Forum » Loža » Penina
Penina
Yossarian ::
V kratkem bom imel jubilej in bom povabil kar nekaj gostov. Ob prihodu bi se stregla penina in to bolj sladka. Kaj priporočate? Meni je sicer zelo všeč bolj suha penina (npr. Zlata Radgonska penina), ampak bom dal prednost večini. Se to pošilja po pošti ali bo treba kupit v trgovini? V poštev pridejo trgovine med Mariborom in Ptujem, potreboval pa bom npr. 10-12 steklenic.
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.
DeeJay ::
looser ::
e-leclerc (mb, lj), pa se tam zmeni bolj konkretno, cene (dobropis) pa so navadno najbolj fajn...
Yossarian ::
Link in cene, prosim. Sicer pa zdaj vidim, da Mercator prodajo tako jeruzalemsko kot goriškobrdniško. Mogoče kdo ve, če sta narejeni po klasični metodi?
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.
Ezoterik ::
sladke penine načeloma niso narejene po klasični metodi, ampak po metodi charmat (v inox tankih). Večina proizvajalcev se zgleduje po muškatu iz regije Asti za sladka vina (moscato d'asti) ali pa po proseccu za bolj suha. Metoda je pa pri vseh enaka. Pri nas je tipičen predstavnik srebrna penina. Uglavnem ta interlud je sam zato, da ti priporočam, da kupš rajš dve penini, eno bolj sladko pa eno bolj suho, ker večini folka niso všeč sladke penine. Najbolj prodajane so polsuhe. Za sprejem sploh v vročih dneh sladke penine niti najmanj niso primerne.
Priporočam prosecco, al pa kakšno drugo lažjo penino (kozelj ma recimo soligo). Eurospin ma par cenovno ugodnih, ma tud eno klasično suho penino iz doline loare za 4 eur. Če želiš vseeno slovensko glej, da bo stopnja cukra ekstra suho (to je ze zmeraj s precej cukra, zelo suhe so 'brut') al pa kej podobnega, par pa uzam muškatnih pa specifično ponud, da je bolj sladko. Muškatne penine so bolj primerne za kakšne koktajle al pa za desert al pa za po kosilu, predvsem so pa v vročem vremenu dost grozne, ker čim se otopli un cukr izpade zelo neprijetno.
Priporočam prosecco, al pa kakšno drugo lažjo penino (kozelj ma recimo soligo). Eurospin ma par cenovno ugodnih, ma tud eno klasično suho penino iz doline loare za 4 eur. Če želiš vseeno slovensko glej, da bo stopnja cukra ekstra suho (to je ze zmeraj s precej cukra, zelo suhe so 'brut') al pa kej podobnega, par pa uzam muškatnih pa specifično ponud, da je bolj sladko. Muškatne penine so bolj primerne za kakšne koktajle al pa za desert al pa za po kosilu, predvsem so pa v vročem vremenu dost grozne, ker čim se otopli un cukr izpade zelo neprijetno.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Ezoterik ()
Anney ::
Meni odlična za pogostitev pri prihodu je tale penina od Frangeža, pitna, blag-nežen okus, sem jo srebal že tudi celo fešto, tko mi je dobra. S kako jagodo na kozarčku pa še bolj zažge.
Obstajata samo dva načina kako živeti svoje življenje:
Prvi pravi, da nič ni čudež, drugi pa, da vse je čudež.
Prvi pravi, da nič ni čudež, drugi pa, da vse je čudež.
#000000 ::
Penina se streže ponavadi na vrhuncu eventa, se prav ko je razrez torte ali proglasitev zmage ipd, tko kot na F1 al pa moto GP, penina se daje v Špici to sem hodu povedat.
Ko gostje prihajajo se daje vse kar komu paše, razen če ni določeno, sok, voda recimo ipd. eventuelno alko, kanepeji obvezno, ker drugač imaš 50 pijanih gostov ki sploh ne vedo kaj tam delajo.
Ko gostje prihajajo se daje vse kar komu paše, razen če ni določeno, sok, voda recimo ipd. eventuelno alko, kanepeji obvezno, ker drugač imaš 50 pijanih gostov ki sploh ne vedo kaj tam delajo.
Unknown_001 ::
Penina se streže ponavadi na vrhuncu eventa, se prav ko je razrez torte ali proglasitev zmage ipd, tko kot na F1 al pa moto GP, penina se daje v Špici to sem hodu povedat.
Ko gostje prihajajo se daje vse kar komu paše, razen če ni določeno, sok, voda recimo ipd. eventuelno alko, kanepeji obvezno, ker drugač imaš 50 pijanih gostov ki sploh ne vedo kaj tam delajo.
Jebeš...
Za penino ni protokola. Lahko je takoj na začetku kot aperitiv, lahko vmes in seveda na koncu.
Odvisno od razpoloženja.
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?
Begabt
Begabt
#000000 ::
Unknown_001 je izjavil:
Penina se streže ponavadi na vrhuncu eventa, se prav ko je razrez torte ali proglasitev zmage ipd, tko kot na F1 al pa moto GP, penina se daje v Špici to sem hodu povedat.
Ko gostje prihajajo se daje vse kar komu paše, razen če ni določeno, sok, voda recimo ipd. eventuelno alko, kanepeji obvezno, ker drugač imaš 50 pijanih gostov ki sploh ne vedo kaj tam delajo.
Jebeš...
Za penino ni protokola. Lahko je takoj na začetku kot aperitiv, lahko vmes in seveda na koncu.
Odvisno od razpoloženja.
Penina je kot orgazem, ki pride če si kdaj prtiskal na koncu baje, na začetku se daje lahko TUDI penina, samo je pol na vbrhuncu ne sme BIT, ker ne moreš strežt dvakrat iste pijače. domnevam da imaš končano Hotelsko šolo, če ja me poduči kako gre zadeva ker sem aml iz vaje.
Lahko pa seveda strežeš kar ti poželiš.
Unknown_001 ::
Unknown_001 je izjavil:
Penina se streže ponavadi na vrhuncu eventa, se prav ko je razrez torte ali proglasitev zmage ipd, tko kot na F1 al pa moto GP, penina se daje v Špici to sem hodu povedat.
Ko gostje prihajajo se daje vse kar komu paše, razen če ni določeno, sok, voda recimo ipd. eventuelno alko, kanepeji obvezno, ker drugač imaš 50 pijanih gostov ki sploh ne vedo kaj tam delajo.
Jebeš...
Za penino ni protokola. Lahko je takoj na začetku kot aperitiv, lahko vmes in seveda na koncu.
Odvisno od razpoloženja.
Penina je kot orgazem, ki pride če si kdaj prtiskal na koncu baje, na začetku se daje lahko TUDI penina, samo je pol na vbrhuncu ne sme BIT, ker ne moreš strežt dvakrat iste pijače. domnevam da imaš končano Hotelsko šolo, če ja me poduči kako gre zadeva ker sem aml iz vaje.
Lahko pa seveda strežeš kar ti poželiš.
Izvini...
Jst sem strojnik ne pa gostinec. Nimam ustaljenega protokola in gostom strežem tako kot se najboljnobnese v izbrani družbi. Ni po vaših standardnih protokolih, je pa dobro sprejeto.
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?
Begabt
Begabt
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Unknown_001 ()
#000000 ::
Izvini Brate, sve okay, res mava oba prav, le da če recimo vzameš neko Catering hišo ki ti bo stregla event, NIKOL ne bodo začel s šampanjcem, to prida na špici eventa, recimo odpiranje flaše penine z mečem, ne moreš začet zadeve s tem, ker ti za vrhunec ne ostane nič, kaj ajde boš leskovačke vešalice postregu ipd. Penino se špara za TOP ŠIT.
Kar je tudi namen, pač da se poudari neka zadeva, aperitiv se pa streže samo če je dokaj hitro na vrti hrana, ne vem Grappa v ITA pri nas Žganjica, stock ipd. Ampak ko folk šele pride na prireditev ali poroko, se mu lahko da celo deci cvička al pa sok ter kak kanepe, pol bo šele glavnina, ponavad na porokah rezrez torte in strežba penine, nikol prej.
za OP teme. pa glede na lokacijo izbor penine ne bo kak problem, haložan, janževec, na koncu pa srebrna in zlata radgonska penina, nimaš kej falit.
Kar je tudi namen, pač da se poudari neka zadeva, aperitiv se pa streže samo če je dokaj hitro na vrti hrana, ne vem Grappa v ITA pri nas Žganjica, stock ipd. Ampak ko folk šele pride na prireditev ali poroko, se mu lahko da celo deci cvička al pa sok ter kak kanepe, pol bo šele glavnina, ponavad na porokah rezrez torte in strežba penine, nikol prej.
za OP teme. pa glede na lokacijo izbor penine ne bo kak problem, haložan, janževec, na koncu pa srebrna in zlata radgonska penina, nimaš kej falit.
Unknown_001 ::
Izvini Brate, sve okay, res mava oba prav, le da če recimo vzameš neko Catering hišo ki ti bo stregla event, NIKOL ne bodo začel s šampanjcem, to prida na špici eventa, recimo odpiranje flaše penine z mečem, ne moreš začet zadeve s tem, ker ti za vrhunec ne ostane nič, kaj ajde boš leskovačke vešalice postregu ipd. Penino se špara za TOP ŠIT.
Kar je tudi namen, pač da se poudari neka zadeva, aperitiv se pa streže samo če je dokaj hitro na vrti hrana, ne vem Grappa v ITA pri nas Žganjica, stock ipd. Ampak ko folk šele pride na prireditev ali poroko, se mu lahko da celo deci cvička al pa sok ter kak kanepe, pol bo šele glavnina, ponavad na porokah rezrez torte in strežba penine, nikol prej.
za OP teme. pa glede na lokacijo izbor penine ne bo kak problem, haložan, janževec, na koncu pa srebrna in zlata radgonska penina, nimaš kej falit.
Bi zamwril, če te v kratkem kontaktiram za par informacij o teh "protokolih" postrežbe?
Se mi zdi da bi utegnilo izpasti fino, ko bi imel kake tuje goste.
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?
Begabt
Begabt
Unknown_001 ::
a ŠTO NEBI MOGLO :)
Pa ne znam, ti češ mi reć. Haj, se čujemo sutra, pa češ ti meni ljepo malo objasnit. Važi?
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?
Begabt
Begabt
#000000 ::
ok
Aja še tole, ZAVISI kaj po sledilo tem prihodu gostov, če bo to samo kaka torta in morbit mal čvekanja, ptem eventuelno ja, če pa bo sledila hrana in druženje do jutra, potem pa penina odpade ko knof od gat, vsaj za začetek. Ker kaj boš stregel na koncu 24 let star konjak ?? Ne paše skup to, verjamem pa da se to še dogaja, pač keš je vladar in taki eventi niso free.
V kratkem bom imel jubilej in bom povabil kar nekaj gostov. Ob prihodu bi se stregla penina in to bolj sladka. Kaj priporočate? Meni je sicer zelo všeč bolj suha penina (npr. Zlata Radgonska penina), ampak bom dal prednost večini. Se to pošilja po pošti ali bo treba kupit v trgovini? V poštev pridejo trgovine med Mariborom in Ptujem, potreboval pa bom npr. 10-12 steklenic.
Aja še tole, ZAVISI kaj po sledilo tem prihodu gostov, če bo to samo kaka torta in morbit mal čvekanja, ptem eventuelno ja, če pa bo sledila hrana in druženje do jutra, potem pa penina odpade ko knof od gat, vsaj za začetek. Ker kaj boš stregel na koncu 24 let star konjak ?? Ne paše skup to, verjamem pa da se to še dogaja, pač keš je vladar in taki eventi niso free.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: #000000 ()
j4nm4n ::
Meni je še najbolj piten Martini Asti, mislim da je v Interšparu ali Leclercu najcenej, tam okoli 10€.
Yossarian ::
Hvala za nasvete, malce bi pa želel speljat pogovor v smeri, katere slovenske penine so kaj dobre pa take pa to.
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.
Yossarian ::
Pa še ena zanimivost: Lily Bollinger, vdova, ki je po možu prevzela vodenje šampanjske hiše Bollinger champagnes: "Šampanjec pijem samo, ko sem vesela ali žalostna. Včasih ga pijem, ko sem sama. Ko imam družbo, je obvezen. V njem uživam, ko se mi mudi ali ko imam čas, sicer pa se ga nikoli ne dotaknem, razen če sem žejna."
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.
MadMax ::
Semiške zlate penine pa nihče ne pozna?
Je svojevrstno posebna, že na pogled
Je svojevrstno posebna, že na pogled
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.
crazyLIKEme ::
Meni so zelo všeč penine od Isteniča. Osnovne se dobi v vsaki štacuni. :)
http://crazyl1keme.deviantart.com/
nejcek74 ::
Aja še tole, ZAVISI kaj po sledilo tem prihodu gostov, če bo to samo kaka torta in morbit mal čvekanja, ptem eventuelno ja, če pa bo sledila hrana in druženje do jutra, potem pa penina odpade ko knof od gat, vsaj za začetek. Ker kaj boš stregel na koncu 24 let star konjak ?? Ne paše skup to, verjamem pa da se to še dogaja, pač keš je vladar in taki eventi niso free.
Huh? Ne bi se mogel manj strinjat. Penina je ok skoraj in edino kot aperitiv, će govorimo o večerji. Skupaj z enostavnimi prigrizki. ko pride na mizo prava hrana, gre penina stran*. Večer zaključuješ preko bolj sladkih vin s kavo in kakšno močnejšo alkoholno pijačo. Ni potrebe bo bahanju s konjakom, lahko ostaneš na kakšni kvalitetnejši grappi.
Tisto, da šampanjec spremlja vrhunec večera, pa big bang, pa primerjave z orgazmom, ne vem no, a to vi neke kmečke poroke prirejate? V drugi polovici večera se ga pa napiješ s tistim kar ti paše.
*lahko narediš tudi izjemo, samo moraš biti suveren. Kislost šampanjca naj bi se dobro podala z maščobo race na jeziku :)
St235 ::
A ne vidis, da revez meglo prodaja in njegov protokol seze najvec do vaske poroke? Na nobenem resnem protokolarnem dogodku ne bo penine drugje kot na zacetku.
Glede na to, da op ne gosti japoske kraljeve druzine je pa tako,ali tako vseeno in naj clovek strese kar mu pase. Se pa strinjam da sladke penine in vrocina ni najboljsa kombinacija.
Je pa poleg jagod za v penini primeren tudi hibiscus, ce ti tak stil ustreza.
Glede na to, da op ne gosti japoske kraljeve druzine je pa tako,ali tako vseeno in naj clovek strese kar mu pase. Se pa strinjam da sladke penine in vrocina ni najboljsa kombinacija.
Je pa poleg jagod za v penini primeren tudi hibiscus, ce ti tak stil ustreza.
Unknown_001 ::
A ne vidis, da revez meglo prodaja in njegov protokol seze najvec do vaske poroke? Na nobenem resnem protokolarnem dogodku ne bo penine drugje kot na zacetku.
Glede na to, da op ne gosti japoske kraljeve druzine je pa tako,ali tako vseeno in naj clovek strese kar mu pase. Se pa strinjam da sladke penine in vrocina ni najboljsa kombinacija.
Je pa poleg jagod za v penini primeren tudi hibiscus, ce ti tak stil ustreza.
Potemtakem so hotelske šole za en ku*c
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?
Begabt
Begabt
Unknown_001 ::
Ne, so super za postrezbo na vaski poroki, sam ne tega prodajat kot hud protokol.
Mi nikol ne bomo 2. Švica...
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?
Begabt
Begabt
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Unknown_001 ()
PunkDude ::
Kjerkoli sem bil v boljši gostilni so vedno odsvetovali in bili zelo proti penini kot aperitivu. Ker zjebe brbončice in ne dobimo tistega pravega okusa hrane.
MisterM ::
Meni so všeč Isteničeve, še posebej Desiree (https://www.istenic.si/sl/penine). Sicer pa Srebrna Radgonska, včasih z dodatkom Creme de Cassis. Mmmmm.
harvey ::
Kjerkoli sem bil v boljši gostilni so vedno odsvetovali in bili zelo proti penini kot aperitivu. Ker zjebe brbončice in ne dobimo tistega pravega okusa hrane.
Lahko izdaš ime teh boljših gostiln, da se jim izognemo, ker nimajo pojma.
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------
------
Unknown_001 ::
Kjerkoli sem bil v boljši gostilni so vedno odsvetovali in bili zelo proti penini kot aperitivu. Ker zjebe brbončice in ne dobimo tistega pravega okusa hrane.
Kontra izkušnje pri meni.
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?
Begabt
Begabt
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kje boste za novo leto 2017? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 12168 (8738) | next3steps |
» | Zanimiva ponudba E.Leclerc (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 15818 (7874) | Hockey |
» | Katero vino imate najrajši?Oddelek: Loža | 9304 (5803) | mosquito234 |
» | Evropska direktiva o softverskih patentih propadlaOddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod | 3840 (3130) | minmax |
» | Sablja za odpiranje penine (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 10807 (9464) | SkIDiver |