Forum » Zvok in slika » Realtek ACL650 audio ASUS A7N8X-X - kako nastaviti 6-channel
Realtek ACL650 audio ASUS A7N8X-X - kako nastaviti 6-channel
mylos ::
Kupil sem plato A7N8X-X, ki ima integrirano zvočno AC97 ACL650 6-channel. Ko sem vse inštaliral in priklopil zvočnike 4point surround, mi špilata samo dva zvočnika, čeprav imam 4 zvočnike. Moja zvočna ima tri priključke line-in, microphone in audio out. Zvočnike sem probal prikopit na vse variante in zmeraj igrata samo dva (ali sprednja dva ali pa zadnja dva, odvisno kako prikopim - samo na audio out igrajo zvočniki). Imam WinXP. Ne vem, kako in kje moram nastavit, da bosta dva ali trije priključki imeli funkcijo audio out - front out, rear out. ALi moram še kje downloadat kakšen program, kjer se to nastavi.
Kar mačka SKOTI, to MOUSE lovi.
OwcA ::
Ali imaš naložne gonilnike za nForce2? V vsakem primeru preko njih nastavljaš kake in koliko zvočnikov imaš priključenih.
Otroška radovednost - gonilo napredka.
jamiroq ::
v Control Panel -> Sounds and Audio Devices -> tab Volume -> razdelek Speaker Settings -> knof Advanced nastaviš koliko zvočnikov imaš.
drugače ne boš mogel nastavit, ker nVidiini driverji ne inštalirajo Soundstorm control panela (ker pač nimaš soundstorm zvočne)...
drugače ne boš mogel nastavit, ker nVidiini driverji ne inštalirajo Soundstorm control panela (ker pač nimaš soundstorm zvočne)...
mylos ::
Sem nastavil na surround zvočnike, pa nič ne pomaga. Bom probal potegniti dol nove nforce2 driverje z nvidia strani. Upam, da bo te delalo. Ampak vseeno, ni mi jasno, zakaj to ne dela. V navodilih in naškatli od matične plošče na veliko piše 6-channel audio.
Kar mačka SKOTI, to MOUSE lovi.
Alexius Heristalski ::
Novi Nforce2 gonilniki ti ne bodo pomagali.
Z Realtekove strani si potegni gonilnik za ALC650 in ga namesti. Potem pa lahko v Nadzorni plošči nastaviš na 6 kanalov.
Z Realtekove strani si potegni gonilnik za ALC650 in ga namesti. Potem pa lahko v Nadzorni plošči nastaviš na 6 kanalov.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini
jamiroq ::
aja, še ena stvar: odpri mixer in pri Master Volume klikni na Advanced (če ti gumba ne pokaže ga vklopiš z Options -> Advanced Controls) in pod Other Controls vklopi "Rear Speakers connected to Line In". to bi moralo delat..
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Priklop hišnega kinaOddelek: Zvok in slika | 5787 (3627) | ninjaxx |
» | Zvočna kartica - ''dvojni'' zvok?Oddelek: Zvok in slika | 3004 (2500) | ArchNem |
» | Abit NF7-problem z integ. zvočnoOddelek: Strojna oprema | 972 (866) | VASkO |
» | zadnji zvocniki tiho!Oddelek: Zvok in slika | 1794 (1682) | odklop99 |
» | Nvidia Nforce 3.13 drivers !!! (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 5962 (4650) | BlackHole |