Forum » Pomoč in nasveti » pregrevanje grafične na drugem disku
pregrevanje grafične na drugem disku
mulc007 ::
Danes sem po dolgem času prekopil na disk z nameščenim Win XP (SATA disk) .
Čez čas je slika izginila in začelo je smrdet. PC sem ugasnil in gledal/tipal od kod smrdi. Ob tem sem se spekel na kovinski kvadratni pločevini na zgornji strani grafične karte.
Ko se je ohladila sem ponovno prižgal PC in ugotavljal da se je ponovno precej segrevala čeprav nisem laufal nobenega videa ali česa podobnega, zato sem PC raje ugasnil.
Na Win XP nimam naloženega gonilnika za grafično, ampak ta ni bil naložen tudi prej ko še nisem imel težave s pregrevanjem, zato mislim da ni problem v gonilniku.
Ko prižgem PC z Win XP na začetku napiše:
JMicron Technology Corp. PCIE-to-SATAII/IDE RAID Controller...tu naprej mogoče manjka beseda ker sem slabo pofotkal.
Detect drives done, no any drive found.
Naprej se windows prižge normalno.
Potem sem preklopil nazaj na prvotni disk (IDE disk) z naloženim Win 10.
Tu tudi napiše PCIE-to-SATAII/IDE RAID Controller...
pod tem pa kateri disk je priklopljen.
V tem primeru se grafična ne segreje čez 60 stopinj niti ob gledanju HD na youtube.
Čez čas je slika izginila in začelo je smrdet. PC sem ugasnil in gledal/tipal od kod smrdi. Ob tem sem se spekel na kovinski kvadratni pločevini na zgornji strani grafične karte.
Ko se je ohladila sem ponovno prižgal PC in ugotavljal da se je ponovno precej segrevala čeprav nisem laufal nobenega videa ali česa podobnega, zato sem PC raje ugasnil.
Na Win XP nimam naloženega gonilnika za grafično, ampak ta ni bil naložen tudi prej ko še nisem imel težave s pregrevanjem, zato mislim da ni problem v gonilniku.
Ko prižgem PC z Win XP na začetku napiše:
JMicron Technology Corp. PCIE-to-SATAII/IDE RAID Controller...tu naprej mogoče manjka beseda ker sem slabo pofotkal.
Detect drives done, no any drive found.
Naprej se windows prižge normalno.
Potem sem preklopil nazaj na prvotni disk (IDE disk) z naloženim Win 10.
Tu tudi napiše PCIE-to-SATAII/IDE RAID Controller...
pod tem pa kateri disk je priklopljen.
V tem primeru se grafična ne segreje čez 60 stopinj niti ob gledanju HD na youtube.
MIHAc27 ::
To kar ti izpiše nima veze, imaš pač v BIOSu verjetno AHCI kontroler nastavljen na RAID.
Glede vroče grafike pa... bom rekel samo zelo zanimivo. Zakaj? Ker če nimaš gonilnikov od kartice, Windowsi potem uporabijo generične gonilnike, ki ponavadi sploh ne znajo izkoristiti poln potencial grafike. Posledično grafika deluje na zmanjšani zmogljivosti in greti bi se morala kvečjemu manj. Lahko pa, da v tvojem primeru ne deluje kontrola ventilatorjev kot bi morala....
Tko da če boš še hodil v XP svetujem da poinštaliraš takoj prave gonilnike, bo verjetno bolje.
Glede vroče grafike pa... bom rekel samo zelo zanimivo. Zakaj? Ker če nimaš gonilnikov od kartice, Windowsi potem uporabijo generične gonilnike, ki ponavadi sploh ne znajo izkoristiti poln potencial grafike. Posledično grafika deluje na zmanjšani zmogljivosti in greti bi se morala kvečjemu manj. Lahko pa, da v tvojem primeru ne deluje kontrola ventilatorjev kot bi morala....
Tko da če boš še hodil v XP svetujem da poinštaliraš takoj prave gonilnike, bo verjetno bolje.
DamijanD ::
Preveri s kakšnim programom kakšna je GPU aktivnost. Pri meni se pri neki verziji dogajalo, da je GPU bil na 100%, kljub temu, da ga ni nič uporabljalo
Zdaj sem na novo inštaliral win XP (IDE disk) in grafična je bila zopet precej vroča - rekel bi 70 stopinj.
Potem sem šel inštalirat win XP še na SATA disk in nič bolje.
V device managerju je rumeno pri:
- Audio Device on high definition audio bus
- Video controller (VGA compatible)
Na internetu sem poiskal za win xp par gonilnikov za mojo grafično HD 2600 XT in noben ni prijel.
Potem sem opazil da obstajata dve različni HD 2600 XT - morda in rdeča karta. Jaz imam modro ( HD 2600 XT 265 m DDR4 PCI-E )
Obe sta vidni na linku spodaj
http://www.chw.net/foro/tarjetas-video/...
Kako naj najdem pravi driver?
Potem sem šel inštalirat win XP še na SATA disk in nič bolje.
V device managerju je rumeno pri:
- Audio Device on high definition audio bus
- Video controller (VGA compatible)
Na internetu sem poiskal za win xp par gonilnikov za mojo grafično HD 2600 XT in noben ni prijel.
Potem sem opazil da obstajata dve različni HD 2600 XT - morda in rdeča karta. Jaz imam modro ( HD 2600 XT 265 m DDR4 PCI-E )
Obe sta vidni na linku spodaj
http://www.chw.net/foro/tarjetas-video/...
Kako naj najdem pravi driver?
b3D_950 ::
namesti HWiNFO ali kaj podobnega (GPU-Z) in poglej, če imaš res to grafično, da ni kaj tretjega.
so xpji 32bit?
so xpji 32bit?
Zdaj ko je mir, jemo samo krompir.
krneki0001 ::
xp-jev ne potrebuješ. To je samo izgovor, da vlačiš zgodovino za sabo.
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster
b3D_950 ::
lahko bi instaliral xp kot virtualko (virtualbox) in potem priklopiš usb napravo, boš imel manj problemov...
Zdaj ko je mir, jemo samo krompir.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Unknown deviceOddelek: Pomoč in nasveti | 1373 (803) | _Denny_ |
» | Sapphire 2600 XT 512 AGP nažicat za sodelovanje z Asus A7N8X-LA!! Noče pa noče :(Oddelek: Strojna oprema | 3303 (2312) | ncc2000 |
» | 2 problema: BIOS čaka + onboard -> pci grafična !Oddelek: Pomoč in nasveti | 1642 (1248) | Suly |
» | IGRALNI RAČUNALNIK DO 550€Oddelek: Kaj kupiti | 3378 (3378) | deadzone93 |
» | Enojni disk na RAID kontroler (brez RAIDa)Oddelek: Pomoč in nasveti | 1419 (1276) | neres |