» »

Ali je Radenska v steklenici res bolj eko kot v plastenki?

Ali je Radenska v steklenici res bolj eko kot v plastenki?

PreviousUser ::

Sem kar presenečen, tukaj piše, da morda ne? Kdo bi si mislil... In pa da je cena Radenske v nepovratni embalaži nižja...

https://www.zurnal24.si/slovenija/povra...

Mare2 ::

Ja, je logično. :)

Magic1 ::

Zbiranje, ločevanje, prevoz, čiščenje(znotraj flaše in nalepko z lepilom) pa še kaj se najde. Gre kar nekaj sredstev za steklenice, sploh ker niso več univerzalne.
Magic

harvey ::

Odvisno kaj pojmuješ kot eko. Če primerjaš embalažo, steklo vs PET plastiko, potem je steklo bolj eko. Če pa prišteješ vso porabo energije in časa pa steklo ni prav eko proti nepovratni embalaži.
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------

starfotr ::

Prevoz je enosmerna zadeva, praktično. Ker ko pripeljejo v trgovino ali gre kamion prazen nazaj ali pa naloži še gajbe. Nazaj v bazo mora priti. Goriva porabi minimalno več, če je naložen.

jb_j ::

vsaka pijača, ki sem jo pil ima boljši okus v steklenici.

koka kola v plastenki je dober primer.

PacificBlue ::

starfotr je izjavil:

Prevoz je enosmerna zadeva, praktično. Ker ko pripeljejo v trgovino ali gre kamion prazen nazaj ali pa naloži še gajbe. Nazaj v bazo mora priti. Goriva porabi minimalno več, če je naložen.

Dvomim. Vem za stvari, ki potujejo v centralno skladisce in potem se enkrat nazaj po vsej drzavi, ceprav gre slepar prej mimo parih odjemalcev.
I’m out.
:3

tikitoki ::

PreviousUser je izjavil:

Sem kar presenečen, tukaj piše, da morda ne? Kdo bi si mislil... In pa da je cena Radenske v nepovratni embalaži nižja...

https://www.zurnal24.si/slovenija/povra...

A na 24 kur pise, da mogoce ni, po mnjenju nekih strokovnjakov, ki jih placuje kdo?

To o casu in potratnosti reciklaze, pa naj sam recem, da ponekod uporabljajo steklenice za kokakolp, fanto,... in te postrezena 300 ml pijaca stane slabih 20 centov.
Teh 20 centov torej vsebuje davek, dobicek, stroski proizvodnje, prevoz pijace in steklinice nazaj, marza posrednik,a marza lokala,.......
Res mora biti uporaba povratnih steklenic izredno draga, ce si jo lahko privoscijo pri steklenici pijace, ki jo koncnemu kupcu prodajo za manj k 20 centov.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: tikitoki ()

vostok_1 ::

Da vam prodajajo slanico pa je tud epic.

A bi bila voda kaj manj okusna, če se raztopi notri mineralno tabletko?
There will be chutes!
It came from the lab.
Like tears in rain. Time to die. v_1 2012-21

Mare2 ::

jb_j je izjavil:

To se tudi meni zdi. Nisem pa prepričan, če je to le psihološki vidik. Ali resničen...

Unknown_001 ::

jb_j je izjavil:

koka kola v plastenki je dober primer.

Če ti kokakolo iz plastenke prelijem v kozarec sploh ne boš opazil razlike.
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?

Begabt

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Coca Cola - sprememba okusa? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
16626122 (19789) RejZoR
»

Voda iz pipe vs voda iz plastenke? (strani: 1 2 )

5812483 (10392) Spajky
»

Kavcija za steklenice?

3117238 (13332) harvey
»

Pivo Union

194683 (3305) [D]emon

Več podobnih tem