» »

Novi ruter ne dela?

Novi ruter ne dela?

Linko ::

Ruter linksys n300 se mi ne poveže do modema. tale model : https://www.conrad.si/WLAN-dostopna-toc...

Modem je od telekoma- bel- ošo optika.

1 pc imam v hiši je povezan na port 1 na modemu. Internet dela. Wifi preko modema tudi dela v hiši.
Sedaj pa bi še rad imel wifi v delavnici. Do delavnice sem do sedaj imel povezan kabel iz port 2. Internet deluje na pcju v delavnici.
Sedaj želim imeti wifi, zato sem kupil omenjen ruter. Tale kabel iz port 2 sem povezal v ruter. iz ruterja pa v pc. Vstavim cd, sledim navodilom in mi javi težavo, da se pc ne more povezat do ruterja. Poskusim sem tudi preko IP 192.168.1.1 ne se ne poveže.
Ruter ne dela? Ali kaj delam narobe?

Vem pa, da je kolega imel podobno težavo. Ima tudi ošo telekom optiko enak modem. On pa ima iz modema povezan 1 kabel v ruter, potem pa v 2 pcja povezana s kablom. Če je imel 1 pc povezan direkt iz modema, pri drugem preko ruterja ni deloval internet.

Rekel mi je, da so mu tako svetovali na liniji, ko je klical. Pa nekaj je moral nastavljat iz ipv4 na ipv6???

V glavnem, jaz sem klical na telekom, kjer so mi dejali, da je z njihove strani vse OK in da si morem jaz skonfigurirat ruter, da bo vzpostavil sejo... ja kako pm?

Daniel ::

Najprej bo treba razjasniti kje se trenutno vzpostavlja PPPoE seja, potem pa naprej.

Trenutno na modemu?
Zanima me, ali router sploh dela, če se iz pcja ne morem povezat v njega direkt preko IPja. Ali ima kak drug ip?

Lučka tudi razen"power" ne gori nobena...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Linko ()

Poglej če kaj piše na nalepki na routerju.

nsa_ag3nt ::

V glavnem, jaz sem klical na telekom, kjer so mi dejali, da je z njihove strani vse OK in da si morem jaz skonfigurirat ruter, da bo vzpostavil sejo... ja kako pm?

N300 priklopi v internet port (iz Tk modema)

Navodila, stran 26
http://downloads.linksys.com/downloads/...
Se logiraš v router 192.168.1.1, nastavtiš kot tip povezave pppoe, vpišeš TK up. ime in geslo.

V winsih pustiš nastavite pri tcp/ip v4 in v6 na "automatic".
https://www.home-network-help.com/windo...

btw, Tk mora dati svojo škatlo v bridge mode.
Preveri tudi, kateri porti na tk štatli so namenjeni za "data", ko boš priklapljal na svoj router.
Nekateri so namreč lahko privzeto "voice" oz "iptv".
https://gizmodo.com/c/goodbye-big-five

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: nsa_ag3nt ()

SeMiNeSanja ::

OP očitno uporablja WiFi na TK routerju, vi bi mu ga pa prestavili v bridge mode, da mu ugasne WiFi?

Predvidevam, da je edina napaka, ki jo je OP naredil ta, da je na dodatnem (novem) routerju uporabil WAN port namesto LAN porta za povezavo proti TK routerju. Če je potem še vklopil DHCP na novem routerju, WAN pa nastavil na pppoe ali bog vedi kaj, potem se seveda neklje nekaj zatakne.

Torej kaj je narobe z preverjenim in uveljavljenim receptom, da se dodaten router priključi na primarni router preko LAN porta in izključi DHCP na njemu? Pri tem je edino še treba nastaviti lokalni IP naslov na statični naslov, ki v omrežju ni uporabljen in skonfigurirati Wifi SSID in geslo (najbolje da na enake nastavitve kot na primarnem routerju).

Vse druge variante stvari samo zakomplicirajo, oz. se celo izklopi zadeve, katere že delujejo (npr. WiFi na primarnem routerju).

Če mu vržejo modem v bridge v hiši ne bo imel interneta.

miko22 ::

Glede na to da modem uporablja tudi kot router(drugače mu wifi tam ne bi delal), naj na novem routerju izklopi dhcp, seveda pravilno poveže kot je svetovano zgoraj in bo delalo.

Trenutno nisem doma..bom jutri pogledal ip.

Predvidevam, da je edina napaka, ki jo je OP naredil ta, da je na dodatnem (novem) routerju uporabil WAN port namesto LAN porta za povezavo proti TK routerju. Če je potem še vklopil DHCP na novem routerju, WAN pa nastavil na pppoe ali bog vedi kaj, potem se seveda neklje nekaj zatakne.

Glede na to da modem uporablja tudi kot router(drugače mu wifi tam ne bi delal), naj na novem routerju izklopi dhcp, seveda pravilno poveže kot je svetovano zgoraj in bo delalo.

Torej morem kabel iz modema v ruter povezat v LAN port in ne v WAN?

miko22 ::

Ja, pa tudi dhcp moraš izklopit. Ker ti to že "modem" počne, ne moreš še pol 1x dodeljevat ip-je ponovno.
Pa modem ni samo modem. Uporabljaš ga tudi kot router. To ni zanemarljiva stvar.

...router je zanič. Sploh se ne morem povezat v njega. Tema..

Linko je izjavil:

...router je zanič. Sploh se ne morem povezat v njega. Tema..

1.) iztakni vse kable
2.) izvedi factory reset
3.) preko žice poveži računalnik in preveri, če se odziva (router, ne internet - ta se ne more, ker router ni povezan!)
4.) nastavi routerju interni IP naslov na območje primarnega routerja
5.) nastavi WiFi parametre
6.) izklopi DHCP
7.) poveži primarni router na LAN port
8.) na računalniku za trenutek iztakni kabel (ali pa naredi ipconfig /renew)
9.) naredi "ping six.arnes.si" če ne gre, naredi "ipconfig /all" in preveri kaj se razlikuje od tega, kar dobiš v primeru, da kabel primarnega routerja vtakneš v računalnik (tudi v tem primeru mora delati dostop do interneta!).

Zgodovina sprememb…

Router sem resetiral ( mali gumbek)- NIČ. Lučka gori samo za power.

Povezal sem samo PC - router. Sprobal ip 192.168.1.1. 192.168.2.1 ..192.168.1.2...pa še kak nič.

Niti s programsko opremo, ki je priložene, se ne poveže. Sprobal s tremi različnimi kabli.

Nič... nesem jutri nazaj.

Navodila pravijo, da moraš tisti gumbek držati 5 sekund, ko je še pod tokom.
Ne piše pa, ali ga moraš potem še odklopiti od elektrike, da se 'zbudi' z default nastavitvami.

Sicer pa ni za izključiti, da je igrača krepnila...

Malo verjetno, da je krepnil. Ping dela?

In nato je bilo vse tiho...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Daniel ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

innbox v60u nastavitve (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
8932909 (11817) Lonsarg
»

ne dela internet

Oddelek: Pomoč in nasveti
405123 (3529) seba-beba
»

ASUS RT-N66U 3x (strani: 1 2 )

7814711 (13300) styled
»

Internet pade dol, ko vključim svoj router

193720 (3433) WhiteAngel
»

Po zamenjavi modema internet preko wirelesa ne dela (zelo zanimiv problem) (strani: 1 2 )

5623102 (22018) MTB

Več podobnih tem