» »

Rezervacija na Booking.com

Rezervacija na Booking.com

w4nkst4 ::

Torej na booking.com sem rezerviral nek apartma v crikvenici...cena je bila 425eur, +66 eur ob prihodu. Rezervacija je bila možna brez kreditne kartice, sem pa sedaj na email dobil invoice s strani Interholiday AG da plačam 456 eur na njihov trr...je možno da ima booking nekega zunanjega izvajalca oziroma je varno da plačam, ima kdo podobne izkušnje? ponavadi se plača preko kartice -npr visa, direktno bookingu, v tem primeru želijo plačilo na njihov nemški trr, tudi kontaktna številka za nastanitev je nemška +49...ali pa so nemci lastniki tega apartmaja? problem je da ob rezervaciji na booking tega podjetja Interholiday AG ni bilo omenjenega, mi pa sedaj piše na booking.com, da v primeru odpovedi moram nekaj plačati...nisem pa itak dal nobenih podatkov o kartici, samo svoje podatke...torej ali je varno da plačam oziroma če skenslam me lahko terjajo?

srus ::

Nikoli ne plačuješ Bookingu, ki tudi nima zunanjih izvajalcev za izvedbo plačila. Tako, da mi ni čisto jasno kaj misliš s tem, da si plačeval preko Vise direktno Bookingu.

Natančno poglej kaj ti glede načina plačila v potrditvi rezervacije in se drži tega. Tam je tudi napisano kakšni so stroški ob odpovedi rezervacije.

w4nkst4 ::

saj to me zanima, za rezervacijo ni bilo potrebno vpisati podatkov o kartici, mi pa piše, da odpoved ni brezplačna...torej če odpovem, me v izvršbi lahko terjajo za kak znesek?

dejstvo je, da nočem odpovedati...prosim za potrditev ali je varno da preko spletne banke nakažem celoten znesek na nek nemški trr?

problem je tudi v tem, da je bila cena na booking.com ob rezervaciji 425 eur, sedaj pa sem na email dobil v pdf formatu račun za 456 eur?

[SkA] ::

Sliši se čudno, sploh, ker se zneski ne ujemajo. Če ne drugega bi jaz najprej to razčistil, preko booking.com direktno, ne z odgovorom na prejeti mail (da ni res kakšen phishing in naklučje - kolikor gledam, te zadeve niso tako zelo nepogoste, sploh če je okužen kak računalnik tistega, ki oddaja namestitve).

Kaj pa piše v plačilnih pogojih od tvoje rezervacije? Kadar sem plačeval direktno hotelu ali za apartma, sem to običajno urejal na licu mesta, ne v naprej. V naprej je bilo vedno preko kreditne kartice.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: [SkA] ()

w4nkst4 ::

na booking.com piše da plačam city tax at the property, ta nemški ponudnik, pa mi piše, da plačam local tax sedaj in je to tudi vključil v račun, poleg tega je na računu nekaj dodatnih postavk, ki jih na bookingu ni bilo:
najemnina 406e
local tax 21e
agency fee 19e
supplement/reduction 10e
skupaj 456e-to je račun od Interholiday AG

to pa je booking.com confirmation:

Price
(for 2 guests)
€ 425
Excluded charges
The price you see below is an approximate that may include fees based on the maximum occupancy. This can include taxes set by local governments or charges set by the property.
Air conditioning fee (€ 5.00 × 7 nights)
€ 35
Property service charge (€ 5.00 × 2 guests)
€ 10
City tax (€ 1.50 × 2 guests × 7 nights)
€ 21
Final price
(taxes included)
€ 491
The final price shown is the amount you will pay to the property.
Booking.com does not charge any reservation, administration or other fees.
Your card issuer may charge you a foreign transaction fee.

Payment information
Before you stay you'll pay
€ 425
At the property you'll pay
€ 66
This property accepts the following forms of payment: No credit cards accepted, only cash

w4nkst4 ::

skratka moje mnenje je, da bi moral biti tudi račun v pdfju za 425 eur,ali???

[SkA] ::

Bere se, kot da ti hočejo del omenjenih 66EUR zaračunati v naprej. Kar je z vidika plačila turistične takse morda še razumljivo, pod predpostavko, da v resnici operirajo iz tujine in ne moreš plačat na licu mesta.

Kar potem ne gre skupaj okoli plačila preostalih 66EUR, ki naj bi jih plačal "na licu mesta". Vsekakor bi jaz, če bi tako rezervacijo naredil, pričakoval da bom 425EUR dal v gotovini na licu mesta. Med accepted forms of payment ni nikjer bank transfer omenjen in zame to ni enako kot cash.

Kaj bi jaz naredil, pa nisem čisto prepričan. Lahko, da je vse ok in samo mutijo, ker nočejo "integrirat" booking.com sistema v svoje poslovanje, lahko pa da je kak nateg. A apartma ima kake ocene, je že kdo uspešno bival v tej nastanitvi? A e-maili so bili posredovani preko booking.com ali direktno? Kar sem do sedaj imel kontakta z gositelji preko booking.com, je šla komunikacija vedno preko booking.com naslovov, da so imeli evidenco.

Verjetno bi na tvojem mestu kontaktiral booking.com, da se razčisti, če je vse ok z rezervacijo in zahtevanim načinom plačila. Imajo na svoji strani povezavo za podporo, pa 24h odprto telefonsko linijo v angleščini.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: [SkA] ()

firbec ::

zate bo najvarneje, da jih res pokličeš, ker na maile je booking zelo neodziven. Vnaprej pa jaz brez da prej razčistim z njimi, ne bi plačeval, sploh pa ne 450 €.
če ti ni odveč, daj link od booking nastanitve, da vidmo, kaj je to za ena varianta. Fino je, da si v takih primerih vedno delaš Printscreene ravno za primer, kot se je zgodil tebi, ker drugače jim je težko karkoli dokazati.
Upam, da urediš v tvoje dobro in da se bosta lepo imela ;)

w4nkst4 ::

pa je običajno, če rezerviraš prek booking.com, da plačaš vnaprej direktno na transakcijski račun ponudnika?

pisali so mi z mejla @property.booking.com neka nemka...

od @booking.com sploh nisem prejel nobenega mejla...v prvem mejlu piše We as Interholiday AG acknowledge hereby the receipt of your booking.
skratka v vseh mejlih je to podjetje omenjeno

https://www.booking.com/hotel/hr/one-be...

najraje bi odpovedal rezervacijo, me pa skrbi ker piše, da ni brezplačna, je pa res da sploh nisem dal nobenih podatkov o kartici, ''samo svoje osebne podatke'' in nisem še nič plačal, mi lahko kaj terjajo?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: w4nkst4 ()

w4nkst4 ::

to da je treba plačat prek banke piše v fineprint, to ni panike, samo če ma kdo kakšne slabe izkušnje s tem?

[SkA] ::

Če je prišel mail iz property.booking.com, potem so te preko booking.com platforme kontaktiral. Sicer pa saj vse piše, kako bo potekalo - ne vem, zakaj panika.

Jaz ne vidim problema potem. Drugače pa ne, jaz še nisem v naprej preko bančnega nakazila plačeval (pa tudi elektrike po porabi za take namestitve, samo te to očitno ni zmotilo). Ampak v končni fazi nima veze - enako, kot če bi položnico slovenskemu podjetju plačal.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: [SkA] ()

w4nkst4 ::

mislim da bi moralo biti vse vredu, edino moti me ker so na booking.com eni podatki, ponudnik pa mi pošlje druge.

so mi pa napisal tale mejl:

Dear Mr. ,

the only payment that needs to be done on spot is:

Additional costs - Costs on the spot (on request):

Season 2018:

Air conditioning EUR 5.00 per object per day (24.02.18-03.11.18). Washing machine EUR 4,00 per wash according to consumption (02.03.18-03.11.18).

Kind regards,
Celina Gr? 1/4 ndler

h o l i d a y h o m e
agentur@holiday-home.org
------------------------------------------------------------------------
Interholiday AG, CH-6312 Steinhausen, Hinterbergstrasse 47
HR Zug: CH-170.3.026.646-1, Umsatz-Steuer-Nummer: 589 809
Vorsitz Gesch?¤ftsleitung: Matthias Henschel

w4nkst4 ::

kot kaže so skenslali sami, idioti...sedaj mi piše cancelled by property...fraudulent booker raf abuse...in potem cancelled for 425 eur...wtfff

c3p0 ::

Ne čakaj in kontaktiraj booking, da ne boš na koncu še res kaj moral plačat.

Sem že naletel na podobne patrone, ki so si zraven prišteli še neke zneske, a tam je bil k sreči free cancellation in smo hitro rešili problem.

w4nkst4 ::

nisem dal nobenih podatkov o bančni kartici...

Mare2 ::

w4nkst4 je izjavil:

kot kaže so skenslali sami, idioti...sedaj mi piše cancelled by property...fraudulent booker raf abuse...in potem cancelled for 425 eur...wtfff


Tile booking, spletna naročila niso za slo-tech uporabnike. Vse je nateg...

... čeprav morda ni.

jonystar ::

Eno vprašanje. Na Bookingu želim rezervirati 2 postelji ampak nekaj ne zastopim in sicer. V iskalniku sem označil, da želim 2 postelji za 2 odrasli osebi in če pri rezervaciji jaz izberem 1 posteljo ali to pomeni 1 kot eno ležišče in moram izbrat 2 postelji ali to pomen 1 kot 1 pograd. Vem, da je neumno vprašanje ampak me bega, ker če izberem v isklaniku 1 odrasla oseba je cena za 3 nočitve 45EUR.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: jonystar ()

c3p0 ::

Tu je shared bedroom za 12 oseb, torej postelja šteje kot oseba. 45€ za enega, ali 88€ za dva se zdi OK.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Booking popust (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Kaj kupiti
36239348 (1021) Pogacniko
»

Rezervacija apartmaja preko Booking strani

Oddelek: Loža
384510 (3632) stara mama
»

Booking.com - Odpoved - Visa: Kako Dobim Denar Nazaj?

Oddelek: Loža
214974 (4090) c3p0
»

Rezervacija na Booking.com

Oddelek: Omrežja in internet
175643 (4552) Miha 333
»

Booking.com

Oddelek: Loža
92962 (2765) bozicek

Več podobnih tem