Forum » Na cesti » Hidravlična krokodil dvigalka
Hidravlična krokodil dvigalka
mille ::
Iščem dvigalko za avto (krokodila) ki bi bila parkrat letno uporabljena za dvig avtomobila cca 1,5t.*Golf mk7 variant in passat variant
-menjava gum, menjava olja, verjetno tudi kakšna druga malenkost na podvozju.
Odločam se med tema dvema...Golf je Rline različica ki je nekoliko nižji ...tako da bi verjetno bilo bolj smiselno kupit nizkoprofilno dvigalko.
Me pa skrbi... da ima nizkoprofilan nosilnost: 2.T
Oziroma mi ni potrebno kupit nizkoprofilne in naj kar vzamem ta drugo...
https://www.orodje-zabjek.si/hidravlicn...
-menjava gum, menjava olja, verjetno tudi kakšna druga malenkost na podvozju.
Odločam se med tema dvema...Golf je Rline različica ki je nekoliko nižji ...tako da bi verjetno bilo bolj smiselno kupit nizkoprofilno dvigalko.
Me pa skrbi... da ima nizkoprofilan nosilnost: 2.T
Oziroma mi ni potrebno kupit nizkoprofilne in naj kar vzamem ta drugo...
- spremenilo: mille ()
pero50 ::
meeh..
Kupi tisto v hofru za 30EUR. pride brez težav tudi pod avto s športnim podvozjem.
Ravno par dni nazaj sem gledal na youtubu hydraulic press chanell, ko je testiral dvigalke in imajo vse varnostni faktor 3x, preden se ukrivijo tako da kar brez skrbi. Če je stvar pretežka je ne bo dvignila. Recimo celotne zadnje osi traktorja s skupno težo 3.5 tone ta iz hoferja ne dvigne, ga pa brez težav, ko je enkrat dvignjena drži od tal.
Ne eni ne drugi pa ne zaupam, da bi se v času dvignjenosti ležal pod avtom in menjaval olje. Naredi si kanal, ali pa pelji k mehaniku. Za celoten servis fušar računa 20EUR za delo.
Kupi tisto v hofru za 30EUR. pride brez težav tudi pod avto s športnim podvozjem.
Ravno par dni nazaj sem gledal na youtubu hydraulic press chanell, ko je testiral dvigalke in imajo vse varnostni faktor 3x, preden se ukrivijo tako da kar brez skrbi. Če je stvar pretežka je ne bo dvignila. Recimo celotne zadnje osi traktorja s skupno težo 3.5 tone ta iz hoferja ne dvigne, ga pa brez težav, ko je enkrat dvignjena drži od tal.
Ne eni ne drugi pa ne zaupam, da bi se v času dvignjenosti ležal pod avtom in menjaval olje. Naredi si kanal, ali pa pelji k mehaniku. Za celoten servis fušar računa 20EUR za delo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: pero50 ()
Siddh ::
Saj dvigalka drži četrtino do največ polovico teže avtomobila. Ne kompliciraj pa idi v merkur, bauhaus, obi, interdiskont, katerokoli avto trgovno, ali celo hofer, lidl itd. pa kupi eno.
Tale kikiriki iz Lidl,interdiskont itd me apsolutno ne zaniam....imam eno in je samo za v smeti...
KAVINSKY ::
Iz interdiskonta? Par let jo že imam pa nimam pripombe čez njo. Pa na dveh avtih menjujem gume 2x ali 3x letno.
https://www.interdiskont.si/vsi-izdelki...
Za ležati pod avtom pa obsolutno kupi še podstavke za šasijo.
https://www.interdiskont.si/vsi-izdelki...
Za ležati pod avtom pa obsolutno kupi še podstavke za šasijo.
fikus_ ::
Vse te dvigalke so Made in PRC. Tako da je vseeno kaj izbereš. Imajo CE, torej ustrezajo nekim predpisom v EU. Če pa misliš delat ob/pod dvignjenim avtom, je pa zdravo kljub dvigalki za ceno nekaj 100€, uporabljat mehanske podpore, npr. nekaj takšnega:
https://www.kmetijskaoprema.si/podpora-...
https://www.kmetijskaoprema.si/podpora-...
starfotr ::
Če želiš varno delo, potem z dvigalko dvigni avto, podstavi "klocne", lahko lesene, lahko kovinske, kot so na videu zgoraj. Zaradi varnosti naj mase ne drži dvigalka, pač pa naj bo to po pravilih o varnem delu neka trdna zadeva.
Zato vas prosim, da pred uporabo preberete navodila.
Evo vam jih, prinešena pred nos. https://www.hofer.si/fileadmin/fm-dam/p...
Zato vas prosim, da pred uporabo preberete navodila.
Evo vam jih, prinešena pred nos. https://www.hofer.si/fileadmin/fm-dam/p...
mailer ::
Rabim tudi sam dvigalko za dobrih 100€ zraven pa še en moment ključ verjetno 1/2 cole z nastavki, mogoče celo oblečeni v plastiko, da ne podrsaš felten.
Asus B560-I, Intel 11500, Corsair 16GB 3200MHz
Siddh ::
Za avto je dovolj dobra vsaka "krokodil" dvigalna za 25€. Če pa ne dvigne dovolj visoko pa še zraven kupiš točkasto za manj kot 15€ in kombiniraš.
Ne vem zakaj bi rabil dvigalko za 100€. Dvignili avto bosta obe.
Ne vem zakaj bi rabil dvigalko za 100€. Dvignili avto bosta obe.
Pobes ::
Resno me zanima kaj boš ti z tako dvigalko delal na podvozju? Tistih 30cm ko dvignejo je ravno dovolj da dosežes čep od olja, pa še to se moras spodaj plazit. Karkoli razen menjav gum in zavor je bolj tako tako
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Pobes ()
Assass1n ::
Motor, menjalnik, izpuh, sklopko, mostove, roke, diferenciale.... Vse to sem iz tako dvigalko zamenjal, vse se da če ni druge možnosti.
še ko je na tv-ju moder ekran me `pr src stisne
Dimnik ::
meeh..
No tole ni res, sem imel bmw.e46 karavan na športnem podvozju in spredaj zadeva ni šla noter, je blo treba dvignit avto za cca1,5cm, da je šla noter, zadaj pa glih za glih....
Me pa zanima kako bo sedaj na touranu z športnim vzmetenjem....bomo videli 15 nov
krneki0001 ::
Jaz sem si kupil to:
interdiskont, samo namesto pitsburgh ima napisano id tools. Cena je bila 100€ - 20% popusta
interdiskont, samo namesto pitsburgh ima napisano id tools. Cena je bila 100€ - 20% popusta
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster
Gr8t ::
Če imaš malo prostora (recimo sam imam na desni strani ograjo, ali pa če delaš to v garaži), mora imeti 360 vrtljiv nastavek kjer vstaviš cev za dvigovanje.
To sem se naučil sam, ko sem samo zaradi starosti hotel zamenjati 10+ let staro in nisem gledal na to. Ampak stara (tista rdeča za 25-30EUR) je še vedno ok in ne vem zakaj ne bi bila še za 10 let.
To je pa v glavnem to kar moraš gledati. Kot je rekel že pero50, gredo tudi najcenejše pod športni avto, sem dvigoval že 2 z oddaljenostjo samo 8cm od tal (pod motorjem, drugje seveda več).
Sem pa še vedno tisto uro (enkrat tudi 3 ure) pustil da avto stoji na dvigalki. Ampak imam leseno kocko, pa še lesene klade da je vmes samo za največ centimeter.
So pa že na drugih forumih (mislim da Alter) imeli ideje, da bi kupovali 100-200EUR dvigalke. To moraš imeti res preveč denarja za stvar, ki jo rabiš 2x na leto za pol ure do eno uro.
To sem se naučil sam, ko sem samo zaradi starosti hotel zamenjati 10+ let staro in nisem gledal na to. Ampak stara (tista rdeča za 25-30EUR) je še vedno ok in ne vem zakaj ne bi bila še za 10 let.
To je pa v glavnem to kar moraš gledati. Kot je rekel že pero50, gredo tudi najcenejše pod športni avto, sem dvigoval že 2 z oddaljenostjo samo 8cm od tal (pod motorjem, drugje seveda več).
Sem pa še vedno tisto uro (enkrat tudi 3 ure) pustil da avto stoji na dvigalki. Ampak imam leseno kocko, pa še lesene klade da je vmes samo za največ centimeter.
So pa že na drugih forumih (mislim da Alter) imeli ideje, da bi kupovali 100-200EUR dvigalke. To moraš imeti res preveč denarja za stvar, ki jo rabiš 2x na leto za pol ure do eno uro.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Gr8t ()
Unknown_001 ::
Kaj je pa s serijsko priloženo narobe?
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?
Begabt
Begabt
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: Assass1n ()
Za menjati parkrat gumo v 15 letih so v redu, niso pa nekaj kar bi pogosto uporabljal - bodo dušo spustile, še posebej pri novejših avtih kateri so čedalje težji.
Za menjati parkrat gumo v 15 letih so v redu, niso pa nekaj kar bi pogosto uporabljal - bodo dušo spustile, še posebej pri novejših avtih kateri so čedalje težji.
Kdo bo dušo spustil. Dvigalka?
Če te skrbi kupiš podstavke. Avto prodvigneš in ga na stojala na vseh štirih koncih podstaviš.
Begabt
Begabt
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Unknown_001 ()
Podstavke moraš tako ali tako imeti, če delš karkoli pod avtom.
Kot sem napisal, priložene niso namenjene pogosti rabi. Bodisi gre navoj in jo ne moreš več zapreti, bodisi se kaj zvije, potem moraš itak novo kupiti (10€+ na bolhi). In z namesnko je lažje dvigniti celotni avto, prvo sprednji del, daš podstavke, nato še zadnji in daš podstavke.
Kot sem napisal, priložene niso namenjene pogosti rabi. Bodisi gre navoj in jo ne moreš več zapreti, bodisi se kaj zvije, potem moraš itak novo kupiti (10€+ na bolhi). In z namesnko je lažje dvigniti celotni avto, prvo sprednji del, daš podstavke, nato še zadnji in daš podstavke.
Človk avto je praktično še nov. Dvigalka deviško nerabljena, če se pogovarjamo o golfu sedme generacije...
Ne razumem zakaj ne bi bile ok pogosti rabi. A misliš da so glih na dvigalki šli šparat, ker bi prišparali cent in reskirali da se kdo poškoduje?
Mislm... ja, ergonomsko ni presežek. Ampak to je vse kjer ga pihne.
Ne razumem zakaj ne bi bile ok pogosti rabi. A misliš da so glih na dvigalki šli šparat, ker bi prišparali cent in reskirali da se kdo poškoduje?
Mislm... ja, ergonomsko ni presežek. Ampak to je vse kjer ga pihne.
Begabt
Begabt
Zgodovina sprememb…
Unknown_001 je izjavil:
A misliš da so glih na dvigalki šli šparat, ker bi prišparali cent in reskirali da se kdo poškoduje?
Si kdaj imel v rokah aftermarket digalko? Še najcenejša trapezna v Evrotonu je 2x težja kot tista iz kofane. Avto ti ne bo padel na tla, ne boš pa upal je več spustiti dol (kar je nerodno, če imaš avto z enim kolesom nad tlemi, edina opcija je dobiti še eno dvigalko in avto malo bolj dvigniti, da zlomljeno odstraniš). In še kako šparajo, pri novih avtih rezervne gume in dvigalke sploh nimaš, samo nek kompresor ali sprej. Presekane gume ne boš popravil z tistim.
V par letih uporabne je verjetno ne boš uničil, kaj več pa je vprašljivo. Ni to namenjeno pogosti rabi.
Brane3 ::
Unknown_001 je izjavil:
Človk avto je praktično še nov. Dvigalka deviško nerabljena, če se pogovarjamo o golfu sedme generacije...
Probaj in poročaj. Hferjeva/IdTools kakorrkoli je že poceni, je le hidravlična. In pa narejena tako, da se ni nihče sekiral za svak gram in kubični centimeter.
Tista v avtu je namenoma tako narejena, da jemlje čimmanjši volumen kjerkoli je že in je njena uproabnost pri dejanjski menjavi totalno tretjerazrednega pomena. NIhče še ni kritiziral ali pa zavrnil nakup novega Golfa zaradi dvigalke.
Proizvajalec z njo torej samo zadovoljuje zakonska določila, nič drugega.
Tista dvigalka je taka kot je samo zaradi preprostosti zasnove. Minimalno število delov in štancana plus pigana pločevina.
Za svoj namen je odlična. Če se pa misliš it vulkanizerja je pa bolje, da si kupiš tisto večjo.
Za svoj namen je odlična. Če se pa misliš it vulkanizerja je pa bolje, da si kupiš tisto večjo.
Begabt
Begabt
Brane3 ::
Probaj.
Jaz sem, nazadnje mogoče mesec-dva nazaj in mi ne bi padlo na pameti imeti to dvigalko za uporabo tudi enkrat letno, če so na voljo poceni hidravlične.
Jaz sem, nazadnje mogoče mesec-dva nazaj in mi ne bi padlo na pameti imeti to dvigalko za uporabo tudi enkrat letno, če so na voljo poceni hidravlične.
Misliš da nisem?
Hidravlika je bolj komot. Sam... tud s serijsko se lepo da. Če pa misliš nekaj resno in pogosto montirat pa je boljš met tolikšno, ki cel avto v komadu dvigne.
Hidravlika je bolj komot. Sam... tud s serijsko se lepo da. Če pa misliš nekaj resno in pogosto montirat pa je boljš met tolikšno, ki cel avto v komadu dvigne.
Begabt
Begabt
Zgodovina sprememb…
Serijske dvigalke itaq nimam namena uporabljat,kot je napisal...
Za menjavo gum pa res na rabiš dodatnih podstavkov...kolo vzameš dol ta drugo natakneš in je gotovo
Brane3 :: danes, 11:55:37
Tista v avtu je namenoma tako narejena, da jemlje čimmanjši volumen kjerkoli je že in je njena uproabnost pri dejanjski menjavi totalno tretjerazrednega pomena.
Proizvajalec z njo torej samo zadovoljuje zakonska določila, nič drugega.
Za menjavo gum pa res na rabiš dodatnih podstavkov...kolo vzameš dol ta drugo natakneš in je gotovo
Zgodovina sprememb…
pero50 ::
S serijsko dvigalko se je pri nas zamenjalo cca 100 kosov gum... dvigalka je še vedno kot nova, tako da so tudi tiste original več kot zadovoljive, so pa seveda malo bolj nerodne za porabo. Odkar imamo hidravlično iz hofra tiste ne vzame nihče več iz pritljažnika.
Pravilna odločitev...
Itaq,je vsaj pošten kos dvigalke ne pa Lidl...jajček.
Odpoklic - avto dvigalka
https://www.zps.si/index.php/varnost-si...
Zgodovina sprememb…
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | "Top šajtrga" za eno študentsko plačo (strani: 1 2 3 )Oddelek: Na cesti | 13658 (10413) | WizzardOfOZ |
» | Dvigalka za avtoOddelek: Na cesti | 1742 (1525) | IL_DIAVOLO |
» | Set za popravilo pnevmatik (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 23599 (16881) | morosito |
» | Zimske gume na svojih platiščih in centriranjeOddelek: Loža | 7631 (6711) | energetik |