» »

Testiranje po navitju

Testiranje po navitju

bozicek ::

Kateri program bi uporabil, da bi resnicno videl koliko sem dosegel po navitju.

Do sedaj sem uporabljal 3DMark 2001 in pa Sandro. Ampak nekako se mi dozdeva, da nista povsem realna pokazatelja (posebej Sandra). 3DMark se itak obesi po vecini na grafiko, tako da CPU ne igra tako velike vloge. Medtem ko pa pri Sandri imam obcutek, da gre samo na surovo moc proca.
Zato se mi cudno zdi, ker ce jaz povecam FSB bi se moral prenos podatkov pohitriti.
Recimo. Jaz imam 2000+ navitega na 2200MzH (11*200). In po Sandri se uvrstim tja kot 2800+. Ampak ce ima 2800+ 133MzH vodilo, jaz pa 200MzH bi moral po nekaksni logiki biti hirjesi, saj imam hitrejse vodilo (se pravi z tem hitrejsi prenos podatkov). Ali se motim?
OK surova moc proca je ista (2.26 proti 2.20), ampak 67MzH FSB bi pa moralo tudi nekaj pomeniti na koncem navitju compa.

Zato sprasujem, kateri program bi uporabil, da bi mi pokazal nekako resnicen podatek koliko sem pridbil...

kuglvinkl ::

Real world aplikacije. Glej denimo kolk ti zraste FSP v špilih. Če rendriraš, kompresiraš, za kolk se zmanjša čas.
Your focus determines your reallity

kihc ::

Folding@Home:D ?

morphling1 ::

f@h je čisti cpu test. Samo je čisto nestandarden za te stvari, se pa da. 3D mark 2k1 je še vedno zelo dober sistemski test saj sta car chase in lobby dosti bolj cpu in mem. testa kot pa grafik. Q3 na fastest nastavitvah je čisti cpu/mem test -> odličen. Ut2k3 spet zelo procesorsko obremenljiv test. Sploh so igre po večini še vedno zelo procesorsko in spominsko odvisne in kot take dober test. Kratki testi kot Si sandra ali pa pcmark 2k2 so brezvezni in se naredijo bolj zaradi zanimivosti. Recimo dober cpu/mem test je tudi Super PI z ustrezno nastavljenim računom št. decimalk, Seti je tudi ok in je narejenih kar nekaj benchmark paketkov kjer lahko testiraš mašino. Ter seveda vse ostale real word aplikacije, recimo divx kompresija, zip/arj... kompresija, kaki renderingi.
Glede navitja in pridobitve je pa vse zopet odvisno od samega programa, določeni testi porabljajo predvsem cpu moč in ti hitrost spomina skoraj nič ne pomeni, vseeno jih je pa večina tudi spominsko odvisnih in je hitrejši spomin seveda vsaj tako pomemben kot hitrost proca.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Radeon 9800 Pro 128Mb > Geforce 6600 GT 128Mb

Oddelek: Kaj kupiti
442568 (1374) bozicek
»

Problem pri overclocku ..

Oddelek: Navijanje
111320 (1192) BigSexy
»

Kaj je bolše: 230x9.5 ali 205x11.5 (strani: 1 2 )

663059 (2595) Tic
»

Navijanje Athlona XP 2500+ Barton

493472 (2378) boštjan
»

Visje kot 537MzH na grafi

6907 (795) bozicek

Več podobnih tem