» »

WD My Passport zunanji disk

WD My Passport zunanji disk

Aleks Nafi ::

WDjev zunanji disk, kupljen pred nekaj meseci, mi je zdaj začel nagajati, saj se kopiranje spontano upočasni iz običajnih 60-80 MB/s na 1-10 MB/s

Firmware updater pravi, da je firmware najnovejši.

Ima kdo še podoben problem? Kako ste ga rešili?

kloko ::

Počasnejše kopiranje je lahko tudi povsem običajno, če je disk že bolj poln ali če kopiraš veliko majhnih datotek. Merodajno bo testiranje diska z namenskim programom proizvajalca.

L.p., Kloko

avian2 ::

Lahko tudi hroščat USB v računalniku. Še za to poglej, če imaš zadnje gonilnike. USB 3.0 porti na sploh znajo biti problematični po mojih izkušnjah (čeprav 60-80 MB/s se sliši bolj kot 2.0 hitrost).

Gre za problem branja. Pripenjam merjenje hitrosti kopiranja datotek iz problematičnega diska, velikih po 20+ GB. Disk, kamor se je zapisovalo, deluje brez problemov. Noben od uporabljenih diskov ni bil zapolnjen proti koncu kapacitet.

Imam dva identična diska, od tega en deluje bp, drugi pa ima težave.

Gre najbrž za tole..
https://community.wd.com/t/wd-1tb-my-pa...

Zgodovina sprememb…

Gr8t ::

Jaz bi res prosil, če lahko postaš screen HD Tune read testa. Ker imam enako WD My Passport 2TB, pa imam nek čuden graf kot ga še nisem videl pri nobenem disku.
Pri vseh ostalih se normalno znižuje, ko bere od zunanjega roba proti notranjemu. Pri tem je bil pa pri novem raven graf višje hitrosti kot običajno (mislim da okol 120 namesto 100MB/s), zdaj je pa povsod tam kjer je zasedeno manjša hitrost, raven je pa ostal samo na koncu kjer je še prazen. In je tako povprečna hitrost še manjša kot pri npr. Samsung/Maxtor 2,5" disku.
Pri ostalih diskih se hitrost tudi ne znižuje pa če imaš povsem praznega/novega ali pa povsem polnega/starega 10 let.
Tako da če je to kakšna nova tehnologija, so falili.
Seveda sem že kar precej googlal in nisem nič našel, razen o nekem media cache.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Gr8t ()

Mislim, da naju bo oba še pošteno pekla rit.. Tole je kar nekaj

Normalno delujoči WD zunanji disk

Problematičen WD zunanji disk (hitrost branja pade na 1-10 MB/s)

...gre za diska identičnega tipa, kupljena istočasno, v isti trgovini

Zgodovina sprememb…

Gr8t ::

Noben drugače ni normalen, pri normalnih diskih se krivulja enakomerno spušča, brez kakih špic in padcev.
V bistvu poleg svojega prvič vidim tak graf. Če vpišem v Google "wd my passport hd tune", mi pokaže samo normalne grafe.
Prvi bi rekel, da je zaseden 950GB/2TB, drugi pa 1.7TB/2TB, imam prav?
Tako da kar je napisal kloko povsem drži.

Lahko si pomagaš z mojimi grafi:
 19.9.2018 - nov

19.9.2018 - nov

26.9.2018 - 730 GB prostega

26.9.2018 - 730 GB prostega

7.10.2018 - 200 GB prostega

7.10.2018 - 200 GB prostega

13.10.2018 - 11 GB prostega

13.10.2018 - 11 GB prostega

25.10.2018 - 210 GB prostega

25.10.2018 - 210 GB prostega

Meni ni nič všeč kar vidim. Ko ga enkrat zasedeš 1800GB, kar je slej kot prej, pade hitrost na enako kot jo ima Seagate od novega - 100MB/s.
Ko greš enkrat čez to mejo, prideš na 90MB/s, tudi če ga spet sprazneš. Edino če obstaja kak program, ki bi ga obnovil na novo stanje. Mogoče že če bi ga formatiral in potem pazil da nikoli ne presežeš 1500GB.
Ampak to je krneki, normalne diske lahko komot zapolniš do 90%, pa tudi do 99% nisem opazil upočasnitve. Tako da karkoli že WD dela s tem cachingom, je meni neuporabno.

2 Seagate (en v Maxtor preobleki, en v Transcend) sem vrnil nazaj samo zato, ker sem bral da so zelo pokvarljivi.
Že pri 3,5" sem postal pripadnik Toshibe, 2,5" bom pa naslednjič tudi kupil Toshibo.

Tukaj sem postal Seagate diska, ampak moraš klikniti na ikono, da prikaže sliko:
https://slo-tech.com/forum/t731075/p606...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Gr8t ()

xgeorgex ::

Pozdravljeni,

imam problem z zunanjim diskom WD My passport 2Tb...
Pri zapisovanju podatkov ni problema... Pri branju pa večkrat hitrost pade na nekaj 100Kb... Včasih datoteko prebere in se vrne na normalno hitrost branja, zgodi pa se tudi da jo ne...
In takšne datoteke ne dobim več z diska... Z Data LifeGuard Diagnostics sem naredil teste, rezultati spodaj...

Je disk sploh še uporaben ali se ga je bolje znebiti? Kakšna rešitev?
Hvala, LP

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Hitrost vašega trdega diska, SSD-ja, ... (strani: 1 2 3 444 45 46 47 )

Oddelek: Strojna oprema
2320599663 (57063) hariscorale
»

Zanimiva ponudba E.Leclerc (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
5115789 (7845) Hockey
»

Zunanji trdi disk

459382 (6051) NekiNeznalec
»

Trdi disk (strani: 1 2 )

9612649 (10623) radmannsdorf

Več podobnih tem