» »

Zaslužek preko interneta, davki in moj primer

Zaslužek preko interneta, davki in moj primer

LittleKid ::

Moja situacija je sledeča. Preko Google Adsense (in nekaterih drugih oglaševalskih podjetij), mesečno dobim med 1000 - 1800€. Zadnje mesece, se številka sicer giblje okoli 1500€, prej pa je bilo zelo nestanovitno tudi okoli 500€.

Zaposlen nisem (zavarovanje si plačujem sam, na zavodu nisem prijavljen), ker sem se zadnje leto fokusiral predvsem na zaslužek preko interneta, prej ko so bile številke manjše, samoprijave za davke nisem delal. Sedaj bi rad, da bi z naslednjim mesecem oz. čim prej kot je mogoče, bila zadeva urejena tudi s strani države (torej plačani davki oz. vse kar je potrebno).

Trenutno imam okoli 600€ stroškov/mesec, da zadevo lahko sploh peljem naprej, torej mi pri recimo 1500€ ostane 900€, skrbi pa me predvsem to ker zaslužek zelo varira in na določene mesece lahko pade tudi pod 1000€ (sicer se trudim da se to ne zgodi).

Kaj mi svetujete v mojem primeru? S.P? Prijava vsakega nakazila? Kaj drugega? Kakšne možnosti sploh imam? Na tem področju nimam popolnoma nobenega znanja. Lepo prosim za nasvete. Hvala vam.
  • spremenilo: LittleKid ()

koyotee ::

Normiran s.p.
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

Invictus ::

Za tvoj nivo zaslužka je boljši navaden s.p.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

St235 ::

V bistvu je razlika precej majhna, ti pa pri normiranem s.p. odpade zajebavanje z računovodstvom. Kolk ti je to vredno pa najlažje sam presodiš.

Trenutno sicer veliko, ker bi se rad še bolj posvetil, da povečam številke in mi vsako dodatno delo to samo še otežuje, vsaj dokler ne pridem na vsaj stabilnih 3000€ na mesec. Pot do tja je sicer še dolga.

Torej teoretično, lahko ta trenutek odprem norminiran S.P in drugi mesec si lahko dejansko že nakažem denar na račun? Kakšne so potem moje obveznosti do države v tem primeru?

Blop ::

LittleKid je izjavil:

Trenutno sicer veliko, ker bi se rad še bolj posvetil, da povečam številke in mi vsako dodatno delo to samo še otežuje, vsaj dokler ne pridem na vsaj stabilnih 3000€ na mesec. Pot do tja je sicer še dolga.

Torej teoretično, lahko ta trenutek odprem norminiran S.P in drugi mesec si lahko dejansko že nakažem denar na račun? Kakšne so potem moje obveznosti do države v tem primeru?

Preštudiraj tole. Ko vpišeš dejavnost v poslovni register moreš priložit tut koliko boš imel predvidenih prihodkov in odhodkov. Na podlagi tega se ti izračuna mesečna/tromesečna akontacija ali davek. Do konca marca moreš oddat obračun na podlagi katerega dobiš povrnjen denar v primeru preplačila oz. moraš doplačat če si premalo plačeval.

Plačevat moreš še mesečno obvezne prispevke za socialno varnost OPSVZ (zdravstvo, PIZ, za primer brezposelnosti, starševsko varstvo). Obračune oddajaš do 15-tega za pretekli mesec preko e-davkov.

Plačevat moreš še ddv, pol pa mislem da je to to. :)

Če si več kot 30 delovnih dni (mesec pa pol) na bolniški dobiš nadomestilo-na furs pošilaš bolniške liste.

Aja, pa pazi na 8dnevni rok od vpisa v poslovni regiter za priglasitev normiranosti. Če ga zamudiš, lahko naslednjič zahtevaš ugotavljanje davčne osnove na podlagi normiranosti šele v davčnem obračunu (marca za preteklo leto).

Tolk na hitr :)

Hvala ti. Boljših informacij na kupu, kot je ta pdf ne bi uspel dobiti. So mi stvari že bolj jasne. Mogoče bom pa še kaj vprašal, ko bom dejansko pred odprtjem podjetja.

Še enkrat hvala! Lep dan.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Normiran s.p.

Oddelek: Loža
235038 (3224) Ales
»

S.P. (strani: 1 2 )

578572 (6412) Kleemen
»

Osebno dopolnilno delo (strani: 1 2 3 )

10622933 (19940) Okapi
»

A je s.p. pravi odgovor za moj posel? (strani: 1 2 )

7825576 (23177) Mavrik

Več podobnih tem