Forum » Loža » Paradoks enakosti spolov "Gender-equality paradox"
Paradoks enakosti spolov "Gender-equality paradox"
Temo vidijo: vsi
Cruz ::
Če nisi vsaj malo agresiven, te agresivni ne slišijo.
o+ nevone
Agresivnim nekaj časa šepetaš in jih sprogramiraš. :)
One of the most moral acts is to create a space in which life can move forward.
D3m ::
Fight fire with fire.
Ne. Fire with water. Ampak ogenj vode ne mara.
o+ nevone
Odvisno od vrelišča. Prej voda ne mara ognja.
|HP EliteBook|R5 6650U|
FormerUser ::
o+ nevone
A bejž no. Ženske so šepetale tisočletja, volilno pravico so pa dobile šele, ko so začele bombe metat.
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: 49106 ()
Smo videli ja.
Marsikaterega konflikta v zgodovini ne bi bilo zaradi vašega šepetanja.
Marsikaterega konflikta v zgodovini ne bi bilo zaradi vašega šepetanja.
|HP EliteBook|R5 6650U|
Zgodovina sprememb…
- spremenil: D3m ()
Ja, moški, nikoli krivi za ničesar, vedno drugi.
Zgodovina sprememb…
Kaj se sedaj izgovarjaš. Saj so moški šli v bitko zaradi ženskega šepetanja ne ženske.
|HP EliteBook|R5 6650U|
Cruz ::
FormerUser je izjavil:
o+ nevone
A bejž no. Ženske so šepetale tisočletja, volilno pravico so pa dobile šele, ko so začele bombe metat.
Drugačni časi, še pomembneje pa pomanjkanje strategije.
One of the most moral acts is to create a space in which life can move forward.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Cruz ()
nevone ::
Fight fire with fire.
Ne. Fire with water. Ampak ogenj vode ne mara.
o+ nevone
Odvisno od vrelišča. Prej voda ne mara ognja.
A za prispodobe si že slišal?
o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.
Drugačni časi, še pomembneje pa pomanjkanje strategije.
Strategija je očitno delovala.
Kaj se sedaj izgovarjaš. Saj so moški šli v bitko zaradi ženskega šepetanja ne ženske.
Moški so šli v bitke vedno zaradi sebe in svojih interesov.
Zgodovina sprememb…
... ki pa so bili pogosto vezani na ženske. Ampak temu je kriva narava, ki nas je takšne naredila. Čas bi bil, da se začnemo tega bolj zavedati in se začeti boriti z naravo in ne eden z drugim.
o+ nevone
... ki pa so bili pogosto vezani na ženske. Ampak temu je kriva narava, ki nas je takšne naredila. Čas bi bil, da se začnemo tega bolj zavedati in se začeti boriti z naravo in ne eden z drugim.
o+ nevone
Ne, narava ni kriva, da so moški obravnavali ženske kot svojo lastnino in se zaradi nje kdaj tudi prepirali/vojskovali, temu je kriv patriarhat.
Zgodovina sprememb…
Sedaj sem prepričan, da ina daddy issues.
|HP EliteBook|R5 6650U|
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: FormerUser ()
xmetallic ::
Rešitev tega feminističnega problema je preprosta. Segregacija spolov. Ukinemo stik med spoloma. Uvedemo šole posebej za moške in posebej za ženske; podjetja posebej za moške, posebej za ženske; ceste posebej za moške, posebej za ženske; naselja posebej za moške posebej za ženske; aja pa seveda vsak spol si mora sam postavljat infrastrukturo.
Zgodovina sprememb…
Rešitev tega feminističnega problema je preprosta. Segregacija spolov. Ukinemo stik med spoloma. Uvedemo šole posebej za moške in posebej za ženske; podjetja posebej za moške, posebej za ženske; ceste posebej za moške, posebej za ženske; naselja posebej za moške posebej za ženske; aja pa seveda vsak spol si mora sam postavljat infrastrukturo.
|HP EliteBook|R5 6650U|
Zgodovina sprememb…
Pa dajmo. Samo vsi niso taki egoisti, zato to ne bo uspelo, ker bo nastala še tretja skupina, v kateri bodo moški in ženske, ki se razumejo in ne zgolj dokazujejo kdo je superiornejši.
o+ nevone
Hipatija zakaj si proti moskim? S pravim pristopom ti bo lahko tudi alfa samec dal. Ce si lejzbika se pa oproscam.
Hodl, zakaj si nekoristen? Pojdi na upokojenski forum ponujat svoje spolne usluge, bo več haska.
Hipatija, patriarhalna vzgoja ni posledica tega, da so desci nekoč se zarotili proti ženskam in si prilastili vso moč ampak tega, da je bila evolucijsko uspešnejša. Kam nas pelje tale socialni eksperiment kjer smo se moški odpovedali patriarhiji pa je tudi več kot očitno.
Majk, ne, patriarhalna vzgoja ni bila evolucijsko uspešnejša. Kot da ženske niso nikoli opravljale težkih fizičnih del, pradavne ženske so bile prave hrustinje. https://www.rtvslo.si/znanost-in-tehnol...
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: xmetallic ()
Pa dajmo. Samo vsi niso taki egoisti, zato to ne bo uspelo, ker bo nastala še tretja skupina, v kateri bodo moški in ženske, ki se razumejo in ne zgolj dokazujejo kdo je superiornejši.e
Potrjuješ, da ženske brez moških ne morete?
Zgodovina sprememb…
Pa dajmo. Samo vsi niso taki egoisti, zato to ne bo uspelo, ker bo nastala še tretja skupina, v kateri bodo moški in ženske, ki se razumejo in ne zgolj dokazujejo kdo je superiornejši.e
To zame ni bistveno vprašanje.
o+ nevone
49106 ::
Kdo zdaj laže?
P.S. Ponesreči sem predlagal izbris
P.S. Ponesreči sem predlagal izbris
To zame ni bistveno vprašanje.
o+ nevone
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: louser ()
Koliko stavb v Sloveniji so zgradile ženske? 0. Koliko cest v Sloveniji so zgradile ženske? 0. Koliko vodovodnih, električnih in telefonskih napeljav so postavile ženske? 0. Lahko z lahkoto trdim, da bi brez angažiranosti moških danes živeli v kameni dobi. Vodo bi šli iskat v bližnji potok, sporazumevali bi se pa z dimnimi signali.
Brez angažiranosti/vloge žensk, ki se isto zgodilo z moškimi.
o+ nevone
Furbo ::
Samo tale dva filmčka pogledaš, pa ti je vse jasno o razlikah med spoli.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
Naštej ta področja, kjer moški ne bi preživeli brez žensk. Ni jih.
Zgodovina sprememb…
louser ::
Fight fire with fire.
Hipatija zakaj si proti moskim? S pravim pristopom ti bo lahko tudi alfa samec dal. Ce si lejzbika se pa oproscam.
jaz sem moški. Ona ni proti meni.
Se pravi je proti določenim moškim. Tistim zavrtim najbrž.
Potlej sem tudi jaz lezba.
Ti si umsko omejen cucek. Go scream nazi.
Mačka zamjavka, ko ji stopiš na rep.
Ni težko sodelovati v tej debati, če argument razbije z enim stavkom.
razmnoževanje.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: louser ()
Saj tudi področij, kjer ženske ne bi preživele brez moških ni, po tvoji logiki.
o+ nevone
Preživele bi. Vendar ne bi živele tako lagodno kot živite danes. Dejstvo je namreč, da večina zgoraj naštetih del zahteva fizično moč.
Zgodovina sprememb…
louser ::
A predpostavljaš, da ni ženske močnejše od tebe?
Ker če grem pogledat Olimpijske, te vse prekašajo. Še tiste na vozičku.
Ker če grem pogledat Olimpijske, te vse prekašajo. Še tiste na vozičku.
Predpostavljam, da 99.95% žensk ni močnejših od mene. Tiste, ki svoje življenje posvetijo olimpijskim igram so lahko, ni pa nujno, tudi močnejše od mene.
Zgodovina sprememb…
Preživele bi. Vendar ne bi živele tako lagodno kot živite danes. Dejstvo je namreč, da večina zgoraj naštetih del zahteva fizično moč.
Ti tudi ne bi živel lagodno, če ne bi pred tabo polno ljudi, tudi ženske, opravili svojega dela.
Egoizem na višku, in potem se čudiš, če kakšna feministka v luft skoči.
o+ nevone
Ti tudi ne bi živel lagodno, če ne bi pred tabo polno ljudi, tudi ženske, opravili svojega dela.
Egoizem na višku, in potem se čudiš, če kakšna feministka v luft skoči.
Nobenega egoizma ni tukaj. Odzval sem se na feministična obrekovanja Hipatije, češ da so moški samo posiljevalci in da od njih ni nobene koristi, ženske so pa vsemogočne. Naštel sem nekaj primerov iz katerih je razvidno, da bi brez teh "patirarhalnih" moških Hipatija danes širila svojo propagando s pomočjo dimnih signalov ne pa preko bakrenih in optičnih kablov.
Zgodovina sprememb…
Odzval sem se na feministična obrekovanja Hipatije, češ da so moški samo posiljevalci in da od njih ni nobene koristi, ženske so pa vsemogočne.
Predvsem nas ti že ves čas skušaš prepričati, da brez vsemogočnih moških svet propade.
o+ nevone
Predvsem nas ti že ves čas skušaš prepričati, da brez vsemogočnih moških svet propade.
Ne. Jaz nasprotujem radikalnim izjavam feministke Hipatije. Pogosto ob tem uporabljam tudi radikalne kontra-primere. Pri radikalcih je pač potrebno uporabiti radikalne prijeme.
Če radikalna pripadnica feminističnega kulta ne bi stresala laži in lažnih obtožb ne bi nobenega izmed mojih komentarjev bilo v tej temi.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: xmetallic ()
kuall ::
kakšna bedna debata. tako bi se jaz pogovarjal 20 let nazaj, če bi. vi pa še zadaj capljate.
tu se gre zata fenomen, ko posameznik postane zelo užaljen, če čuti, da se žali skupino, kateri pripada. ali pa ko mu je zelo velik kompliment, če pohvališ skupino, kateri pripada in ima močan občutek, da govoriš o njem, ne pa o tej skupini. če boš npr ženski rekel: "moški bolje kuhajo kot ženske" bo ona to takole slišala: "ti ne znaš kuhat".
Kategorije so ena od osnov inteligence zato ni čudno, da imamo ljudje kratek stik na to, če nekdo grdo ali lepo govori o kategoriji, v katero spadamo. Naši možgani so tako narejeni, da delajo čustvene asociacije, ko pridejo v poštev kategorije.
tu se gre zata fenomen, ko posameznik postane zelo užaljen, če čuti, da se žali skupino, kateri pripada. ali pa ko mu je zelo velik kompliment, če pohvališ skupino, kateri pripada in ima močan občutek, da govoriš o njem, ne pa o tej skupini. če boš npr ženski rekel: "moški bolje kuhajo kot ženske" bo ona to takole slišala: "ti ne znaš kuhat".
Kategorije so ena od osnov inteligence zato ni čudno, da imamo ljudje kratek stik na to, če nekdo grdo ali lepo govori o kategoriji, v katero spadamo. Naši možgani so tako narejeni, da delajo čustvene asociacije, ko pridejo v poštev kategorije.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: kuall ()
MostWanted ::
Fight fire with fire.
jaz sem moški. Ona ni proti meni.
Se pravi je proti določenim moškim. Tistim zavrtim najbrž.
Potlej sem tudi jaz lezba.
Ti si umsko omejen cucek. Go scream nazi.
Mačka zamjavka, ko ji stopiš na rep.
Ni težko sodelovati v tej debati, če argument razbije z enim stavkom.
razmnoževanje.
mi nimamo biološke ure ki bi namkričala da mormo met otroka.
Utk ::
Ne, treba je narediti raziskavo zakaj se ljudje sploh odločajo za študij in poklice za katere se in žal bi rekla, da jih večina hodi v službo zaradi denarja, ne toliko zaradi sreče.
To je nepomembno dokler je to enako za vse spole. Delaš približno tisto za kar se čutiš sposobnega. Marsikateri moški brez šole ima vse pogoje za pomočnika v vrtcu, pa gre redki v to, marsikatera ženska ima vse pogoje, da se nauči varjenja za Akrapoviča, pa gre tudi redka v to. Za poklice kjer rabiš faks je to samo še bolj res, ker pri 18ih misliš da zmoreš vse, izbereš pa nekaj.
jype ::
Mislim, da pri visjih polozajih (ze) obstajajo enake moznosti.
Motiš se.
Fake it until you make itČe se ne moreš sprijazniti, da se patriarhalna družba bliža koncu, boš pač malo cvilil, ampak v resnici ti ne bo nič hudega, če se boš nehal obnašat kot kreten.
Zgodovina sprememb…
Ne, treba je narediti raziskavo zakaj se ljudje sploh odločajo za študij in poklice za katere se in žal bi rekla, da jih večina hodi v službo zaradi denarja, ne toliko zaradi sreče.
To je nepomembno dokler je to enako za vse spole. Delaš približno tisto za kar se čutiš sposobnega. Marsikateri moški brez šole ima vse pogoje za pomočnika v vrtcu, pa gre redki v to, marsikatera ženska ima vse pogoje, da se nauči varjenja za Akrapoviča, pa gre tudi redka v to. Za poklice kjer rabiš faks je to samo še bolj res, ker pri 18ih misliš da zmoreš vse, izbereš pa nekaj.
Ne vem kako ti to vidiš, ampak meni se zdi, da večina ljudi ne hodi ravno z velikim veseljem v službo, zato se mi nikakor ne zdi odveč, da bi se bolj posvečali temu kako pravilno izbrati študij/poklic. Če se že v štartu zatira človekove potenciale zato ker nekaj naj ne bi bilo primerno za njegov spol, če obstajajo delovna področja, ki so izrazito sovražno nastrojena do določenega spola, potem to je problem in to takšen, ki bi se ga dalo relativno enostavno rešiti. Govorjenje o tem, kako so si moški in ženske različni in da imajo povsem različne interese, k temu definitivno ne prispeva.
Zgodovina sprememb…
Utk ::
Naredi raziskavo, ki bo to dokazala. Ce so moski ucitelji bolj srecni kot moski na splosno, je to zato, ker so smeli izbrat ta poklic, en del ostalih je pa nesrecnih. Ce ne, nimas nic, in ni nic na tem. Ker ce en del moskih ni smelo it za ucitelja, se bi to moralo nekje poznat. Ce se ne, to ni nek problem.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Utk ()
Naredi raziskavo, ki bo to dokazala.Je bilo že mnogokrat izvedeno. "Antifeministi" projicirate svojo neargumentirano, zgolj na ideoloških koreninah temelječo gonjo proti spremembam, na vse tiste, ki na podlagi zbranih podatkov predlagajo smiselne rešitve, za katere se itak že ve, da delujejo, ker so jih marsikje že v praksi preizkusili.
Ker ce en del moskih ni smelo it za ucitelja, se bi to moralo nekje poznat. Ce se ne, to ni nek problem.Seveda je problem. Če tebi prepovemo pisat v to temo, se itak nikjer ne bo poznalo in, če sledimo tvojemu argumentu, to ni problem.
Zgodovina sprememb…
FormerUser je izjavil:
Ne vem kako ti to vidiš, ampak meni se zdi, da večina ljudi ne hodi ravno z velikim veseljem v službo, zato se mi nikakor ne zdi odveč, da bi se bolj posvečali temu kako pravilno izbrati študij/poklic. Če se že v štartu zatira človekove potenciale zato ker nekaj naj ne bi bilo primerno za njegov spol, če obstajajo delovna področja, ki so izrazito sovražno nastrojena do določenega spola, potem to je problem in to takšen, ki bi se ga dalo relativno enostavno rešiti. Govorjenje o tem, kako so si moški in ženske različni in da imajo povsem različne interese, k temu definitivno ne prispeva.
Katera zakonodaja omejuje vpis glede na spol? Katera fakulteta omejuje vpis glede na spol? Nobena. Posameznik se sam odloči na katero fakulteto se bo vpisal. Nihče vam ne drži pištole nad glavo in grozi, da se morate vpisat na FDV.
Zgodovina sprememb…
Katera zakonodaja omejuje vpis glede na spol?Kdo ti brani, da se igraš z barbikami? Jaz ne, tvoji kolegi pa.
Zgodovina sprememb…
vostok_1 ::
Fake it until you make itČe se ne moreš sprijazniti, da se patriarhalna družba bliža koncu, boš pač malo cvilil, ampak v resnici ti ne bo nič hudega, če se boš nehal obnašat kot kreten.
Se strinjam, da prihaja h koncu, ampak ne samo ta.
There will be chutes!
It came from the lab.
Like tears in rain. Time to die. v_1 2012-21
It came from the lab.
Like tears in rain. Time to die. v_1 2012-21
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
⊘ | Na FDV odstranili pisoarje (strani: 1 2 3 4 … 10 11 12 13 )Oddelek: Loža | 85521 (76510) | vostok_1 |
» | Velika Britanija: žrtve posilstev bodo morale policiji predati mobilne telefone (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Loža | 45568 (41118) | vostok_1 |