Forum » Strojna oprema » Ma kdo programatorček za BIOS čipe ?
Ma kdo programatorček za BIOS čipe ?
Brane3 ::
Zaprogramiral sem par čipkov in nujno rabim popravek.
Čipku so ravno BIOSi na platah, na katerih bi jih ( če bi BIOS delal), lahko s flashrom-om popravil.
Čipki so v DIP-8 pakungi.
Nove BIOS-e imam na USB sticku. Rabim torej samo pečenje binarnih OMG filov na čip.
Čipku so ravno BIOSi na platah, na katerih bi jih ( če bi BIOS delal), lahko s flashrom-om popravil.
Čipki so v DIP-8 pakungi.
Nove BIOS-e imam na USB sticku. Rabim torej samo pečenje binarnih OMG filov na čip.
ST je bil včasih tehnološki portal, vreden bistveno več od pol p***** mrzle vode.
Nevermind. Sem scmaril nekaj elektronike sam. Sedaj še spesnim nekaj malega kode in to je to (upam).
Nevermind. Sem scmaril nekaj elektronike sam. Sedaj še spesnim nekaj malega kode in to je to (upam).
Skoraj !
CH341A lahko dela s 3.3V ali 5V čipi, manjka mu pa možnost dela z 1.8V modeli, kamor pade veliko novih BIOS-ov.
CH341A lahko dela s 3.3V ali 5V čipi, manjka mu pa možnost dela z 1.8V modeli, kamor pade veliko novih BIOS-ov.
Ja.
Itak že dolgo prakticiramo serijo enostavnih programatorčkov v seriji Peach Kinn Dimm, ki so doslej ostajali predvsem za interno uporabo, ker so upravičevali svoje ime.
A ker je sedaj Aliexpress tako uspešno sustil merila pričakovanja in ker imam končno model v paci, ki bo enostaven in sploh ne tako slab, je čs za test probo.
Tale zaplet je hkrati tudi dobra priložnost za to...
Itak že dolgo prakticiramo serijo enostavnih programatorčkov v seriji Peach Kinn Dimm, ki so doslej ostajali predvsem za interno uporabo, ker so upravičevali svoje ime.
A ker je sedaj Aliexpress tako uspešno sustil merila pričakovanja in ker imam končno model v paci, ki bo enostaven in sploh ne tako slab, je čs za test probo.
Tale zaplet je hkrati tudi dobra priložnost za to...
FireSnake ::
Dobro si tole zrihtal.
Če imaš čas prilimaj še kakšno sliko
Če imaš čas prilimaj še kakšno sliko
Poglej in se nasmej: vicmaher.si
hojnikb ::
Ne, tut obične bios čipe se da poflešat s tem, sam verjetno ni zdravo preveč.
Meni je že ratal enih par tako poflešat, vse bp (1.8V seveda).. :)
Meni je že ratal enih par tako poflešat, vse bp (1.8V seveda).. :)
#brezpodpisa
hojnikb ::
ne, so bli samo 1.8V modeli (prečekirano z datasheetom).. Sj pravim, ne priporočam, če je zadeva mission critical, ampak da se pa.
#brezpodpisa
Vuli ::
arduino and Serprog, sam bi mogu lotat kable direkt na pine od cipa oz če dobiš kake povezave v bližni, bi rabu pa tudi step down converter 5v 3.3v in še kak upor, da prideš vsaj na 2v.
Winbond , se ga je dalo programirat tudi na 2v, čeprav je bil kao 1.8v. Neki tolerance je.
Winbond , se ga je dalo programirat tudi na 2v, čeprav je bil kao 1.8v. Neki tolerance je.
|Gb x570 Pro|R9 5900x|64GB DDR4 RAM G.Skill V@ 3600 cl16|6800XT Merc319 Black|
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Prenosnik HP, zaprogramiran bios, menjava matičneOddelek: Pomoč in nasveti | 1593 (1162) | Zorro |
» | Nov pc ne prikaže slikeOddelek: Strojna oprema | 1665 (1269) | TOP |
» | napaka pri nadgradnji BIOSa - plošča GigabyteOddelek: Strojna oprema | 1817 (1183) | Ahim |
» | Lokacija BIOS čipa na platiOddelek: Strojna oprema | 2724 (2428) | videc |
» | Sony Vaio CR Bios čip reprogramiranjeOddelek: Pomoč in nasveti | 1870 (1019) | tupee |