Forum » Loža » Novi sosedje
Novi sosedje
Tr0n ::
Ja, "nigger/negroe" ni bila vedno žaljivka. Samo pazi sedaj - zakaj so črnci v US AFROameričani, vsi drugi so pa samo američani? Zakaj nimajo LATINOameričanov, SLAVameričanov, ASIAameričanov in tako naprej?
Po novem so people of color, kar je bolj korektno. Pac jezik je ziva zadeva, se spreminja. :)
ProGo ::
Do 1990 leti je bil veljaven izraz Bosanec/-ci, potem pa se je počasi začel uveljevljati kao manj žaljiv izraz Bošnjak/-ki. Je pa res, da mi moj sosed pravi, zakaj ga kličem Bošnjak, če je pa Bosanec.
49106 ::
Bojim se, da je tukaj kamen spotike prevsem to, da so novi sosedje ravno albanci.
Jaz bi te vprašal zakaj me kličeš po narodnosti in ne po imenu.
Do 1990 leti je bil veljaven izraz Bosanec/-ci, potem pa se je počasi začel uveljevljati kao manj žaljiv izraz Bošnjak/-ki. Je pa res, da mi moj sosed pravi, zakaj ga kličem Bošnjak, če je pa Bosanec.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: 49106 ()
adhoc ::
Ej, ti, Bosanc, zgin v svojo bosno. Divjal je kot Bosanc....
Ne razumem tega...tvoj point? Ti lahko tudi ženski rečeš psica, lahko pa psici rečeš psica. To ne pomeni, da beseda pri eni uporabi ni žaljiva, v drugi pa je.
Prvič slišim za izraz "bošnjak". A to ste v Ljubljani naumili?
Tudi on mene kliče Ej, Slovenac. Tako da sva kar v redu.
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: Netrunner ()
branimirII ::
Ja, "nigger/negroe" ni bila vedno žaljivka. Samo pazi sedaj - zakaj so črnci v US AFROameričani, vsi drugi so pa samo američani? Zakaj nimajo LATINOameričanov, SLAVameričanov, ASIAameričanov in tako naprej?
Po novem so people of color, kar je bolj korektno. Pac jezik je ziva zadeva, se spreminja. :)
Kaj pa ce so bolj bele polti? So pa afroamericani. Kaj pa potem?
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: amacar ()
Netrunner ::
In spet je ena tema zavila kar nekam zaradi inteligence udeležencev. Kje ste sedaj moderatorji?
Doing nothing is very hard to do... you never know when you're finished.
Vanich ::
In spet je ena tema zavila kar nekam zaradi inteligence udeležencev. Kje ste sedaj moderatorji?
To se dogaja samo in samo zato, ker moderatorji takoj brišejo in zaklepajo vse teme, kjer se ljudje samo začnejo pogovarjati o takih in podobnih temah.
Če bi katero tako temo pustili odprto, se to ne bi dogajalo, samo, to je seveda v nasprotju z samo SJW in libertard agendo, ki zahteva absolutno cenzuro vsega, kar ne jim ne odgovarja.
Levi fašizem pač ni nič boljši ali drugačen od desnega.
Če vama nacistične oznake ustrezajo, se kličta tako še naprej.
Ti lahko tudi ženski rečeš psica, lahko pa psici rečeš psica. To ne pomeni, da beseda pri eni uporabi ni žaljiva, v drugi pa je.
To pomeni točno to, kar si napisal. Bistvo je to, da te besede uporabljamo predvsem kot slabšalnico.
Zgodovina sprememb…
radmannsdorf ::
Prebivalcem Albanije Albanci, prebivalcem Kosova morebiti Kosovarji. Šiptarji pa nikakor ne, ker je to njihov izraz. Slovenci si bomo sami določali, kako bomo poimenovali prebivalce posameznih držav.
Pomankljiva jezikovna kultura Slovencev je že druga tema.
A bi nehal budalit. Šiptar je Albanec po albansko. Slovenec po tvojem ne sme uporabljati originalnega izraza?
A črncem pa rečeš niger? Po tvojem (ne)smemo uporabljati njihov izraz?
Ja. Zakaj ne? Lepo vsi zastopijo koga imam v mislih. Ne mislim pa s tem nič žaljivega.
radmannsdorf je izjavil:
Prebivalcem Albanije Albanci, prebivalcem Kosova morebiti Kosovarji. Šiptarji pa nikakor ne, ker je to njihov izraz. Slovenci si bomo sami določali, kako bomo poimenovali prebivalce posameznih držav.
Pomankljiva jezikovna kultura Slovencev je že druga tema.
A bi nehal budalit. Šiptar je Albanec po albansko. Slovenec po tvojem ne sme uporabljati originalnega izraza?
A črncem pa rečeš niger? Po tvojem (ne)smemo uporabljati njihov izraz?
Ja. Zakaj ne? Lepo vsi zastopijo koga imam v mislih. Ne mislim pa s tem nič žaljivega.
Črncem, ne belcem.
flbroker ::
Facepalm je ze to da eni ne locijo imena etnicne skupine in zaljivke. Siptar je izviren izraz, nigger ali po nase zamorc pa je slabsalno ime za africana. To dvoje se nikakor ne more enacit, kje vam je pamet?
Kot drugo pa ce lahko reces Sverige namesto Svedska, zakaj potem ne smes reci Siptar namesto Albanec? To je dvoumno le pri posameznikih.
Kot drugo pa ce lahko reces Sverige namesto Svedska, zakaj potem ne smes reci Siptar namesto Albanec? To je dvoumno le pri posameznikih.
B8S88 ::
eh, dosedaj je še najbolj palilo, če si se izgovoril, da imaš majhne otroke...Če jih nimaš, potem pa res moraš it zvečer v akcijo z sixpackom piva in kilo čevapov..
To se dogaja samo in samo zato, ker moderatorji takoj brišejo in zaklepajo vse teme, kjer se ljudje samo začnejo pogovarjati o takih in podobnih temah.
Če bi katero tako temo pustili odprto, se to ne bi dogajalo, samo, to je seveda v nasprotju z samo SJW in libertard agendo, ki zahteva absolutno cenzuro vsega, kar ne jim ne odgovarja.
Levi fašizem pač ni nič boljši ali drugačen od desnega.
+1
adhoc ::
To pomeni točno to, kar si napisal. Bistvo je to, da te besede uporabljamo predvsem kot slabšalnico.
Prvič čujem, da je beseda Bosanec slabšalnica ali da se uporablja slabšalno.
Slišal sem že besedo "čefur", čeprav se v Mariboru ta beseda ne uporablja oziroma je praktično nikoli ne slišiš. To razumem, ker je dejansko izmišljena beseda ki opisuje nekaj specifičnega. Samo Bosanec je slovenska beseda za osebe iz Bosne. Ta primer mi je iskreno absurden.
Če vama nacistične oznake ustrezajo, se kličta tako še naprej.
Ti lahko tudi ženski rečeš psica, lahko pa psici rečeš psica. To ne pomeni, da beseda pri eni uporabi ni žaljiva, v drugi pa je.
Ne ločiš med nacijo in nacizmom. Sedi 1.
Facepalm je ze to da eni ne locijo imena etnicne skupine in zaljivke. Siptar je izviren izraz, nigger ali po nase zamorc pa je slabsalno ime za africana. To dvoje se nikakor ne more enacit, kje vam je pamet?
Lahko rečeš Švedu Sverige, samo s tem pokažeš, da si ali malo moten, ali pa močno podizobražen. Če ti to ustreza ...
Tr0n ::
Kot seveda ze sam ves, to ne drzi. Dokler se folk na forumu ne zacne zmerjati in generalizirati, kot recimo ti v drugem stavku (libertart, levi fasizem in podobno) se da komot tudi o jeziku pogovarjat.
V tvojem primeru si se takoj postavil v nadrejen/agresiven polozaj in tako otezil celo debato.
Skoda, toliko zanimivih tem bi lahko ze imeli, ce bi folk to razumel. :)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Tr0n ()
perci ::
Lahko rečeš Švedu Sverige, samo s tem pokažeš, da si ali malo moten, ali pa močno podizobražen. Če ti to ustreza ...
Napisal je Švedska, ne Šved.
jype ::
Napisal je Švedska, ne Šved.
Nima veze, kaj je flbroker napisal, ker je zajebal že v štartu. Logičen zaključek bi bil, da je ali mislil to, kar mu je ProGo odgovoril, ali pa sploh ni mislil.
Zgodovina sprememb…
flbroker ::
Nima veze, kaj je flbroker napisal, ker je zajebal že v štartu. Logičen zaključek bi bil, da je ali mislil to, kar mu je ProGo odgovoril, ali pa sploh ni mislil.
Logicen zakljucek je to da filozofiras, samo da nic pametnega ne poves le nesmisle trosis po forumu. Eno je izviren pojem, nekaj drugega pa zaljivka. Tu ni debate.
Vanich ::
Kot seveda ze sam ves, to ne drzi. Dokler se folk na forumu ne zacne zmerjati in generalizirati, kot recimo ti v drugem stavku (libertart, levi fasizem in podobno) se da komot tudi o jeziku pogovarjat.
V tvojem primeru si se takoj postavil v nadrejen/agresiven polozaj in tako otezil celo debato.
Skoda, toliko zanimivih tem bi lahko ze imeli, ce bi folk to razumel. :)
Jah, škoda, ko se ne vidi moje ostale prispevke v tej temi, ker jih je moderator zbrisal. Če bi se jih videlo, bi kdo drug mogoče presodil drugače, mnenja so različna, ampak, jih nikoli ne bomo videli, ker je to moderator z svojo vnemo za cenzuriranje onemogočil. Tej vnemi pa lahko rečemo kakorkoli - pa bo to še vedno totalitarna vnema za cenzuriranje drugače mislečih - po vsaki ceni in na vsak način, pa četudi se govori o golih empiričnih dejstvih.
A moderator se pa drugače ni postavil v nadrejen/agresiven položaj in tako absolutno onemogočil nadaljnjo debato? Do mojega odgovora na to njegovo agresivno gesto sploh ne bi prišlo, če bi pustil moje poste, ki jih konsistentno in dosledno briše in zaklepa zgolj samo zaradi svoje leve totalitarne agende in ko to omeniš, si "agresiven" in "nadrejen". Ne ga no srat, no.
xx23 ::
Slovenec. Povsem normalna beseda. Ampak lahko jo recimo uporabi Avstrijec v slabšalnem smislu. Isto je pri Slovencih, ko uporabljajo besedo Bosanec. Lahko nima nobenega skritega pomena, lahko ima. Odvisno od sporočevalca. Besedo nigger so belci zgodovinsko v veliki večini uporabljali slabšalno, zato so črnci tako občutljivi. Seveda pa jih ne moti, če to reče drug črnc, ker logično ne misli slabšalne verzije, saj je sam črnc.
Beseda nigger je bila v nekem obdobju med belci skoraj univerzalno sprejeta kot označevanje nekoga, ki je manj vreden. Do te stopnje beseda Bosanec nikoli ni prišla.
Beseda nigger je bila v nekem obdobju med belci skoraj univerzalno sprejeta kot označevanje nekoga, ki je manj vreden. Do te stopnje beseda Bosanec nikoli ni prišla.
mancini ::
Albanski uradni izraz za njihovo državo je Republika e Shqipërisë, Albanec pa je Shqipëtar
iz tega mi uporabljamo Šiptar
seveda ne izgovarjamo pravilno ampak tako pač je
po moje torej šiptar ni zaničevalno
za niger pa označujemo pač vse črnce in ne samo tistih afroameriških, ko jih želimo ....
iz tega mi uporabljamo Šiptar
seveda ne izgovarjamo pravilno ampak tako pač je
po moje torej šiptar ni zaničevalno
za niger pa označujemo pač vse črnce in ne samo tistih afroameriških, ko jih želimo ....
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: mancini ()
U bosni beseda bosanac ni bila slabsalna. Celo lepa brena je lepo pela. Ljubil me je en englez, ljubil me je eden spanac ali niko kao bosanac.
perci ::
Slovenec. Povsem normalna beseda. Ampak lahko jo recimo uporabi Avstrijec v slabšalnem smislu.
Ja pajade. Če avstrijec reče slovencu slovenec, ni to nič slabšalnega. Sicer pa bo holzer raje uporabil izraz vindišar .
branimirII je izjavil:
U bosni beseda bosanac ni bila slabsalna. Celo lepa brena je lepo pela. Ljubil me je en englez, ljubil me je eden spanac ali niko kao bosanac.
Oglasi se, ko bo pjevala ljubio me jedan ingliš men.
Slovenec. Povsem normalna beseda. Ampak lahko jo recimo uporabi Avstrijec v slabšalnem smislu.
Ja pajade. Če avstrijec reče slovencu slovenec, ni to nič slabšalnega. Sicer pa bo holzer raje uporabil izraz vindišar .
Odvisno od konteksta. Ce vse klicem po imenu, Slovenca pa po nacionalnosti, potem gre definitvno za slabšalnico. Op je odprl temo, za soseda ma albance, kar je tukaj najbolj pomembno. Če ne bi šlo za šiptarje alpa bosance(ali rome), potem narodnost ne bi bila pomembna in ne bi izpostavjal kakšne narodnosti so moteči sosdje.
Zgodovina sprememb…
Netrunner ::
Namesto, da čivkaš o izbrisih, daj raje kaj ti pomagaj OPu.
Sem že podal moje mnenje in nasvet OP-u vendar verjamem da se je post izgubil med vsem tem nakladanjem posameznikov.
Doing nothing is very hard to do... you never know when you're finished.
Bojim se, da ustrezne pomoči ne bo dobil, razen če mu pošlete hordo nacijev, da izselijo nove sosede.
Spxy ::
Pri nas lokalni sladoledar vedno je in bil "šiptar" pa vsi z veseljem hodimo tja na sladoled.
Jaz bi menjal, ampak bo moral ponuditi mal več, ker je nepremični padla vrednsot, ko je dobil Albance za sosede.
P.S. (Nigger) @ Wikipedia It was often used derogatorily, and by the mid-twentieth century, particularly in the United States, its usage became unambiguously pejorative, a racist insult.
P.S. (Nigger) @ Wikipedia It was often used derogatorily, and by the mid-twentieth century, particularly in the United States, its usage became unambiguously pejorative, a racist insult.
otago ::
Kosovarji, Albanci, mlajsi od 40 skorajda ne govorijo srbohrvasko. Imam v Nemciji en kup opravka z njimi. Z mladimi po anglesko/nemsko, s 40+ po srb-hrv. In je uporaba srbohrvascine cisto ok, ker je za oba drug-tretji jezik.
Albanci iz makedonije so znani po svojih slascicarskih mojstrovinah. Albanci s kosova pa po dobrem sadju i zelenjavi.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
⊘ | Politična kriza v Makedoniji (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Problemi človeštva | 27365 (23739) | kuglvinkl |
⊘ | Republika Srpska (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Problemi človeštva | 57725 (52416) | bluefish |
» | Je žalitev prejeta ali dana?Oddelek: Problemi človeštva | 4403 (3480) | gruntfürmich |