Forum » Izdelava spletišč » Slideshow - prikaz slik
Slideshow - prikaz slik
marjan_h ::
Mene zanima, zakaj mi slike v slideshow bootstrap: https://www.w3schools.com/bootstrap4/bo...
odpira po vrsticah?
Najprej je vidna 1/5 zgornje slike, potem 2/5 slike itd.. vse do konca. Ne prikaže se takoj celotna. Slika je shranjena v jpg, mogoče je krivo da je velikost 1,1 MB.
Sicer kakšna je pa praksa, da se doseže dobra kakovost slik ter takojšnji prikaz ob obisku strani? To sprašujem web developerje.
odpira po vrsticah?
Najprej je vidna 1/5 zgornje slike, potem 2/5 slike itd.. vse do konca. Ne prikaže se takoj celotna. Slika je shranjena v jpg, mogoče je krivo da je velikost 1,1 MB.
Sicer kakšna je pa praksa, da se doseže dobra kakovost slik ter takojšnji prikaz ob obisku strani? To sprašujem web developerje.
Netrunner ::
Mene zanima, zakaj mi slike v slideshow bootstrap: https://www.w3schools.com/bootstrap4/bo...
odpira po vrsticah?
==> Zelo verjetno imaš napačen CSS oz. ga sploh nimaš.
==> Vsekakor je 1,1 MB absolutno prevelika za splet. Sliko pomanjšaj na velikost katero dejansko prikazuješ.
==> lahko daš preloader ki prvo naloži vse skupaj in šele zatem prikaže stran, kar pa ni najboljša praksa. Lahko shraniš slike progresivno da se prvo prikaže slabša resolucija in se potem postopoma izobljšuje. Če je internet dovolj hiter dobiš hitro končno kvaliteto. Drugače pa se dostikrat uporablja placeholder namesto slike kateri drži dimenzije dokler se slika ne naloži.
tako na hitro povedano...
Doing nothing is very hard to do... you never know when you're finished.
marjan_h ::
Lahko shraniš slike progresivno da se prvo prikaže slabša resolucija in se potem postopoma izobljšuje.
Ali mogoče veš za kakšen tutorial? Sprašujem za php ali wordpress.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Administrator spletne strani - login sistemOddelek: Izdelava spletišč | 2260 (1858) | Ice-Heki |
» | Plačevanje s kreditnimi karticami neposredno iz brskalnikovOddelek: Novice / Brskalniki | 6734 (4815) | stb |
» | Od dizajna do programiranja spletne straniOddelek: Programiranje | 7085 (4509) | Arey |
» | Učenje programiranja (Front-end) (strani: 1 2 )Oddelek: Programiranje | 13622 (10718) | matjash |
» | Front-end development in Twitter BootstrapOddelek: Izdelava spletišč | 2808 (2200) | btzajla |