Forum » Pomoč in nasveti » napačna velikost map
napačna velikost map
mulc007 ::
V mapi imam dve podmapi. Rekel bi da bi morala biti mapa enako velika kot vsota obeh podmap. V resnici pokaže samo velikost manjše mape.
Poskusil sem še mapo v kateri so tri mape. Tu pokaže vsoto dveh manjših podmap.
Je to normalno?
Poskusil sem še mapo v kateri so tri mape. Tu pokaže vsoto dveh manjših podmap.
Je to normalno?
huek111 ::
Meni pokaže dejanski seštevek podmap v Windows 7! Čeprav mi ni jasno, zakaj bi to bilo tako pomembno.
Mohimm ::
V eni izmed podmap imaš vsaj eno datoteko ki ima dolžino absolutne poti daljšo od 255 znakov. Vsaj take simptome sem videl ko se to zgodi.
Zakaj je to omejitev v letu 2018 vprašaj Microsoft...
V tem primeru explorer obupa ter ter vrne njegov "best-effort estimate" velikosti..
Primerjaj velikosti še s kakšnim drugim file managerjem (ki po možnosti obide windows API za operiranje s potmi), oziroma prenesi na krajšo lokacijo (primer iz C:/user/username/Documents And Settings/.../podmapa 1/podmapa žnj" -> "C:/pomapa žnj"
Zakaj je to omejitev v letu 2018 vprašaj Microsoft...
V tem primeru explorer obupa ter ter vrne njegov "best-effort estimate" velikosti..
Primerjaj velikosti še s kakšnim drugim file managerjem (ki po možnosti obide windows API za operiranje s potmi), oziroma prenesi na krajšo lokacijo (primer iz C:/user/username/Documents And Settings/.../podmapa 1/podmapa žnj" -> "C:/pomapa žnj"
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Backup, sinhronizacija map, datotek na zunanjem diskuOddelek: Programska oprema | 2203 (1804) | Manu |
» | Kako smiselno urediti zbirko datotekOddelek: Programska oprema | 2232 (2074) | c3p0 |
» | ne morem instalirat directx 9.0cOddelek: Pomoč in nasveti | 1051 (936) | Senitel |
» | Noče do konca izbrisati igre (asterix&obelix)Oddelek: Operacijski sistemi | 1447 (1222) | RokDaKirba |
» | Dovoljenja za določno mapoOddelek: Pomoč in nasveti | 1296 (1091) | Klemenn |