Idealno je, ce se da vse nadaljne postopke urediti preko spleta tako kot pri bobu. V primeru, da bo spet vse zaprto in se ne bo dalo potovati.

jukoz ::

Pa se res znajde v navzkrizju tako imenovane "fair use"?

Imam kar nekaj prijateljev, ki so se izselili in so vsaj sedaj, s to korona zadevo, bili več kot 4 mesece v tujini, tudi od januarja 2020. Vsi so vzeli bob 4c in nimajo težav, tako EU kot ne-EU.

Grapher ::

hm.. res? zanimivo. Ali morda ves koliko minut klicev opravijo v tujini in koliko so jih opravili, ko so bili v Sloveniji?

Ta fair use, kakor ga sam razumem, stopi v veljavo po 4 mesecih in ko iz tujine klices vec kakor iz Slovenije (se pravi ce nisi v Sloveniji klices vec iz tujine). Recimo, ce klices manj kot 100 minut na mesec verjetno ni nekega problema, no pa tudi cena je v tem primeru 4c na minuto kar je v taksnem primeru enako kot ce bi uporabljal bob 4c v Sloveniji in potem takem se splaca da le zamenjam na bob 4c predno gre v tujino.

jukoz ::

V Sloveniji so imeli normalno uporabo, neke mobitel/simobil pakete. Na bob so zamenjali pozneje, ko so bili že nekaj časa v tujini, tako da bob formalno ne ve, koliko se je telefon uporabljal prej.
V tujini pa se številka uporablja predvsem za sprejem klicev od Slovenskih uradnikov, kakšna davčna in podobno, ali pa kaj pri prijavi za službo v Sloveniji, da se za intervju zmenijo. Verjetno je pod 10 minut klicev mesečno. Tisti, ki niso v EU, pa preklopijo bob4c na kak bolj smiseln paket, ko pridejo na dopust domov ali v drugo EU državo, če so dlje časa seveda.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Bob (nova ponudba Simobila) (strani: 1 2 3 4107 108 109 110 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
54691283535 (4754) PINki
»

Vzamemo Bob ali Hot Telekom ? (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
6116168 (10129) Lonsarg
»

kateri predplačniški paket? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
15440879 (17225) VrtniPalcek
»

SIM/paket brez narocnine ki ne poteče?

Oddelek: Mobilne tehnologije
245752 (2783) XS!D3
»

Izi mobil vs Bob (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
13640957 (24004) MrStein

Več podobnih tem