Forum » Pomoč in nasveti » Eno vprasanje o firewallu.
Eno vprasanje o firewallu.
Yeznick ::
Ce imam glavni racunalnik zasciten s firewallom,
ali je tudi moje omrezje, ki uporablja internet povezavo od tega
racunalnika, zasciteno?
Yeznick
ali je tudi moje omrezje, ki uporablja internet povezavo od tega
racunalnika, zasciteno?
Yeznick
gumby ::
odvisno... če imaš dve mrežni v serverju, potem načeloma ja
sicer pa poglej sem in preveri (klikni na ShieldsUp!)
sicer pa poglej sem in preveri (klikni na ShieldsUp!)
Yeznick ::
Takole je. Kabel modem imam v USB-ju.
Mrezno kartico pa imam za povezavo z domacim omrezjem.
Imam Norton personal firewall 2003.
Yeznick
Mrezno kartico pa imam za povezavo z domacim omrezjem.
Imam Norton personal firewall 2003.
Yeznick
Cokolesnik ::
Ja, je zaščiteno v smeri vhodnega prometa, torej v smeri iz zunanjega omrežja (interneta) proti tvojemu glavnemu računalniku (s priključenim modemom) oz. lokalnemu omrežju. Problem lahko nastane, če se na enem od računalnikov znotraj omrežja namesti kak virus, ki skrivaj komunicira proti zunanjemu omrežju (internetu), česar požarni zid ne zazna (ne vsi pož. zidovi).
Zato bi bilo najbolj sigurno, da na vsakem od računalnikov namestiš vsaj antivirusni program ali pa Norton Internet Security 2003, ki ima v paketu nameščen antivirus + pož. zid. Nikoli tudi ne veš, kdaj bo crknil tvoj glavni računalnik in boš moral modem priključiti na katerega od "notranjih" računalnikov (ga s tem izpostaviti zunanjemu omrežju) in mu zato že nameščen pož. zid ne bo škodoval.
Ker te skrbi varnost, ti priporočam, da prebereš navodila za preverjanje varnosti tvoje internetne povezave v okviru tele teme.
Zato bi bilo najbolj sigurno, da na vsakem od računalnikov namestiš vsaj antivirusni program ali pa Norton Internet Security 2003, ki ima v paketu nameščen antivirus + pož. zid. Nikoli tudi ne veš, kdaj bo crknil tvoj glavni računalnik in boš moral modem priključiti na katerega od "notranjih" računalnikov (ga s tem izpostaviti zunanjemu omrežju) in mu zato že nameščen pož. zid ne bo škodoval.
Ker te skrbi varnost, ti priporočam, da prebereš navodila za preverjanje varnosti tvoje internetne povezave v okviru tele teme.
Uporabniki naj pred pisanjem sporočil uporabljajo iskalnik www.google.com.
Čokolešnik ne vsebuje nobenih aditivov, konzervansov ali umetnih barvil.
Čokolešnik ne vsebuje nobenih aditivov, konzervansov ali umetnih barvil.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Cokolesnik ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | D-Link DI-604 router firmwareOddelek: Omrežja in internet | 3184 (2616) | ||_^_|| |
» | preprost in dober firewall?Oddelek: Programska oprema | 1403 (1245) | sash |
» | Pož. zid diskonekta pri zagonu (Norton)Oddelek: Programska oprema | 1738 (1685) | Cokolesnik |
» | Irc portOddelek: Omrežja in internet | 1899 (1669) | Cokolesnik |
» | Kako vem da je moj PC varen pred vdori?Oddelek: Operacijski sistemi | 1871 (1578) | ABX |