Forum » Loža » meso jelenjadi, srnjadi, divjega prašiča, medveda ter gamsa
meso jelenjadi, srnjadi, divjega prašiča, medveda ter gamsa
branimirII ::
Katero meso priporocate in katero ne. Meso jelenjadi, srnjadi, divjega prašiča, medveda ter gamsa
A je kdo probal mogoce gamsa ali medveda? Kaksen je okus? A je zdravo oziroma katero izmed nastetih je najbolj po okusu. Za drugo kategorijo pa katero je najbolj zdravo?
A je kdo probal mogoce gamsa ali medveda? Kaksen je okus? A je zdravo oziroma katero izmed nastetih je najbolj po okusu. Za drugo kategorijo pa katero je najbolj zdravo?
- predlagalo izbris: BladE_ ()
MostWanted ::
kaj ti naj rečem. jaz sem samo na piščetu pa svinji mogoč 2x mesečno.
mogoče enkratletno če mamo kako družinsko srečanje nekje v domačiji da jemo golaže srnjadi. pa nisem navdušen. konjsko mi tudi ne diši. medveda pa najbrž ne bom nikoli probal.
mogoče enkratletno če mamo kako družinsko srečanje nekje v domačiji da jemo golaže srnjadi. pa nisem navdušen. konjsko mi tudi ne diši. medveda pa najbrž ne bom nikoli probal.
branimirII ::
Kaj pa gams? To meso je tako tezko dostopno da je mogoce res tezko za pricakovat kak odgovor.
Kaj pa razlika med srnjadjo in jelenjadjo a je sploh kej razlike?
Kaj pa razlika med srnjadjo in jelenjadjo a je sploh kej razlike?
dxx ::
Kaj pa če bi katero od teh stvari poizkusil? Življenja te ne bo stalo.
Tako kot je meni izredno okusen beli del vikikreme, je nekomu srna bolj okusna od govejih čevapčičev. Čokoladni del vikikreme je meni zanič.
Kaj potegnemo iz tega?
Tako kot je meni izredno okusen beli del vikikreme, je nekomu srna bolj okusna od govejih čevapčičev. Čokoladni del vikikreme je meni zanič.
Kaj potegnemo iz tega?
MonoPattern ::
V večjih supermarketih imajo zmrznjeno meso srne, divjega prašiča ipd. na voljo. Jedel sem celo noja. Okus je pa podoben drugemu mesu, je malce drugačen. Baje je zelo zdravo in poceni meso kenguruja, vendar samo v Avstraliji. Baje ne marajo jesti kengurujev, ker naj bi bila to hrana za Aboridžine, odstrel je pa velik.
branimirII ::
Kaj pa če bi katero od teh stvari poizkusil? Življenja te ne bo stalo.
Tako kot je meni izredno okusen beli del vikikreme, je nekomu srna bolj okusna od govejih čevapčičev. Čokoladni del vikikreme je meni zanič.
Kaj potegnemo iz tega?
Vikikrema okus ni vec enak odkar so proizvodnjo preselili v makedonijo. Ko sem bil otrok je bil okus odlicen. Zdaj pa mi ni vec vsec.
dunda ::
Najbolje, da greš v kakšno gostilno. Pri Orlu (Stahovica) boš dobil divjačino, pa mislim, da so tudi na Mašunu imeli lepe kose divjačine.
https://www.kacnje.eu
harvey ::
Najbolje, da greš v kakšno gostilno. Pri Orlu (Stahovica) boš dobil divjačino, pa mislim, da so tudi na Mašunu imeli lepe kose divjačine.
Enako je divjačina na menuju tudi Pr'Matičku v Kranju.
Gamsovo salamo bi se z malo truda znalo dobiti pri kakšnem gorenjskem mesarju.
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------
------
harvey ::
je izjavil:
Divjad je za moj okus preveč pusta.
Da se rešiti za problem z ustrezno pripravo npr. uporaba slanine (ovijanje - bardiranje ali pa špikanje) in pa seveda izbira pravega kosa za pravi namen. Omaka skoraj ne sme umanjkati. Danes se divjačinsko meso praktično ne pripravlja več tako kot so ga pripravljale stare mame z dolgimi kislimi kvašami, ko se je veliko okusa praktično "izlužilo" iz mesa in si imel potem res eno samo "žvadruno".
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------
------
KAVINSKY ::
Danes se divjačinsko meso praktično ne pripravlja več tako kot so ga pripravljale stare mame z dolgimi kislimi kvašami, ko se je veliko okusa praktično "izlužilo" iz mesa in si imel potem res eno samo "žvadruno".
Dobi se pa novodobne recepte, kjer se meso marinira v desetinah zelišč. Na koncu imaš občutek v ustih, kot da ješ smrekovo vejo.
pershi ::
Če hočete jesti dobro divjačino je Mašun pravo mesto. Medvedovo meso je dokaj specifično, precej močnejšega okusa kot npr. divji prašič. Vsekakor priporočam, da ga poskusite, ni pa to meso za vsak dan.
lp, p
lp, p
::
je izjavil:
Divjad je za moj okus preveč pusta.
Da se rešiti za problem z ustrezno pripravo npr. uporaba slanine (ovijanje - bardiranje ali pa špikanje) in pa seveda izbira pravega kosa za pravi namen. Omaka skoraj ne sme umanjkati. Danes se divjačinsko meso praktično ne pripravlja več tako kot so ga pripravljale stare mame z dolgimi kislimi kvašami, ko se je veliko okusa praktično "izlužilo" iz mesa in si imel potem res eno samo "žvadruno".
Tako je, se strinjam. Pri divjačini je ustrezna priprava veliko bolj pomembna, kakor pri npr. jančku ali kozličku.
TheRocky ::
Za moj okus srna in jelen v omaki preveč spominjata na drobovino, jelenova salama pa mi je dobra. Divji prašič mi ni kaj posebnega. Ni mi slabo dolgodlako škotsko govedo, ki po okusu malo vleče na divjačino, je pa takšno meso, kot smo ga navajeni.
SmeskoSnezak ::
S familijo smo to dostikrat jedli, se posebej na kaksnih srecanjih lovcev. Ze dolgo tega, bilo bi fajn spet poskusiti in obcutiti razliko. Lahk pa povem, da je zajc prevec "koscen", konjsko meso malcek premehko in odvisno od omake, je lahk "premocno", ovcje meso je res dobro, jerebicje meso je super z rizem, limono... definitivno pa srnji golaz od divjacine, se posebej na kaksnih tekmovanjih kdo pripravlja boljsi golaz.
@ Pusti soncu v srce... @
TehDucky ::
Jedu jazbeca cca 10 let nazaj, še zdaj se spominjam kako dobro meso je to. Zelo mehko meso in pa meni izredno okusno, škoda samo, ker dvomim da ga bom še kdaj jedel.
Suhe salame so pa hit and miss, ogromno je od začimb. Je pa medvedova suha salama odlična za pozimi, ker pogreje telo.
Suhe salame so pa hit and miss, ogromno je od začimb. Je pa medvedova suha salama odlična za pozimi, ker pogreje telo.
hobbit ::
ZA dobit malo bolj eksotične vrste mesa je najbolje če se vpraša kakšno lovsko družino. Saj se da odkupit. Še lažje je, če poznaš lovca. Poveš, da bi rad odkupil neko količino te pa te živali. Seveda, ko je na voljo.
MostWanted ::
MonoPattern je izjavil:
V večjih supermarketih imajo zmrznjeno meso srne, divjega prašiča ipd. na voljo. Jedel sem celo noja. Okus je pa podoben drugemu mesu, je malce drugačen. Baje je zelo zdravo in poceni meso kenguruja, vendar samo v Avstraliji. Baje ne marajo jesti kengurujev, ker naj bi bila to hrana za Aboridžine, odstrel je pa velik.
meni pa noj sploh ne sede, njegova jajca so mi pa odlična.
Rok Woot ::
Ja šape od medveda so top. Drugače pa mi je divji prašič zelo všeč. Srna je boljša od srnjaka. Jelena še nisem jedel, košuta mi je slabša od srne. Najbolj zdravo je od najmlajše živali. Je pa vsaka divjačina zelo zdrava.
So druge živali. Srna in srnjak. Jelen in košuta. In ja, je razlika tudi v okusu.
branimirII je izjavil:
Kaj pa razlika med srnjadjo in jelenjadjo a je sploh kej razlike?
So druge živali. Srna in srnjak. Jelen in košuta. In ja, je razlika tudi v okusu.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Rok Woot ()
Unknown_001 ::
Srna v golažu... hiiijoooj moje brbončice.
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?
Begabt
Begabt
Unknown_001 ::
No... branko, vsaj ena pozitivna tema. pri hrani se pa težko skregaš... dokler notr ne uletijo vegani in fitneserčki.
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?
Begabt
Begabt
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Unknown_001 ()
::
Unknown_001 je izjavil:
No... branko, vsaj ena pozitivna tema. pri hrani se pa težko skregaš... dokler notr ne uletijo vegani in fitneserčki.
Ne govori, mene je en zakrknjen vegan pobrisal, ko sem omenil, da smo jedli njemu ljubo vrsto živali.
Invictus ::
Kje je post od MAČKA ?!?!?!?!
kamikaze5, a si iz Tržiča ?
kamikaze5, a si iz Tržiča ?
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
http://goo.gl/2YuS2x
Ganon ::
Unknown_001 ::
Horse na Rudniku.
Honestly... sem že boljš konjsko meso jedel. Pleskavico sem zadnjič dobil čisto vodeno.
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?
Begabt
Begabt
harvey ::
v trgovini divji prašič 15 eur/kg, pri lovski družini pa nekaj čez 3 eur..
Lahko kakšen konkreten naslov, kje dobiš meso divjega pujsa po ceni nekaj čez 3 eur/kg. Hvala.
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------
------
Unknown_001 ::
A poznaš kje?
Lani se je konja klalo, pa smo fine zrezke dobili.
Drgač pa poznam enga mesarja k ma dost ponudbe. Tud divjačna.
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?
Begabt
Begabt
Filip8 ::
lovska družina Globoko, fotr je reku, da ko je, ga imajo po tok. dvomim, da se cene med družinami razlikujejo.
KAVINSKY ::
Invictus ::
je izjavil:
Kje je post od MAČKA ?!?!?!?!
kamikaze5, a si iz Tržiča ?
Blizu ... ... en hrib je vmes.
Pol vse jasno .
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
http://goo.gl/2YuS2x
Invictus ::
Včasih sem bil blizu dovolj da malo poznam sceno .
pač Pr' Hostar .
pač Pr' Hostar .
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
http://goo.gl/2YuS2x
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | medvedi in srnjad (strani: 1 2 3 4 … 11 12 13 14 )Oddelek: Loža | 78386 (52189) | HappyPills |
» | Take živalske (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 21623 (11651) | TineR |
» | Eksotične vrste mesa (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 9877 (8059) | avtek |
» | Obubožan zapit lovec (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 12537 (8503) | Heavy |