» »

Prva Liga - Supege - Jože Urankar

Prva Liga - Supege - Jože Urankar

«
1
2

d0rK ::

Zdravo,

nekateri vem da ste že imeli to veselje, ampak sam do tega tedna še ne. V spletni trgovini Prva Liga sem kupil ene Adidas superge in po dveh mesecih nosenja po par ur na dan se je začel najprej lupiti stran nek neprimeren materjal nato je pa še podplat začel odpadati od preostalega copata. Ker je bil oktober tako lep sem jih nosil skoraj samo v suhem. Poslal sem prošnjo za reklamacijo, dobil pa nazaj moje copate skupaj z izvendenskim mnenjem g. Urankarja, da sem jih narobe nosil, zavezoval, narobe hodil ter da nimam primerne anatomije. Skratka, jaz sem kriv. Ker pa je to kar pogost odgovor g. Urankarja, me zanima če je kdo že zaobšel slovenske trgovine in se obrnil direktno na proizvajalca ter bil pri temu uspešen?

Zase tudi vem, da v Prvi Ligi ne kupim več ene reči, tako kot sem se do sedaj izogibal Intersporta prav zaradi uporabe g. Urankarja kot hišnega izvedenca za reklamacije.

Lp.

Dimnik ::

Bande nategunske so očitno na vseh področjih pri nas,...najboljše.kupovat v tujini,

msjr ::

Evo google, neverjetno koliko tem na različnih forumih: Jože Urankar

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: msjr ()

d0rK ::

Obrnil sem se kar še diretno na Adidas v nemčiji. V življenju še nisem vrnil supreg ampak se mi zdi neumno dati skoraj 80 evrov za 2 meseca uporabe.

andromedar ::

Ne krivite Urankarja, za napačne odločitve krivite algoritem, ki ga je za ta namen pomagal spisati:
Analiza in razvoj algoritma za reševanje pritožb potrošnikov
http://www.dlib.si/details/URN:NBN:SI:D...

:)

d0rK je izjavil:

Obrnil sem se kar še diretno na Adidas v nemčiji. V življenju še nisem vrnil supreg ampak se mi zdi neumno dati skoraj 80 evrov za 2 meseca uporabe.


Jaz bi se v takem primeru najprej obrnil na generalnega uvoznika/zastopnika za Adidas v Sloveniji in rekel, da sumim, da sem v omenjeni trgovini kupil ponaredek Adidask, saj so v najkrajšem času razpadli.
Eh?

Zgodovina sprememb…

d0rK ::

To je kar Prva Liga in njim očitno ni do rešitve problema. Po dveh mesecih se nima čevelj za tako razštelati.

Mr.G. ::

Pozdravljeni,

No tako je zdej s tem "majstrom" Urankarjem.
Isto pohodni čevlji stari 2 meseca,nošeni praktično nič, strgani opetniki, pošiljanje čevljev....vemo komu in seveda zavrnjeno zaradi tega, ker si pri mojih letih ne znam zavezat vezalk, imam deformirane noge, si jih ne znam OBUVAT in(pazite zdaj!!!)...tudi SEZUVAT ne!!! in na koncu koncev sem debil(kot 90%slovencev(da ne boste mislni, da ste kej boljš kot jest)), ki nima pojma o nošenju obutve.
Uglavnem......mal sm guglau, mal pošiljal maile in prišel do zaključka, da imajo prav vsi UVOZNIKI čevljev g. Urankarja za sodnega izvedenca.
Edino PROIZVAJALCI obutve imajo svoje izvedence.
Samo toliko v vednost.

Zdej me pa mal zanima a se je že kdo najdu in napisal ali pritožbo ali pa njega prijavil na tržno inšpekcijo?
Kje zdej kupujete obutev

Lp,

Old Spice ::

Čevljev ne kupujem več pri nas. Grem pomerit, pogledam številko in model in kupim online iz tujine. Tako me ne boli, tudi če bi bil slučajno kak par slabe kvalitete, ker ga itak prinesem notri z overall nižjimi cenami.

Dag ::

S tem Urankarjem bi bilo zanimivo narediti preizkus. Najprej direktno pri njemu naročiti izvedensko mnenje kot fizična oseba, potem pa čez nekaj časa za iste čevlje uveljavljati reklamacijo preko prodajalca. Sem prepričan, da ne bi v obeh primerih podal enakega mnenja.

Ideja za ZPS in medije. No, saj ne da pričakujem kaj takega, kajti Intersport, Hervis, itd. so (pre)veliki oglaševalci ...

Drugače pa ja, športne obutve se v Sloveniji pač ne kupuje več. Ker glede na to, kako hitro se uniči, prodajajo ali drugorazredno robo ali pa ponaredke - in to po višjih cenah kot v tujini.

gorazdkop ::

Zanimivo je to, da je ta Urankar s titulo "sodni izvedenec" očitno s strani državnega aparata požegnan, da piše očitne bedarije. In nihče mu ne more oporekat, ker je strokovnjak. Jaz sem pa amater. Če ni celo monopolist, torej edini te vrste v Sloveniji. Samo dodaten kazalec, kako neživljenksi in birokratski sistem imamo.
Tudi mene je že nategnil za pohodne čevlje Asolo iz Intersporta. Odlepil se mi je podplat (šlo je za čevlje višjega cenovnega razreda, visokogorje, goretex, 3mm usnje...), napisal mi je, da sem jih zmočil. In nepravilno posušil. Da vidi po stanju usnja. Verjetno jih nisem kupil namesto copatov za v dnevno sobo.
Takrat sem zaključil z njimi.

Horas ::

bo kdaj treba probat kakšno manj znano pa cenejšo štacuno anede.

kakšen lidl hofer. majo čisto dobre superge za mal dnarja, jaz še danes po 6 letih nucam vsakodnedno 2x sueprge iz lidla za katere sem dal skupaj pičlih 26EUR!!!
8700k+z390, 32gb 3600mhz, 1080ti, 700w gold, 512gb+2x250gb m.2 nvme + 2tb hdd

8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd

Trupl0 ::

napišeš, da nisi prejel navodil kako pravilno obuti in sezuti omenjeni model športnega copata. Prav tako kako zavezati vezalke na temu modelu športnih copat in prosiš, če ti jih lahko natisnejo, saj jih ni bilo v paketu.
Prijaviš stvarno napako ( zaradi skrite napake ), saj imajo dotični modeli športnih copat lastnosti, ki niso bile oglaševane ( posebne tehnike obuvanja, sezuvanja ter vezanja vezalka).

obenem pa prosiš za pojasnilo kje mu informacija o deformaciji nog in ga prosiš, da naj to dokazuje.


PS: Vem, da je vse neumno ampak ali greš v tožbo ali pa kupuješ drugje ( tujina ) in ignoriraš problem. On pa lepo služi svoje pare...
If you are going through Hell, keep going !

Mr.G. ::

TrupI0

Ha,ha....in točno to bom naredil.
Sam da pridem iz dopusta.

Mr.G. ::

No, ker se mi ni dalo čakati sem vseeno napisal par mailov.
Odgovor je da naj nesem čevlje v poslovalnico kjer sem jih kupil. Ali pa odgovora sploh ni.
Na hribi.net si se razgovorili o neki Karal pohodni obutvi. Jim pišem in dobim odgovor da to ni NJIHOVA obutev ampak od Grisport Italia in ne boste verjeli, tudi oni imajo zunanjega sodnega cenilca. Le kdo bi to bil? Zaheval sem, da mi povejo ime in priimek, ampak zaradi teh in onih zakonov to ne smejo. Sem se lepo zahvalil za nakup pri njih.
Ampak od Alpine pa sem dobil odgovor, da imajo svoje sodelavce in ne zunanjih.
No, če že moram bit nekje nategnjen, naj bom vsaj od naših izdelovalcev.

barakus ::

Ste poskusili zgodbo poslat v medije? Kaksen Tednik ali Preverjeno?

martincek1 ::

Jaz grem v Prvo Ligo samo še pomerit, kupim prek neta. Tudi imel slabe izkušnje, tko da bi se jim najraje po pomerjanju še zahvalil za brezplačno uslugo.

LapD ::

Kupujte direktno pri proizvajalcih (Nike, Adidas...) v naših trgovinah pa samo pomerite, ker pri nas je potrošnik samo nujno zlo. Nike mi je brez stroškov zamenjal košarkarske superge po skoraj dveh letih ker je Zoom na peti malo popokal.
web&motion designer

Mr.G. ::

LapD

Super. In kje imajo proizvajalci svoje trgovine?

barakus

Ne. Internet je za množice malce močnejši.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Mr.G. ()

Alien123 ::

Pa je v Prvi ligi prvorazredna roba? Ker v hervisu, massu vem da je drugorazredna..

Mr.G. ::

Moje mnenje je tako, da v Sloveniji NIKODER ni neke hude robe. Kar je,je. Hudič je samo v temu, da za vsem stoji Urankar.
Kupiš, nosiš 2 meseca al pa mal več, reklamiraš in vsi imajo zunanjega sodelavca. In si sam kriv, ker si butelj.
Tako jest zdej ti situacijo vidm.
Al.pa v vsaki trgovin težit naj ti naredijo test nog, pronacija spinacija, dobit potrdilo uradne osebe, da oni garantirajo, da je obutev katero si kupil prava za tvoje noge.
Tako kot Urankar hoče. Pa tako naj bo.

Evolve ::

Lahko kdo da link od kakšne štacune v tujini, kjer kupujete čevlje.

Hvala.

Siddh ::

Pitarosso ponavadi ugodno reši reklamacijo v prid stranke. Sem po dveh tednih nesel copate zaradi dveh utrganih šivov in sem dobil nazaj denar brez problema, samo počakati sem moral teden dni na mnenje. Je pa vsa njihova roba slabe kvalitete.


Mr.G. ::

Siddh

No, potem tam ne bomo kupovali.

jocoj ::

Večina dela napako, ker uveljavlja garancijo - reklamacijo na obutev, namesto stvarne napake. Potem trgovine pošljejo te reklamirane izdelke sodnim izvedencem, ki v večini zavrnejo zahtevek in banalnih razlogov.

Vedno je treba v primeru, da obutev nima lastnosti, ki so potrebne za njeno normalno uporabo, uveljavljati stvarno napako. Za to imate čas dve leti od nakupa.

Mr.G. ::

Ja,ok. In KAM potem to trgovine pošljejo....če uveljavljaš stvarno napako?

gtu ::

Ravno ta teden sem v trgovino Humanic vrnil januarja kupljene čevlje. Malo je začel odstopati podplat. Prodajalke so poklicale vodjo, ki je po kratkem ogledu čevlja rekla, da je to napaka in da si lahko izberem nove ali prejmem dobropis.
Korektno. Pohvalno.

2dark ::

Dag je izjavil:


Drugače pa ja, športne obutve se v Sloveniji pač ne kupuje več. Ker glede na to, kako hitro se uniči, prodajajo ali drugorazredno robo ali pa ponaredke - in to po višjih cenah kot v tujini.


Raje se v jezik ugrizni...

Trgovine Grosbasket, Oneway store, Rossi sport, Buzz sneakers imajo originale in enake oz. ceneje cene kot v tujini. In ne gre za drugorazredno robo.

Pa kdo gre v hervisa kupovat superge.. vi niste resni..
(\___/)
(> _ <)
(>&#127851; )

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: 2dark ()

SddD ::

2dark je izjavil:


Pa kdo gre v hervisa kupovat superge.. vi niste resni..


Hm. Ok, bi torej rekel, da je razlika, ali določen model na primer Salomon nizkih pohodnih čevljev kupiš v Sport Direct ali v X drugi slo športni trgovini?

2dark ::

SddD je izjavil:



Hm. Ok, bi torej rekel, da je razlika, ali določen model na primer Salomon nizkih pohodnih čevljev kupiš v Sport Direct ali v X drugi slo športni trgovini?


Sport direct ima salamonke? Ne bi tam kupoval... sama drugirazredna roba. Enako je s hervisom. ..

Jaz imam sreco da je v celju rossi sport.
(\___/)
(> _ <)
(>&#127851; )

SddD ::

2dark je izjavil:

SddD je izjavil:



Hm. Ok, bi torej rekel, da je razlika, ali določen model na primer Salomon nizkih pohodnih čevljev kupiš v Sport Direct ali v X drugi slo športni trgovini?


Sport direct ima salamonke? Ne bi tam kupoval... sama drugirazredna roba. Enako je s hervisom. ..

Jaz imam sreco da je v celju rossi sport.


In kako veš, da je isti model Salomonk v Sport Directu drugirazreden, v Rossiju pa izključno le vedno prvorazreden?
Po čem to veš? Po "občutku" "luksuznosti" trgovine?

c3p0 ::

Torej tovarne športne obutve dajejo ven tudi drugorazredno robo? Ki je npr. failala na njihovih QA testih? Prodajana pod istim imenom in modelom, EAN kodo. To se čuje precej kriminalno in malo verjetno.

Če gre za ponaredke, bi prej verjel, ampak to pa je še bolj kriminalno.

Samael ::

@SddD, bistvu ima @belidihur, če zanemarimo njegovo splošno znano pomanjkanje osnovnega bontona pri komunikaciji, do neke mere prav.

Trgovske verige, kot so Hervis, SportDirect, itd imajo precej manjši nabor obutve, kot je Salomonova, pri čemer z nižjo ceno "forsirajo" pod Salomonovim imenom recimo temu subpar generik, ki ga prodaja izključno ta trgovina.
V tem primeru je recimo v Hervisu to obutev Salomon Hatos. To ni en klasičnih Salomonovih modelov, najbrž ga tudi najdeš ne v njihovih katalogih, ampak gre za budget pohodniško obutev, ki je bila izdelana izključno za Hervisa. Če se prav spomnim v podobno kategorijo spada tudi model Salomon Campside.
Enako velja pri Intersportu za model Salomon Sekani. Najdeš ga izključno v njihovih trgovskih verigah.

Še korak dlje gredo recimo z modelom Salomon Halifax, ki je še en budget generik pod Salomonovo znamko in ga dobiš za nekaj malega denarja v vsej večjih trgovskih verigah tipa Decathlon, Intersport, Hervis ... ampak zgolj tam, ne pa v kakšni resni trdovini s pohodniško obutvijo.
Temu primerna je seveda tudi cena.

Mimogrede, Salomon zgoraj sem uporabil zgolj kot primer. Podobno sem opazil tudi pri nekaterih drugih dobro znanih znamkah.

@c3p0 to najbrž ne drži oz. je bolj lokalni mit v debatah na gostilniški ravni.
En klasičen Salomon X Ultra 3 GTX bo po vsej verjetni enak, če ga boš kupil v specializirani trgovini s pohodniško obutvijo, kot tudi v Intersportu. Adidas Terrex Swift R2 gtx bo enak tako v Hervisu kot v specializiranih trgovinah, itd.
Tisto, kar tu odstopa od dobro znane preverjene kvalitete so budget generiki pod določeno znamko, ki so izdelani izključno za določeno trgovsko verigo, je pa seveda tudi cena temu primerna, kar načeloma, dokler veš, kaj kupuješ, ni nujno slabo.
Samael != Samuel

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Samael ()

Samael ::

Mimogrede, Salomon zgoraj sem uporabil zgolj kot primer.
Podobno se opazi tudi pri nekaterih drugih uveljavljenih znamkah. Recimo, a se La Sportiva Cevedale model najde še kje drugje, kot v Hervisu, ki ga forsirajo v vseh njihovih prodajnih akcijah, in to za sorazmeroma nizko ceno, ki krepko odstopa od cene, ki jo damo običajno za La Sportivino obutev.
Kot pravim, to ni nujno slabo, marsikatera teh obutev je lahko kot kompromis med ceno in kakovostjo bang for a buck, da le veš, kaj kupuješ in pri obutvi za ceno 60EUR ne pričakuješ kakovosti za 250EUR (s čimer ne apliciram, da je cena vedno odraz kakovosti).

Verjetno je končni fazi podobno kot pri sadnemu soku, ki ga pod mercatorjevo trgovsko znamko z manjšim sadnim deležem izdela Fructal, le da gre tu v obratni smeri in trgovska veriga plača Salomonu oz. komu drugemu, da lahko določen model obutve namesto pod imenom Pro Touch (Intersport) ali Kilimanjaro (Hervis) trži kot Salomon.
Fructal bo še vedno Fructal, ne glede na to kje ga boš kupil, tako kot bo Salomon Quest 4D 2 GTX še vedno Salomon Quest 4D 2 GTX ne glede na to, kje ga boš kupil, ko govorimo pa o branded generikih izdelanih za določeno trgovko verigo je pa zgodba drugačna.

Dokler to razumemo in vemo kaj kupujemo in zakaj smo plačali v Hervisu za določeno znamko znatno manj kot bi naprimer v specializirani trgovini s pohodniško obutvijo, ni nič narobe.
Samael != Samuel

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Samael ()

SddD ::

Samael, hvala za perfektno razlago!
Torej bo treba pred naslednjim tovrstnim nakupom pregledati, kateri modeli določene znamke so narejeni izključno za določeno trgovino (če sklepamo torej, da so posledično entry level) in takimi, ki se jih dobi vsepovsod.
Konkretno če nadaljujemo na primeru Salomona in Sports Directa, vidim, da prodajajo tudi omenjene Salomon X Ultra 3 GTX (126€). https://ro.sportsdirect.com/salomon/sal...

Kaj bi pa rekel za Salomon Vandon Lo GTX Mens (78€): https://ro.sportsdirect.com/salomon-van...
Ali Salomon Sandford Ladies (89€): https://ro.sportsdirect.com/salomon-san...

Kako boš to v praksi, ko hodiš po trgovinah, za vsak model posebej preverjal...

jocoj ::

Zakaj bi bil model, ki ga športna veriga naroči pri znanem proizvajalcu slabši? V svojem cenovnem razredu je zagotovo dober nakup, saj znan proizvajalec ne bi tvegal dobro ime na račun zanič kakovosti. Potem bi raje naredil določen model pod trgovsko znamko trgovine in ne pod svojo. Dobra cena se dobi na račun velike zakupljene količine.

2dark ::

Tako kot je samael zapisal. Zazeljeno je , da veste kaj kupujete.
(\___/)
(> _ <)
(>&#127851; )

Samael ::

SddD je izjavil:

Omenjene Salomon X Ultra 3 GTX (126€). https://ro.sportsdirect.com/salomon/sal...

V hervisu je ta moment € 99.99 :) So "prave" Salomonke. Najdeš jih tudi na Salomonovi strani :)

SddD je izjavil:

Kaj bi pa rekel za Salomon Vandon Lo GTX Mens (78€): https://ro.sportsdirect.com/salomon-van...
Ali Salomon Sandford Ladies (89€): https://ro.sportsdirect.com/salomon-san...

Nimam pojma, če sem iskren, mi pa delujejo bolj kot ne še en teh modelov izdelanih specifično za trgovsko verigo.

SddD je izjavil:

Kako boš to v praksi, ko hodiš po trgovinah, za vsak model posebej preverjal...

Težko, zoprno je :)
Samael != Samuel

Samael ::

jocoj je izjavil:

Zakaj bi bil model, ki ga športna veriga naroči pri znanem proizvajalcu slabši?

Kako pa veš, da je model, ki je narejen za prodajo v točno določeni trgovski verigi naročen pri znanem proizvajalcu in ne narejen po neki specifikaciji tega proizvajalca v kitajskih tovarnah trgovskih verig kot recimo Intersprotov Pro touch, Hervisov Kilimanjaro, Decathlonov Quechuva, Sportdirectov Karrimor ali Gelert?

Tisti model, ki je v katalogu proizvajalca, ki ga prodaja tudi proizvajalec sam, ki je narejen za splošno prodajo, je najbrž identičen v kateri koli trgovini ga kupiš. Pa tudi v ceni (razen, ko dajejo popuste) ni nekih bistvenih razlik med trgovinami. Ampak tu govorimo o budget generikih, ki jih ne vidiš v prodajnih katalogih znanega proizvajalca in ki so narejeni izključno za prodajo v določeni trgovski verigi.

Sicer pa pogooglaj imena: Salomon Hatos, Salomon Halifax, Salomon Sekani (torej modele, ki jih prodajajo izključno velike trgovske verige, vsaka svojega) in to primerjaj z recimo temu "pravimi" Salomonkami, ki jih preko Salomonove distro mreže prodajajo "vsi" Salomon X radiant, Salomon x ultra 3, Salomon x ultra 2 ... pa boš med njimi opazil razliko ne zgolj dizajnu, ampak tudi samemu materialu.

Če ne bi na prvih pisalo Salomon, bi jih komot umestil v subpar znamke tipa Gelert, Karrimor (kar v bistvu tudi so, le da na njih drugače piše)... ki so sicer videti lepe, ne boš pa z njimi prišel skozi sezono (preverjeno iz prve roke, žal - kao vodoodporne Gelert Horizon mid so mi premočile v prvem manjšem dežku in razpadle v mesecu pa pol ne ravno intenzivne uporabe, Karrimor so zdržale nekaj tednov dlje - kupovale so oči, kaj sem pa takrat pred leti vedel... :-).

S tem ne trdim, da so generiki trgovskih verig prodajani pod neko uveljavljeno znamko povsem zanič, za ceno tistih 50 eur znajo biti pri manjših obremenitvah celo bang for a buck, ne boš pa tega primerjal s pravo originalno obutvijo znanega proizvajalca - ki je seveda pogosto nekajkrat dražja.






Takole, povsem na oko, brez da bi dejansko pogledal iz katerega materiala je kateri teh dveh kosov obutve - Kateremu teh dveh bi zaupal svojo nogo na daljšem hikingu v potencialno ekstremnejših vremenskih razmerah in upal, da ne razpadejo ter, da ti noga ostane suha?
Samael != Samuel

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Samael ()

anketar ::

spodnji model

Samael ::

Ja, jasno.
Pa ne zdaj, da je s prvimi kaj narobe - da se le človek ob nakupu zaveda, da gre za rekreativne copate, primerne za recimo sprehode ob lepih, sončnih dneh.
Samael != Samuel

Mr.G. ::

Amapak....sej se ta tema nadaljuje zarad Urankarja? Imate dobre predloge.
Kar tako naprej.
Torej,kolikor to jest zastopm bo treba postat pri nakupu težak da kar boli...al se motm!?

Mr.G. ::

Odgovor Rossisport:

Pozdravljeni,

v kolikor bi bilo s čevlji karkoli narobe, jih pošljete ali prinesete nazaj v trgovino, kjer sprožimo reklamacijski postopek. Čevlje pošljemo dobavitelju (po potrebi tudi sodnemu izvedencu), da jih pregleda in oceni.


V roku 8 delovnih dni vas obvestimo o poteku.

V kolikor bi bila reklamacija odobrena imate tri možnosti:

1. menjava za isti/drug izdelek
2. dobropis
3. vračilo denarja

Hvala in lep dan,
Siria

......sam omenili so sodnega izvedenca in sem se jim lepo zahvalil.

          ::

Mr.G. je izjavil:

Amapak....sej se ta tema nadaljuje zarad Urankarja? Imate dobre predloge.
Kar tako naprej.
Torej,kolikor to jest zastopm bo treba postat pri nakupu težak da kar boli...al se motm!?


Za tekaške copate si že nekaj časa naročam isti model iz tujine. Malo spremljam cene in naročim, ko so ugodni. Včasih "lanski" model, včasih pa se ugodno dobi tudi aktualnega. Kakšne specifične trgovine nimam, malo pogledam na idelao.de, kateri imajo dobra mnenja. Do sedaj še nisem imel težav.

d0rK ::

Me pa veseli, da se ta tema hitro najde ko beseda nanese na prvo ligo in da folk ve v kaj se spušča. Tudi sam pred nakupom vedno vprašam o načinu reklamacije. Čim omenijo izvedenca naredim obvoz.

kixs ::

V bistvu kupujem sportne cevlje v Hervisu ze vsaj 15 let, pa verjetno ze kaksnih 10 zraven... pravzaprav vedno kupim srednji zgornji razred - cena malo pod ali malo nad 100€. V casu tolarjev okoli 25000SIT. Se nikoli nisem imel problemov s kvaliteto. Dva para sem imel celo 10 let. Kupil sem ju mesec dni narazen, ko so bili se tolarji - Nike Bowerman series - en GoreTex, drugi brez.

Pred kaksnim mesecem sem spet rabil nove in sem sel v Hervisa. Kupil ene tekaske Salomon in se ene druge za jesen. Salomonke so tudi moje prve. Zaenkrat cisto v redu :)

2dark ::

Samael je izjavil:


Kako pa veš, da je model, ki je narejen za prodajo v točno določeni trgovski verigi naročen pri znanem proizvajalcu in ne narejen po neki specifikaciji tega proizvajalca v kitajskih tovarnah trgovskih verig kot recimo Intersprotov Pro touch, Hervisov Kilimanjaro, Decathlonov Quechuva, Sportdirectov Karrimor ali Gelert?



Zanima, me, če imaš izkušnje z modeli HOKA? Jaz sem po naključju zadnjič v tomas sportu videl tole čudo in na nogah so ultra udobn oz. stopalna gumirana pena? odlično blaži , tako da zadeva daje užitek do teka in občutek, da bi lahko z neznansko lahkoto pretekel 20 km v enem kosu.


(\___/)
(> _ <)
(>&#127851; )

Samael ::

Žal ne, s tekaško obutvijo nimam prav nobenih izkušenj - do teka nisem nikoli čutil kakšne ljubezni. Outdoor/hiking imam pa najbrž enih 10 - 12 parov (hujš kot kakšna baba, a?) ampak nič eksotičnega :) Lowa, Merell, Columbia, Salomon, Adidas ... Običajno pred nakupom preberem reviewe vsaj na kakšnem amazonu, če ne že kaj več, da ga res ne pobiksam preveč.
Res res slabo izkušnjo v recimo zadnjih desetih letih imam zgolj s sportdirectovim Gelert in Karrimor (njihovi lastni znamki) ko sem kupoval z očmi, pa kritika na Adidasovo distribucijsko mrežo v Sloveniji, ker k nam uvažajo zgolj tight fit različice (čeprav se praktično vsak model dobi tudi v wide fit različici).
Samael != Samuel

Mr.G. ::

Vsi prodajalci obutve v Sloveniji imajo zunanjega sodnega izvedenca.
Iz Massa se mi je še posebej pohvalila.
In to je nobeden drug kot Jožek Pomožek...ups!, Urankar.

Razen Koala sport in Alpina.

Toliko do sedaj.

Mr.G. ::

No, takole....
Ker, glede na vse infoemacije, nisem nikjer zasledil/ugotovil/mi je bilo odgovorjeno po epošti, je sedaj situacija taka:
Še vedno velja in 100% tako tudi je, da v vseh trgovinah v Sloveniji imajo ZUNANJEGA SODNEGA izvedenca, ki je.....nobeden drug, kot, g.Jože Urankar. O.K., tako je in jest sm čist mišljenja, DA NAJ TAKO TUDI OSTANE.
Po malce tuhtanja sem šel danes v Žiri in si kupil, kar sem pač potreboval.
Govoril in bil že malce na meji z zdravo pametjo pri trgovkah glede nakupa, testiranja mojih defektnih nog, sile F pri zategovanju vezalk, načina obuvanja in še bolj SEZUVANJA, mojih izrazito poudarjenih petnih kosti. Dodatno sem jim povedal za mojo situacijo glede reklamacije.
Prodajalki(2 trgovini) sta me mal čudno gledali...ampak!, sam da vemo kje smo!

VSA obutev od Alpine ima 1 leto garancije in to BREZ Jože Urankarjev. Imajo svoje ljudi, ki ocenijo kaj je bilo narobe.
Popravijo in vrnejo nazaj.
Nobenih problemov!
Zdej pa da vidmo kaj bo!

Aja....pa tuhtau sm, da bi VSI, ki smo defektni po Urankarju, njemu poslali čevlje, ki jih je on zavrnil.
A,a,a,a?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Mr.G. ()

2dark ::

Jaz sem se že zdavnaj navadil, da če se kaj manjšega na obutvi pokvari nesem čevljarju, da to kvalitetno popravi. Je pa res, da na srečo nimam slabih izkušenj z obutvijo. Še nikoli v življenju je nisem potreboval reklamirat.
(\___/)
(> _ <)
(>&#127851; )
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nakup pohodnih čevljev (strani: 1 2 3 415 16 17 18 )

Oddelek: Šport
858226567 (3044) theStranger
»

Otroške superge - cena (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
553204 (1876) 49106
»

Reklamacija Mass - Razpadli čevlji, porazna izkušnja

Oddelek: Loža
436140 (4611) Alien123
»

Športni čevlji

Oddelek: Loža
4410795 (8037) krepki
»

INTERSPORT težave z reklamacijo (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
7715511 (13598) maco-maco

Več podobnih tem