» »

Vzajemni skladi paribas?

Vzajemni skladi paribas?

1 2
3
4

Jaffa ::

In če je bila pogodba sklenjena pred zakonom ? Je potem po starem al po novem ?
www.markosoft.si | www.markoshop.si
GRYPHON Z87|i7-4770k@4200MHz|16GB VENGEANCE 1866MHz
2x SAMSUNG 850PRO 256GB|GTX960|LIAN LI|BENQ BL3201PT 4K

Gandalfar ::

Seveda po novem. Drugace bi vsi sklepali cudne pogodbe za 200 let in bili ziher, da jih hujse obdavcitve ne bodo prizadele.

Marko007 ::

Velja po novem. Velja celo precej za nazaj, skladi so morali (če so želeli biti kvalificirani), objaviti deleže rasti VEP od začetka leta 2002 (kaj je z vplačili pred tem datumom ne vem). In za obračun ni važen datum pogodbe, ampak datum nakupa točk in kasneje datum prodaje (kot je bilo že prej).

Zakaj pa misliš, da so mnogi, ki so ustvarili dobiček (v Sloveniji vsi po vrsti) in imeli točke več kot 3 leta, pred novim letom točke prodali? Zato, da ni bilo potrebno plačat davka.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Marko007 ()

conquistador ::

Dodajam se moje skromno mnenje o skladih BNP:

slab performance; slabo svetovanje, zavajanje s stroski (stoski placila poloznice?)
primerno za vecje vlagatelje predvsem glede na visoki vstopni proviziji (600 in 900 evrov)

ne vem pa ce je kdo od e&s agentov omenil da 600 evrski sparovcek kot ga popularno imenuje e&s ekipa omogoca mesecno vlaganje le do 50 evrov.

nekateri zmotno enacite performance z zgodovino in velikostjo in pa tudi geografsko lokacijo banke; poneverbe, uspehi in neuspehi se vrsijo v vseh sistemih.

Predlog: slovenski skladi, JV Evropa malo previdno, Zahodna, US prste stran, tud na dolgi rok

nokia6310 ::

Baje je konec tega tedna mislim da danes in jutri seminar na bledu?
Sicer so me povabili samo sem odklonil ker ne mislim sodelovati.
Kako pa je z izpiti agentov?
Meni je moj mentor rekel da ga ima maja potem pa bo veliki profvesor oziroma po njihovo finančni strokovnjak?

Jaffa ::

Potem pač inma dovoljenje, da sklepa pogodbe, oz. da jih podpiše sam. Pa kaj so ti ljudje, ki ste imeli vi z njimi kontakt res tak čudni ? Meni je bilo to lepo predstavljeno. Nihče ni nikamor silil... Pa tud za 600 EU šparovc vem, da je max 50 EU...
www.markosoft.si | www.markoshop.si
GRYPHON Z87|i7-4770k@4200MHz|16GB VENGEANCE 1866MHz
2x SAMSUNG 850PRO 256GB|GTX960|LIAN LI|BENQ BL3201PT 4K

conquistador ::

Ja, zanimivo da ima e&s neke vrste interna preverjanja, 2krat gres na predavanje, dobis od mentorja resena vprananja (ene 100), ce se nisi sposoben naucit, kakor se vecina res ni, lahko prepisujes neomejeno. Vse samo zato, da dobis nek naslov in da s tem kao znas bolj svetovati strankam. Ogabno;( Bye the way, neke visoke ribe sploh se niso polozile tega izpitka

angello ::

'' To ni varno!''
''Zakaj bi si delal prihodnost za 30 let naprej?
To je podobno kot če bi kupil hrano za 10 let naprej. Jaz pravim prepusti se življenju''

''Zakaj, bi vlagal ce so zadnja leta paribas trguje z -50 % dobickom????''
''900eurov je previsoka vstopna provizija''

sicer nimam nic proti ljudem z drugacnim zivljenskimi nazori in pogledi, vendar recem vam ne govorit nekej ce ne veste o cem govorite.Tudi nimam se namena s komerkoli kregat. Ce tako razmisljate kot zgornji navedeni potem niste za to. To je zlo dolgorocna investicija, ki pa je poleg tega, da je varcna, tudi donosna...Tukaj je vazna razprsenost denarja k, ki je v nasem primeru konkretno v paribasu razprsena, po celem svetu po ve kot2500 podjetij! Torej cetudi propade 10 podjetij se ti to ne pozna.Denar gre drugam. Z denarjem upravljajo ljudje, ki so strokovno usposobljeni, analitiki, ekonomisti z vec celin( Amerika, Evropa, Azija). Ja stvari se kupujejo, ko imajo le te nizko vrednost a ni tko??? Se pravi gres u shoping ko so cene nizke. Se pravi cetudi skald dela z 50 minusa pocakas, ce je vrjet statistikam ze 75 let. Denarja pa oz. delnic pa tudi ne prodajas v tistem trenutku, ko imajo tako vrednost se pravi, ce nisi rek, da morjo izplacat nisi denarja izgubil!
Res je boste rekli teh 215tisocakov ali 900eurov je zacetna provizija. Samo to placamo samo enkrat in NIKOLI več. To pomeni- lahko vlagas mesecno ne vem recimo 50eu, pa ne placas vstopne provizije kot v slovenksem skladu. Izracunajte si koliko, ce recimo vlagamo v slovenski sklad, ki ima vstopno proviziijo 2% to znese. Ok boste rekli... Vendar tukaj se zgodba ne zakljuci... Nobeden pa ne govori o upravljavski proviziji, ki najbolj najeda sam sklad in hkrati nase premozenje! Ta pa znasa debele 3% ali se raje malo vec! Kmalu dobimo izracun, da npr. gledamo da, je cisti donos letno brez stroskov 10%. To pomeni, da npr. pariba ze po treh letih prehiti sloveski sklad! Pa ne bi zdej razlagal kako je po desetih letih, glede na to da je to res dolgorocn proces, ki pa se po toliko letih ze lepo obrestuje. Aha samo se nekaj besed o varnosti:
Poglejte ce pogledamo to v obdobju od 1930 pa vse do danes se pravi 75 let paribas deluje z 12,5% povprecnim letnim donosom. Prakticno, kljub vsem vojnam in gospodarskim recesijam sklad raste. Samo poglejte kolko bank je propadlo med svetovno vojno! Vzajemni skladi pa prezivijo!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: angello ()

angello ::

aja predavanje je zastonj! Edino, kar placas, če seveda zeliš je kosilo in večerja. za to da gres na osnovni seminar ti ni treba dat tudi tolarja! Seveda to velaj tudi za naprej!se pravi za 15000 al 20000 so to stroski hotela, oz. hrane ce smo bilj natancni. Bil sem tam tko da... Aja pa teh 900eur je vbistu denar teh strokovnjakov, ki vsak dan analizirajo tvoj kapital kam vlagat, kaj ja boljse....

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: angello ()

Daedalus ::

Angello - tistih 900 € bi raje vložil v kak sklad in mel kaj od njih. Tak si jih pa porinil v žep "sodelavcem", samo da ti to še ni postalo jasno. In marikateri sklad poseka paribas po donostnosti, pa tud nikjer ne piše, da drugače ne moreš razpršiti sredstev po več skladih. Samo eni očitno rabijo družbo "bodočih multimilijonarjev," da lahko razglablajo, kako bojo nekoč lahko zapravlali na tisoče € in se smejali nam, bogim bedakom, ki jim ne verjamemo.
Pa ne vem, zakaj gonite tak šovinistični odnos do vsega, kar je slovenskega:\ Ni vse zlato, kar se sveti in dober zgolj zato, ker je pač tuj.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

angello ::

daedalos- ne gonim šovinistični odnos do tega.... sploh do slovenskega prostora. Glede teh 900 eu pri skaldu tukaj in upravljalski proviziji pa sem ti ze odgovoril. zracunaj si 50ue na mesec vsakih ti ''zracunajo'' 2procenta in pa se mesecni 3%upravljalski proviziji. Ne zahtevam, da se strinjas z mano samo vzami v roke kalkulator in izracunaj koliko to nanase recimo v desetih letih. Glede na to da se bolj splaca se vec let met to in sparat, za drug primer vzami 15let.

drugace pa opazam, da se na tem forumu prevec jemlje vse osebno,(ce mata dva drugacno mnenje se takoj jih 10 skoc v lase) kot da bi koga imel namen žalit... tukaj bi rad samo sprosceno debatiral okol tega .

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: angello ()

infidel ::

Avtor prvega posta v tej temi navaja, da je poleg 900EUR potrebno placati se 5% vstopne in upravljalske provozije pri Paribasu, ni cisto jaseno, ampak navaja provizijo.... razcistiti....

nekje na sredini prve strani tega topica isti avtor navaja naslednje:

Provizije, ki jih plačaš:
- 900EUR
- vstopna provizija
- upravljalska provizija
- vstopna provizija v sklade v katere Paribas vlaga (0-5%)
- upravlalska provizija skladov v katere Paribas vlaga (1-3,5%)
- potencialna izstopna provizija iz skladov v katere Paribas Vlaga (0-5%)

kaj je realnost?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: infidel ()

MadMicka ::

Jaz mam neki denarja našparanga oz. gledam, kam bi ga dal, in nism nor, da bom tm enim plačeval vstopno provizijo 900 €. Pa čeprav je samo enkrat v življenju >:D

Daedalus ::

angello - jaz ničesar ne jemljem osebno, samo ni mi jasno, zakaj se folk pusti vodit okoli ko ene ofce. V sklade lahko vlagaš še kako drugače, kot pa da si član "yet another MM," ki ti ponuja "pomoč" in "izbraževanja," obenem ti pobere 900€, da sploh lahko zraven prideš in še običajnih stroškov vlaganja nisi oproščen. Nekako se ne izide, kajnede? Pol pa vpletenim v to zadevo to poveš in takoj si deležen šovinističnega odnosa (ok, v tem primeru ne od tebe, sem pa mel "situacijo" z nekom drugim) in pomilovanja v stilu - lej buhtla enega, ko si ne da dopovedat, da je to najboljša stvar po narezanem kruhu. Skupne značilnosti MM:

- naš izdelek je najboljši (seveda nikjer utemeljeno)
- mi smo sami bodoči milijonarji (seveda nikjer utemeljeno)
- pusti tiste, ki ti pravijo, da to ni za tebe in verjemi nam (da se lahko čimveč $$ potegne iz tvojega žepa, seveda)
- naš pristop je najboljši (utemeljeno not)
- zraven ti pa prodajo še kup "strokovnjakov" (ki ponavadi nimajo nekih referenc)
- zelo netransparentno poslovanje
- pranje možganov z eno in istimi "kredibilnimi" informacijami

Sem še kaj pozabil?
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Ziga Dolhar ::

Pri izračunih, kako majhen del pogače je tistih 900 evrov, ne pozabit obrestovat tudi tega zneska.
https://dolhar.si/

angello ::

ok, to da si mel eno situacijo z nekom, ti vrjamem. Ampak ne morm zdaj, ko si mi to napisal, in tudi nocem razmisljat v tem, (kdo je nekaj argumentiral drugemu on pa gladko to zavračal in ga takoj ''uzalil''), kdo je pravzaprav tisti, ki je to zakuhal situacijo uganjevat ne da...

-nikoli nisem ampak cisto nikoli nisem ti omenil, da je pariba najboljsi. Res je pariba je na 12.mestu od 420- torej paribas ni najboljsi. ce je vrjeti THE WORLD'S 100 LARGEST PUBLICK FINANCIAL COMPANIES. kasneje(nekoga bom prosil za ta slide ti ga na zeljo lahko dam kot link al skeniran, mislim ampak ne trdim, pa ne da je blo to objavljeno v nekem internetnem naslovu, tudi časopisu)

-nikjer nisem tega napisal. Ce bi to hotel sploh ne bi sel v ta posel. Sploh pa malo vecji kupcek denarja ne pride dobesedno cez noc.

-beri zgornjo alinejo prvi stavek.


-nas pristop ni najboljsi- sploh pa je to odvisno v kolikem casu oseba X hoce navrcevati denar, pod kaksnimi pogoji. Ce pa hoces dejansko izvajat posel povem le, da je da to opravlja vsakdo, ce opravi izpit, pri katerem mas gradivo s seboj!(seveda ''pogoj ''da opravis, ne da se ucis na pamet, ampak da dvakrat preberes, da pri vprašanjih, ko je tako malo casa ves kej bos to iskal)

-ne vem kaksne strokovnjake mas v mislih ampak ne bi rad ti govoril o stevilkah o strokovnjakih, ki delajo po svetu.
Samo na tvojo zahtevo, ce zelis bom poizvedu kolko analitikov dela vsakodnevno po svetu.

-lahko malo bolj utemeljis- namrec nisme razumel
kaj dejansko mislis

-pranje mozganov??? ne zamenjevat to z ''keč d keš'' in zdravilnimi čaišlang caji ki ti zagotavljajo lepse zivljenje na vseh podrocjih zlasti na hujsanju in da lahko zenske zgubijo kilograme z nezdravim nacinom zivljenja...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: angello ()

angello ::

vstopna provizija ce lahko temu recem je 900eu. To je znesek, ki ga placas enkrat ceprav vlagas mesecno naprimer. Izstopne provizije ni!

iration ::

Men je res slabo, se še ne umiri en, že nastopi drug, ... očitno viši gor po piramidi. Vsi pa imajo približno isto zgodbo, no, princip: nešolani ljudje, brezposelni ali slabo plačani (za enega od teh se spomnim, da je vozičke vlačil po parkerplacu za en drobiž), naivni do maksimuma in potem hočjo na vse načine potegnt še druge v ta drek.
Tudi jaz bi imel kakšno pravico rad v življenju. Npr. pravico do tega, da delam
12 ur na dan in sem za to nagrajen s strani delujočega ekonomskega prostora, ne
pa kaznovan s strani Salmoneličevih gremlinov. - NavadniNimda

angello ::

mah saj nikogar ne silim v ta ''drek'' vsak naj se odloci kaj bo z zivljenjem sedaj in v prihodnosti pocel. Ne delam nic drugega kot argumentiiram... debata naj bo debata ne pa obtoževanje v naprej kot dela iration in se drugi.... tukaj res ni primern kraj za debatirat o vzajemcih, ce gre kdo komu na zivce, saj ni treba brat tega kaj sele odgovarjat. Ce pa kdo pise naj argumentira ne pa pisat aka '' to je en drek, to je navadna pizd***ja, nategujejo te teli skladi, res ste prfu**eni k se zanimate za to.

ginekolog ::

Zadeva je preprosta:

Če vstopiš v skald preko piramide, je 900€ + 5% od zneska vstopne provizije.


Če vstopiš v skald direktno brez posrednikov, je le 5% vstopne. Edni kar je, da more biti znesek večji od 400.000 sit.


Torej LAHKO vlagam v ta skald če mi je, le da je potrebno za prvi znesek dat malo več (zgleda da se s tem izognejo revežem ki bi 10 € vlagali).


VSEKAKOR ne priporočam vstopa preko piramide, ker pač z 900€ financiraš pimramido.

Male zneske se sedaj splača dat v HR skalde (bodo rasli sedaj ko bo EU) ali juga, tudi romunija....


LP
Divers do it deeper.

Jaffa ::

"za enega od teh se spomnim, da je vozičke vlačil po parkerplacu za en drobiž), naivni do maksimuma in potem hočjo na vse načine potegnt še druge v ta drek."

Jaz poznam enga, ko je delal kot mehanik v delavnici, zdaj pa zasluži mesečno več kot prej verjetno v celem letu. Pa če ti skoz hodiš na seminarje in predavanja and stuff, po mojem se boš pa nekaj že naučil o financah. Al morš pač po tvojem met šolo, ki si jo nardil pač glih tolko, da si jo ?

iration: A ti praviš, da če človek nima denarja in je brezposelen, naj tako tudi ostane al kaj ? Al si potem komu fouš ? Če je vstopna provizija 900€/pogodbo, verjetno se bo dalo kaj zaslužit od tega... Sej pa to jim je denar za plače and so on.

ginekolog: Ne moreš vlagat direktno v ta sklad, kok jaz vem...

Sej enim ne paše teh 900€... Sam po drugi strani pa tega denarja po mojem tud drugam niso imeli oz. nimajo/nimate namena dat. Torej ste na tistem predavanju slišali teh 900€ in čist nič drugega...
www.markosoft.si | www.markoshop.si
GRYPHON Z87|i7-4770k@4200MHz|16GB VENGEANCE 1866MHz
2x SAMSUNG 850PRO 256GB|GTX960|LIAN LI|BENQ BL3201PT 4K

iration ::

angello, obtoževal nisem nič, če sem kaj slabega rekel je bilo, da je vsa ta piramida en navaden drek. da pa ne bom v prazno govoril pa povem zakaj: ker jih 50 najebe da je v piramidi en uspešen, in 500 jih najebe, da je en zelo uspešen. Torej, drek to ni za tistega, je pa za 500 drugih. Zadeva pa je nateg, in to official. samo so slovenski (pa drugi balkanski) zakoni mal preveč ohlapni, zato pa take pi*darije lahko uspevajo pri nas.
Tudi jaz bi imel kakšno pravico rad v življenju. Npr. pravico do tega, da delam
12 ur na dan in sem za to nagrajen s strani delujočega ekonomskega prostora, ne
pa kaznovan s strani Salmoneličevih gremlinov. - NavadniNimda

Jaffa ::

Zadeva v AU funkcionira že malo dlje kot pri nas. Aja, gor majo tud ohlapne balkanske zakone. 8-O
www.markosoft.si | www.markoshop.si
GRYPHON Z87|i7-4770k@4200MHz|16GB VENGEANCE 1866MHz
2x SAMSUNG 850PRO 256GB|GTX960|LIAN LI|BENQ BL3201PT 4K

Daedalus ::

>Jaz poznam enga, ko je delal kot mehanik v delavnici, zdaj pa zasluži mesečno več kot prej verjetno v celem letu. Pa če ti skoz hodiš na seminarje in predavanja and stuff, po mojem se boš pa nekaj že naučil o financah. Al morš pač po tvojem met šolo, ki si jo nardil pač glih tolko, da si jo ?

In tu včlanjevanje folka po 900€ ni melo nič zraven, rajt? Al je tip tak genij, da je iz svoje bedne plače naredil miljone v enem mesecu?
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

iration ::

Jaffa, angello, medena in Rok, men se ne da nobenga od vas prepričevat, če komu rata, dobro zanga, večini ne bo. se mi pa skrajno gnusi, ko mi kakšni stari znanci (ne kolegi, tud slučajno ne) od nevemkje zbrskajo mojo cifro in mi morijo in si ne dajo nič dopovedat (ja, to mate vsi keč-d-kešarji skupnega) dokler jim dol ne butneš. in vsi so eni navadni luzerji, ki iz lajfa (in jasno, šole) v vseh teh letih niso naredili NIČ, sedaj pa se ko klopi držijo te bilke, ki bi jim mogoče mogoče če bojo ultra uspešni pri nategovanju znancev, dala človeka vredno življenje. tolk o tem od mene v tej temi. (edit:typo)
Tudi jaz bi imel kakšno pravico rad v življenju. Npr. pravico do tega, da delam
12 ur na dan in sem za to nagrajen s strani delujočega ekonomskega prostora, ne
pa kaznovan s strani Salmoneličevih gremlinov. - NavadniNimda

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: iration ()

Imagination ::

1. Mi je čist vseen, če folk vlaga kumarce v ne-vem-kakšne sklade.
2. Mi je tud čist vseen, če za to zaračunava 900 evrov in % provizije, zato da lahko delajo (čeprav bi pričakoval da zaslužijo zadosti za svoje delo + profit za vlagalce kumarc)
3. Mi je tud čist vseen, če folk pada na take fore, ker itak ni moj keš.

Mi gre pa ORNK NA KUR*C, če te NON-STOP prepričujejo in se zapletajo v svoje argumente. Če si dober, ne rabiš par strani postov, da prepričaš folk. Ves folk ni neumen, a vendar je še zmeri preveč neumnega folka. In vi (nakladači) lahko ciljate na TAK folk. In velik sreče pri temu. Zdej pa nehte srat, ker ni mogoče pridt do easy keša, razen če vam zrihtam da boste ilegalce čez mejo vozil.
--- Če nekaj stvari, ki bi lahko šle narobe, ni šlo narobe, potem bi bilo zanje veliko bolje, če bi šle narobe!

Jaffa ::

Daedalus: Preberi si celi post, pa boš vido, da sm glih to napisal. Sej od nič ni nič...

Glede uspešnosti je pa tak povsod tak... Direktorji tud nismo vsi, a ne ? Tud jaz delam v trgovini, če se potrudim, bom mogoče lahko poslovodja s časom, kasneje direktor svoje firme... Če se potrudim... Pa valjda da to ni easy money... Je treba pač delat, kot povsod... Razn, če si pač direktorjev sin al kaj podobnega...

iration: A ko ti pride pa teta življensko zavarovanje sklenit, al karkol že je, to je pa ok ?


p.s. Drugač pa, to so tud trgovci... In njihovo bistvo je, da morjo pač prodajat, to kar majo... Sej če ne bojo dobri al kaj, jih bo pač konkurenca povozla. Itak se vsak prej prepriča (po mojem), preden da teh 900€, pogleda za alternativami in če mu to ne paše, bo pač kam drugam dal denar... Sej pravim, eni so pač taki, da lahko "gnjavijo" oz. jim je to pač poklic... Meni je po tem, kar sem videl, malo žal da nisem...
www.markosoft.si | www.markoshop.si
GRYPHON Z87|i7-4770k@4200MHz|16GB VENGEANCE 1866MHz
2x SAMSUNG 850PRO 256GB|GTX960|LIAN LI|BENQ BL3201PT 4K

angello ::

iration: hotu sem povedat, ce se slucajno spovnes pred leti je bla igra keč the keš .... ampak to je bla taka piramida: prej ko si prisel, boljse si se imel, oz. vec si zasluzil. Nekdo, ki je prisel eno uro pred tabo je imel vec denarja in logino visji polozaj. To je hkrati pomenilo, kot si umenil sam 50 neuspesnih na enega cloveka uspesnega. in tisti cisto na koncu so res nasrkali. Vendar TA posel ne enacit z keč the kešam... Vsi v sistemu so si enakovredni, prakticno, ti lahko zasluzis vec od tistega, ki te je pripeljal not. Zasluzek-ce delas ta posel je odvisen kolk pac delas, nubeden te ne sili, nc ne prepricuje. Prakticn, ne vem s kasnimi ljudmi si mel opravka ampak na seminarjih mas tudi na koncu to kako se obnasat do stranke, da nisi prevec vsiljiv, ni prevec custev, ....Aja zakaj se potem tako siri ce je nateg ?? a ne bi blo vsakdan manj folka ce govoris tisto kar mislis da je res....

deadalus: poznal je enega, ki JE DELAL -in sedaj ne dela vec, ker je ugotovil, da mu to prinasa vecji dobicek kokr ce je v tej stroki. Poudarek: zasluzil ni v eni noci kot si razlagas ampak je sparal vec let! Ce pa je posel siril naprej jasno pa je na tem se kaj zasluzil....Ja inn res je 900eu ni melo nc zravn... ponavlajm da denar gre strokovnjakom iz celega sveta ki delajo prek paribasa. Prakticno to je njiihova usposobljenost, sluzba. Al si mislu, da so tolk dobri, in bi delali vsak dan zatonj??? ne vem sam prasam....

Gandalfar ::

Zadeva v AU funkcionira že malo dlje kot pri nas. Aja, gor majo tud ohlapne balkanske zakone. [8-O]


Link?

Jaffa ::

www.markosoft.si | www.markoshop.si
GRYPHON Z87|i7-4770k@4200MHz|16GB VENGEANCE 1866MHz
2x SAMSUNG 850PRO 256GB|GTX960|LIAN LI|BENQ BL3201PT 4K

Tear_DR0P ::

jaffa, če boš hotu bit poslovodija, boš rabil šolo :)
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

c3p0 ::

Dejstvo je, da sklad ima naravnost grozne izgube, zato ti seveda ne bodo pokazali grafa. Zgovarjali se bodo na slabo stanje na borzah v zadnjih nekaj letih. A če pogledamo borzni indeks S&P 500, ki predstavlja 70% delnic, ki kotirajo na ZDA borzah, vidiš da je v zadnjih treh letih imel donos 9.75%, kar je mnogo bolje od -50%, ki jih je "pridelal" PFS. Stanje na tujih borzah torej le ni tako grozno, kot je grozno poslovanje PFS sklada.

Če že res kdo želi vlagati v ta sklad, lahko tudi brez provizije 900E in podpiranja piramide. Ne vem pa zakaj bi. Finančno svetovanje pa tukaj ravno nima pomena, saj neposredno ne razpršujejo naložbe, ampak vlagajo v to bedo od sklada, ostanek gre za hranjenje piramide. Edine profite tukaj lahko pričakuješ, če boš nategoval naivneže.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: c3p0 ()

c3p0 ::

-nikoli nisem ampak cisto nikoli nisem ti omenil, da je pariba najboljsi. Res je pariba je na 12.mestu od 420- torej paribas ni najboljsi. ce je vrjeti THE WORLD'S 100 LARGEST PUBLICK FINANCIAL COMPANIES. kasneje(nekoga bom prosil za ta slide ti ga na zeljo lahko dam kot link al skeniran, mislim ampak ne trdim, pa ne da je blo to objavljeno v nekem internetnem naslovu, tudi časopisu)


Ti pa tukaj malo mešaš jabolke in hruške? Velikost finančne institucije ima kje že vezo s performansami samega sklada? Paribas je velika francoska banka, Paribas first selection pa je sklad. Zveze ima to natanko 0. Če bi gledal performance report, bi rekel da je vaš sklad nekje na 1xxx. mestu :)

Kot da bi rekel da je Delniški sklad NKBM zanič, saj je v svetovnem merilu NKBM pritlikava banka :\

perci ::

Kot da bi rekel da je Delniški sklad NKBM zanič, saj je v svetovnem merilu NKBM pritlikava banka
Ali da je Medvešek in Pušnikov sklad dober zgolj zato, ker firma dobro stoji.

Boeing ::

Fantje in dekleta, vsa ta vaša svetovna ekonomija in marketing in podoben bull vas bo enkrat tako po glavi usekala, da bo veselje..

Tisti, ki misli, da lahko živi od dela drugih in njih nategancije, sam pa igra šefa in marketingarja, kar naj. A nič ne berete časopisov, vsak teden koga zaprejo zaradi takšne in drugače goljufije.. ?

Amway in podobne bedarije... ja pa kaj še, enkrat mi je znanec vsilil en posnetek nekega predavanja za ta sistem... ni veliko manjkalo da nisem po 5 minutah dobil alergije ob pogledu na tiste napihnjence s kravatami in laptopi, kako se pogovarjajo o tisočih evrov in potovanjih in kako si bojo kupili mercedeza in čez eno leto še enega in šli vmes 2x za 2 meseca na morje.... Jaz res ne vem no, a ste narod res tak zabit, al ste tak naivni da mislite da se vam to ne more zgodit, da vas oberejo do zadnjega penija ?

Vsi ti skladi in takšni sistemi temeljijo na dejstvu, da bi narod imel denar, zanj pa nebi nič večina niti dvignila riti... komu še ni jasno, da se denar služi samo z delom in ne z nategancijami ?!

S takšnimi vsotami, kot jih nekateri zmečejo v te sklade za tistih borih par %, ki so na koncu še obdavčeni, si raje zaženite posel in delajte in služite denar z delom, ne pa da se povsod na veliko razglablja o milijonih evrov in avtih in jahtah in vikendih...

Jao, kam gre ta svet...

In še nekaj: "finančni svetovalec" ne rataš po par seminarjih in predavanjih. Pravi finančni svetovalci so ljudje pri 45, 50 letih, ki celo življenje delajo v tem poslu in ga dejansko razturajo, ne pa neki napihnjeni 24 letniki, ki imajo za sabo dva dni predavanj na Bledu za 15000 sit in tahudega laptopa.

/me over&out.
Ko segaš po zvezdah ne skrbi, če kakšno zgrešiš... Morebiti ujameš Luno...
R50e AS355n, T-Rex600FBL, T-Rex500FBL, T-Rex450FBL, Futura + JetCat 200SX

neres ::

Boeing: Taki odgovori, kot je ta tvoj, prav nič ne prispevajo k osveščenosti ljudi, še manj pa k neki resni debati. To je neko posplošeno nakladanje, še slabše kot uni prodajalci na seminarjih...

Boeing ::

Res je, ne prispevajo. Čisto nič ne prispevajo. Kar mi je pa pravzaprav popolnoma vseeno, vsak je namreč svojega denarja gospodar, če se ne motim.

Imam pa pravico javno izraziti svoje mnenje, je tako ?

In če bi mogoče pozorneje prebral moj post in mogoče še današnje Delo, kjer je poročilo, da ima od 36 slovenskih skladov 20 izgubo in samo 16 dobiček, bi verjetno tudi dojel point mojega posta.

Da se namreč denar služi s poštenim delom in ne s špekulacijami. O pravih, tistih donosnih špekulacijah nima noben na tem forumu blage veze.
Ko segaš po zvezdah ne skrbi, če kakšno zgrešiš... Morebiti ujameš Luno...
R50e AS355n, T-Rex600FBL, T-Rex500FBL, T-Rex450FBL, Futura + JetCat 200SX

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Boeing ()

pumaxx ::

Ja Boeing če sem zadnjih 6 let naredil krepko čez 200% me letošnjih -3% (ali bistveno več) tudi ne bo pobralo.

nokia6310 ::

iration:
Se strinjam s tabo!
Vglavnem naživce mi gre teženje pa boš zaslužu pa boš si kupu to pa to js mam dost da sem zadovoljen s tem kar mam če pa boste nekateri živeli v sanjah boste celo življenje nesrečni!
Raje kot da vlagam v ta sklad mečem v omaro pol pa ko se bo dost nabral pa zapravlam!
Vglavnem angelo upam da nisi ti tisti ki si mi razlagl o skladih ker govorite vsi enako js znam tut zdravico napamet.

ombre ::

Enkrat za vselej:

"E & S iz Gradca se je registriral kot borzna hiša, kar pa še ne pomeni, da lahko trži omenjene sklade"

"ATVP še opozarja vlagatelje, da pri vplačilu v vzajemni sklad niso dolžni plačati nobenih drugih stroškov, razen v prospektu sklada navedenih vstopnih stroškov, ki so izraženi v odstotku od zneska vplačila. Pri vstopu v BNP Paribas First Selection je dodatne provizije namreč potrebno plačati tudi podjetju E & S."

Finance

"glede BNP Paribas je takole..provizija, ki jo stranka vplača torej teh 900 eur ali več, nima nobene veze s skladom samim:To dobesedno plačate delo "svetovalca" in obstoj njegove firme.po nekaterih info, v matični firmi celo ne vedo tega.."

Skopirano iz parih strani...

Povzetek - vsak ki da v te skalde preko E&S je bil po domače nategnjen. >:D V bistvu lahko daš v ta sklad ne da bi dal 900 EURO t.i. strokovnajkom, če že hočte dat v ta sklad, ki ni kej preveč nadpovprečen, pa se pozanimajte kar v Avstriji. Za 900 eurov se kar splača.
OmbreMan - Galaxy of knowledge

nokia6310 ::

ombre:
Baje so nas na predavanju še posebaj opozorili da če bi šli v avstrijo in si odprli depo bi jih avstrijska firma zavrnila ker ima e&s ekskluzivno zastopstvo za slovenijo in tako lahko odpremo šparavc samo kao preko e&s malo čudno se mi to zdi zakaj bi nekoga "spominjali" na to da nemore odpreti depoja drugje da ja nebi pomislil na to možnost če bi ga lahko ali je to samo finta ne se trudit preveč raje dajte nam da zaslužimo če sem prav razumel?
Mislim da bi glede nato da je forum namenjen izobraževanju bil kak post s preprostimi besedami za navadne ljudi bol primeren da razumejo zakaj gre.

angello ::

to j e tako ce se ne motim, mas na izbiro al dajat mesecno nekj kesa notr in po se ti bolj spalaca dat 900eu kot vstopna provizija in nikoli vec! ce pa hoces ne vem dvakrat letno vlogat nekej notr pa lahko vlagas drugo moznost, ki pa pol je ta da mas vsakih vstopno provizijo.

RYy ::

Mene zanima upravljalska provizija. Veliko pisanja je o vstopni, ki pa ima še posebej na daljši rok zanemarljiv učinek na nažiranje VP v primerjavi z upravljalsko.
Btw, ta velika volatilnost ne more bit posledica nekih recesij ampak kaže na izrazito tvegano naložbeno politiko. Kam se vlaga? Opcije? Gazele? Nepremičnine?

drejc ::

Rajš počas bajto zidat...ga ni sklada k poseka dobiček ki ga imaš tisti trenutek s ključem od končane bajte v rokah...
"Rise above oneself and grasp the world"
- Archimedes of Syracuse

Uporabnik ::

Sicer pa je sedaj na voljo prav tako sklad skladov (vlaga v druge delniške sklade), za bistveno nižjimi stroški kot paribas in to je KD Prvi izbor.

Še par dni (do 16.6.) pa je tudi brez vstopne provizije.

Sklad BNP Paribas First Selection sicer sam po sebi ni nič posebnega saj sledi nekem povprečnem svetovnem indexu, sporno pri skladu je njegovo trženje in IZJEMO visoke DODATNE provizije (900 eur, 600 eur), ki jih pohopsajo tržniki.

R0K ::

Eni še vedno ne boste razumeli, da tu ni problem v skladu, ampak v trženju.

BNP Paribas First Selection je dobro usmerjena zadeva, ampak žal z zelo slabim trženjem. Jebi ga, tako pač je.

Boeing, tebi pa kot kolegu predlagam, da malo bolj preveriš stvari, o katerih govoriš. Če misliš, da je na danešnjem svetu edini možni način, kako priti do denarja ta, da delaš za nekoga drugega, se pač motiš. Ti pa noben ne brani.

Sploh pa tista, da raje daš denar, za zagon posla malo bosa. Veš, da en normalen slovencel nima doma ravno 15mio sit, ampak ponavadi postopno varčujejo v skladih ali pa manualno v obveznicah/delnicah. Ker s 50k sit vsak mesec, ki jih lahko da povprečen človek na stran, ravno ne moreš zagnat firme. Lahko pa varčuješ in si v tem primeru vsaj pokriješ inflacijo ...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: R0K ()

Daedalus ::

>Ker s 50k sit vsak mesec, ki jih lahko da povprečen človek na stran, ravno ne moreš zagnat firme. Lahko pa varčuješ in si v tem primeru vsaj pokriješ inflacijo ...

Ti res ne živiš na tem planetu, anede? Daj si poglej malo podatke o povprečni plači po regijah, pa pol piši takele naokoli, rajt?
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Boeing ::

ROK, ni mus da delaš za drugega. Lahko poženeš firmo. Dandanes je zunaj ogromno priložnosti, samo zagrabit jih je treba.

Drugače pa za zagon firme ne rabiš več kapitala kot za en normalen avto, potem pa počasi nadgrajuješ in rasteš. Saj ni treba vse naenkrat, met vlke pisarne, službeni avto, lepo tajnico in zbirko fikusov :)

Si pač od začetka deklica za vse.

Sploh pa ta sklad je bull. Glede na to, da najemjo študente, da jim novačijo stranke (bivši sošolec to dela, zato vem)...
Ko segaš po zvezdah ne skrbi, če kakšno zgrešiš... Morebiti ujameš Luno...
R50e AS355n, T-Rex600FBL, T-Rex500FBL, T-Rex450FBL, Futura + JetCat 200SX

MadMicka ::

Tole pišem mal po spominu. Mislim, da je bila v Nemčiji objavljena študija, iz katere izhaja, da na vsakih 10 novoustanovljenih podjetij, prvi 2 propadete v prvem letu, še naslednje 2 v petih letih, 1 uspe, ostale pa životarijo še nekaj časa..

Pomoje je pri nas statistika še bolj porazna.

To povem samo zato, ker iz tele debate izhaja, kot da vsak, ki ima pet minut časa in nekaj na računu, lahko postane uspešen podjetnik :)

Boeing ::

Micka, čisto odvisno veš... cifra 10 še nič ne pove, ker se lahko kot firma usmeriš v panogo, ki je prej nisi dovolj dobro preštudiral + še nimaš izkušenj, malo premalo poznanstev in podobna "naključja", pa ti pade projekt v vodo..

In seveda je bistveno težje, če se ti osredotočiš v že zasičeno panogo kot pa da nekako nekje izvohaš nišo in jo zapolniš... in seveda, preden se dokažeš da si res dober (če dejansko si), je lahko že prepozno.

Pač, ni vse stastika, rabiš tudi kar precejšno mero poslovne sreče.

Še vedno pa raje riskiram s firmo oz. podjetjem in s svojim denarjem upravljam sam (čeprav morebiti ne najbolj profesionalno), kot pa da gledam, da nekdo drug dela z mojim denarjem. Pač, tak tip človeka.
Ko segaš po zvezdah ne skrbi, če kakšno zgrešiš... Morebiti ujameš Luno...
R50e AS355n, T-Rex600FBL, T-Rex500FBL, T-Rex450FBL, Futura + JetCat 200SX
1 2
3
4


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Naložbe 2020

Oddelek: Loža
356746 (1622) V-i-p
»

Kam s 100€ / mesec (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9423632 (18771) Heisenberg
»

ES Funds

Oddelek: Loža
101612 (1461) St@jler
»

Vodenje računa ali nateg?

Oddelek: Loža
102225 (1909) Mobidick

Več podobnih tem