» »

Prenovljena spletna stran rtvslo.si - mnenje

Prenovljena spletna stran rtvslo.si - mnenje

simba89 ::

Živjo. Najbrž smo že vsi opazili (kdor seveda bere novičarske portale), a je RTV končno prenovil spletno stran. RTV SLO
Pa me zanima čisto tehnično, kako se vam zdi, kako jim je (ne)uspela prenova?
Jaz čisto laično gledam pa se mi zdi, da je zelo nenačrtno bila razvita.
Rad pa bi slišal mnenje še od koga, ki se profesionalno ukvarja z razvojem spletnih strani.

MasterTade ::

Mislim da jim ne ustreza najbolj: https://slo-tech.com/forum/t735698/0
Mors omnia aequat

MostWanted ::

obup! groza! nepregledno. isto se je zgodilo z siolom leta nazaj. sej naj bo za mobilne aplikacije. samo razporeditev, barvno shemo in to bi lahko puistil. tako pa skrolam pa kr vse novice vseh sort nametane. nič ni razporejeno. pa tudi ažurirano je slabo.

katastrofa uglavnem!

martincek1 ::

Jaz od prenove ne spremljam več, gre preveč časa da vidim vse kar me je zanimalo. Bi uporabljal staro stran, sam kaj ko bo tud ta kmalu šla stran... raje se takoj navadim.

A110 ::

totalno nepregledno

roCkY ::

Dokler bo online stara verzija bom še obiskoval.
https://stari.rtvslo.si/

Potem verjetno toliko kot Siol. 10% in manj glede na prej.

drvo ::

Nepregledno.

Miha 333 ::

Stara stran je bila super. Zgoščena, pregledna, lahka. Ni pa bila moderna. Zdaj je moderna, požrešna, razmetana in neuporabna.

MostWanted ::

ma kaj moderno. preprosto je vedno boljše!!

srus ::

Poln qu... imam teh prilagajanj spletnih strani mobilnim napravam in krmiljenju s prsti. Zasrali so ga z Windowsi, z mojo mobilno banko, sedaj še z novičarskim portalom, ki ga najpogosteje uporabljam.

Vse jasno z flancami o "poenotenju uporabniške izkušnje", "brezšivnemu prehajanju med napravami" in podobnimi nebulozami.

Kot, da bizgeci ne morejo doumeti, da vse mobilne naprave ponujajo podobne grafične zmogljivosti kot prenosni ali stacionarni računalniki. Ampak ne, potrebno je konstantno zapravljati denar, ki ga imajo na RTV Slo od uvedbe prispevka naprej toliko, da ga ne morejo poskriti.

gendale2018 ::

Naj raje sifrirajo program in kdor hoče gledat naj plača ostali pa ne.
ja sam mali poštar, kurac mi je oštar
čuvajte se žene, bit ćete jebene

FormerUser ::

simba89 je izjavil:


Rad pa bi slišal mnenje še od koga, ki se profesionalno ukvarja z razvojem spletnih strani.

Ti so s celo zadevo še najbolj zadovoljni, veliko bolj kot uporabniki, ki smo očitno tu samo v vlogi financerjev, brez prava na glasanje, v slogu tiste znane krilatice: operacija uspela, pacient umrl.

roCkY ::

Če pogledaš ono drugo temo o tem topicu je ST inteligenca zaključila ravno to. "Uporabniki smo problem. Sploh tisti, ki smo glasni."

xeon ::

kopija siol.net... isto kot 24ur.com, ki so v celoti kopiral siol.. vsi so škrtice, da bi plačal dizajnerju,da naredi nekaj novega, ampak z minimalnim stroškom dajo juniorju ali indijcu naj kar kopira siol.

Qrctegleda ::

Spletna stran je kvalitetna in v koraku s časom. Nisem je sicer še videl, ampak upajmo da bo kul.

Qcube ::

Mene nova stran nič ne moti. Verjetno ker še staro nisem dosti odpiral, pa tudi ta stara ni bila nič kaj posebnega. Ponavadi brskam po rtv samo iz android aplikacije, ki se ni spremenila.

GrX ::

Meni je OK in povsem pregledna. Pač vsaka kategorija ima svojo vrstico zadnjih novic in to je to. Ne vem zakaj iz muhe delate slona.

Egidij88 ::

Meni se zdi boljša kot stara. Ne preveč razčlenjeno za bv, če pa hočeš imaš še vedno desno zgoraj kazalo. Pa responsive stran za telefone, kot naj bi leta 2019 bilo.

cerial ::

Ko se prilagaja nekaj za več strani, je treba ponavadi sklenit nek večji kompromis.. in potem rata kar rata, bolj ali manj slabo. Nova stran je bistveno boljša na mobilnih zaslonih in za dotike, sploh gledanje slik ali videjev (prej je bilo to domala karastrofalno). Je pa bolj meh na pc-ju. Kot so že drugi omenili - že če bi bilo bolj zgoščeno, bi bilo bistveno bolje.

Me pa res zanima, kaj je razlog temu trendu, da se sili isto stran na vse platforme? Je laže vzdrževat? Meni je bilo precej všeč, ko so bile strani ločene - rtvslo.si/pda.

En tak velik fail je promet.si na mobilnih napravah. Sedaj je ista stran, ki se počasi nalaga s kup nekimi banerji in obvestili. Res kul ko češ pogledat zakaj je zastoj medtem ko voziš.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: cerial ()

Miha 333 ::

Moti me za začetek to, da moram zdaj 3x več preskrolat, pa še vedno dobim manj informacij. Prej si pri vsaki rubriki imel poleg povzetka zadnje novice še izpostavljene naslove nekaj drugih novic. Če nimaš časa, je dovolj, da prebereš naslove novic. Za prikaz 5 glavnih novic je sedaj porabljenega 2x več prostora. Zakaj morajo naslovi rubrik (Aktualno, Novice, Šport) biti visoki po 100 pikslov, ob tem, da sam napis zaseda tretjino te višine? Prej mi je bila stran všeč zato, ker si jo dobesedno lahko odprl za 10 sekund in si bil na tekočem z glavnimi novicami dneva. Zdaj to ni možno oz. se izgubiš v skrolanju.

severjug ::

Kakšna sprememba RSS kanala na rtvslo.si? Naenkrat mi ne deluje več.

mkk20 ::

rtvslo mi je bil prej super, namreč na siol oz. 24k se nikakor nisem moral navaditi , ne vem kako se bom sedaj na tole, ki je kopija...
Imam pa še tehnično vprašanje, ki je le delno povezano s temo...Komentarji na teh portalih prinašajo bralce: med njimi so nekateri vrhunski, drugi pa pač motijo preglednost. Recimo od Dončića jih kar pridno in rad berem zjutraj pri kavi...in imaš seveda težake vmes. Zakaj nihče še ni omogočil ali pa jaz ne vem ,da bi registriran uporabnik s svojim profilom blacklistal trola, težaka...torej le za svoj profil. Govorim na splošno za portale, forume...? :)

lp

Qcube ::

Tole da bi blacklistal trola bi bil malo dvorezen meč. Vsak bi lahko blacklistal tudi tebe in bi povzročilo da bi pisal stvari ne tako kot so ampak tako da te ne bi kdo blacklistal. Ignoriraj jih ali trolaj kontra. Who cares?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Qcube ()

bambam20 ::

Qcube je izjavil:

Tole da bi blacklistal trola bi bil malo dvorezen meč. Vsak bi lahko blacklistal tudi tebe in bi povzročilo da bi pisal stvari ne tako kot so ampak tako da te ne bi kdo blacklistal. Ignoriraj jih ali trolaj kontra. Who cares?



Na Fb-ju ti pa to omogočijo. na resnih portalih trole najprej opozorijo, potem jih brcnejo dol.

Abraham ::

Slaba kozmeticna prenova, backend pa najbrz se slabse. Vse se loada obcutno dlje kot prej, najbrz polno bloatwarea in trackerjev takih onakih.
Komentarji so tudi v slogu interneta 3.0, samo se "lajk" pa mislim, da imajo avtorji clanka nek alert nastavljen da jim na mail prileti komentar, ker tok hitro se nikoli ni bilo brisano. Pa tist so umaknil "zaradi obcutljivosti bla bla bo moderirano" ker je zdaj default moderirano vse.

MrStein ::

Hmm, spet imajo neke težave s komentarji:

Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

nergac ::

Danes jim res šteka, zadnje čase tudi kar pogosto.
Cenzuriranja je dosti manj kot pred časom.
Je preveč praznega prostora, glede na prejšnjo stran vsekakor korak nazaj, kar se tiče laptopa.
Ne vem pa, kako je na telefonu,
Preveč je tudi scrollanja.
Če bi našteto popravili, bi lahko vse skupaj mogoče postalo znosno,

MrStein ::

nergac je izjavil:


Ne vem pa, kako je na telefonu,

Na telefonu je kar OK. Edino ostranjevanje komentarjev je spet neka "brihta" delala.
Tako da ko prideš do konca prve strani, jih preprosto več ni.
Potem "preskrolaš" (ogromen) futer, pa se nadaljni komentarji pojavijo zgoraj (zdaj že izven vidnega polja).
Torej infinity scroll, samo zelo slabo narejeno.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MrStein ()

MrStein ::

Pa še to: ko se stran naloži, je tempirano tako, da ravno ko bi kliknil "pokaži komentarje" se na istem mestu pojavi reklama.

Čisto slučajno...

(enako je bilo tudi na starem dizajnu)
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

24ur ni več najbolj obiskana spletna stran (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6110176 (6896) korenje3
»

Alternativa Rtvslo.si

Oddelek: Loža
428922 (6722) m4cer
»

Analiza slovenskega Facebook botneta (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Varnost
5014944 (11870) ABX

Več podobnih tem