Forum » Loža » Curry
Curry
A110 ::
Ker sem velik oboževalec začimbe curry me zanima kje bi lahko kupil kakšno večjo pakungo po normalnih cenah? kolikor gledam v mercatorju in sparu vidim da prodajajo samo 50g v prahu. iscem nekaj takega. priporocljivo je da je v vrecki da lahko zajamem z zlico in ne v tisti stekleni posodici za posipanje. hvala za pomoc
- spremenil: Mavrik ()
Invictus ::
probaj na amazon.de...
Tam dobiš vsega hudiča.
Problem seveda, če pošiljajo v Slovenijo.
Drugače je ena začimbnica v BTC na tržnici, blizu odprte kuhinje. Prideš s svojo posodo in plačaš po teži.
Tam dobiš vsega hudiča.
Problem seveda, če pošiljajo v Slovenijo.
Drugače je ena začimbnica v BTC na tržnici, blizu odprte kuhinje. Prideš s svojo posodo in plačaš po teži.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
http://goo.gl/2YuS2x
zee ::
Ena takšna štacuna je tudi na Trubarjevi v Ljubljani.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
Karen ::
Če ti gre kdo od znancev kaj v Egipt (Hurgada recimo) ali pa kak Maroko se da tam za dobro ceno dobit večje pakunge, neprimerno boljše od tega kar je pri nas, pa zmeljejo pred tabo praktično. Skratka oni curry uporabljajo za zgoščevanje (kot pri nas moko uporabljajo), ne za "popoprat" kot pri nas.
A110 ::
Če ti gre kdo od znancev kaj v Egipt (Hurgada recimo) ali pa kak Maroko se da tam za dobro ceno dobit večje pakunge, neprimerno boljše od tega kar je pri nas, pa zmeljejo pred tabo praktično. Skratka oni curry uporabljajo za zgoščevanje (kot pri nas moko uporabljajo), ne za "popoprat" kot pri nas.
hmm na to pa nisem niti pomislil. ravno gre znanec v maroko cez 3 tedne in mi lahko prinese sproti. ali se da dobiti tam se kaj podobnega da ravno izkoristim priloznost? hvala
tikitoki ::
To z zgoščevanje ne drži.
Karen ::
Ja, v Maroku imajo na ulici trgovinice, ti zmeljejo mešanico pred tabo, tam pol kile vzet ni nič nenavadnega, pa še različne mešanice lahko dobiš. Skratka če gre prijatelj tja kjer je kakršnakoli tržnica potem ne more zgrešit. Edino cene sem pozabil, ampak ni neka fantastika.
TheBlueOne ::
Ker sem velik oboževalec začimbe curry me zanima kje bi lahko kupil kakšno večjo pakungo po normalnih cenah? kolikor gledam v mercatorju in sparu vidim da prodajajo samo 50g v prahu. iscem nekaj takega. priporocljivo je da je v vrecki da lahko zajamem z zlico in ne v tisti stekleni posodici za posipanje. hvala za pomoc
Se znas zaleteti z definicijami kaj sploh je curry. Naceloma so to razlicne jedi z razlicnimi zacimbami itn. Kar se tice mesanice zacimb, ki je menda bil razvit, da so lahko prodajali mesanica britancem pred x leti pa imas pravtako veliko razlicnih.
Jaz najraje kupim v Sparu, imajo v Avstriji v steklenih flaskah (kakor za sok), je za moj okus ravno pravi. Ce posljes ZS, da se spomnem, lahko doma pogledam, kako se rece firmi, ki ga mesa.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: TheBlueOne ()
tikitoki ::
TheBlueOne je izjavil:
Se znas zaleteti z definicijami kaj sploh je curry. Naceloma so to razlicne jedi z razlicnimi zacimbami itn. Kar se tice mesanice zacimb, ki je menda bil razvit, da so lahko prodajali mesanica britancem pred x leti pa imas pravtako veliko razlicnih.
Jaz najraje kupim v Sparu, imajo v Avstriji v steklenih flaskah (kakor za sok), je za moj okus ravno pravi. Ce posljes ZS, da se spomnem, lahko doma pogledam, kako se rece firmi, ki ga mesa.
Definicija karija je cisto dovolj natancna, sam je priblizno na nivoju termina zacinjena omaka. Tko, k imas razlicne omake, imas razlicne karije, ki se razlikujejo do regije do regije.
Curry was adopted and anglicized from the Tamil word kaṟi meaning 'sauce' or 'relish for rice'.
Brez dvoma pa nima nobene povezave z zgoscevanjem jedi, kar je popolna dezinformacija.
OP, namesto, da se osredotocas na ceno, se prvo osredotoci na okus. Dolocene zacimbe so drage in jih ceneni kari ne bo vseboval. TOrej prvo najdi mesanico/e, ki so ti vsec. Potem pa se osredotoci na vecje pakunge mesanice, ki so ti vsec.
harmony ::
Zakaj pa bi nekdo potoval v te teroristicne drzave?
TheBlueOne ::
Cury je, ce se ne motim jed in ne mesanica zacimb, kot to vidimo na zahodu, zato pride do konflikta, ce se pogovarjas s kom, ki je potoval. Ne vem, zakaj ne bi bil osnova za omako namesto moke, sam mesanico zacimb znam uporabit na tak nacin.
Curry @ Wikipedia
Curry @ Wikipedia
Curry (plural curries) is a variety of dishes
Curry powder, a commercially prepared mixture of spices, is largely a Western creation, dating to the 18th century.
ivi ::
Curry v malo večji pakungi (v lončku) garant dobiš v eleclercu. Je pa od firme kotanyi. Mislim da je okol 300g pakiranje.
Drugače pa curry je mešanica začimb, katere glavna sestavina le te je kurkuma.
Drugače pa curry je mešanica začimb, katere glavna sestavina le te je kurkuma.
Smrekar1 ::
hmm na to pa nisem niti pomislil. ravno gre znanec v maroko cez 3 tedne in mi lahko prinese sproti. ali se da dobiti tam se kaj podobnega da ravno izkoristim priloznost? hvala
Če si res fen naj ti prinese večje paketke sestavin currya (orientalska kumina, čili, koriander, ...) in si začni mešanice pripravljat sam.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Vegeterjanski nasveti-recepti (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 13609 (4342) | c3p0 |
» | Vok in stir-fry (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 16627 (14228) | Brane22 |
» | katere začimbe so "must have"Oddelek: Loža | 5220 (4034) | STASI |
» | Kako se speče piščanca? [NUJNO]Oddelek: Loža | 4278 (3848) | c0dehunter |
» | Kuharske knjigeOddelek: Loža | 2618 (2233) | hot |