Forum » Na cesti » Vrednost rabljenega vozila
Vrednost rabljenega vozila
oiwedfhjweif ::
Povpraševanje -> ponudba.
Masovno proizvedena vozila, tam 15 - 20 let. Ko je po eurotaxu vreden nič, rezervne dele pa je lažje dobit na odpadu, kot na servisu.
Masovno proizvedena vozila, tam 15 - 20 let. Ko je po eurotaxu vreden nič, rezervne dele pa je lažje dobit na odpadu, kot na servisu.
bambam20 ::
Bye ::
Sorči, nisem speificiral vprašanja; sem pa že dobil odgovor tlele. Za masovke sprašujem. Hvala na odgovoru.
No no, ves čas ne, saj bi potem vsa vozila prišla na 0 :)
Po kolikem času rabljen avto več ne izgublja na vrednosti oz. ceni?
Ves čas izgublja na ceni, razen če je ot je bilo napisano eksotika oz. redek model določene znamke.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Bye ()
smacker ::
Vrednost nenehno upada, samo jo sproti višaš z vlaganji v servise/vzdrževanje, če želiš da avto ostane vozen
KAVINSKY ::
Pride na znesek za odkup kot odpadno surovino. Včasih je avto še več vreden po delih, kot pa je v celoti.
Ampak to je tržno. Lahko imaš tudi 25 let star avto, kateri ni vreden skoraj nič. Tebi pa lepo služi in vedno vžge v prvo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: KAVINSKY ()
jb_j ::
Po kolikem času rabljen avto več ne izgublja na vrednosti oz. ceni?
Določeni old-tajmerji, ampak rabiš njihov timeline o njihovi vrednosti.
Trenutno je mogoče ščepec, če sploh, rabljenih avtov, ki ne izgubljajo na vrednosti:
(bugati veyron je bil en teh primerov, novo vozilo, ki se je dražje prodajalo rabljeno, kot novo vozilo)
Če si pa avtomehanik, je pa skoraj vsako vozilo takšno, ki pridobi na vrednosti. (če dobro izbereš vozila)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: jb_j ()
Utk ::
Zakaj ne. Imas primere ko avtohise vzamejo avto za 50, 100 evrov, staro za novo. Vzamejo bolj kot uslugo, ampak vec ne dajo za 20 let staro gnilo kanto.
Ce bi se malo cakal s tisto kanto, bi komot prisel do tega, da bi nekomu moral placat da jo odvlece na odpad. Vrednost negativna.
Ce ze, je najmanj izgube pri kakem bmwju za jurja, najvec 2, s tem se lahko vozis 2,3 leta in prodas za isti denar, ce je v kolk tolk stanju.
Pa tudi ce prodajna vrednost ne pada, v resnici gubis denar, ker popravila, da ne izgublja vrednosti, stanejo, in lahko vsako leto tolk kolk je avto vreden, ce gres v ekstreme.
Ce bi se malo cakal s tisto kanto, bi komot prisel do tega, da bi nekomu moral placat da jo odvlece na odpad. Vrednost negativna.
Ce ze, je najmanj izgube pri kakem bmwju za jurja, najvec 2, s tem se lahko vozis 2,3 leta in prodas za isti denar, ce je v kolk tolk stanju.
Pa tudi ce prodajna vrednost ne pada, v resnici gubis denar, ker popravila, da ne izgublja vrednosti, stanejo, in lahko vsako leto tolk kolk je avto vreden, ce gres v ekstreme.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Utk ()
hojnikb ::
Če glih ne najdeš primerka iz škatlice, boš daš še vsaj enkrat tok na njega, da bo šel tiste 2 leti :)
#brezpodpisa
zobnik ::
Moj je letnik 2002 pa mi za njega več kot 250 evrov ne dajo, nimam klime in ni abs-ja, še serva ne ma pa plin vgrajen.
Vozil se bom dokler ne bo kaj hujšega crknilo pol pa na odpad.
MasterTade ::
To je težko rečt, življenjska doba avtomobilov se (praviloma) daljša
Mors omnia aequat
jero_no1 ::
Tribal ::
Največ izgubi v prvih 3h letih (dražji avtomobili več cca 65% cene, cenejši pa okoli 45% cene), po tem cena pada manj extremno cca 5-10% letno.
anketar ::
Moj je letnik 2002 pa mi za njega več kot 250 evrov ne dajo, nimam klime in ni abs-ja, še serva ne ma pa plin vgrajen.
mislm, da je vsaj 1x airbag dons nuja pr rabljenih, drgač težko, vsaj tist ki malo ceni svoj lajf bo isku z airbagi
zobnik ::
to imam 2x, na splošno je tudi avto dokaj varen in ni bil nikoli karamboliran razen farban zarad praske.
The Player ::
Neverjetno je kako dobro držijo cene stari VW Golfi
Tale spodaj (sicer obnovljen) stane kar 9K € , kar za ta denar lahko že kupiš nov mali avto.
https://www.avto.net/Ads/details.asp?id...
Tudi neobnovljeni še zmeaj držijo ceno nad 1000€ vse tja do 6000€, kar se mi zdi malo preveč za 30 let star avto
Tale spodaj (sicer obnovljen) stane kar 9K € , kar za ta denar lahko že kupiš nov mali avto.
Tudi neobnovljeni še zmeaj držijo ceno nad 1000€ vse tja do 6000€, kar se mi zdi malo preveč za 30 let star avto
matobeli ::
Po mojih izukušnjah je dno nekje 15-20let, če je vozen to pomeni kakšnih 300-500eur, za višji razred je to nekaj več. Potem pa začnejo cene spet lest gor, kolk zlezejo in kako hitro pa je odvisno od modela in mode.
hojnikb ::
The Player je izjavil:
Neverjetno je kako dobro držijo cene stari VW Golfi
status starodobnika, normalno da je drazji
#brezpodpisa
matobeli ::
Fuj, takih golfov z prevelikimi gumami nikoli ne bi smeli kot starodobnika spustit skoz.
Pa še dizel je ki ne gre čist nikamor.
Pa še dizel je ki ne gre čist nikamor.
The Player ::
status starodobnika, normalno da je drazji
Dvomim, da certifikat da toliko na dodani vrednosti. Marsikatero vozilo nima statusa starodobnika (čeprav ima vse pogoje), pa ni tako drago kot omenjeni golfi.
Sumim, da golfi predvsem držijo ceno, ker so znani kot neuničljivi avti. Ampak vseeno se mi zdijo cene omenjenih golfov pretirane, pa če je obnovljen ali ne.
Je treba tudi vedeti, da ti avti imajo večkrat "zavrtene" števce, ker ti avti zdržijo več km, kot jih ima števec in ne kažejo realne kilometrine, kar seveda nanese nove težave. Motor je sicer še zmeraj ok, je pa vprašanje, kaj bo drugega popustilo zaradi starosti.
Prijatelj ima TAS-ovega golfa in je navdušen nad njim...razen tega da je poden razžrt od rje kot švicarski sir in bi potreboval prenovo. Pravi, da se mu ne splača, mogoče se bo premislil, ko mu pokažem cene rabljenih golfov
Veselinko ::
Daljša kot je tovarniška garancija, manj izgubljajo v tistem obdobju. Tako lahko vsaj prebereš v nemških avtomobilskih revijah...govorimo seveda o običajnih avtomobilih, ne pa eksotiki.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Zavarovanje na dogovorjeno vrednost ... (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 11853 (10509) | AndrejO |
» | Vrednost rabljenih vozil leta 2022Oddelek: Na cesti | 3758 (2883) | NikolormousB |
» | Rjavenje podvozja - Mazda 6 letnik 2005 (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 13403 (10536) | bambam20 |
» | kasko-totalka?Oddelek: Na cesti | 5965 (5006) | D3m |
» | Star vs. nov avto (strani: 1 2 3 )Oddelek: Na cesti | 26529 (23602) | GamerBoy |