» »

Zakaj Tb 800 ne gre čez giga

Zakaj Tb 800 ne gre čez giga

3LeR. ::

mam kt7a, tb 800, 256 pc133 Micron, Majesty cooler :je k COrb:
pa zadevo lohk do največ 980 (7x140) spravm
sam to bi mogl it čez giga
sej vem de ne s tem coolerjem de bi ga uporabljal sam bi se pa mogu zbudit tud na več
zakaj ne ?

jRk0 ::

Kaj pa ce bi rajsi probo malo bolj z mnozilnikom navit?. Ce ze hoces giga met, daj te mnozilnik na 8,9, pa manjso zunanjo. Samo potem po pocasnejsi racunalnik ce bo na giga kot pa zdaj..

poglej je isto sem probal 10x100 pa se ne zbudi
sem probal tud 7.5x133 pa je isti FX

VASkO ::

ja pac ne gre, tezko razumet? procesor ne zdrzi vec.

jRk0 ::

Pol pa ne vem..Voltažo si spreminjal kaj? Drugače pa, saj veš da niso vsi proci isti za navijat. Eni grejo oblj, drugi manj. SAmo meni bi blo 980 cisto dovolj , pa tudi od 1giga je dosti hitreje vse skup.

voltažo sem dal na max (1.95 V)
A je mogoče da se to zaradi temperature ne zbudi, ker sem to probaval je mal kar oko 60 ker sem probaval pa rebootal skoz
a je to pomemembno?

ker ce bo delal na giga alpa več bom kupo nov cooler pa mel na tok sam drgač se mi pa ne splača

je pa mogoče da sem mel nesrečno roko pro izbiri :'(

Kaiser ::

Jest mam isti problem. Mam TB750, pa mi gre samo do 943MHz. Pa to ne z napetostjo 1.85 temvec za napetostjo 2.2V. Ce ga dam na vec dobim v winsih BSOD:(. Mogoce je poanta v hlajenju, mogoce v napajalniku....
V glavnem... se povecaj napetost (naredi modifikacijo) pol bo pa sigurno slo.

tintorel ::

Malo sem previden:
Crte na spodnji sliki narisane z modro je potrebno s svincnikom narisat, pa bo odklenjen, ali ne?

odklenes, da pobarvas samo L1 mosticke (ce poblizu pogledas, bos videl, da so prekinjeni), zgleda takole po farbanju:

||||

razumes?

tintorel ::

Na povečavi te zgornje slike ne vidim da bi bilo kaj prekinjeno, razen 2. in 3. mostiček na L3, pa 1. in 4. na L4. Na svojemu pa nisem opazil, da bi bili prekinjeni, čeprav bom pogledal z lupo še enkrat.
Kaj je so pa te modre crte???

ti kompliciras s tem nacrtom. Ta nacrt je misljen kot pripomocek za odklepanje procesorja na platah, ki ti ne omogocajo spreminjanje mnozilnika. To sliko si zbrisi iz spomina (pozabi nanjo), ce imas plato, ki ti omogoca spreminjanje mnozilnika. Da pa ga lahko spremenis pa morajo bit povezani L1 mosticki.

Predvidevam, da si to slikico nasel pod Triki/Odklepanje socketA procesorjev. Ta slikica je za plosce, ki nimajo vezja za spreminjanje mnozilnika.

no ok zdej mi je uspel
koko?
ja tko: odprl sem okna in vrata ter ga pustil ugasnjenga tko ene 2h de se je pošteno ohladil pol sem pa pržgal pa navil
šlo je na 10x100 in 7.5x133 na 1.94V se ve . zadeva se je zbudila sam Winsow pa nisem mogu zbootat. Linux je šlo sam je pol pluvu errorje kot za stavo
mislm de je problem temperatura
mnenja?

Brody ::

da se ti da zajebavat pa sekirat zarad ubogih 20 mhz???
opazil razlike itak NE BOŠ!!!!!!

D3m0|is3n ::

Per današnjih požrešnih špilih se pozna vsak MHz, sploh je pa tu vmes še magična meja 1GHz. Za tako stvar se že splača mal potrudet.

Ps. -3ler-: lp :\

Brody ::

ma ja...

pri danasnjih spilih se ne pozna vsak Mhz. Najbolj se pozna, kaksno graficno kartico imas.

Ce mas npr: d700 +gf2mx ti na 1ghz z isto graficno ne bo delallo nic hitreje kot na 700mhz (sem sprakticiral to)

se ne pozna vsak Mhz. Bolj je odvisno od graficne kartice.

Npr:
d700+gf2mx da iste rezultate kot d1ghz+gf2mx. Graficno se bolj splaca navijat!

Binji ::

Sej jst se tudi bl matram za 1 Ghz kot da bi mi blo za hitrejse delovanje:D

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Athlon Barton 2500+ mobile ne gre cez 2,2ghz?!?!

Oddelek: Navijanje
232255 (1846) s5cougar
»

Težava z navijanjem na 8RDA3+ (strani: 1 2 3 )

1457771 (5453) pele-on
»

duron

251645 (1211) tec
»

Overclock

161464 (1190) element
»

FSB, win nestabilni pri 107mhz