» »

Front-end development in Twitter Bootstrap

Front-end development in Twitter Bootstrap

Marat ::

Rad bi malo izboljšal svoj smisel za front-end development, predvsem z uporabo twitter bootstrapa. Sicer poznam html, css, jquery, ampak sem, v primerjavi z back-end developmentom, tukaj kar precej šibak.

Zanima me, kaj drugi uporabljate za front-end development. Samo beležnico, ali kaj bolj naprednega? Še posebej če imate v ekipi ločen back-end in front-end development. Tudi kaki triki in nasveti so dobrodošli :)

Marat ::

Saj ni nujno da pišete samo tisti, ki delate s Twitter Bootstrapom (očitno vas ni veliko) :)

Matek ::

Malo široko si zastavil - kaj točno te zanima?

Samo beležnico, ali kaj bolj naprednega?
Če se pogovarjamo o orodjih, potem definitivno svetujem Sublime Text 2 + Emmet, za večje projekte pride prav še kak CSS preprocessor (s Compassom dobiš podporo za SASS in še miljon koristnih fičrjev tipa avtomatska generacija image spriteov ipd.). Ne smem pozabiti na Initializr za hitro vzpostavitev projektov.

Če te zanimajo frameworki, libraryji in podobno, boš pa moral bolj specifično povedati, kaj bi počel. Bootstrap je super, zadnje čase ga dosti uporabljam, zelo dostojna konkurenca je tudi Foundation. Ampak front-end development je še kup drugih stvari. Lahko delaš napredne asinhrone webappe z Backboneom (za večje projekte pride v poštev Ember ali Angular). Lahko razvijaš mobilne aplikacije s PhoneGapom. Lahko izdeluješ templejte za Wordpress. Lahko napišeš extension za Chrome ali Firefox. In tako dalje do jutri, zatorej izpljuni podrobnosti.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matek ()

Marat ::

Tnx :) mogoče sem res malo preširoko zastavil vprašanje. Zanima me front-end dev za web aplikacije. Za backend niti ni važno kaj je (asp, django, play, razni php frameworki), ker se itak pol integrira to front-end kodo v viewe. Pač rad bi naredil kake dobre template, kot so npr. tile tukaj: https://wrapbootstrap.com/

Sem si downloadal Sublime Text 2, ampak ta osnovna verzija niti ni kaj več kot npr. gedit ali notepad++. So še kakšni koristni plugini, ki jih front-end developerji uporabljate? Bom probal te zadeve, ki si jih predlagal, npr. initializr mi na prvi pogled kar fajn izgleda :)

Matek ::

Pluginov za Sublime Text je morje, to je glavni catch. Izmisli si nekaj, kar si kje že imel, pa boš skoraj gotovo našel na guglu.

Glede delanja templejtov pa ne vem, kaj ti naj povem, modificiranje Bootstrapa itak ni nič zahtevnejše od pisanja CSS-ja za neko svojo custom stran brez kakega frameworka za osnovo...

Še vedno ne vemo natančno, kaj si predstavljaš pod "Front end development za web aplikacije" - to je lahko tako povsem osnovno pisanje HTML/CSS templateov (oz. kot si rekel viewov svoje spletne aplikacije) kot kompleksnejše pisanje celotne logike aplikacije, za katero ni dandanes prav nič čudno, če v veliki meri laufa na front endu in ima zadaj server skorajda samo toliko, da lahko komunicira z bazo (recimo Twitter je pred časom delal v tej smeri).
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matek ()

Marat ::

Bolj to osnovno pisanje HTML/CSS/jQuery. Logika appa je v backendu. Sej za začetek mi bo ta Sublime text čisto ok (autocomplete).

Hvala za pomoč :)

btzajla ::

Ime kdo kaj izkušenj z Bootstrapom?

vzewa ::

Kaksne izkusnje pa rabs, da uporablas paket css pravil?

btzajla ::

Eno stran delam v prostem času pa sem se odloču, da ga uporabim za probo. Sam zanima me, če je kdo delov pa mogoče kaj ve zakaj njihov Carousel (slider, na katerem se prikazujejo slike) ne dela normalno v Chromu. Probal sem v Firefoxu in IEju pa dela normalno.

vzewa ::

Njihov carousel ni production ready.

btzajla ::

Aja. Ja nič bo treba pa druzga narest namest tega. Hvala

vzewa ::

bxslider ni razocaral.

btzajla ::

No hvala ga bom kr uporabu :)

Modri dirkač ::

Carousel dela normalno v vseh "modernih" brskalnikih.
Everybody lies!

vzewa ::

Carousel dela normalno v vseh "modernih" brskalnikih.

Ampak to ni definicija "production ready".

The carousel component is generally not compliant with accessibility standards. If you need to be compliant, please consider other options for presenting your content.


Transition animations not supported in Internet Explorer 8 & 9


Se prav not compliant with accessibility standard in no fallback za starejse brskalnike. To ni normalno delovanje.

Marat ::

btzajla je izjavil:

Ime kdo kaj izkušenj z Bootstrapom?

Priporočam ti te Bootstrap 3 tutoriale: https://www.youtube.com/user/CodersGuid.... Eden izmed njih je ravno na temo carousels.

btzajla ::

Sm vidu te tutoriale, sej pravm v Firefoxu dela, zdej sm pa sprobavov v Chromu pa sm opazu, da menjava slik "slide" ne dela, prav tako na njihovi strani kjer maš primere ne delujejo. Nevem lahko da pa samo men to nagaja. Lahko še kdo proba v Chromu, če mu dela normalno.

Link do njihovega primera:
http://getbootstrap.com/examples/carous...

Modri dirkač ::

tvoj chrome ali pa implementacija...
Everybody lies!

btzajla ::

Modri dirkač je izjavil:

tvoj chrome ali pa implementacija...

Implemetacija nevem ce bi bla ce mi tut njihovi primeri iz strani ne delajo. Ti si sprobal s Chromom al kako?

btzajla ::

Zgleda me je res samo Chrome zajebavov, sm vse pobrisov pa na novo instelirov in zdej normalno dela.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

HTML in CSS v Visual Studio 2017

Oddelek: Programiranje
91276 (814) Stari89
»

Kako začeti z učenjem izdelave spletnih strani?

Oddelek: Izdelava spletišč
132164 (1560) scipascapa
»

Učenje programiranja (Front-end) (strani: 1 2 )

Oddelek: Programiranje
5212784 (9880) matjash
»

Kako vaditi izdelavo strani?

Oddelek: Izdelava spletišč
4210899 (9090) BigWhale
»

Urejevalnik?

Oddelek: Izdelava spletišč
496578 (5301) RockyS

Več podobnih tem