» »

Dom za ostarele

Dom za ostarele

Kleemen ::

Informativno me zanima kako je z domom za ostarele in pomoč na domu za babico, ki zelo težko sama hodi in ne more skrbet sama zase, tako da nujno potrebuje enega za ji pomagat vsaj par ur na dan ali v najboljšem primeru dom za ostarele, ampak naj bi bile čakalne vrste dolge pa tudi poceni ni? Kar sem se pozanimal naj bi bilo okrog 600-900eur na mesec, ali del stroškov krije CSD ali vse sami? Penzijo ima pa samo dedek. Pisal sem tudi že informativno v dom za ostarele, ampak me vseeno zanima še kakšna informacije s prve roke, če ima kdo podoben primer doma. Hvala za info. :)

Pika na i ::

Če ti bo tole kaj pomagalo

Nega na domu

Stopi do najbližjega Doma, do socialne delavke. Ona ti pove vse, kar te zanima.
Je primerno, če se prej naročiš.

mat xxl ::

Poveži se z lokalno pristojnim CSD in vprašaj za pomoč na domu. Kot vem, se plačuje nekaj minimalnega in pride nekdo pomagati, druga varianta je dnevno varstvo, zadnja pa dom. Jasno pa dokler je doma, jima lahko hrano vozijo od zunaj ..... variant je veliko....

zobnik ::

Pri nas pride 1x/teden, mesečno plačamo cca 15 evrov.
Domovi so zasedeni na polno. Pozabi 600 evrov, nekje od 800 evrov dalje pa res, CSD vrjetno ne bo kril nič, krije za mlade ki imajo bolezen.

rejven ::

Odvisno od tipa oskrbe.
Oskrba 1 od 18€ na dan naprej oskrba 4 tudi čez 35€/ dan odvisno od doma,plus dodatki za enoposteljno/dvoposteljno sobo, balkon, lastno kopalnico itd. Poleg tega različni domovi različno obračunavajo "dodatne" storitve, sploh kojcesionarji zaračunajo vse od a do ž v javnih pa odvisno od doma.

Csd kot vem, krije vsakemu razliko do iskrbe, ki jo rabi v seveda najcenejši namestitvi. Do 100k € premoženja se ne odsteva pri dedovanju.
Primer: nekdo s 300€ penzije mu csd mesečno doplačuje 300 € račmo 10 let (36k), če je ob smrti vrednost premoženja take osebe se teh 36k ne pozna pri dedovanju v nasprotnem primeru se "zaračuna" dedičem ( do 100k)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: rejven ()

Mercier ::

Je tudi dnevna oskrba, torej, da si v domu le čez dan.

Pika na i ::

Razliko do višine oskrbe, krije občina. Če so za to, izpolnjeni pogoji.

Pregled prošenj in prostih mest


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nasvet glede financiranja

Oddelek: Loža
438796 (7469) Mr_Globus
»

Eni slotechovci se pa staramo (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
509086 (6853) jalovec09
»

Potrebujem nasvet pravnika oz. kogarkoli (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5216442 (11476) fikus_
»

Koliko stane otrok?

Oddelek: Loža
484185 (2548) BigWhale

Več podobnih tem