» »

Realtek ACL650 audio ASUS A7N8X-X - kako nastaviti 6-channel

Realtek ACL650 audio ASUS A7N8X-X - kako nastaviti 6-channel

mylos ::

Kupil sem plato A7N8X-X, ki ima integrirano zvočno AC97 ACL650 6-channel. Ko sem vse inštaliral in priklopil zvočnike 4point surround, mi špilata samo dva zvočnika, čeprav imam 4 zvočnike. Moja zvočna ima tri priključke line-in, microphone in audio out. Zvočnike sem probal prikopit na vse variante in zmeraj igrata samo dva (ali sprednja dva ali pa zadnja dva, odvisno kako prikopim - samo na audio out igrajo zvočniki). Imam WinXP. Ne vem, kako in kje moram nastavit, da bosta dva ali trije priključki imeli funkcijo audio out - front out, rear out. ALi moram še kje downloadat kakšen program, kjer se to nastavi.
Kar mačka SKOTI, to MOUSE lovi.

OwcA ::

Ali imaš naložne gonilnike za nForce2? V vsakem primeru preko njih nastavljaš kake in koliko zvočnikov imaš priključenih.
Otroška radovednost - gonilo napredka.

jamiroq ::

v Control Panel -> Sounds and Audio Devices -> tab Volume -> razdelek Speaker Settings -> knof Advanced nastaviš koliko zvočnikov imaš.

drugače ne boš mogel nastavit, ker nVidiini driverji ne inštalirajo Soundstorm control panela (ker pač nimaš soundstorm zvočne)...

mylos ::

Sem nastavil na surround zvočnike, pa nič ne pomaga. Bom probal potegniti dol nove nforce2 driverje z nvidia strani. Upam, da bo te delalo. Ampak vseeno, ni mi jasno, zakaj to ne dela. V navodilih in naškatli od matične plošče na veliko piše 6-channel audio.
Kar mačka SKOTI, to MOUSE lovi.

Alexius Heristalski ::

Novi Nforce2 gonilniki ti ne bodo pomagali.
Z Realtekove strani si potegni gonilnik za ALC650 in ga namesti. Potem pa lahko v Nadzorni plošči nastaviš na 6 kanalov.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

jamiroq ::

aja, še ena stvar: odpri mixer in pri Master Volume klikni na Advanced (če ti gumba ne pokaže ga vklopiš z Options -> Advanced Controls) in pod Other Controls vklopi "Rear Speakers connected to Line In". to bi moralo delat..

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Priklop hišnega kina

Oddelek: Zvok in slika
265787 (3627) ninjaxx
»

Zvočna kartica - ''dvojni'' zvok?

223004 (2500) ArchNem
»

Abit NF7-problem z integ. zvočno

Oddelek: Strojna oprema
7972 (866) VASkO
»

zadnji zvocniki tiho!

171794 (1682) odklop99
»

Nvidia Nforce 3.13 drivers !!! (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
845962 (4650) BlackHole

Več podobnih tem