Forum » Pomoč in nasveti » ibm in hd tach
ibm in hd tach
berni ::
s programom hd tach 2.61 sem že večkrat meril mojega ibm dtla 30g na w2k, ide master...
rezultati se mi zdijo porazni, saj doseže max. read speed 37-38k, average pa le ~28k. največja kriza pa je z random acess time, ki je ~25ms!!! read burst speed je ~49 mbps, cpu utilization je~15%. diagram je včasih tudi full, ampak res full žagast, včasih pa le kakšna špica navzdol. plata je kt7raid, na hpt kontrolerju je situacija ista (btw, tam mi oba diska (ibm+maxtor) prepoznava 20 sec, neglede kako sta priklopljena; vendar je to verjetno problem samega kontrolerja ali plate). bios je zadnji, defrag je narejen.
kakšna ideja?
rezultati se mi zdijo porazni, saj doseže max. read speed 37-38k, average pa le ~28k. največja kriza pa je z random acess time, ki je ~25ms!!! read burst speed je ~49 mbps, cpu utilization je~15%. diagram je včasih tudi full, ampak res full žagast, včasih pa le kakšna špica navzdol. plata je kt7raid, na hpt kontrolerju je situacija ista (btw, tam mi oba diska (ibm+maxtor) prepoznava 20 sec, neglede kako sta priklopljena; vendar je to verjetno problem samega kontrolerja ali plate). bios je zadnji, defrag je narejen.
kakšna ideja?
Pizzicato ::
Čuj, kako si pa priklopil diske. Samo IBMa daj na IDE 3, ostalo pa na druge IDE. A imaš vklopljen DMA v Winsih? Sicer pa bolj podrobno opiši kaj vse imaš in kako imaš priklopljeno...
Bogo
bzagozen ::
Jaz mam tudi DTLA 307030 priklopljenega na ide1 kot master (edini disk). Pa dobim v sandri random access time =6,5ms . Skoraj neverjetno. Tudi druge postavke so izredno dobre (glede na primerjalno tabelo). Žal nimam več številk.
Vsi ti podatki so dobljeni na plati INTEL SE440BX2, ki podpira mx 33MB/s. Tako, da je vse skupaj ses neverjetno.
Vsi ti podatki so dobljeni na plati INTEL SE440BX2, ki podpira mx 33MB/s. Tako, da je vse skupaj ses neverjetno.
www.alkoma.si
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Trdi disk IBM 30GB - ribanjeOddelek: Pomoč in nasveti | 1404 (1279) | zile |
» | IBM 45GB 7200obr/minOddelek: Strojna oprema | 1803 (1327) | Mac |
» | hpt370Oddelek: Strojna oprema | 1630 (1491) | MadMax |
» | Mali problemčkiOddelek: Pomoč in nasveti | 1634 (1362) | A.L.T. |
» | Abit KT7-RAID TEŽAVAOddelek: Pomoč in nasveti | 2006 (1831) | TuXterrestrial |