» »

Apple Home

Apple Home

lgg2 ::

Pozdravljeni,

kupil sem Fibaro Motion Sensor in Fibaro Single Switch. Za hub uporabljam iPad. Oboje sem dodal v HomeKit in stvar deluje zadovoljivo. Imam pa nekaj vprašanj:
- če me ni doma, mi motion senzor ne pošilja sporočil o gibanju - ali moram še kaj dodatno vklopiti?
- je možno graditi bolj zapletene avtomatske scenarije (npr. ko zazna gibanje in je svetlost pod n luxov, se prižge luč)?
- ali je možen vklop kakšnih dodatnih notifikacij (npr. ko prižgem luč, naj me opzori, da je luč prižgana - samo stikalo ne ponuja notifikacij)? Ali pa ko grem od doma, da me opozori, če so katere luči oz stikala prižgana?
- je možno, da dobim notifikacijo, da se je nek avtomatski scenarij začel izvajati/se je izvedel/se ni uspešno izvedel? Ko grem od doma, imam avtomatski izklop luči. Želel bi, da me opozori, da je izklop luči uspel.
- je priporočljiva uporaba kakšne drugega softwara kot HomeKit? Če da, ali mora biti ta software nameščen na Hubu ali vseeno kje (ali se potem scenariji itd. avtomatsko prenesejo v HomeKit, tudi če so taki, da jih HomeKit sam ne omogoča)?

Ker bi rad počasi pametna stikala itd. vgradil po celi hiši, sem najprej začel testirati HomeKit. Prvi vtis je ta, da je HomeKit dost slabši od ostalih kontrolerjev (npr. Vera, Fibaro,...), ki uporabljajo z-wave (sicer jih še nisem testiral, sklepam glede na prebrano na forumih itd.). Kako ste vi zadovoljni s HomeKit?

Apple ::

Poskusi s Homebridgeom: link
LP, Apple

lgg2 ::

HomeBridge že uporabljam za naprave, ki niso podprte (DoorBird, Netatmo itd.). Kako pa bi lahko preko HomeBridge dostopal do naprav, ki so podprte in jih imam že dodane direktno v Home (Fibaro motion in single switch)?

Se pravi da na moja zgornja vprašanja pa direktno ni rešitve...?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pametno stanovanje (strani: 1 2 3 447 48 49 50 )

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
2477425370 (4582) matobeli
»

pametna hiša, stanovanje (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7617172 (1662) kriptobog
»

A1 Smart Home

Oddelek: Mobilne tehnologije
202688 (2230) MadMax
»

Prihaja internet stvari: Samsung kupil SmartThings

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
117470 (5148) levaky
»

Applove novosti z začetka WWDC - iOS

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
3918395 (16251) PrimozR

Več podobnih tem