Forum » Loža » Paradoks enakosti spolov "Gender-equality paradox"
Paradoks enakosti spolov "Gender-equality paradox"
Temo vidijo: vsi
Mato989 ::
Jaz sem feminist, jaz želim da ženske delajo dalj časa, ker živijo dalj, jaz želim 50% kvote pri rudarkah, 50% moške kvote pri učiteljih itd... veš tista PRAVA enakopravnost, ko borkam za kvazi feminizem ni všeč, ker bi cherry pickale!
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
ProGo ::
FormerUser je izjavil:
Ironija. Feministka jamra da jo šovinisti brišejo, ko uporabiš njeno logiko (če lahko ona imenuje moške za hijene, lahko tudi moški ženske imenujejo krave, se mi zdi) predlaga izbris. Kot sem že trdil, cilj posvečuje sredstva - vse je dovoljeno v propagandne namene.
Prav nobene ironije. Jaz ne nasprotujem "predlogu izbrisa" komentarja, če je ta žaljiv, ampak BRISANJU s strani uporabnikov. Ali sem morda IZBRISALA tvoj post?
Nisi, torej tudi xmettalic ni IZBRISAL tvoje poste, samo predlagal je izbriše, pote sta pa še drugi dve "hijeni", kot jim praviš ti, predlagali isto. In glej, pripeti se IZBRIS. Seveda xmetallic po tvoji logiki, nima povsem nič z izbrisom tvojega posta. Genialno, vam pravim, genialno. V pričakovanju novih bistroumnih rezultatov tvojega superiornega uma ...
tikitoki ::
FormerUser je izjavil:
Deal. Takoj za tem, ko boste moški spravili polovico otrok na svet.
Moski dela, k je treba oploditi in zenska na hrbtu lezi in je cisto prav, da se potem se zenska mal potrudi.
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: 111111111111 ()
xmetallic ::
Jaz sem skriti moderator. Samo Hipatija tega še ne ve. /s
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: xmetallic ()
nevone ::
Meni je pa čisto mimo to, da se stalno posega po diskreditaciji sogovornika, namesto, da bi vsak predstavil svoj pogled, brez osebnih napadov.
Ampak takoj, ko nekdo malo dvigne svojo glavo nad ostale, se vsi zgrnejo nanj in le redki v takšnem primeru uspejo ohraniti svoj startni nivo, ampak s podobnim nivojem udarijo nazaj, kar pa prvim da še večji polet.
Hipatija povsem kvalitetno predstavlja problem žensk, ki je bil v preteklosti seveda bistveno večji, kot je danes, ampak dotični moški ne uspejo tega videti, ker raje bildajo svoj ego s tem da nekomu nasprostujejo.
Žal je to postal modus operandi takšnih in podobnih tem, ker tisti, ki jim ni do takšne komunikacije morda povedo enkrat, dvakrat kaj na temo, potem pa raje odnehajo in si mislijo svoje.
o+ nevone
Ampak takoj, ko nekdo malo dvigne svojo glavo nad ostale, se vsi zgrnejo nanj in le redki v takšnem primeru uspejo ohraniti svoj startni nivo, ampak s podobnim nivojem udarijo nazaj, kar pa prvim da še večji polet.
Hipatija povsem kvalitetno predstavlja problem žensk, ki je bil v preteklosti seveda bistveno večji, kot je danes, ampak dotični moški ne uspejo tega videti, ker raje bildajo svoj ego s tem da nekomu nasprostujejo.
Žal je to postal modus operandi takšnih in podobnih tem, ker tisti, ki jim ni do takšne komunikacije morda povedo enkrat, dvakrat kaj na temo, potem pa raje odnehajo in si mislijo svoje.
o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.
Zgodovina sprememb…
- spremenila: nevone ()
vostok_1 ::
To je realnost 21. stoletja nevone. Žal.
There will be chutes!
It came from the lab.
Like tears in rain. Time to die. v_1 2012-21
It came from the lab.
Like tears in rain. Time to die. v_1 2012-21
nevone, seveda smo proti, ko vidimo kako se zlorablja enakopravnost in boj za enakopravnost ki je dejansko krinka boja za privilegije.
Poglej, to da nekdo dobi neko mesto samo zaradi KVOTE po spolu je najbolj očiten seksizem na Svetu... no in ker je to jasno, feministke in apologeti temu zdaj rečejo POZITIVNA DISKRIMINACIJA...
Kot bi rekli UMORU, POZITIVNI UMOR, ali pa POZITIVEN GENOCID.
Si predstavljaš da bi se proti Nacizmu leta 1945 AMeričani v Nemčiji borili z uplinjanjem vse arijske rase in temu izjavili POZITIVNI GENOCID?
SEKSIZEM je SEKSIZEM kot je UMOR, UMOR in kot je GENOCID, GENOCID, ne glede na to kdo ga počne. In dokler to feministka ne bo jasno je vse skupaj BV
Poglej, to da nekdo dobi neko mesto samo zaradi KVOTE po spolu je najbolj očiten seksizem na Svetu... no in ker je to jasno, feministke in apologeti temu zdaj rečejo POZITIVNA DISKRIMINACIJA...
Kot bi rekli UMORU, POZITIVNI UMOR, ali pa POZITIVEN GENOCID.
Si predstavljaš da bi se proti Nacizmu leta 1945 AMeričani v Nemčiji borili z uplinjanjem vse arijske rase in temu izjavili POZITIVNI GENOCID?
SEKSIZEM je SEKSIZEM kot je UMOR, UMOR in kot je GENOCID, GENOCID, ne glede na to kdo ga počne. In dokler to feministka ne bo jasno je vse skupaj BV
Jaz pravim, da je SMISELNO kvote uvesti v rudnikih.
Jaz tudi, ampak moški naj pa v bližnjem potoku pere perilo in doma kuha, ko bo pa žena prišla domov, bo pa vrgla tisti prigarani denar na mizo in dala jasno vedeti, kdo je tu glavni. Mogoče, ga še dvakrat okoli kepe, ker ji kosilo ne bo všeč.
o+ nevone
Eno je predstaviti problem, drugo je zaničevati nasprotni spol in poveličevati svojega, kot to počne Hipatija.
To počne tudi xmetalic, pa ga nikoli niste na to opozorili.
Noben Hipatijin post ni prikazoval zgolj dejstev. Vedno je zraven vstavila tudi feministično propagando češ vidite, ženske smo boljše, ali pa, vidite, vsi moški so posiljevalci, ali pa, vidite za vse probleme na tem svetu je kriv "patriarhalni" moški. Nikoli pa ni priznala, da so za določene probleme krive ženske same, kar tudi so. V njeni glavi ženske nikoli ničesar ne naredijo narobe. Tako propagando ne moremo jemati kot objektivno predstavitev problema.
To si jo ti malo pomešal z juretom, ki pa tega itak ne misli 100% resno, le kaže vam, kako to izgleda, ko to počnete vi. Zakaj vam to ne potegne pa ne vem.
o+ nevone
FormerUser ::
nevone, seveda smo proti, ko vidimo kako se zlorablja enakopravnost in boj za enakopravnost ki je dejansko krinka boja za privilegije.
Samo da teh čuvenih privilegij ni od nikoder, ker kamorkoli pogledaš, še vedno moški držijo vse niti odločanja v rokah. In če se vam zdi način feministk napačen, zakaj ne predstavite svojih rešitev problema. Verjetno zato, ker vi problema sploh ne vidite, ker se vam zdi moška dominacija povsem naravna in sprejemljiva. Skratka, če se ti sedanje rešitve ne dopadejo, predlagaj svoje ali pa utihni.
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: 49106 ()
kuall ::
To si jo ti malo pomešal z juretom, ki pa tega itak ne misli 100% resno, le kaže vam, kako to izgleda, ko to počnete vi. Zakaj vam to ne potegne pa ne vem.
to je isto sranje, ko te nekdo v hecu žali in ti potem reče: saj sem se samo hecal. potem že ne veš kdaj hec/fantazije pride v realnost, ko to stalno dela. tako deluje človeška psiha: nekaj kar je tabu bo nekdo zavil v hec/oponašanje. ve da ne sme, ima pa tako veliko željo tisto delat, da se ne more upret in potem najde neko družbeno sprejemljivo opravičilo za uresničitev svojih bolnih fantazij. tudi serijski morilci so najprej na veliko fantazirali najbrž in si govorili, da je to samo fantazija/hec. potem pa je kar naenkrat hec postal realnost. ko o nečem cincaš na veliko tisto kaj hitro prestopi v realnost. je pa to zelo dober vpogled v dušo človeka: o čem se rad heca, o čem rad govori, fantatzira. to so njegove resnične želje, ki bodo enkrat najverjetnje uresničene. takega psiohota je treba ustaviti v njegovih bolnih fantazijah in hecih, da ne bo res naredil kakšne škode družbi enkrat.
K0l1br1 ::
FormerUser je izjavil:
Skratka, če se ti sedanje rešitve ne dopadejo, predlagaj svoje ali pa utihni.Bo oz je že trg porihtal. Ravnateljice so večinoma ženske, direktorice CSD-jev tudi, direktorice zdravstvenih domov in bolnišnic mešano. Sodnice so večinomoa ženske. Kaj torej? Bi morale biti vse ženske? Meni bolj sede, da bi se jih postavljalo glede na sposobnosti, vendar je sistem tak, da bolj preferira ženske, pri čemer, če so sposobne, ni s tem nič narobe. Torej?
No vidiš, tukaj pride ta dvoličnost do izraza. Ko vam ustreza pranje perila in kuhanje jemljete to kot plus, ko vam ne ustreza je pa to "patriarhalna" prisila.
To ni nič dvolično, to je samo prikaz stanja. Mnoge ženske bi bile pripravljene delati v rudniku, če bi to pomenilo, da bo mož skrbel za družino. Skrb za družino ni bilo nikoli tako cenjeno delo, da bi bilo plačano, ampak mnogi moški svoj doprinos veliko bolj cenijo.
Daj se ti poskusi enkrat postaviti v kožo ženske, pol pa govori o dvoličnosti. Jaz sem se v vlogo moškega že mnogokrat in mi je povsem jasno, da prav vsi plačujemo nek davek. Ti pa izrecno izpostavljaš stanje, kako ste moški edini kaj vredni na tem svetu. Ampak saj niso vsi moški takšni in v resnici ne vem, čemu bi si tvojo pozicijo preveč gnala k srcu. V bistvu mi je žal žensk (in moških), ki se znajdejo v milosti in nemilosti svojega partnerja, zanje mi ni vseeno.
o+ nevone
FormerUser je izjavil:
Samo da teh čuvenih privilegij ni od nikoder, ker kamorkoli pogledaš, še vedno moški držijo vse niti odločanja v rokah. In če se vam zdi način feministk napačen, zakaj ne predstavite svojih rešitev problema. Verjetno zato, ker vi problema sploh ne vidite, ker se vam zdi moška dominacija povsem naravna in sprejemljiva. Skratka, če se ti sedanje rešitve ne dopadejo, predlagaj svoje ali pa utihni.
Ja in? Ženske pa dobijo večino skrbništev nad otroci... pa večino sodnic je ŽENSK, torej one odločajo, pa se zato jaz pritožujem? Moška dominacija je povsem naravna, ŽAL. Ne zato ker sem si jaz tako izmislil ampak če jutri propade civilizacija in odpove pravni sistem in pridejo na ulico TOLPE in banditi bodo spet spremenili to družbo v tako da bodo ženske last, ne zato ker si "šovinisti" tako želimo ampak ker bo to naraven potek, ker STE ŠIBKEJŠE... dejansko večino civilizacijskih pridobitev na makro nivojih torej policija, zakoni ipd... ŠČITI PREDVSEM tebe in ostale ženske... Dejansko civilizacija dela na tem da je čimmanj potrebe po moškem kar v naravi pride čisto naravno, ker smo v povprečju močnejši itd...
xmetallic ::
Daj se ti poskusi enkrat postaviti v kožo ženske, pol pa govori o dvoličnosti. Jaz sem se v vlogo moškega že mnogokrat in mi je povsem jasno, da prav vsi plačujemo nek davek. Ti pa izrecno izpostavljaš stanje, kako ste moški edini kaj vredni na tem svetu. Ampak saj niso vsi moški takšni in v resnici ne vem, čemu bi si tvojo pozicijo preveč gnala k srcu. V bistvu mi je žal žensk (in moških), ki se znajdejo v milosti in nemilosti svojega partnerja, zanje mi ni vseeno.
Z veseljem predam vajeti ženski medtem ko bom jaz doma skrbel za otroke. Meni se to sploh ne zdi napačno. Prišparam na stresu in živcih.
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: madviper ()
FormerUser je izjavil:
Skratka, če se ti sedanje rešitve ne dopadejo, predlagaj svoje ali pa utihni.Bo oz je že trg porihtal. Ravnateljice so večinoma ženske, direktorice CSD-jev tudi, direktorice zdravstvenih domov in bolnišnic mešano. Sodnice so večinomoa ženske. Kaj torej? Bi morale biti vse ženske? Meni bolj sede, da bi se jih postavljalo glede na sposobnosti, vendar je sistem tak, da bolj preferira ženske, pri čemer, če so sposobne, ni s tem nič narobe. Torej?
Trg še nikoli ni nič porihtal, ker teži k ohranjanju statusa quo, niti ni zagotovilo za kvaliteto, prej nasprotno, dokazov okoli nas je več kot dovolj.
Zgodovina sprememb…
Jaz tudi, ampak moški naj pa v bližnjem potoku pere perilo in doma kuha, ko bo pa žena prišla domov, bo pa vrgla tisti prigarani denar na mizo in dala jasno vedeti, kdo je tu glavni. Mogoče, ga še dvakrat okoli kepe, ker ji kosilo ne bo všeč.
o+ nevone
Posnemi se, k peres v potoku, pa se moza, k te tepe, k trenutno te noben slovenec ne more jemati resno.
FormerUser je izjavil:
dokazov okoli nas je več kot dovolj.Mam rahlo alergijo na pavšalna sklicevanja. Kar sem naštel, sem naštel iz glave, glede na to, kako poznam situacijo. Očitno s tem nisi zadovoljna. Jaz pa nisem na to, da je kar nekih dokazov več kot dovolj in sedaj naj si jih grem še iskati. Pa da smo enakopravni? Dovoliš si veliko pri svojih presojah, medtem ko drugim ne toleriraš nič.
Posnemi se, k peres v potoku, pa se moza, k te tepe, k trenutno te noben slovenec ne more jemati resno.
Posnemi se ti, ko v rudniku s krampom koplješ rudo.
o+ nevone
Otročje.Posnemi se, k peres v potoku, pa se moza, k te tepe, k trenutno te noben slovenec ne more jemati resno.
o+ nevone
Ja, otročji je komentar, na katerega sem se odzvala in tisti, kjer se je rudnike sploh privleklo na plano.
o+ nevone
Otročje.Posnemi se, k peres v potoku, pa se moza, k te tepe, k trenutno te noben slovenec ne more jemati resno.
o+ nevone
Ja, otročji je komentar, na katerega sem se odzvala in tisti, kjer se je rudnike sploh privleklo na plano.
o+ nevone
Morala bi biti boljša. Cccc.
o+ nevone
o+ nevone
Res, je butast, lazniv in otrocji prispevek si napisala in dobila primeren odgovor, sam, da nisi sposobna niti najmanj samokriticnosti.
Ja in? Ženske pa dobijo večino skrbništev nad otroci... pa večino sodnic je ŽENSK, torej one odločajo, pa se zato jaz pritožujem? Moška dominacija je povsem naravna, ŽAL. Ne zato ker sem si jaz tako izmislil ampak če jutri propade civilizacija in odpove pravni sistem in pridejo na ulico TOLPE in banditi bodo spet spremenili to družbo v tako da bodo ženske last, ne zato ker si "šovinisti" tako želimo ampak ker bo to naraven potek, ker STE ŠIBKEJŠE... dejansko večino civilizacijskih pridobitev na makro nivojih torej policija, zakoni ipd... ŠČITI PREDVSEM tebe in ostale ženske... Dejansko civilizacija dela na tem da je čimmanj potrebe po moškem kar v naravi pride čisto naravno, ker smo v povprečju močnejši itd...
Torej nimaš rešitev za probleme? Vredu, naslednji, prosim.
Zgodovina sprememb…
medtem ko bom jaz doma skrbel za otroke. Meni se to sploh ne zdi napačno. Prišparam na stresu in živcih.
Saj se zavedaš, da boš skrbel tako, kot bi žena rekla? Ker to ne gre tako, da bi se o tem tudi odločal.
Res? Daj povej nam koliko ženskam tipi nalagajo KAKO mora skrbet za otroka, pa kako mora prah pobrisat pa KDAJ? itd... ne nabijaj prosim.
FormerUser je izjavil:
Torej nimaš rešitev za probleme? Vredu, naslednji, prosim.
Nimam rešitev za navidezne probleme res je =)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Mato989 ()
Vazelin ::
Haha uni komentar ki ga je napisal dad, da mu je bilo v veselje plesat s hčerko je že deletan na reddit feninism?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Vazelin ()
to je isto sranje, ko te nekdo v hecu žali in ti potem reče: saj sem se samo hecal. potem že ne veš kdaj hec/fantazije pride v realnost, ko to stalno dela. tako deluje človeška psiha: nekaj kar je tabu bo nekdo zavil v hec/oponašanje. ve da ne sme, ima pa tako veliko željo tisto delat, da se ne more upret in potem najde neko družbeno sprejemljivo opravičilo za uresničitev svojih bolnih fantazij. tudi serijski morilci so najprej na veliko fantazirali najbrž in si govorili, da je to samo fantazija/hec. potem pa je kar naenkrat hec postal realnost. ko o nečem cincaš na veliko tisto kaj hitro prestopi v realnost. je pa to zelo dober vpogled v dušo človeka: o čem se rad heca, o čem rad govori, fantatzira. to so njegove resnične želje, ki bodo enkrat najverjetnje uresničene. takega psiohota je treba ustaviti v njegovih bolnih fantazijah in hecih, da ne bo res naredil kakšne škode družbi enkrat.
Ni čisto isto sranje. Ker če ne misliš resno, potem teh strahov v resnici ni. Če se hecaš, v več primerih pomeni, da razumeš tudi nasprotno stališče, če se ne hecaš je pa to manj pogosto.
In morilci so čisto druga kategorija. Oni so že v svoji osnovi rahlo prizadeti, da jim kaj takšnega sploh pride nas misel in ko jim pride na misel to v resnici ni noben hec.
o+ nevone
Potem pa ne vem zakaj se oglašaš v temi, ki se ukvarja z "navideznimi" problemi.
Zgodovina sprememb…
/r/feminism:
"Sex with robots was much safer than sex with actual men--and better than anything women had previously experienced."
"Sex with robots was much safer than sex with actual men--and better than anything women had previously experienced."
FormerUser je izjavil:
Me čudi, da tudi ti ne moreš dvigniti nivoja.
Potem pa ne vem zakaj se oglašaš v temi, ki se ukvarja z "navideznimi" problemi.
Še ta je previsok za povprečnega uporabnika v tej temi.
Zgodovina sprememb…
D3m ::
o+ nevone
Težko, ker smo moški naredili pralni stroj. Tako, da lahko to srednjeveško prakso počneš sama doma.
|HP EliteBook|R5 6650U|
Zgodovina sprememb…
Jaz bom moji kupil ročni ribežen za perilo. Just for lulz.
Reakcija vem kakšna bo. Ribežen v kot.
Sama bo pa uporabila patriahalni pralni stroj Candy.
Reakcija vem kakšna bo. Ribežen v kot.
|HP EliteBook|R5 6650U|
Zgodovina sprememb…
Ki ga je izumil moški :)
Candy je izumil tudi prvi pomivalni stroj, The horror.
|HP EliteBook|R5 6650U|
Zgodovina sprememb…
FormerUser je izjavil:
Od tega kar nekaj pokradli od žensk.Medtem, ko so prale perilo v potoku? Dvomim, da so razmišljale o pralnem stroju.
BTW- za predstavnico feministk malo preveč trollaš, da bi te tisti, katerim je to namenjeno, jemali resno. Tudi če bi po nekem naključju imela prav.
Zopet se lažnivec, ki še ničesar ni izumil, kiti s tujim perjem. Dejstvo, da imam jaz tudi penis nikakor ne pomeni, da si ti zaslužen za moje izume.
Dokaži
Zgodovina sprememb…
- odbrisal: ahac ()
@tikitoki
xmetalic je izjavil tole
Tudi v rudnikih danes ni več težaškega dela.
o+ nevone
xmetalic je izjavil tole
o+ nevone
@tikitoki
xmetalic je izjavil tole
o+ nevone
Definitivno bolj fizično naporno kot sedenje v odboru brez odgovornosti =)
@tikitoki
xmetalic je izjavil tole
o+ nevone
Seveda. Je moralo umreti veliko moških, da smo izumili varnostne sisteme in pripomočke, da so nam olajšali delo in varnost pri delu.
|HP EliteBook|R5 6650U|
Zgodovina sprememb…
Ženske ste takrat delale samo popis mrtvih.
|HP EliteBook|R5 6650U|
Zgodovina sprememb…
Medtem, ko so prale perilo v potoku? Dvomim, da so razmišljale o pralnem stroju.
Dejstvo je, da ženske za gospodinjsko delo niso bile nikoli plačane, moški pa so opravljali dela, ki so bila.
To ogromno moških prav dobro ve, in egoistični ženskomrzneži tega ne morejo spremeniti.
o+ nevobe
da ženske za gospodinjsko delo niso bile nikoli plačane,Čakaj - v seriji Downton Abbey in v seriji You rang milord pravijo, da so bile plačane. Resnih virov trenutno ne grem iskati, ker nočem biti prvi. Aleksandrinke so šle v Egipt po podobnih delih (splošno znano).
Verjetno je bila hipatija tista, ki je trdila, da moški vrže denar na mizo, v enem od zgornjem postov.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: K0l1br1 ()
Medtem, ko so prale perilo v potoku? Dvomim, da so razmišljale o pralnem stroju.
Dejstvo je, da ženske za gospodinjsko delo niso bile nikoli plačane, moški pa so opravljali dela, ki so bila.
To ogromno moških prav dobro ve, in egoistični ženskomrzneži tega ne morejo spremeniti.
o+ nevobe
Hočeš povedat da so bile ženske tako nesposobne da niso znale svojega dela monetizirat moški pač? Hmmmmmmmmmmm
Sicer pa ženske so plačane ob vsaki ločitvi načeloma dobijo več kot so dale v pranju, čeprav si domišljajo drugače, poglej Bezosa =)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
⊘ | Na FDV odstranili pisoarje (strani: 1 2 3 4 … 10 11 12 13 )Oddelek: Loža | 86339 (77328) | vostok_1 |
» | Velika Britanija: žrtve posilstev bodo morale policiji predati mobilne telefone (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Loža | 46148 (41698) | vostok_1 |