» »

Založniki: snemanje glasbe z YouTuba največji problem

1
2
»

brodul ::

Pred leti skucal svojo. https://github.com/brodul/jigglypuff
Pretending to be a mature adult is so exhausting.

Afo ::

euagrus je izjavil:

Afo je izjavil:

Verjamem da so si našli novega zlikovca, saj VEČ ni več dovolj, radi bi ŠE VEČ.
Kar se mene tiče: včasih se kak komad naknadno zaščiti saj ugotovijo da se ne sme več predvajat izven USofA. Ravno za take in podobne primere mam včasih raje mp3je na svojem disku (youtube-dl je fajn orodje ;)). Zame je dovolj dobra kvaliteta. Itak pa niso vsi komadi naloženi v enaki kvaliteti. Iz videa izvlečeš glasbo in jo zabrišeš v avto ali na komp. Spet enim pametnjakovičem pa je mp3 iz youtuba preslaba kvaliteta (očitno ne glede na izvorno kvaliteto), doma pa nažigajo staro plato v taki kvaliteti da ne veš ali je komad sploh še gor, pa trdijo da je to TO! Pa po možnosti je v originalu še "live" verzija, pol smo pa itak tam. Pa pozlačene konektorje morajo met da se bolje sliši... taki predvsem slišijo placebo efekt - in ta odmeva v vakuumu v njihovi glavi! 8-)


S prvo polovico se strinjas, z drugo pa brcas v temo.

Kako se vsi palite na kvaliteto, ko slisite flac :D Ves point pa je, svoboda, pri nakupu, da ti zaloznik ne diktira kaj bos poslusal, v kaksni obliki, na kaksni napravi, preko interneta ali pa cez modem. Imas najboljsi probljizek izvirniku, na svojem disku in kaj pocnes z njim je tvoja stvar. Komad si kupil in komad je tvoj, a ga bos poslusal kot wav, mp3, s kakrsnimkoli bitratom se ze spomnis je tvoja stvar - z majhno razliko: pri tem te nic ne omejuje. Tudi ce ga bos cez 1 teden prodal.

Youtube bo pa slej kot prej dobil denarno postavko, samo ljudje se morajo fino navadit, biti popolnoma nesposobni funkcionirati brez njega. Kot deezer in vse nadaljne narocniske "storitve".


Ja, res je točno tako kot si zapisal "palim se na kvaliteto ko slišim flac". Ta je namreč anomalija obrabe in prahu. Če bi bil del kvalitete, bi ga kot takega vključili že avtorji.
Drugače pa: moj point je bil na neumnosti zagovarjanja da je eno sranje od kvalitete sranje, drugo sranje pa kvaliteta. Bedarija. Ne vem kako se tu ne strinjava.
Bolje biti mlad in neumen, kot samo neumen!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Založnike skrbi snemanje pretočnih vsebin (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
17553629 (48412) joze67
»

Naročniška storitev YouTube Music Key je tu

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
1512074 (8393) čuhalev
»

YouTube škoduje prodaji glasbenih albumov (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
17640644 (34770) [D]emon
»

Novi varni pristan, tretjič: Youtube Content ID

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
2914219 (11551) jype
»

Universalove čeri v varnem pristanu

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
149658 (7815) BaToCarx

Več podobnih tem