Forum » Loža » Povabilo k sodelovanju za projekt XY
Povabilo k sodelovanju za projekt XY
TheBlueOne ::
Nekako dejstvo je, da so na forumih, kakor je tale ljudje, ki zmorejo realizirati projekte, ki si jih praviloma zamisljo podjetja, ki poberejo profit, developerji pa dobijo placo.
Nekako mokre sanje vecine, seveda ne vseh, da ne bomo posplosevali, so, da naredi svoj projekt in lepo zasluzi. Ceprav jih naceloma ravno tile ljudje zmorejo realizirati pa se skoraj vsak na vabilo odzove zelo rezervirano.
Glede na to, da so taksni projekti zanimivi in konstruktivno druzenje me zanima, kaksne pogoje bi postavili za sodelovanje.
Torej recimo, da ste povabljeni na projekt, kjer je zasnovalec ze naredil prototip in nekako dobil financiranje. Torej nekaj denarja je v igri, izdelek pa se dalec ni fit za prodajo. Manjka rafiniranje, prodaja, marketing... Na projektu so ljudje, s katerimi bi z veseljem sli na pivo.
Ali bi pricakovali delez, morda placilo po uri ali pa zaradi kaksnega razloga kategoricno zavracate vse po spisku?
Nekako mokre sanje vecine, seveda ne vseh, da ne bomo posplosevali, so, da naredi svoj projekt in lepo zasluzi. Ceprav jih naceloma ravno tile ljudje zmorejo realizirati pa se skoraj vsak na vabilo odzove zelo rezervirano.
Glede na to, da so taksni projekti zanimivi in konstruktivno druzenje me zanima, kaksne pogoje bi postavili za sodelovanje.
Torej recimo, da ste povabljeni na projekt, kjer je zasnovalec ze naredil prototip in nekako dobil financiranje. Torej nekaj denarja je v igri, izdelek pa se dalec ni fit za prodajo. Manjka rafiniranje, prodaja, marketing... Na projektu so ljudje, s katerimi bi z veseljem sli na pivo.
Ali bi pricakovali delez, morda placilo po uri ali pa zaradi kaksnega razloga kategoricno zavracate vse po spisku?
Običajno se to začne s par mesečnim vzajemnim testiranjem, kjer dobiš boljši občutek.
Ja seveda, ampak kaksne so pogoji. Za vsak zacetek, brez neke poizkusne dobe ali z je treba vsaj priblizno doreci, kdo pije in kdo placa.
Kaj potem prvi meseci placilo po uri, potem pa delez podjetje glede na kontribucijo?
PrihajaNodi ::
Tebi pa še manjka kilometrine:
1. Če nimaš denarja ne greš v to
2. S prijatelji s katerimi hodiš na pir se navadno ne dela
3. Ponudiš deleže ali denar če nimaš drugega ne bo nihče delal brezplačno
4. Plačilo odvetnika za pogodbe
5. Marketing boš plačeval mesečno
Nihče ti ne bo delal zastonj. Kje boš našel in sestavil ekipo, našel agencijo za marketing je pa tvoj problem. Sem šel skozi vse faze. Samo ena pogodba pri odvetniku te lahko stane 450EUR+...samo v vednost.
Placilo izvajaj glede na milestone na ure se plačuje marketing. Navadno od 10EUR pa tam do 30EUR.
Nihče ti ne bo delal zastonj. Kje boš našel in sestavil ekipo, našel agencijo za marketing je pa tvoj problem. Sem šel skozi vse faze. Samo ena pogodba pri odvetniku te lahko stane 450EUR+...samo v vednost.
Placilo izvajaj glede na milestone na ure se plačuje marketing. Navadno od 10EUR pa tam do 30EUR.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: PrihajaNodi ()
PrihajaNodi je izjavil:
Tebi pa še manjka kilometrine:
Nihče ti ne bo delal zastonj. Kje boš našel in sestavil ekipo, našel agencijo za marketing je pa tvoj problem. Sem šel skozi vse faze. Samo ena pogodba pri odvetniku te lahko stane 450€+...samo v vednost.
Si slabo prebral?
1. Če nimaš denarja ne greš v to (Pravim, da denar je)
2. S prijatelji s katerimi hodiš na pir se navadno ne dela (Ne pravim s prijatelji ampak da so taksni, s katerimi bi sel tudi na pivo)
3. Ponudiš deleže ali denar če nimaš drugega ne bo nihče delal brezplačno (ravno to sprasujem)
4. Plačilo odvetnika za pogodbe (tehnikalija)
5. Marketing boš plačeval mesečno (stvar dogovra, to deloma sprasujem)
(Pravim, da denar je)
Vprašanje je koliko?
5. Marketing boš plačeval mesečno (stvar dogovra, to deloma sprasujem)
Kaj točno te za marketing zanima? Ti bi moral imeti marketing že pripravljen pred lansiranjem produkta. In brez marketinga si popušil na celi črti.
Zgodovina sprememb…
Ja seveda je vprasanje koliko. :) Pravzaprav je vprasanje bolj koliko bi zelel kdo za sodelovanje, primer projekta je tukaj hipoteticen (XY). Ce je denarja 10.000EUR in reces, da hoces 100EUR na uro za taksne zadeve, potem je jasno, da je kapitala za 100ur (Hipoteticen primer, ne se naslonit na vsoto oz. jo lahko poljubno spreminjas).
Glede marketinga dodam potem se predpostavko, da so kanali za prodajo znani in realni ampak potrebujejo izvedbo.
Mene bolj kot detalji znanih projektov zanima, kdaj ste kolegi tehniki pripravljeni nekaj soustvarjati? Kaksne pogoje postavite?
Glede marketinga dodam potem se predpostavko, da so kanali za prodajo znani in realni ampak potrebujejo izvedbo.
Mene bolj kot detalji znanih projektov zanima, kdaj ste kolegi tehniki pripravljeni nekaj soustvarjati? Kaksne pogoje postavite?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: TheBlueOne ()
Nihče ti ne bo odgovoril specifično, ker je odvisno od projekta in pogodb, ki jih boš dal za sodolevanje. Moj primer je takšen da sem prvo ponudil deleže ali plačilo. Eden je odstopil in želel plačilo (prav, ni problema) ampak poti nazaj ni več in potem je bila jeza in užaljenost. Sicer še vedno delamo skupaj ampak odnos pogodbenik/partner je pač različen.
Sam bi ti z veseljem pomagal, če bi imel čas.
Sam bi ti z veseljem pomagal, če bi imel čas.
Zgodovina sprememb…
@PrihajaNodi kako si dolocil delez, ki si ga pripravljen ponuditi? Ali je bil pogojevan s koncanim delom?
Drugace hvala. :)
TheBlueOne je izjavil:
@PrihajaNodi kako si dolocil delez, ki si ga pripravljen ponuditi? Ali je bil pogojevan s koncanim delom?
Če sem jaz financer normalno, da bom zahteval najvišji delež. Preračunaj si koliko denarja imaš in koliko je od nekoga delo vredno, če ga lahko plačaš ga raje plačaj.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Izdelva mobilne aplikacije !Oddelek: Programiranje | 6609 (4482) | Drevesce |
» | Kako se lotiti iskanja razvijalca IOS/Android aplikacije?Oddelek: Programiranje | 2724 (1847) | Nublet |
» | Kje iskati družbenike? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 10513 (8247) | Tilen |
» | s.p. (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 13987 (9475) | Vikking |
» | Vzajemni skladi paribas? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 17168 (12467) | -BlackSun- |