» »

Varčevanje v tujih valutah

Varčevanje v tujih valutah

klihk ::

Sedaj, ko so tako nizke obrestne mere za Evro, ali kdo varčuje v tujih valutah? CHF, USD sta veliko pridobila na vrednosti. Se predvideva nadaljna rast oz. se splača varčevanje v kakšni tretji valuti?

Loocas ::

A ti dejansko misliš, da kdo to ve tukaj?
Matev - najslabši troll vseh časov

belo mleko ::

Kaj ti koristi višja obrestna mera, če jo spremlja višja inflacija. Cash je garbage. Trosenje casha po raznoraznih valutah je pa še večja kozlarija. Pač posledica Jugo inflacije, ko je bil dinar ničvreden papir in so ljudje kupovali nemške marke.
https://il9.picdn.net/shutterstock/videos/6059618/thumb/8.jpg

mirancar ::

brez veze, nek % boš zgubil pri konverziji, potem je pa itak ugibanje a bo šlo gor al dol, donos pa tud ni nek izjemen da bi blo vredno
maš velik večje vzpone in padce pri kriptovalutah če se že hočeš igrat z denarjem. več varnosti pa pri kakih skladih in delnicah

PandaFlow2 ::

CHF se sploh splača, še posebej najemanje kreditov v tujih valutah. Nobenega tveganja. /s

algoritem ::

Odsvetujem varčevanje v kolumbiijskem pesu

jernejl ::

klihk je izjavil:

Sedaj, ko so tako nizke obrestne mere za Evro, ali kdo varčuje v tujih valutah? CHF, USD sta veliko pridobila na vrednosti. Se predvideva nadaljna rast oz. se splača varčevanje v kakšni tretji valuti?

Navadno je to povezano s tveganjem, da se bo menjalni tečaj v prihodnosti spremenil v tako smer, da iz te moke ne bo kruha.

Na kratko, pri terminskih poslih se prihodnji menjalni tečaji določijo glede na trenutni menjalni tečaj in razmerje obrestnih mer obeh valut, tako, da je doseženo ekonomsko ravnovesje.
The forward exchange rate is determined by a parity relationship among the spot exchange rate and differences in interest rates between two countries, which reflects an economic equilibrium in the foreign exchange market under which arbitrage opportunities are eliminated.

Več: Forward exchange rate @ Wikipedia.

St753 ::

Po moje se ti ne splaca. Jaz sem se mal igral z menjavo valut, menjal sem predvsem ameriske in avstralske dolarje, funte in pa jene. Od valut, ki sem jih lahko kupoval preko NLB Klika, so imele te najvec fluktuacije procentualno. Ce se prav spomnim, je provizija za konverzijo prib. 2%, kar pomeni 4% za pretvorbo v obe smeri. Spremembe so pocasnejse in manjse kot pri kaksnih delnicah, tako da je vecinoma manjsi rizik, z istim razlogom pa tudi manjsi potencialni profit. Zaradi pocasnih sprememb lahko cakas tudi po par mesecev, da naredis profit. Na dolgi rok pa jaz nebi delal spekulacij (t.j. par let v naprej), poleg tega pa bi moral kar nekaj casa posvetit preucevanju faktorjev, ki vplivajo na vrednost valut. Jaz sem od zacetka naredil nekaj profita, pa sem potem zaradi nepozornosti kupil jene in avstralske dolarje ob napacnem trenutku in izgubil vse, kar sem prej pridobil.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kredit vezan na švicarske franke (strani: 1 2 3 431 32 33 34 )

Oddelek: Loža
1693241867 (129019) perci
»

Nevidne devize na bančnem računu (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6911138 (9470) fikus_
»

V kateri valuti varčevati?

Oddelek: Loža
4410953 (9511) Tilen
»

Varčevanje v JPY???

Oddelek: Loža
111666 (1191) Tilen
»

Kam naložiti večjo količino denarja

Oddelek: Loža
4921126 (18996) Spock83

Več podobnih tem