» »

Prepis podjetja

Prepis podjetja

klihk ::

Zasledil, da nekdo podarja d.o.o. (piše brez dolgov...). Me zanima, koliko približno znašajo stroški prepisa?
  • spremenil: klihk ()

Mare2 ::

klihk je izjavil:

Zasledil, da nekdo podarja d.o.o. (piše brez dolgov...). Me zanima, koliko približno znašajo stroški prepisa?


Dolgovi se lahko pojavijo (vidijo) tudi kasneje. Ne kupuj. Sicer je cena odvisna od Kapitala na kontu 903.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Mare2 ()

anketar ::

ne deli tega, razen, če ti da vpogled v knjige

SeMiNeSanja ::

Če notarsko overjeno podpiše, da osebno prevzame vse terjatve, ki bi se pojavile po prodaji.... pa še potem ti lahko naredi kup sitnosti, ker terjatve še vedno najprej padejo na podjetje in bi jih potem moral od prodajalca iztožiti....vprašanje pa s kakšnim uspehom.

Kljub temu - niso vsi prodajalci zlonamerni. Seveda se tudi kdo odloči prodati podjetje brez bremen. Kupujejo se celo podjetja z dolgovi, če imajo nek potencial, da v bodoče prinesejo dobiček.

Problem je pri tebi. Če ne veš niti kolikšna naj bi bila realna vrednost podjetja, potem sploh ni za pričakovati, da boš znal oceniti, če se v vsej zgodbi skriva kakšno kukavičje jajce. Tako si lahk zelo hitro opečeš prste.

Tudi če vse skupaj izgleda 'zdravo', se pri takšnih zadevah ne škrtari na odvetniku, ki ti pomaga pri sestavi pogodb in opozarja na morebitne pasti. Bolje na začetku dati 1k€ za odvetnika, kot na koncu biti nategnjen za 100k€...

Tudi se splača pred kakršnimkoli nakupom imeti dogovor z nekim računovodskim servisom, da še pred nakupom vrže pogled na knjige podjetja in ti pove, če je kje kaj sumljivega v zgodovini poslovanja podjetja.

Skratka..... se splača? Če podjetje fura utečeno dejavnost in ima določen položaj na trgu, pa se lastnik želi upokojiti, pa nima naslednika.... morda. Toda tako podjetne ne bo poceni.

Podjetje, ki obstaja zgolj na papirju.... pa mislim da ni vredno vsega tega truda in tveganja. Bolje, da odpreš S.P., kasneje pa d.o.o., ko ti znese za ustanovni kapital.

Šimpanz ::

Podjetja se prodajajo, sploh tista z utečenim poslom. Zakaj bi nekdo podaril podjetje, če ga lahko prav tako samo zapre. Jaz bi bil zelo previden pri takih stvareh.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

eizvršbe - ima kdo izkušnje? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7523934 (17315) MajorM
»

Spletna trgovina... (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
567515 (6422) fantasycamp
»

nakup podjetja

Oddelek: Loža
152330 (1877) Vice
»

stečajna masa podjetja in nepremičnine

Oddelek: Loža
406970 (6041) EC9
»

Ustanovitev računalniške firme

Oddelek: Loža
293277 (2401) DJroky

Več podobnih tem