Forum » Pomoč in nasveti » Onemogočen dostop do BIOS-a
Onemogočen dostop do BIOS-a
RatedR ::
Prenosnik Toshiba Satelite C55, Windows 8.1
Ne morem formatirati računalnika, ker ne pridem v BIOS ob zagonu (poskusil sem vse F tipke, Del, Esc). Rad bi zamenjal first boot device, ker mi noče naredit obnovitve sistema, ne sistem repair, ne izbris podatkov preko nadzorne plošče. Napake so v tem stilu, med temi je tudi ta:
Ima kdo idejo kaj se da naredit? Prešaltal bom pa z Windows 8.1 na Windows 10.
Ne morem formatirati računalnika, ker ne pridem v BIOS ob zagonu (poskusil sem vse F tipke, Del, Esc). Rad bi zamenjal first boot device, ker mi noče naredit obnovitve sistema, ne sistem repair, ne izbris podatkov preko nadzorne plošče. Napake so v tem stilu, med temi je tudi ta:
Ima kdo idejo kaj se da naredit? Prešaltal bom pa z Windows 8.1 na Windows 10.
dvihtelic ::
To access the BIOS or Boot Order screens on your new Windows 8 machine, Shutdown while pressing the Shift key. Hold down the F2 key (BIOS) or the F12 key (Boot Order) while pressing the Power key.
All ::
Mel.sm.eno toshibo...kinke mela nastavljen fast boot...
Resilo se je z odstranitvijo bios baterije, ki jo je imel moj model dostopno poleg ram modulov.
Resilo se je z odstranitvijo bios baterije, ki jo je imel moj model dostopno poleg ram modulov.
mat xxl ::
Probaj držati esc ob zagonu preden pade v win pa f, f ali f10 bi moralo potegniti........
Kaj pa če prižganega postavljenega naštimaš, da mu med delom zmanjka štroma, ne pade v repair konzolo biosa ?
Kaj pa če prižganega postavljenega naštimaš, da mu med delom zmanjka štroma, ne pade v repair konzolo biosa ?
zee ::
Karkoli od tega si že poskusil?
Za nadgradnjo na Windows 10 tega bržkone ne potrebuješ. Iz Microsoftove spletne strani si snami namestitveni program in enostavno sledi navodilom.
Za nadgradnjo na Windows 10 tega bržkone ne potrebuješ. Iz Microsoftove spletne strani si snami namestitveni program in enostavno sledi navodilom.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: zee ()
Je bila fora da sem moral držati Fn + F2...
zdaj ko sem v BIOSu naštimal na USB kot first boot device, mi je ob ponovnem zagonu vrže direkt na BIOS. Moralo bi seveda delovat, ker sem s tem USBjem že enkrat naložil Windowse. UEFI je enabled.
zdaj ko sem v BIOSu naštimal na USB kot first boot device, mi je ob ponovnem zagonu vrže direkt na BIOS. Moralo bi seveda delovat, ker sem s tem USBjem že enkrat naložil Windowse. UEFI je enabled.
Je bila fora da si moral držat Fn + F2...
Dve novi težavi:
1.)Če naštimam USB kot first boot device in HDD kot drugi mi boota s HDD-ja
2.)Če naštimam USB kot edini boot device me vrže ob zagonu direkt v BIOS, sploh ne prepozna medija pa sem s tem USBjem že enkrat nalagal Windowse.
UEFI sem probal enabled/disabled, kaj več pa že ne vem naredit.
@zee
Rad bi naredil komplet format diska, ker vsaka Windows funkcija za obnovitev, repair, reset itd. ne deluje.
Dve novi težavi:
1.)Če naštimam USB kot first boot device in HDD kot drugi mi boota s HDD-ja
2.)Če naštimam USB kot edini boot device me vrže ob zagonu direkt v BIOS, sploh ne prepozna medija pa sem s tem USBjem že enkrat nalagal Windowse.
UEFI sem probal enabled/disabled, kaj več pa že ne vem naredit.
@zee
Rad bi naredil komplet format diska, ker vsaka Windows funkcija za obnovitev, repair, reset itd. ne deluje.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: RatedR ()
zee ::
Ponovno pripravi usb ključek. Predlagal bi tudi vklop uefi-ja.
zee
@filip Nimam CD/DVD enote v računalniku, ker sem dal notri SSD.
Sem dal disk v drug prenosnik in zagnal tam DVD pa je šlo.
Sem dal disk v drug prenosnik in zagnal tam DVD pa je šlo.
TOP ::
Si bom mal sposodu temo,ker vidim da je Toshiba v igri.Mam prenosnik Toshiba Satelite L850 in se je nekak pojavil pasword za v bios.Nikakor mi ne uspe resetirat bios,celo sem našel pri bateriji dva konektorja dal gor izvijač in tud ne rata.Ima kdo kako rešitev.
Frenckie ::
@TOP - pa to ti je osnovno za reset biosa - in učinkovito. Ko imaš baterijo zunaj pa še kratko skleni kontakte v podnožju za par sekund.
Tudi otročje fore pridejo prav!!!
Tudi otročje fore pridejo prav!!!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Frenckie ()
solatko ::
Nekako si si zaklenil bios s kakšnim pritiskom na tipko, ko si imel v bios-u na nastavitvah varnostnih gesel. Reset bios-a ne pomaga, ker se varnostne kode zapišejo drugam.
Boš moral nest na Toshiba servis, da ti ga odklenejo z originalnim ključem za bios, lahko pa poizkusiš preko telefona kontaktirat Toshiba podporo
http://www.toshiba.si/support/businessl...
Boš moral nest na Toshiba servis, da ti ga odklenejo z originalnim ključem za bios, lahko pa poizkusiš preko telefona kontaktirat Toshiba podporo
http://www.toshiba.si/support/businessl...
Delo krepa človeka
Hvala solatko,to bom tudi probal ja.Hvala še enkrat.Ker sem vse možne fore probal sam ne rata in to je še edina preostala fora.
DeeCoy ::
Tole mi je že velikokrat prišlo prav.
https://bios-pw.org/
https://bios-pw.org/
Zgodovina sprememb…
- spremenil: DeeCoy ()
SmeskoSnezak ::
RatedR, ce si iz stajerskega konca, lahk pises na ZS. Znamo pomagati.
@ Pusti soncu v srce... @
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Monitor nima signalaOddelek: Pomoč in nasveti | 1545 (1283) | MIHAc27 |
» | Windows 7 bootOddelek: Pomoč in nasveti | 6706 (6027) | s6c-gEL |
» | NOV prenosnik - Toshiba Satellite --- pomoč lepo prosim!Oddelek: Pomoč in nasveti | 7187 (5731) | Matej Marinč |
» | Pomoč Prosim Vista!Oddelek: Pomoč in nasveti | 2609 (2389) | mala00 |
» | Izhod v MS-DOS pri laptopuOddelek: Pomoč in nasveti | 1098 (919) | punisher16 |