» »

V čem je fora imet flagship telefon?

V čem je fora imet flagship telefon?

1
2
3 4

Utk ::

IL_DIAVOLO je izjavil:

Po 2 letih se vrze telefon v smeti.

Tistega, ki se ga po 2 letih vrže v smeti, bi lahko vrgel v smeti že novega.

mikhaair ::

L950 je flagšip?

Pinturicchio ::

Dva telefona sta mi crknila točno po dobrih 2 letih, sedaj tretjega imam tudi že 2 leti, deluje odlično. le baterija skoraj ne zdrži več čez dan. Kar pa je meni najpomebneje. Jeb.. ram in procesor če ti baterija ne zdrži čez dan.

Glugy ::

Ne vem v čem je fora; verjetno človeška nenehna želja po imeti najboljše za vsako ceno, pa čeprav plačaš za 20% boljši telefon 3x ceno. Edino kar je res boljše pri dragih telefonih je kamera; pa še to ni pri vseh dobra za ceno ki jo plačaš.

Jz mam telefon za 90 evrov ; smartphone; ( 3 leta star ) v bistvu je to do zdej najdraži telefon kar sm ga kdaj mel pa si niti predstavljat ne morm da bi dal 300 evrov za telefon; kaj šele 600; 700 al pa celga tisočaka..sej to je norost. V bistvu za vse kar rabm mi lepo dela; nič ne šteka ( res pa je da ne špilam ravno igrc gor ). Res ne razumem kako da ljudje ne vidijo boljše uporabe denarja. Zgleda je res to tok statusni simbol za nekatere. Pa mislm da je tud v tem problem k pač te k imajo flagshipe dajejo telefone na mizo in potem hitro kdo vraša kak telefon imaš; itd ... v glavnm kupjo telefon da s tem navdušeno lahko vzpostavijo pogovor. Kaj res nisi uspel v življenju če ne zapravljaš prisluženega denarja v najdražje stvari? Če daš raje na stran ali kupiš nekaj kar ni statusni simbol ampak je ravno tako fino imet?

edi45 ::

Netrunner je izjavil:

Do sedaj sem imel vedno cenejše telefone srednjega razreda, sedaj pa imam enega izmed flagshipov. Po cca. treh mesecih uporabe sem zadovoljen vendar nič kaj več kot sem bil v preteklosti z cenejšimi telefoni. Telefon dela dobro in uporabljam marsikaj kar nudi vendar vse to bi lahko počel tudi z pol cenejšim telefonom.

Sklepam, da bo telefon še ne bo zastaral po dveh letih kot bi mogoče nek cenejši model. Zastaral mislim predvsem iz vidika da postane počasnejši zaradi bolj požrešnih aplikacij ki se stalno nadgrajujejo. Telefon menjam nekje na 3-5 let / odvisno kako deluje.

Ne spadam v kategorijo ljudi ki jim telefon pomeni statusni simbol, saj moj je parkiran večino časa v žepu in ne paradira po na mizah vsem na očeh.

Sklepam, da nisi nič na slabšem če kupiš telefon srednjega razreda in ga prej zamenjaš kot pa da imaš dražji telefon in ga redkeje menjaš ? ... Na daljšem časovnem obdobju si stroškovno na istem. Edina prednost ki jo sedaj vidim je ta, da zaradi specifikacij telefona bo le ta aktualen več let kot bi bil nek cenejši in mi ga ne bo treba prehitro menjat.

Ali sem še kaj spregledal? ...nisem power user :)


Če imaš denar in hočeš flagship, ne vidim razloga da ga nebi imel. Tudi sam imam že skoz flagshipe(včasih samsung, sedaj apple) in nisem nek zahteven power user. FB, insta, gmail, youtube, snap, sms, klicanje. Ga rabim? Definitivno ne, ampak ga pač imam, ker ga lahko imam. Je pa definitivno boljši flagship, kot pa neki mid-range jajček, v vsakem pogledu. Lepše oz hitrejše dela, boljša resolucija ekrana, lepše slike dela, baterija dalj drži in bolj premium občutek ima v roki. Lani sem menjal 5 flagshipov, ker se hitro naveličam.

ttommy ::

Ampak flagship telefone imajo itak ljudje na socialnem dnu, vsaj velik procent njih. Pa vsi vozijo nove avtomobile ter bemtijo čez državo kako je vse drago.

Jaz bi si sicer brez problema lahko kupil kak dražji telefon, pa si ga ne bom, ker mi zadosti za moje potrebe trenutni Samsung Galaxy A5 2017.
Gamer

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: ttommy ()

Netrunner ::

@edi45 => Normalno da je flagship boljši vendar razmerje price / performance pa je slabo. Saj ni nič narobe če ga imaš. Jaz ga imam sedaj in je to prvič da imam telefon višjega ranka in žal ne vidim neke bistvene prednosti ki bi odtehtala toliko višjo ceno.
Doing nothing is very hard to do... you never know when you're finished.

facepalm ::

Eni bodo flagshipe zagovarjali, drugi grajali. Dejstvo je, da ima vsak svoje potrebe in zelje, zato si kupi kar mu srce pozeli. Casi, ko si "revezi" niso mogli privoscit flagshipa, so ze zdavnaj mimo. Ravno tako so mimo casi, ko so flagshipe izdajali 1x letno in so dejansko prinasali kaksne novosti. Zdi se mi, da feature wise vse stagnira ze 3 - 4 leta.
Kar se tice designa ravno tako. Samsung je napredoval z zaobljenimi zasloni, ostali z bezelless zasloni. Design sam po sebi je pa dolgocasen.

Vcasih sem menjal flagshipe vsako leto. Sedaj ne vidim smisla, saj ne pridobim nic (igric ne igram).
Sedaj si celo ne morem "privosciti" flagshipa, saj sem se razvadil s sd625 + 4000mah in mi je muka polniti telefon vsak dan.
Kot sem rekel.. pri midrange pogresam le boljso kamero in ufs namesto emmc-ja. Ni mi pa to dvoje vredno dobre avtonomije.

smacker ::

Govorite o razliki v ceni, kot da bi šlo za velike razlike, zato sem postal radoveden. Lahko kratka anketa?
1. Koliko evrov je po vaše razlika v stroških med uporabo flagshipa (recimo S9) ali mid range (recimo A5) telefona v roku dveh let? Vključno z naročnino in končno vrednostjo telefona - izračun seveda varira glede na operaterja in paket, zato ni univerzalnega odgovora
2. Koliko bi bili pripravljeni doplačat, da namesto mid range uporabljate flagship telefon 2 leti?

Moji odgovori:
1. 200€
2. do 250€

A. Smith ::

Utk je izjavil:

Zakaj ste tako obsedeni z posodobitvami? Nove posodobitve prinašajo glih tolk novih lukenj kot pokrpajo starih, če smo realni. Sčasoma pa upočasnijo telefon, čeprav je vsaka nova verzija baje hitrejša in boljša od stare, sej morda je, samo kaj ko ima potem samo še več analitike not, ki spet upočasni vse skupaj še bolj kot pohitri.
Me prav zanima kolk posodobitev od aplikacij v resnici prinaša kakšne nove featurje in kolk posodobitev je namenjenih predvsem razvijalcem, da nam lažje sledijo.


Stare luknje zna izkoristiti več hekerjev in bolje. Nove luknje so manj poznane in je zatorej verjetnost napada precej manjša. Analitiko je praviloma možno izključiti.

Mene pri posodobitvah moti predvsem še nov bloatware, ki ga je pri androidih polno.
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis

Netrunner ::

@GRT => se ve kateri so flagshipi ... in podatek katerega imam je res nerelevanten za to temo. Beseda flagship pove dovolj. Vsaj večini.

@GRT => Vsekakor ga ne izkoriščam. Uporabljam pa ga samo kolikor potrebujem in do sedaj nisem opazil neke prednosti. Težko bom pa to primerjal saj uporabljam samo en telefon istočano.
Doing nothing is very hard to do... you never know when you're finished.

Unknown_001 ::

Why?

Predvsem zato:
-Ker pričakujem da aparat deluje brezhibno in odzivno
-Ker pričakujem, da bom imel vsaj nekaj let po nakupu omogočen software support (kar je bilo pri Galaxy S liniji upoštevano brez vprašaja)
-Ker želim, da je narejen kakovostno (sovražim cenenost, sploh pri stvareh ki jih uporabljam dnevno)
-Ker se nimam cajta predrkavat po servisih, zaradi faulty komponente kjer se je šparalo.
-Ker vem, da bom dobil najboljše, kar trg nudi.
-Ker si ga zaenkrat lahko privoščim in grem naslednji dan kupit novega, če hočem.
-Ker ga imam možnost dobiti po znižani ceni.

Pa zato da se imate vi s čim za obremenjevat.
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?

Begabt

bajsibajsi ::

IL_DIAVOLO je izjavil:

Po 2 letih se vrze telefon v smeti.


Hm, meni S5 po dobrih stirih letih se vedno dobro sluzi. Ravno je pred zadnjo polnitvijo baterije zdrzal dobrih 6 dni brez polnjenja. ;)

-valvoline- ::

V bistvu 4000+ mah kitajcki z varcnimi cpu so glih taprava zadeva, avtonomija uber alles. evo jaz takoj kupim flagship z 5000mah noter, ampak ga ni. ce rabis avtonomijo med flagshipe nimas kaj iskat.

Zgodovina sprememb…

3p ::

-valvoline- je izjavil:

V bistvu 4000+ mah kitajcki z varcnimi cpu so glih taprava zadeva, avtonomija uber alles. evo jaz takoj kupim flagship z 5000mah noter, ampak ga ni. ce rabis avtonomijo med flagshipe nimas kaj iskat.


Mate 10 pro bi se kvalificiral. ALi pa naslednik, ko bo: https://www.gsmarena.com/huawei_mate_20...

Netrunner ::

@GRT => am... Zakaj naj bi bil jaz blefer? Svojega telefona v osnovi sploh nisem omenjal ker ni relevantno. Prosim utemelji!
Doing nothing is very hard to do... you never know when you're finished.

toro69 ::

aerie je izjavil:

Za kateri telefon pa gre? In kaj za vraga je power user? Tip, ki cele dneve buli v sheepface?


Power userji so, glede na prebrano na Slo-tech, tisti ki imajo min. 100 aplikacij, znajo priključit telefon na PC in prenest fajle, imajo dual camera selfie in uspejo spraznit baterijo v enem dnevu. :P

gendale2018 ::

fora je da samsung/huawei/apple/.. zaslužijo
ja sam mali poštar, kurac mi je oštar
čuvajte se žene, bit ćete jebene

hojnikb ::

Vedno flagship, kakšno generacijo uzad. Nimam časa za poceni kitajčke, so predragi.;)
#brezpodpisa

Gregex ::

Fora flagshipa? Največja je ta, da po kafičih vsi cigle na mizo mečejo in pol gledajo naokoli, če je kdo opazu.

Mato989 ::

Flagship telefoni oz. večina telefonov nad 300€ je brezvezna in nevredna nakupa dokler NE bodo baterije kvalitetno zdržale cca. 4-5 let povprečne uporabe brez potrebe po menjavi ali pa dokelr ne bo garancija na baterijo 3-4 leta =)
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

janig ::

Sej tudi Armani srajca je brezvezen nakup. Tista za 30 EUR dela cisto ok.
Sej tudi salca kafeta v lokalu je brezvezen nakup. Doma skuhano je cisto ok.
Sej tudi ...

Mato989 ::

Seveda je... zato pa se nikol ne bi zakreditiral za armani srajco, kot tudi ne bi kredita vzel za Appla novega... kot to delajo nekateri... no ajde, jaz ne bi nikol vzel kredita, ampak to sem jaz.
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

facepalm ::

Ce nebi imel druge moznosti, verjetno bi:)
Npr za nepremicnino.

Mato989 ::

facepalm je izjavil:

Ce nebi imel druge moznosti, verjetno bi:)
Npr za nepremicnino.


Narobe, flagship telefona ne rabiš, nepremičnino prej ali slej... ampak tako kot lahko kupim raje garsonjero namesto bajto ali 3 sobno stanovanje, tako lahko namesto flagshipa skeširaš pač za 250€ odličen telefon =)
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

hojnikb ::

Zanimivo je, kolk problemov ma folk s tistimi, ki majo kakšen evro več vreden telefon. Faking telefon.

Grow up people.
#brezpodpisa

feryz ::

Če bi malo bolj podrobno prebral, bi lahko razbral, da me materialne dobrine ne ganejo. Preprosto so za to, da jih uporabljaš. Kupiš pa rang, ki si ga sposoben kupiti in je pokazatelj tvojega uspeha v lajfu.
O moji osebnosti ne rabiš soditi, ne veš skozi kaj sem šel v življenju in kakšen sem trenutno. Forumsko nabijanje in pametovanje ni pokazatelj popolnoma ničesar. Pač predrkavanje kdo bo koga in kdo je jači. S šaljenjem, sarkazmom, podjebavanjem in vsem ostalim.

To, da sem imel lani s8, letos s9 in drugo leto s10, je samo po sebi umevno. Tako kot tebi to, da si spil včeraj kavo, danes in da jo boš jutri. Popolnoma nič posebnega. Kolateralni dobiček neke druge nujne izgube.
Vsekakor ne vredno filozofiranja na forumu ali se splača kupiti tak telefon. Odgovor je v bistvu preprost. Ne splača se. Zagotovo. Ampak so pa, kljub vsemu, najboljši. In če ti je kaj do tega, ga imaš.
Kdor je imel osmico in devetko tako ve, da je razlika neznatna. Nepoznavalec jo niti opazil ne bo, niti ju ne more ločiti. Torej je tudi wow efekt večvrednosti razveljavljen.
Pa saj v bistvu le še, kot ti praviš, osebnostno (in celokupno) revni ljudje mislijo, da se dober telefon kupi zato, da ti bodo drugi fouš. Kje so že ta leta?

Unknown_001 ::

feryz je izjavil:

Če bi malo bolj podrobno prebral, bi lahko razbral, da me materialne dobrine ne ganejo. Preprosto so za to, da jih uporabljaš. Kupiš pa rang, ki si ga sposoben kupiti in je pokazatelj tvojega uspeha v lajfu.
O moji osebnosti ne rabiš soditi, ne veš skozi kaj sem šel v življenju in kakšen sem trenutno. Forumsko nabijanje in pametovanje ni pokazatelj popolnoma ničesar. Pač predrkavanje kdo bo koga in kdo je jači. S šaljenjem, sarkazmom, podjebavanjem in vsem ostalim.

To, da sem imel lani s8, letos s9 in drugo leto s10, je samo po sebi umevno. Tako kot tebi to, da si spil včeraj kavo, danes in da jo boš jutri. Popolnoma nič posebnega. Kolateralni dobiček neke druge nujne izgube.
Vsekakor ne vredno filozofiranja na forumu ali se splača kupiti tak telefon. Odgovor je v bistvu preprost. Ne splača se. Zagotovo. Ampak so pa, kljub vsemu, najboljši. In če ti je kaj do tega, ga imaš.
Kdor je imel osmico in devetko tako ve, da je razlika neznatna. Nepoznavalec jo niti opazil ne bo, niti ju ne more ločiti. Torej je tudi wow efekt večvrednosti razveljavljen.
Pa saj v bistvu le še, kot ti praviš, osebnostno (in celokupno) revni ljudje mislijo, da se dober telefon kupi zato, da ti bodo drugi fouš. Kje so že ta leta?


Ah dej ne seri. Ne ganejo vas potem pa cele spise pišete o tem kaj kdo ma...

Non logix total...
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?

Begabt

AnotherMe ::

kot je ze nekdo napisal - vsak ima svoje veselje. sam tudi ne razumem kupovanja telefonov "z narocnino" in potem jamranjanja, ko ti telefon kaj crkne, pa moras cakat da "lahko novega kupis"... je pa oboje povezano, ker ni treba dat slabega jurja na mizo ob nakupu, pac das tiste 4 eur na mesec vec in imas res najboljsi telefon :D

mimogrede: v cem pa je finta tega trenda, da folk vresci v telefon,ki ga ima kake 10cm od glave in vklopljen speakerphone? se kar cudno pocutim, kadar telefoniram pa imam telefon prislonjen k usesu. se mi zdi da prevec izstopam :)

krneki0001 ::

feryz je izjavil:

Če bi malo bolj podrobno prebral, bi lahko razbral, da me materialne dobrine ne ganejo. Preprosto so za to, da jih uporabljaš. Kupiš pa rang, ki si ga sposoben kupiti in je pokazatelj tvojega uspeha v lajfu.


BS! Ko imaš veliko denarja ne kupuješ ranga, ki si ga sposoben kupiti, ker ti je itak vse dosegljivo. Kupuješ tisto kar rabiš. V tem je razlika med bogatimi in wanna be-ji.
In ti nisi bogat, temveč si wanna be. Kupuješ tisto kar dosežeš, da se lahko dokažeš.
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster

feryz ::

Ok, naj ti bo, prav imaš.
Btw telefona ne kupim, dobim ga vsako leto gratis od operaterja. Če ga ne vzamem, kvečjemu izpadem glup, ker sem jurja stran vrgel.

šernk ::

odvisno kaj je za vas flagship?

telefon, ki je vreden 1000eur+, ali pa trenutno najboljši telefoni? Osebno sem nad kvazi telefoni za 300eur z 24 mesecev naročnine obupal, ker dobiš en k. od njih. raje kupim kitajca za 200eur, oz dodam še 200eur zravn pa imam flagshipa. Na njemu ne bo pisalo samsung ali apple ampak delal bo preverjeno bolje (ja samsunčki v jok pa na drevo

zakaj kupim flagshipa? midrange telefoni dobijo 1 upgrade androida in potem če dela si lahko vesel, če ne dela lahko vržeš telefon v smeti in kupiš novega, ker nazaj ti ga ne bodo uradno spravili, popravili bugov pa v večini tudi ne bodo (na vseh midrange telefonih najprej izklopim updejte in osebam prepovem nameščat če vse deluje, ker nekaj potem 100% crkne - LG G-flex, xperia SP, samsung X-cover, tudi xperia S žal ni bila nič boljša, pa je mislim da bil sonyev flagship ob izidu ampak tam je bil android še tolk zahteven da novejši enostavno ni delal ok), custom romov ni oz. jih je zelo malo če so. Na flagshipih tudi če crkne zadeva imaš močno custom podporo vsaj še 3-4 leta, kjer se večinoma buge trudijo odpravljat.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

louser ::

V bistvu ne rabiš upgradov, ampak zgolj varnostne posodobitve. Če kupiš napravo z namenom, da bo v prihodnosti dobila željeno funkcijo, si zgrešil nakup.

OK.d ::

AnotherMe je izjavil:

kot je ze nekdo napisal - vsak ima svoje veselje. sam tudi ne razumem kupovanja telefonov "z narocnino" in potem jamranjanja, ko ti telefon kaj crkne, pa moras cakat da "lahko novega kupis"... je pa oboje povezano, ker ni treba dat slabega jurja na mizo ob nakupu, pac das tiste 4 eur na mesec vec in imas res najboljsi telefon :D

mimogrede: v cem pa je finta tega trenda, da folk vresci v telefon,ki ga ima kake 10cm od glave in vklopljen speakerphone? se kar cudno pocutim, kadar telefoniram pa imam telefon prislonjen k usesu. se mi zdi da prevec izstopam :)

Verjetno uporabljajo video telefonijo;)
Drugače se flagshipi kupujejo zaradi dobre kamere, hitrega delovanja in zagotovljenih updejtov.
LPOK.d

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: OK.d ()

šernk ::

in z varnostnimi posodobitvami dobiš upgrade...hočeš nočeš mi je to naredilo zadnji sonyev telefon xperia SP manj vrednega od opeke za zidanje hiše.

Ker se je zgodilo podobno, kot da bi kupil Ford F-150 in ti ga nato na servisu nadgradijo v Porsche Cayenne. Kupiš uporaben pickup, ki je zmožen vožnje tako večjih tovorov kot iti po najtežjih brezpotjih, potem pa dobiš neuporaben SUV, ki ni sposoben ne udobne vožnje po asfaltu, ne iti po terenu, da ne govorimo da je treba kaj pametnega peljati (recimo pol kubika drvi, 200L buč nafte...). Skratka telefon uporabljaš na določen način in to potem preneha delovati, ti pa kupi novega ker firma zaključi s podporo.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

Unknown_001 ::

Mislm... ti pa tud delaš primerjave.
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?

Begabt

mirancar ::

Bedno je edin da ti lahko telefon pade na beton in se razbije. Če to daš vstran je bolje met flagship 5 let kot kitajca 5 let.
Pa marsiker pametnjakovič tle zamenja kitajski telefon vsako leto in še hkrati plačuje drago naročnino simobilu/telekomu. Kao poceni pršu skozi
in kaj je fora met flagship? če hočeš ta bolšo kamero, SoC, ekran itd pol pač plačaš kolker proizvajalec hoče met. Al pa počakaš 1-2 let na rabljeno. To je najcenej in maš še zmer skoraj najbolš. Če ne rabiš ali nočeš, pa pač ne kupiš. Ne pomen da drugi to nočjo met, jst osebno sem zamenjal telefon iz stare nokie primarno zarad kamere. Sem dal še extra 100+ eur za 64gb verzijo telefona ker tolk je proizvajalec hotel met, ne ker je to tolko vredno.

shadeX ::

Če si dejansko plačal več, potem ti je dovolj vredno, da hočeš met in se še dodatno skeširat. Bi se za 500€ vec? Ne? Torej ni vredno.

branimirII ::

feryz je izjavil:

Če bi malo bolj podrobno prebral, bi lahko razbral, da me materialne dobrine ne ganejo. Preprosto so za to, da jih uporabljaš. Kupiš pa rang, ki si ga sposoben kupiti in je pokazatelj tvojega uspeha v lajfu.

Zate kot pravis so drage dobrine pokazatelj uspeha v lajfu. Denar je lahko kvecjemu pokazatelj financnega uspeha. Ne pa uspeha na splosno. Vecina milijarderjev je nesrecnih. So neuspesni na drugih podrocjih, druzina, zena, socialni stiki, prijatelji, zasvojenost. Tudi ce klosar dobi na lotu ali pa mu multimilijarder podari 10 milijonov se ne pomeni, da je zdaj uspesen. Uspeh je zelo relativen pojem.
Je pa zalostno in smesno koliko ljudi misli da ce kupis drag avto in luksuzno vilo je uspel in ga bodo drugi vec cenili. Taksne osebke kot si ti ne cenim tudi ce ima vso materialno bogastvo tega sveta. V bistvu se mi malo smilijo.

Zgodovina sprememb…

aborko ::

. Kupiš pa rang, ki si ga sposoben kupiti in je pokazatelj tvojega uspeha v lajfu.

Sposoben kupiti? Flagshipi so po 30-40€ na mesec pri operaterjih, socialka pa je že skoraj 400€. VSAK si ga je danes sposoben kupiti in če ti je to uspeh, pol moraš biti fejst bogi v glavi. Drugo pa je, da ljudje niso radi nategnjeni z 1k € telefoni in radi dobijo max za svoj denar...

Domobrancek ::

Pa saj danes so pravzaprav že 2 kategoriji. Imamo flagship-e (oneplus 6, S9, Iphone 8, LG G7, P20..) in Premium flagship-e (S9+, Note9, LG V35(V40, ko pride), Iphone X, P20pro..itd..). Razlike v ceni so (zelo) velike, razlike v performancu pa zelo majhne oz jih sploh ni.

Cene telefonov so res malo podivjale ampak očitno so ljudje pač pripravljeni dat tud 1000€+ za telefon in dokler bodo ljudje kupovali bodo cene še naprej rasle. je pa dobro to, da se danes za 200 - 300€ dobi zelo dober telefon, ki ni tako zelo slabši od tistih za 1000€, če si pripravljen dat vsaj 500-600€ pa praktično dobiš identičen telefon z kakšnim bombončkom manj. Lahko še naprej upamo, da bosta xiaomi in oneplus še naprej izdelovala ugodnejše telefone s praktično enakim performancom kot ga imajo telefoni za 1000€+.

GreenT ::

Fuck! Pr men se je zadnjih par let to totalno spremenilo. Tko k pravte,...materialne dobrine, dokazovanje ne vem vse komu? Pa to čist podzavestno in čredno. Ko si mlad si res glup. Pa ne sam telefoni. Tut avti, računalniki, fotoaparati. Totalna bedarija. Pomoje k enkat prideš do točke, k greš po iphone enako kot po štruco kruha v merkator, ti dost vseen rata za to. Tut dojameš, da ma lahko vsak bedak z redno službo novega BMWja na leasing. Te fore zgubijo moc in veljavo. Kr mej telefon za jurja pa pol. Če delaš v fabrki si fucking 2 mesca samo zanga delal. Pa še 1 mesec za gigabajte in impulze. To je tvoj lajf? Si ponosn nanj?

MostWanted ::

jaz sem samo dvakrat dal 700eur za fon, iphone 4 - na tem ješla tipka za zaklep, potem je pa še matična ckrnala. sony xperia z3 pri tem mi je pa wifi crknil potem ko je garancija potekla. imel sem ga še kako leto, vendar je zelo štekal in baterija se je hitro praznila. pa zelo pregreval.skratka obup. telefona sta bila estetsko wow, prvo leto sta letela kot raketa potem pa postajala čedalje bol počasna. isto na ženinem s6 edge. šteka ji ko hudič. sicer lep dober telefon ampak ni vredno 700€. moja sestra ima novega s9+ pa že ma preglavice z njim. baterija se kuri 100na uro. sam sem bilna njem sem gledal na jutube en video, 12min takoj padla baterija za 23%??

lani sem vzel xperia xa1. 150€. telefon dela ko urica. baterija dlje zdrži. kamera in slike kot na flagshipu. dosedaj nobenih nbugov.

          ::

aaa1 je izjavil:

Žalostna resnica je, da si večina teh ljudi telefon kupi ravno zaradi statusnega simbola.


Jaz sem pa vedno mislil, da za statusni simbol veljajo jahte, luksuzni avtomobili in podobno.

Zame je pri telefonu pomembno predvsem udobje, kamor štejem:
- preprost in pregleden GUI;
- da telefon deluje brez raznih težav (sesuvanja, premalo spomina, zatikanje, ...);
- da ko naredim prehod na nov model nimam težav s prenosom sporočil, stikov, aplikacij, nastavitev, ...;
- da lahko fotke, posnete s telefonom, brez kakšnih zapletov z raznimi kopiranji, kabli in podobnim pregledujem na računalniku;
- da lahko glasbeno zbirko, ki jo imam urejeno na računalniku, brez odvečnega kopiranja preko kablov in podobnega poslušam na telefonu;
- da lahko preko VPN povezave upravljam množico domačih naprav tudi kadar sem zdoma.

Naštel bi lahko še kaj. Trenutno mojim zahtevam ustreza sam en model.

GreenT ::

          je izjavil:

aaa1 je izjavil:

Žalostna resnica je, da si večina teh ljudi telefon kupi ravno zaradi statusnega simbola.


Jaz sem pa vedno mislil, da za statusni simbol veljajo jahte, luksuzni avtomobili in podobno.



Ja kokr za koga. Kak 15letnik se najbrž ne bo z jahto in luksuznim avtom hvalil. Se bo pa kr precej s telefonom za 1.5k.

3p ::

          je izjavil:

...Trenutno mojim zahtevam ustreza sam en model.


Sodeč po napisanem, vsak malo solidnejši Android One. :)

GRT ::

Pa revčki ste vsi po vrsti. Kaj je komu najboljše, nima veze. Dobro se ve kateri so flagshipi oziroma kateri so najboljši.
Če bi vam ga šenkali zastonj bi ga vsi imeli pa bodisi to ta najboljšga Samsunga ali Jabko ali Huaweia.
Ker ga pa ne morete imet si pa izmišljujete takele zgodbice in sami sebe toliko časa prepričujete, da že sami sebi verjamete.
Prav smilite se mi.

Zgodovina sprememb…

  • predlagalo izbris: [D]emon ()

facepalm ::

@GRT whatever floats your boat:)
Dobro se ve kateri si najboljsi flagshipi in tile nimajo cene 1k+. Je pa za njih potrebno odstet gotivino, ker jih nasi operaterji ne prodajajo. Zato ste revcki v glavi prisiljeni hoditi okoli s Samsungi in Appli.
Dokler niso operaterji ponudili Huaweia na obroke, niste niti vedeli da obstaja, ker je Kitajska na drugem svetu, placilo v enkratnem znesku ravno tako.
No, kmalu boste spoznali se Xiaomi, saj jih pocasi prodajajo tudi nasi operaterji.

Btw.. ce mi kdo podari Jabolko, ga prodam in kupim sebi bolj primeren/boljsi telefon za pol cene.

Se dobro da smo na tehnoloskem forumu in danasnji "geeki" niti pomislijo ne na HTC ali ASUS ko se gre za telefone. Vazno da sledijo hypu in marketingu (Huawei, Samsung, Apple).
"Prav smilite se mi" :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: facepalm ()

Master_Yoda ::

Ne posplosuj. Ce bi mi kdo senkal flagship telefon, bi ga verjetno prodal, ter si nabavil kaksno drugo stvar za ta denar. Trenutni telefon mi cisto ustreza.

Netrunner ::

Če naredim povzetek in izločim "statusni" faktor lahko rečemo da flagshipe je fajn imeti vendar lastnosti telefona ne odtehtajo razlike v ceni napram cenejšim modelom. Kdor se ne sekira za denar si vzame flagshipa, ostali pa vzamejo bolj racionalni telefon in niso občutno na slabšem.
Doing nothing is very hard to do... you never know when you're finished.
1
2
3 4


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Huawei P20 Pro ali P30 ?

Oddelek: Mobilne tehnologije
447237 (4385) GRT
»

Kdo bo kupoval telefone za tisočaka? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Android
15425412 (17000) ziga1990
»

Galaxy S10 vs iPhone 11

Oddelek: Mobilne tehnologije
447016 (5954) m0LN4r
»

Se sploh splača kupiti premium telefone? (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
20718017 (11931) KAVINSKY
»

Telefonov Nokia ne bo več (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Windows Mobile
12331823 (28003) PrihajaNodi

Več podobnih tem