» »

Paradoks enakosti spolov "Gender-equality paradox"

Paradoks enakosti spolov "Gender-equality paradox"

Temo vidijo: vsi

nevone ::

Kar je povsem logično, se ti ne zdi? Kdo te bo plačal, da pospravljaš v svojem domu? Moški so bili plačani s strani podjetij kjer so delali. Ne vem kako si ti predstavljaš, da te bo nekdo plačal, ker si doma pomila posodo?

Moški so na ta način dobivali precej več izkušenj z drugimi deli in so veliko bolj lahko razvijali druge sposobnosti, kot jih rabiš za pomivanje posode. Poleg tega niti niso spustili žensk k nekaterim opravilom. To vse je prispevalo k stanju kot ga imamo danes.

Ampak danes so pa samo moški zaslužni za vse, po mnenju nekih (brezveznikov) tukaj gor. Seveda, saj so si celo zgodovino izgleda prizadevali, da ženskam ostane zgolj nizkokvalificirano delo.

Nekateri tukaj gor to dokaj uspešno potrjujete.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

Mato989 ::

nevone je izjavil:

Kar je povsem logično, se ti ne zdi? Kdo te bo plačal, da pospravljaš v svojem domu? Moški so bili plačani s strani podjetij kjer so delali. Ne vem kako si ti predstavljaš, da te bo nekdo plačal, ker si doma pomila posodo?

Moški so na ta način dobivali precej več izkušenj z drugimi deli in so veliko bolj lahko razvijali druge sposobnosti, kot jih rabiš za pomivanje posode. Poleg tega niti niso spustili žensk k nekaterim opravilom. To vse je prispevalo k stanju kot ga imamo danes.

Ampak danes so pa samo moški zaslužni za vse, po mnenju nekih (brezveznikov) tukaj gor. Seveda, saj so si celo zgodovino izgleda prizadevali, da ženskam ostane zgolj nizkokvalificirano delo.

Nekateri tukaj gor to dokaj uspešno potrjujete.

o+ nevone

Saj pravim, ženske so bile nesposobne monetarizirat svoje delo in vložit denar v sposobnosti one rabijo državo da jim to omogoči, čeprav menijo da so enako ali celo bolj sposobne...
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

jype ::

Mato989 je izjavil:

monetarizirat
Nepismen.

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: MostWanted ()

Hočeš povedat da so bile ženske tako nesposobne da niso znale svojega dela monetizirat moški pač? Hmmmmmmmmmmm

Ne, niso bile nesposobne. Zgolj časi so bili takšni, da so od žensk zahtevali ponižnost in se jih je pri njihovem razvoju omejevalo bolj kot moške. Priznaš ali ne, tvoja stvar.

o+ nevone

nevone je izjavil:

Hočeš povedat da so bile ženske tako nesposobne da niso znale svojega dela monetizirat moški pač? Hmmmmmmmmmmm

Ne, niso bile nesposobne. Zgolj časi so bili takšni, da so od žensk zahtevali ponižnost in se jih je pri njihovem razvoju omejevalo bolj kot moške. Priznaš ali ne, tvoja stvar.

o+ nevone

Ja čakaj... časi so bili tudi takšni za moške, ker žensk in moških je bilo podobno število skozi zgodovino... ti pa hočeš povedat da so se moški BILI SPOSOBNI povezat in kategorično omejevat ženske, ženske pa niso bile sposobne se povezat in uredit svojo valuto in si plačevat v njej svoje delo? Zanimivo ne, vsakič bolj razložiš to kar Hipatija kontrira, da so moški bolj sposobni od žensk, ker so to uspeli pa še nadvladali ženske v zgodovini... torej kaj je to če ne SPOSOBNOST?

Morda so si moški prizadevali, da ženskam ne bi bilo potrebno opravljati težkih del, in jih zato niso pustili poleg? Tvoja teorija temelji na predpostavki, da so bili vsi moški prasci, ki so zaradi "patrairhizma" nase prevzeli večino del. Zanemarjaš pa možnost, da so večino del prevzeli nase zato, da ženskam, kot šibkejšim, tega ne bi bilo potrebno početi. Tudi danes praviloma moški gre nacepat drva, ne pošlje žene v hosto. Iz zelo podobnega razloga, da ženi ni potrebno opravljati tega težkega opravila.

Vsekakor je bilo moško delo vedno bolj cenjeno kot žensko, čeprav je tudi to moralo biti opravljeno.

Seveda niso vsi moški prasci, ampak tisti, ki so težka dela opravljali zato, da jih ženskam ne bi bilo treba, danes pa svojo prednost in superiornost izpostavljajo ravno na podlagi tega, pa so prasci.

o+ nevone

nevone je izjavil:

Seveda niso vsi moški prasci, ampak tisti, ki so težka dela opravljali zato, da jih ženskam ne bi bilo treba, danes pa svojo prednost in superiornost izpostavljajo ravno na podlagi tega, pa so prasci.
Takih moških ni. Prasci so tisti, ki prekladajo papirje po pisarnah in jamrajo, kako ženske nočejo delat v rudnikih. Xmetallic v življenju še ni prijel sekire, vsaj za ročaj ne, sicer ne bi pisal takih neumnosti.

Zgodovina sprememb…

Zopet sodiš po sebi? Napaka.

Zgodovina sprememb…

FormerUser ::

@JYPE

Eno vprašanje. Se da na tem forumu narediti posebno temo/skupino, kjer bi lahko imeli normalno gender debato in hkrati hijene pustili pred vrati?

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: 49106 ()

@jype
A to pomeni, da moraš ročno vsakega vnesti ali lahko napišeš VSI minus hijene. Modi me ne motijo.

Zgodovina sprememb…

FormerUser je izjavil:

A to pomeni, da moraš ročno vsakega vnesti ali lahko napišeš VSI minus hijene. Modi me ne motijo.
Ročno moraš vnesti vsakogar. Lahko sprogramiram sistem, ki omogoča prostovoljno priključitev taki debati, dokler se človeka ne vrže ven.

Zgodovina sprememb…

Hipatija naredi si svoj forum da boš vidla koliko ljudi se dejansko interesira za tvoje prispevke =) Najboljši pokazatelj.

@jype

A lahko narediš ti temo z naslovom GENDER DEBATE, ki bo vidna vsem in bodo lahko vanjo pisali vsi, razen xmetallic, Messiah, gametech....po potrebi se bo pa lahko še kdo izločil, če bo delal štalo.

Zgodovina sprememb…

Hm, pravzaprav lahko, ja, ampak bo nekaj časa trajalo, ker je "vidnost vsem" nemogoče urediti drugače, kot s kopiranjem prispevkov iz zasebne teme v javno temo.

Zgodovina sprememb…

CoolBits ::

V čem je point zapirat debate v mehurček, da te potem tepe realnost, o prideš ven? Snežinkice? :P

ProGo ::

FormerUser je izjavil:

@jype

A lahko narediš ti temo z naslovom GENDER DEBATE, ki bo vidna vsem in bodo lahko vanjo pisali vsi, razen xmetallic, Messiah, gametech....po potrebi se bo pa lahko še kdo izločil, če bo delal štalo.

Feministično dojemanje svobode govora: tisti, ki se strinjajo z nami, lahko pišejo, drugi.
Monty Python

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: madviper ()

Misogynist torej. Hipatiji odrekaš možnost, da sama sprogramira sistem, ker meniš, da si ti boljši v tem. Patriarhizem brez primere. Počneš točno to kar nam ostalim "sovražnikom" žensk govoriš, da ne smemo početi, ker je to "patriarhalno" vedenje. Ravno zaradi takih kot si ti se ženske nikoli ne naučijo programirat, ker jih šovinisti podite stran češ da vi znate to opraviti bolje. Boomerang.

Ena razlika obstaja in sicer, da nekateri to počnete zato, da potem lahko tukaj gor zaničujete ženske, drugi pa zato, ker želijo pomagati. Podobno kar si izpostavil v nekem drugem prispevku, ampak očitno je bil tisto samo manever in ne nekaj kar res misliš.

o+ nevone

CoolBits ::

Hipatija, normalna debata ni lepljene ene in iste objave. Daj si povezavo na svoj veleprispevek v podpis in nehaj s smetenjem saj zgleda kot cepetanje otrok na mestu, ko ne dobi lizike.

Niti toliko se ni potrudil, da bi našel ženske, igralke šaha. S tem podpira stereotip, da so ženske slabe igralke šaha. Kot slon v trgovini z betonom.

Zgodovina sprememb…

Šovinisti težko sodite o teh rečeh, ker ste preveč bukovi.

Zgodovina sprememb…

Čakajte pobi (in feministka), da dupe zalaufa svoje marionetne accounte, se bo takrat začela prava zabava.

Zgodovina sprememb…

Kaj bi rekla Margaret Hamilton hipatiji, da ji en beta pussy-whipped programerček mora nekaj sprogramirati?

Zgodovina sprememb…

No, se bom raje kar lotil, ker so šovinisti očitno nesposobni početi koristne reči, pa raje žalijo in se škodoželjno naslajajo nad nesrečo vseh, ki se ne podrejajo njihovi ideologiji.

Zgodovina sprememb…

Ne, jaz ne rabim lastnega foruma, samo blokado 3+ hijen tukaj, vse ostalo me ne moti.

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: xmetallic ()

FormerUser je izjavil:

Ne, jaz ne rabim lastnega foruma, samo blokado 3+ hijen tukaj, vse ostalo me ne moti.

No, takšno selektivno svobodo govora imaš lahko na lastnem mediju. Lahko pa verjetno tudi tukaj, odvisno, koliko se boš skeširala. Zastonj pa se nič ne dobi.

Zgodovina sprememb…

tikitoki ::

nevone je izjavil:

@tikitoki

xmetalic je izjavil tole
Jaz pravim, da je SMISELNO kvote uvesti v rudnikih.

Tudi v rudnikih danes ni več težaškega dela.

o+ nevone

Pol se pa hitro prijavi. Jaz si ne zelim dela v tako slabih pogojih.

Se vedno pa cakam na uradno statistiko zensk, ki perejo obleko v potoku (lahko v kateremkoli vodotoku na ozemju RS).

@Messiah
Naj še za enkrat ostane skrivnost.

@progo
Zastonj da se nič ne dobi? A ti plačuješ, da lahko tukaj komentiraš?

Zgodovina sprememb…

Problem hipatije je, da bi rada na slotehu promovirala skrajne postfeministične ideje, ob tem pa ne bi dovolila nobenih kritik teh idej. To pa na forumu, kjer večina NI feministično usmerjena, malce težko. Sedaj lulati v veter se da, ni pa preveč produktivno.

Čakamo na dupeta da vidimo, kaj bo pokakal.

FormerUser je izjavil:

@Messiah

@progo

Osnovno komentiranje je brezplačno, brisanje nasproti mislečih je dodatna storitev. Ej sloteh, ideja za monetizacijo! Jo dam zastonj.

Zgodovina sprememb…

nevone je izjavil:

Medtem, ko so prale perilo v potoku? Dvomim, da so razmišljale o pralnem stroju.

Dejstvo je, da ženske za gospodinjsko delo niso bile nikoli plačane, moški pa so opravljali dela, ki so bila.

To ogromno moških prav dobro ve, in egoistični ženskomrzneži tega ne morejo spremeniti.

o+ nevobe

A moski so placani za gospodinjsko delo? Ce si si nasla kaksnega troglodita, ki ti ni pripravljen pomagati, se pa zamisli sama nad seboj.

Orcinus in hando prihajata ... Bojte se hijene.

Zgodovina sprememb…

D3m ::

FormerUser je izjavil:

@Messiah

@progo

Upam, da bo imel kaj od tega. Da ne boš ostala goljufiva kača.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Zgodovina sprememb…

Ona rabi, da ji neka oseba prinese cokolado cez 4 dni.

D3m ::

Sedaj polaga upe na poznanstva in privilegij.

Nevarna igro se gre.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Zgodovina sprememb…

D3m je izjavil:

FormerUser je izjavil:

@Messiah

@progo

Seveda bo imel, tisto kar ga najbolj motivira, javno dobro.

Zgodovina sprememb…

FormerUser je izjavil:

D3m je izjavil:

FormerUser je izjavil:

@Messiah

@progo

Če pod "javno dobro" razumeš propagiranje skrajnih postfeminističnih ideje in hkratno onemogočanje nasprotnih idej, je to res.

Zgodovina sprememb…

V čakanju na Godoja, nekaj feminističnega humorja:
https://shesaid.com/13-inspired-hallowe...

Zgodovina sprememb…

ProGo je izjavil:

FormerUser je izjavil:

D3m je izjavil:

FormerUser je izjavil:

@Messiah

@progo

Če pod "javno dobro" razumeš propagiranje skrajnih postfeminističnih ideje in hkratno onemogočanje nasprotnih idej, je to res.

A si res tako neumen, ali se samo delaš? Ravno obratno je res, tvoji prijateljčki so tisti, ki CENZURIRAJO nasprotne ideje.

Zgodovina sprememb…

FormerUser je izjavil:

ProGo je izjavil:

FormerUser je izjavil:

D3m je izjavil:

FormerUser je izjavil:

@Messiah

@progo

A si res tako neumen, ali se samo delaš? Ravno obratno je res, tvoji prijateljčki so tisti, ki CENZURIRAJO nasprotne ideje.

Jaz bi tudi lahko šel na /r/feminism pa trdil, da smo moški fizično močnejši, ko bi me pa izbrisali, bi se pa drl dykes ... samo kaj, ko to ni produktivno.

Zgodovina sprememb…

A moski so placani za gospodinjsko delo?

Moj poudarek je bil na zgodovinskih dejstvih, ki so sooblikovala sedanjost.

Ce si si nasla kaksnega troglodita, ki ti ni pripravljen pomagati, se pa zamisli sama nad seboj.

Vem, da je tebi za druge vseeno.

o+ nevone

Zgodovinsko dejstvo je, da so kraljice šle pogosteje v vojno, kot pa kralji.

Samo tiste, ki so podlegle diktatu moških in si jih na ta način prisvajale.

V ničemer pa to ne spremeni dejstva, ki sem ga izpostavila jaz.

o+ nevone

louser ::

xmetallic je izjavil:

jype je izjavil:

Saj to počno že od nekdaj, ne vedo pa, da zdaj živijo v družbi, ko za takšen prispevek izgubiš službo, če jo imaš.

V Evropi se kaj takega ne more zgoditi. Delodajalec ne more igrati vlogo sodišča. V ZDA in Kanadi pa počasi že obračajo hrbet ženskim kandidatkam na zaposlitvah. Nedavno sem bral intervju s kanadsko odvetnico, ki pravi, da je v zadnjih mesecih prejela zelo veliko klicev podjetij, ki jo sprašujejo za pravne nasvete kako naj se zavarujejo pred histeričnimi feministkami. Feministke z vsemi topovi tolčejo po moških hkrati pa pričakujejo, da jih bodo moški zaposlili, da jih bodo mentorirali, da bodo njihovi sodelavci. Nihče ne želi imeti za sodelavca histerično feministko.

Enačiti podjetja z moškimi je not -see dejanje.
Če bi ženske vodile tako podjetje, bi v prvi vrsti zaposlovala sposobne ljudi, šele nato prasce moškega spola in koklje ženskega.

MostWanted ::

zaka se pa nevone ne da brisat?! kake privilegije ma pa ta ? je v razmerju z adminom? tko ko v časih irca, ko so bli admini pa so svojim puncam dajali ope

Zgodovina sprememb…

MasterTade ::

Learn the rules first ;)

Še vedno čakam razlago tvoje prilepljene študije, kjer so na podlagi statistične analize 4927 študentov podali zaključek, da njihovi medsebojni odnosi vplivajo na to kaj jih zanima in kaj bodo celo življenje počeli (smeh)
Mors omnia aequat

Hipatija sem že včeraj rekel da članek ni dostopen. Mislil sem pravila foruma (kdo lahko predlaga izbris in komu)
Mors omnia aequat

Seveda je dostopen, samo plačati moraš, ne moreš pa ti kar na pamet trditi, da nekaj, kar nisi prebral, ne drži. Pravila se pa izigravajo in na to sem opozorila.

Zgodovina sprememb…

k4vz0024 ::

"Ženske imajo dualno naravo, tako kot svetloba. Ko jim ustreza so kot "valovanje", če pa jim kaj ni pogodu pa preidejo na "paketno" stanje.";)

k4vz0024@copyright8-)

P.s: Kdaj bodo obvezne kvote v sodstvu za moške?:):|

Zgodovina sprememb…

• spremenil: k4vz0024 ()

Ta moj parafraziran izrek iz fizike, je odgovor na paradox spolov:)8-)

Moška narava pa je v večjem delu "paketna". Razen, ko s(m)o v vzbujenem stanju, preidemo v "valovanje".

Pol pa se poklapamo z ženskami.

Toliko mojih 5 c, k teoriji in paradoksu spolov:D, da ne bo zamer.8-)

The end.:):)

FormerUser je izjavil:

Seveda je dostopen, samo plačati moraš, ne moreš pa ti kar na pamet trditi, da nekaj, kar nisi prebral, ne drži. Pravila se pa izigravajo in na to sem opozorila.

Prebral sem kar si poslala gor. In trdim, da se s statistično analizo, ki so jo naredili, ne da delat zaključkov. To trdim lahko že na podlagi summary ki si ga poslal
Mors omnia aequat

MostWanted ::

ne more programirat mu žena ne pusti ko je prebrala da bi za eno neznanko to delal.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Na FDV odstranili pisoarje (strani: 1 2 3 410 11 12 13 )

Oddelek: Loža
64086286 (77275) vostok_1
»

Velika Britanija: žrtve posilstev bodo morale policiji predati mobilne telefone (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
26646088 (41638) vostok_1

Več podobnih tem