» »

Tehnični pregled

Tehnični pregled

klihk ::

Če sta lastnik in uporabnik različna, ali Morata oba priti na tehničnega?

mm888mb ::

Ne, jaz vsako leto peljem maminega na tehničnega, rabiš pa prometno s seboj.

Assass1n ::

Fajn je imet pooblastilo, na roke napisano in podpisano iz strani lastnika. Če delaš samo tehničnega pomoje niti tega ne rabiš za komplet registracijo pa imej.
še ko je na tv-ju moder ekran me `pr src stisne

starfotr ::

Pelji na tehničnega, zavaruj, nato pa samo še opraviš podaljšanje veljavnosti preko spleta , e-uprava.

connel ::

https://www.avtotrade.si/pooblastilo-la...

V primeru podajšanja prometnega dovoljenja, odjave vozila, zamenjave registrskih tablic ali zamenjave preometnega dovoljenja v imenu lastnika vozila, morate imeti pisno pooblastilo lastnika vozila, ne glede na sorodstveno razmerje z lastnikom vozila, če je lastnik polnoletna oseba.

Za opravljanje samo tehničnega pregleda, pooblastilo ni potrebno.

Če to počneš večkrat, vsako leto, se dodaš kot uporabnika v PD in ne rabiš več teh pooblastil.

MadMax ::

Za tehničnega ne rabiš niti polnoleten bit.
Za tisto kar običajno sledi tehničnemu, pa ni več tako ajnfoh 8-)
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

Mare2 ::

MadMax je izjavil:

Za tehničnega ne rabiš niti polnoleten bit.

Nekako je treba avto pripeljat do steze za testiranje. :)

N0t0ri0us ::

saj avto se pelje tudi če nisi polnoleten :D

donvito ::

Da ne odpiram nove teme, ali gre avto skozi tehničnega, če sveti opozorina lučka za airbag?

fikus_ ::

Ne.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.

raceboy ::

zanimivo je, da te "jeb..." za pregorelo eno od dveh luck za registrsko tablico medtem, ce imas amortizerje "zje..." pa samo priporocilo, da jih menjas.

2dark ::

donvito je izjavil:

Da ne odpiram nove teme, ali gre avto skozi tehničnega, če sveti opozorina lučka za airbag?

Tole bi rekel, da je odvisno kam greš. Posploševanje, da avto ne gre skozi tehnilnega je popolnoma mimo.

raceboy je izjavil:

zanimivo je, da te "jeb..." za pregorelo eno od dveh luck za registrsko tablico medtem, ce imas amortizerje "zje..." pa samo priporocilo, da jih menjas.

Odvisno spet, kam hodiš. Na Avto krki, me je opomnil, da mi lučka za registersko ne deluje, pa sem vseeno opravil tehničnega, pa sem šel takoj menjat žarnico. Nisem recimo vedel, da mi hupa ne dela, ker je ne uporabljam. Me tudi ni vrgel. Je bilo pa v opombah napisano, da je vozilo delno izpravno. To piše na avtologu, ne piše točno kaj je razlog.

Sem pa seveda stvari takoj uredil in je bilo na naslednjem tehničnem vse v redu.
(\___/)
(> _ <)
(>&#127851; )

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: 2dark ()

sem hotel reci, da so amortizerji bolj vitalnega problema, kot lucka za registrsko.

raceboy je izjavil:

sem hotel reci, da so amortizerji bolj vitalnega problema, kot lucka za registrsko.

Popolnoma se strinjam.
(\___/)
(> _ <)
(>&#127851; )

OutOfTheBox ::

donvito je izjavil:

Jaz sem 10 let vozil avto na tehnični z opozorilno lučko za airbag. Samo enkrat mi je ob koncu pregleda rekel da mi sveti luč in da bi moral popravit, je pa avto tehnični naredil.

Šlo se je za starejši avto, v njega nisem vlagal nič in vozil do odpada, zato zadeve tudi nisem popravljal.

Zgodovina sprememb…

sej to je zanimivo. vrzejo te zaradi kake brezvezne stvari namesto, da bi bi se osredotocili na pomembne stvari avta za voznjo po cesti kar se tice varnosti.

raceboy je izjavil:

sej to je zanimivo. vrzejo te zaradi kake brezvezne stvari namesto, da bi bi se osredotocili na pomembne stvari avta za voznjo po cesti kar se tice varnosti.

Da bi zaradi malenkosti te zavrnili, težko verjamem. Saj na tehničnem mora zaposleni ocenit, ali je stvar tako dotrajana, da je izjemno velika nevarnost, da bo prišlo do okvare, kar bi vplivalo na varnost na cesti. Meni je recimo na tehničnem kontrolor povedal, da je zglob vilice v slabšem stanju, ni pa me zato vrgel. Nisem pa nor, da bi se vozil naprej, zato sem po tehničnem odšel do mehanika in je menjal.
(\___/)
(> _ <)
(>&#127851; )

MadMax ::

Preglednik ni na župi priplaval (vsaj večina ne...), že po splošnem stanju vozila vidi, ali bo lastnik glede na povedano šel zadevo čimprej uredit ai ne.
Pa ali je avto zgonjen in bi začetno razluftan končnik lahko postal nevaren v dveh tednih, ali pa bo zdržal "penzionerske" vožnje še preko enega leta, tj. naslednjega TP.
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

OutOfTheBox ::

2dark je izjavil:

raceboy je izjavil:

Da bi zaradi malenkosti te zavrnili, težko verjamem.

Če nadaljujem ,.. ni me vrgel 10 let zaradi airbagove lučke, me je pa "vrgel" zaradi tega ker registerska tablica ni bla dovolj vidna za radarje. Sem mu rekel "saj se lepo vidi kaj piše, je pa res da je rahlo zbledelo ampak daleč od drastičnega", pa reče "ja ampak imajo radarji težavo videt zbledelo tablico. Ni heca s tem, avto ni izpraven".

Pol sem moral naročit drugo tablico (20EUR), da me je spustil skoz. Avto sem mel še eno leto in z njim naredil 250 km po regionalki.

Zgodovina sprememb…

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nakup avtomobila-homologacija

Oddelek: Na cesti
322758 (1751) xda develope
»

Alfa Romeo 147 1.9 JTD, mnenja? (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
5312547 (11341) dottor
»

Povratniki (alkohol) nazaj v cestni promet.

Oddelek: Loža
4512810 (11634) fosil
»

kazen zaradi nehomologiranega izpušnega lonca (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9933922 (12226) Mehmed

Več podobnih tem