Forum » Pomoč in nasveti » Pomoč! Streslo me je, ko sem izklopil pralni stroj iz vtičnice! Je nevarno?
Pomoč! Streslo me je, ko sem izklopil pralni stroj iz vtičnice! Je nevarno?
adinfinito ::
Torej pralni stroj je končal in sem vtikač izvlekel iz stene. Pri tem se se dotaknil enega od konektorjev na vtikaču s prsti leve roke, ki so bili rahlo vlažni.
Čutil sem se precej velik šok je šlo še dalje od prsta. Predvidevam, da je to iz kondenzatorja?
Sedaj moj prst boli v tem delu. Kakšna je škoda? Ali je lahko kaj narobe s srcem? Ali me naj skrbi?
Čutil sem se precej velik šok je šlo še dalje od prsta. Predvidevam, da je to iz kondenzatorja?
Sedaj moj prst boli v tem delu. Kakšna je škoda? Ali je lahko kaj narobe s srcem? Ali me naj skrbi?
beni ::
Ni ti treba skrbeti.
Prst bo bolel 2-3 dni in sam odpadel.
Nič ne bo treba rezat.
LP
Prst bo bolel 2-3 dni in sam odpadel.
Nič ne bo treba rezat.
LP
Pojma nimam ...
shadeX ::
Pred kratkim je strela udarila v skupino ljudi. Nekaj jih je pometalo v zrak, bili so lažje poškodovani.
Tebe je streslo v prst in če si nam to znal povedat, ti ne bo hudega, bolečina bo kmalu minila.
Tebe je streslo v prst in če si nam to znal povedat, ti ne bo hudega, bolečina bo kmalu minila.
Zheegec ::
Če bi bilo kaj s srcem, bi bilo takoj. Sem že direktno zagrabil 220V (oni stari "T" razdelilec je razpadel pa nisem videl), pa je bolelo mogoče eno uro. Če kaj dlje kar hitro k zdravniku.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
RegulusDraco ::
adinfinito je izjavil:
Torej pralni stroj je končal in sem vtikač izvlekel iz stene. Pri tem se se dotaknil enega od konektorjev na vtikaču s prsti leve roke, ki so bili rahlo vlažni.
Ti samo mirno relaksiraj. Brez panike. Če si nam lahko sam povedal, da te je streslo, je najbrž vse ok.
Jutri zjutraj pa pojdi k zdravniku, če se boš še kakorkoli nenavadno počutil.
A coding sequence cannot be revised once it's been established.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: RegulusDraco ()
Furbo ::
Jaz še nikoli v življenju nisem izklopil pralnega stroja iz vtičnice, razen če sem kupil novega. Zakaj ga ti izklapljaš?
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
maco-maco ::
Pred kratkim je strela udarila v skupino ljudi. Nekaj jih je pometalo v zrak, bili so lažje poškodovani.
Če tega ne vlačijo več po poročilih še ne pomeni, da so vsi preživeli. Ne se zajebavat iz teh zadev.
Kaj?
Unknown_001 ::
Opalil te je samo po prstu. Verjetno si fazo zagrabil. Bod srečen da nisi bil v prevodnem stiku s tlemi, čeprav bi te verjetno vrglo zarad AC ki bi ruknil živce v nogi, je vseeno nevarno za srce.
Pa nekaj napotkov.
Delaj z desno roko. (Če boš kjerkoli s telesom zemljen razen na levi roki bo šlo mimo srca)
Nikoli ne vleci za kabel itd... vedno vedno se drži samo vtikač na mestih kjer imaš utore za grip.
Pa redno pregleduj kable, da niso kje nagrižen. Da ne boš tko ko kak star ata k mu je škoda podaljšek stran vržt čeprav se vtikač sumljivo greje zarad zelo verjetnga slabega stika, pa še kabl je nagrižen.
Pa nekaj napotkov.
Delaj z desno roko. (Če boš kjerkoli s telesom zemljen razen na levi roki bo šlo mimo srca)
Nikoli ne vleci za kabel itd... vedno vedno se drži samo vtikač na mestih kjer imaš utore za grip.
Pa redno pregleduj kable, da niso kje nagrižen. Da ne boš tko ko kak star ata k mu je škoda podaljšek stran vržt čeprav se vtikač sumljivo greje zarad zelo verjetnga slabega stika, pa še kabl je nagrižen.
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?
Begabt
Begabt
Zheegec ::
Haha Vidiš, saj ni hudo. Welcome to the club
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
Dr_M ::
Zenska je umrla. Hcerka je slepa.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
shadeX ::
Verjetno to so tiste, ki so bili najbližje udaru strele, ampak kolikor razumem je bilo tam več ljudi, ki posledic naj ne bi imeli.
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: MostWanted ()
Haha Vidiš, saj ni hudo. Welcome to the club
Je še kdo čutil sladkast občutek med zobmi?
Begabt
Begabt
reeves ::
Unknown_001 je izjavil:
Opalil te je samo po prstu. Verjetno si fazo zagrabil. Bod srečen da nisi bil v prevodnem stiku s tlemi, čeprav bi te verjetno vrglo zarad AC ki bi ruknil živce v nogi, je vseeno nevarno za srce.
Pa nekaj napotkov.
Edini pravi nasvet je, da ko se kaj dela z elektriko SE IZKLOPI VAROVALKE!!!
Če sem jaz prav razumel, se je on dotaknil vtikača, ko je bil že izklopljen (drugače ne bi omenjal kondenzatorja), pa itak se ne moreš dotakniti kontaktov, dokler so v vtičnici oz. v kontaktu z njo.
Tako, da ni nobene panike.
Unknown_001 je izjavil:
Pa nekaj napotkov.
Edini pravi nasvet je, da ko se kaj dela z elektriko SE IZKLOPI VAROVALKE!!!
Če sem jaz prav razumel, se je on dotaknil vtikača, ko je bil že izklopljen (drugače ne bi omenjal kondenzatorja), pa itak se ne moreš dotakniti kontaktov, dokler so v vtičnici oz. v kontaktu z njo.
Tako, da ni nobene panike.
Ummm dude... nisem govoril o splošni štromariji ampak o uporabi vtikačev in vtičnic. Tisto z desno roko je bolj kot ne preventiva če slučajno po ZELO nesrečnem naključju pride do tega da si na poti med potencialoma.
Sicer pa overall popolnoma legit nasvet. Nimaš kaj šarat kablov, tud če je plav ali rumenozelen, ker nikol ne veš, kater butec je delal vezavo po bajti pred tabo.
Begabt
Begabt
darkolord ::
čeprav bi te verjetno vrglo zarad AC ki bi ruknil živce v nogiPo mojih izkušnjah te 50 Hz AC bolj zabetonira na mestu kot vrže kamorkoli.
Vir: prijel za fazo, medtem ko sem z drugo roko držal ohišje. Nisem mogel spustit. 0/10, ne priporočam.
čeprav bi te verjetno vrglo zarad AC ki bi ruknil živce v nogiPo mojih izkušnjah te 50 Hz AC bolj zabetonira na mestu kot vrže kamorkoli.
Vir: prijel za fazo, medtem ko sem z drugo roko držal ohišje. Nisem mogel spustit. 0/10, ne priporočam.
Imam drugačno izkušnjo.
Mene je zabilo nazaj čez pol sobe. Kot da bi poletel ker sem se verjetno.v šoku odrinil z nogami. Pa da ne omenjam tistga občutka med zobmi... ko da bi mel sladkor vmes.
Btw. Kaj te je rešilo, če nisi mogel spustit? Te je kdo s palico odrinil? Se je strgal?
Begabt
Begabt
darkolord ::
Ko sem se poskušal iztrgati, sem celo napravo po nekaj sekundah uspel potegniti z mize, da je zgrmela na tla.
poweroff ::
Če bi bilo kaj s srcem, bi bilo takoj. Sem že direktno zagrabil 220V (oni stari "T" razdelilec je razpadel pa nisem videl), pa je bolelo mogoče eno uro. Če kaj dlje kar hitro k zdravniku.
Ne širit lažnih informacij.
Pri električnih poškodbah so možne tudi kasnejše oddaljene okvare tkiv in organov. Smrtno nevarne so motnje srčnega ritma in poškodba srčne mišice, motnje zavesti in dihanja, okvare živčevja: npr. ohromitve in krči, redkeje okvare prebavil in drugih organskih sistemov. Iz poškodovanih mišic in drugih tkiv se sproščajo snovi, ki lahko povzročijo ledvično odpoved. Zato mora poškodovanca vedno pregledati zdravnik, ne glede na čas trajanja stika z električnim vodnikom.
http://www.nijz.si/sl/obstaja-moznost-p...
Kolikor vem, do motenj srčnega ritma lahko pride tudi do nekaj ur po tem, ko te strese. Se pravi, lahko si čisto OK, pa se potem čez 1 uro zgrudiš.
sudo poweroff
MostWanted ::
Sam to mora bit pa nek hudo star pralni stroj...
Begabt
Begabt
nerro32 ::
MostWanted je izjavil:
Jaz še nikoli v življenju nisem izklopil pralnega stroja iz vtičnice, razen če sem kupil novega. Zakaj ga ti izklapljaš?
to tudi mene zanima? po vsakem pranju odštekavaš?? televizijo tudi odštekaš ko nehaš gledat?
Mogoče je rabil vtičnico ali pa so bile napovedane nevihte in je preventivno odklopil, ni ravno pomemben podatek Sem bil pa presenečen nad tem, kako resno ste vzeli tole temo, jaz sem mislil, da gre za trola. Če nimaš ravno težav s srcem in imaš izpravne naprave, ti v OP-jevem primeru ne more biti hudega.
Gambino ::
Mislim da ti je škodilo. Nekaj je narobe s tvojimi možgani. Pojdi pod nujno na urgenco! :)
Cr00k ::
Unknown_001 je izjavil:
Sam to mora bit pa nek hudo star pralni stroj...
Huh, pralni stroji imajo že leta vgrajene RFI filtre za odpravo motenj, kateri res imajo kondenzatorje (največkrat 3: 1x X in 2x Y; po možnosti tudi dušilko)... samo ti filtri imajo tudi praznilen upor, da prepreči ravno te zadeve. Mogoče ne bi bilo slabo preventivno ta filter zamenjat. Stane par evrov.
Riff ::
z vlažnimi rokami se nikoli ne prijema vtikačem al kaj drugega ki je povezano z elektriko to si zapomn
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Riff ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Iskanje monterjev bele tehnikeOddelek: Pomoč in nasveti | 1863 (1476) | starfotr |
» | UTP kabel pod napetostjo?Oddelek: Omrežja in internet | 6909 (5888) | Utk |
» | Wifi vtičnicaOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 4685 (3424) | Miha 333 |
» | Posmojen štekarOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 3439 (3057) | _commandos_ |
» | Računalnik se ne prižge - težave z elektriko (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 5588 (4836) | Bostyan007 |