Forum » Operacijski sistemi » Dual boot
Dual boot
Blisk ::
Na PCju sm mel naložene na C disku win2000, na D disku pa Linux.
Na začetku se je pojavil lilo, kjer je avtomatsko po določenem času naložilo win2000.
Kasneje sem potreboval še disk na katerem je bil Linux, zato sem ga sformatiral v Linuxu.
Zdej pa se windowsi ne naložijo več, ker hoče neke linux datoteke.
Kaj moram narediti, da se bojo windowsi spet bootali?
Na začetku se je pojavil lilo, kjer je avtomatsko po določenem času naložilo win2000.
Kasneje sem potreboval še disk na katerem je bil Linux, zato sem ga sformatiral v Linuxu.
Zdej pa se windowsi ne naložijo več, ker hoče neke linux datoteke.
Kaj moram narediti, da se bojo windowsi spet bootali?
Wox ::
Naloži DOS in v ukazni vrstici zaženi ukaz FDISK.EXE /MBR. Če je particija C, kjer maš Win2000 aktivna, se bo butal v Win2000. Če ne, s Partition Magic-om(C=NTFS) ali Fdisk-om (C=FAT32) nastavi aktivnost particije.
Mal sm se zmotu v zgornjem postu, namreč disk na katerem sem imel linuxe, sem sformatiral v win2000 in tako je izbrisalo tudi lilo, zato se win ne naložijo več.
Hutch, to sem naredil že 2x, pa vedno naloži en del linuxa.
Zdej sm vidu, da ni bil lilo, pač pa GRUB in da išče datoteke od gruba, ampak naprej pa ne gre.
Zdej sm vidu, da ni bil lilo, pač pa GRUB in da išče datoteke od gruba, ampak naprej pa ne gre.
Aspirinix ::
fdisk/mbr (brez tistega exe).
Če ne pomaga pa ntfsdos naloži z neta in z njim probaj.
Pri repairu od w2k probaj s fixmbr.
Če ne pomaga pa ntfsdos naloži z neta in z njim probaj.
Pri repairu od w2k probaj s fixmbr.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Boot particijaOddelek: Operacijski sistemi | 2395 (820) | MrStein |
» | Iz Linuxa v Windows -> MBR (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 4504 (3839) | WarMaker |
» | Kako odstraniti LILO?Oddelek: Operacijski sistemi | 1148 (978) | ABX |
» | Win xp, Win Me in LinuxOddelek: Pomoč in nasveti | 1254 (1101) | jez |
» | Linux RH7.1 newbie help!Oddelek: Programska oprema | 1748 (1449) | lordgreg |