» »

Sablja za odpiranje penine

Sablja za odpiranje penine

1
2
»

Tomay ::

Ene par tednov nazaj sem dobil neko oglasno pošto v kateri je bila tudi sablja za odpiranje penine. Cena je bila okoli 10.000 mogoče nekaj manj.

Na žalost se ne spomnim od katere trgovine je bil oglas.
Voodoo 4Ever

delfinus ::

Torej, ce vam je CE regija blizu. 10.680 Akvonij Sentjur. Je v prospektu od petka.

Barakuda1 ::

Darko :)

(opozorilo tudi vsem potencialnim kupcem na previdnost prri nakupu tovrstnih izdelkov)

Tista sablja, za katero si dal link ni ravno prava stvar.

Zadevo poznam. Gre za repliko, ki kaj več kot, da jo imaš za okras ravno ni.
Še več.
Če se kdo ne želi resno poškodovati (sebe ali prisotnih) uporabo tiste sablje za kakršne koli druge namene kot za okras (in morda kot statičen rekvizit v teatru ali za maškare 0:) ) odsvetujem.

Za kaj namreč gre. Na našem trgu gre v prvi vrsti za drugo ali tretje-kakovostne replike nekaterih znanih mečev ali sabelj (pa tudi nekaterih povsem fantazijskih - ala Conanov meč itd)
Zgoraj omenjena sablja je en tak lep primer fantazijske sablje (iz serije fantazijskih sabelj "pirat") izdelane v dveh verzija.

Ena verzija ima preprost ročaj z povsem preprostim ščitnikom za prste in zapestje, druga pa je malce bolj umetelna (samo v ročaju) s tako-imenovanim rokavičnim ščitnikom.

Enostavnejša izvedba sablje, ki jo ponuja Akvonij ima tako malce lepšo sestrico, ki si jo lahko ogledate na strani http://www.weaponmasters.com pod rubriko Pirate Swords

Oba izdelka se razlikujeta zgolj in samo v izdelavi ročaja. Celo nožnica je povsem enaka, čeprav se dobi v dveh barvnih izvedbah. (primerjajte obe sliki)

Izdelek je izdelan iz materialov in na tak način, da ni uporaben, a ma, prav za nič drugega kot sem že navedel.

Rezilo je namreč umeščeno v ročaj sablje v globino kakšnih 4-5 mm, pritrjeno pa je z vijakom, debeline cca 4mm, ki je na to rezilo privarjen.
Že ob močnejšem mahanju po zraku obstoji možnost, da rezilo preprosto odleti. Ob udarcih (kar je za odpiranje penine vendarle potrebno), pa se bo to zagotovo zgodilo.

Če torej Akvonij navedeni artikel prodaja res kot sabljo za odpiranje penine (in ne kot replike), se mi to zdi zavajanje kupca in istočasno tudi malce neodgovorno početje.

Iformativne cene replik so lepo vidne na splentni strani, ki sem jo navede, medtem ko tiste "prave" replike sablj in mečev, ki imajo tudi uporabno vrednost (pa čeprav samo zaodpiranje penine) dosegajo cene od 50.000 pa tja do 350.000 SIT.

Dražji izdelki pa že sodijo v neko povsem drugo kategorijo in običajno niti ne gre za replike in podobno, pač pa za sablje in meče izdelane posebaj po naročilu in predstavljajo unikatni (nemalokrat tudi vrhunski umetniški) izdelek. Takšni izdelki pa se zlahka "zavihtijo" tudi preko poldrugega miljončka SIT.

Če se torej že odločate za nakup tovrstnega izdelka, svetujem previdnost. Predvsem pa vas mora zanimati vse od kvalitete materialov, uporabne vrednosti in nenazadnje cene.
Ni mamreč vse zlato kar se sveti ;)

Tomay ::

Najboljše da kupiš to poceni sabljo in en dober ročaj gor prišvasaš, tako da bo držalo. >:D
Voodoo 4Ever

Darko ::

Barakuda1:

Jaz sem sam navedel link za sabljo, ki sem ga dobil v prospektu. Sam si te sablje tako ne nameravam kupiti kot je menda razvidno iz mojega mnenja o tej zadevi. Vem pa, da pri Isteniču opraviš tečaj za odpiranje, pridobiš naziv viteza in sabljo z vgraviranim imenom. Za primeren denar, seveda.

Jaz osebno bi raje kupil kromiran okvir od vrat z vgravirano ploščico za kljuko, ki bi jo uporabil za odpiranje pivovskih steklenic :))

LP Darko

Barakuda1 ::

Vem pa, da pri Isteniču opraviš tečaj za odpiranje, pridobiš naziv viteza in sabljo z vgraviranim imenom. Za primeren denar, seveda.

:\

He-he, pa še dvorno princesko z osebnim zmajem ti zravn zapakirajo :D :D

Tko dolgo dokler bodo obstojali (da ne rečem kdo), je prav da sem jim vse zaračuna, torej tud "plemiški" naziv.
Upam sam, da je res drag.

Kar se pa kvalitete njegovih izdelkov tiče, pa smo nekaj besed o tem tud že rekli. tko da se ne bi ponavljal.

p.s.

Sicer pa moj post ni bil kritika ali karkoli na tvoj post. Bil je bolj opozorilo vsem, ki se odločajo za tovrsten nakup, naj ne nasedejo lih vsaki reklami, ki jo srečajo na tak ali drugačen način. Torej nič osebnega.

SkIDiver ::

Barakuda1 povsem brez strahu. Ob taki ceni še z očesom nisem požmignil. Pod 50 tisočakov tako ali tako ni ničesar kvalitetnega in spodobnega za pričakovat!
1
2
»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nov kljuc za toyoto?

Oddelek: Na cesti
122250 (1575) J.McLane
»

V Franciji je sabljanje s svetlobnimi meči uraden šport