» »

ZDR-1 konkurenčno prepoved 39. člen.

ZDR-1 konkurenčno prepoved 39. člen.

Netrunner ::

Recimo če odpreš popoldanski SP, dejavnost ne sme biti konkurenčna podjetju v katerem si zaposlen brez pisnega dovoljenja. Koliko široko se to gleda ker recimo če se gre za programiranje je to zelo širok pojem in vsega ne more zaobjeti?

Npr. v firmi programiraš v javi, postavljaš spletne strani z nekim CMS-jem ki temelji na PHP, pa recimo da delaš še razreze iz PSD-ja v html.

- Kaj to pomeni da v popoldanskem SP-ju lahko programiraš v JAVI ali samo v drugih jezikih?
- Za primer spletnih strani ne morejo ti omejiti PHP-ja in html-ja :) ali se motim?

Konkurenčna prepoved naj bi ščitila predvsem da ne odneseš znanja pridobljenega v podjetju, vendar v danih primerih ni specifičbo znanje podjetja ampak je prosto dostopno vsakomur.

Vsekakor kdor se poda v to je najbolje sporočiti delodajalcu in to pisno tudi potrditi, vendar vseeno me zanima kako se kaj to ureja oz gleda?
Doing nothing is very hard to do... you never know when you're finished.

Lonsarg ::

Tehnično znanje nima veze. Veze ima če sta podjetji kakorkoli konkurenčni. Npr obe podjetji prodajata računovodske programe, ibe podjetji izdelujeta spletne strani,.. To sta jasna primera ma obstajajo tudi sive cone.

Netrunner ::

Ne govorimo ravno o dveh podjejih ampak o enem podjetju in nekomu ki dela tam in ima popoldanski SP. Vsekakor podjetje in SP izdelujeta spletne strani vendar npr. če podjetje uporablja nek CMS in dela strani npr 2k+ € ... ne moremo govoriti ravno o konkurenčnosti če SP dela pa dela manjše strai v wordpressu za cca 500€
Doing nothing is very hard to do... you never know when you're finished.

reeves ::

Kot ti je @Lonsarg napisal. Gre za dve podjetji oz. podjetje in ODD, kar je tudi pravni subjekt. Ni pomembno v čem programiraš, pomembno je, da ne programiraš za stranke, ki bi drugače lahko naročile storitev v podjetju v katerem si zaposlen. Po domače povedano, ne smeš delati nič, s čimer bi potem podjetje lahko izgubilo posel. Vrednosti posla tukaj niso pomembne.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Za programerje, ki so zaposleni v podjetju

Oddelek: Programiranje
185557 (4088) WarpedGone

Izdelava spletne strani - Poceni (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Izdelava spletišč
11621856 (20344) Ziga Dolhar
»

Popoldanski s.p.

Oddelek: Loža
910202 (9699) username
»

Rad bi odprl svoje podjetje (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
516562 (5095) Pyr0Beast
»

Konkretna cena izdelave strani (strani: 1 2 )

Oddelek: Izdelava spletišč
888504 (5825) _Beast

Več podobnih tem